oni to narucuju na veliko iz kine.. verovatno ih dobijaju upola cene
Ne dobijaju upola cene. Da bi dobio upola cene, treba da naručiš 10 000 komada. A znaš kad ćeš to da prodaš u Srbiji? Dobiju 10, eventualno 15 posto. Pa se desi da neki rikne, ti mora da zameniš čoveku (ako si čovek) a da reklamiraš kinezu, treba da ga pošalješ nazad. A skuplje slanje i da platiš da drugi stigne, i to ako ti priznaju, nego da naručiš opet količinu u drugoj turi.
A ti računaš samo cenu diska? A na čemu reže disk? Grickalicom? Ili nekim tamo rezačem koji opet malo više košta? I koliko vremena treba da se nareže ?
Nemoj pogrešno da me shvatiš, na istoj strani smo. I ja koristim underground. Ali kažem, ako neko već krene sa tim, i uloži neku kintu da to uveze, plati dažbine (u to ne ulazim pod kojim imenom ih uvoze

) kupi par rezača, napravi sajt, a pritom je i svestan koliko rizikuje, neka radi ako ima mooda .... Jedino na šteti možda mogu da budu kompanije koje imaju milijarde. A takvim mi nije žao. Sa moje strane, nikad neće biti na šteti, jer ako ne mogu da nabavim za male pare, neću ni da nabavim. Jednostavno nemam, a nisam gubav da ne znam šta je dobra igra ili dobar film.
Sve dok ne valjaju deci drogu ili prodaju oružje, ja sma za. Za ovo što sam naveo, zalažem se za smrtnu kaznu. I to je to.
Ja i ti ćemo i dalje lagano ispod žita, da razmenimo ovde iskustva, da se pomognemo koliko možemo itd .... da razmenimo neku igru i slično.
No, sada mala digresija, da pitam vas iskusnije.
Ako režu na BR, a PS3 čita i DVD, el tako? Da li bi upalilo, nevezano za TrueBlue, nego recimo, imam 3.55 KMEAW ili CFW (ili kako se već zove ovaj KMEAW), i imam mali HDD, 40 ili 60 GB. Na ove skupoće se ne isplati menjati. Da li će PS3 prepoznati ako recimo igru koja zauzima 5-6-7-8 GB narežem na DVD DL ? Koji je 8.5 GB, a dosta je jeftiniji, Verbatim su kod mene negde oko 130 dinara, i svi mi imamo DVD rezače? Da li može tako ?
PS, oduševio sam se kad sam čuo da je švajcarska legalizovala download "na malo" i za kućnu upotrebu. Njihovi gradjani mož da skinu šta hoće bez straha da će da im upadnu na gajbu. Ali ako te uvate da prodaješ, shebo si se.