Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

To su buduci Premium DLC!

Money-milking!

I mislim da su neki u pravi kad kazu da je to bilo u Skyrim-u. pa su olducili da izvade za extra money!

Todd Howard: Over 10 million Skyrim players, average PC playtime 75 hours

During his DICE 2012 keynote speech, Bethesda Games Studios game director and executive producer Todd Howard revealed that The Elder Scrolls V: Skyrim has been played by "over ten million people." In December, Bethesda revealed it had shipped ten million units worldwide.

Of the "over ten million" players, Howard says that "many million" are playing the game on PC. Based on Steam statistics Bethesda has seen, "the average playtime is 75 hours," something Howard called "amazing." Our assumption is that there are a number of players worldwide who have yet to power down their machines since the game's November 11, 2011 launch.

The PC version of Skyrim continues to evolve, with the recent release of the Skyrim Creation Kit and its partnership with Valve to become the second featured title -- behind Team Fortress 2 -- in the Steam Workshop, which highlights user-generated content and streams it into games.

"It's something we'd like to see come to consoles one day," Howard said, adding that giving players the ability to "take and change" the game helps to make the experience unique. To Howard, games are the "ultimate combination of art [and] technology" and allowing the players to become their own "director."

Narode,nov sam sa Skyrimom,igram igru tek dva dana pa me zanimaju neke stvari,ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan.
Naime,zanima me koja je fora sa kupovinom konja (mrzi me mnogo da pesacim),zanima me da li kada dodjem do nekog odredista da li ce konj zapaliti i da li ga mogu zvati nekako da dodje tamo gde se ja nalazim,nesto kao u Assasins Creedu.
I jos nesto,imam par Misc stvarcica kao npr Dragon Bones koje drzim u inventaru,mnogo kostaju pa mi je zao da ih se resim,a pun mi je inventar.Da li postoji nacin da ih prodam,svi prodavci otkupljuju samo hranu i oruzje.
Hvala unapred na odgovorima!

Pazi ovamo komso. :)
Konj te ceka gde ga ostavis ali samo ako nemas loading u medjuvremenu. Ako imas, onda te ceka na mestu gde si se uputio.
A dragon bones cuvaj za kasnije, trebace ti ;) Kad napredujes u igri.

Препорука: одради прве квестове у Вајтрану, јави се Јарлу, и питај га за кућу. Око 5000 кошта, и најјефтинија је. Тамо ћеш моћи да складиштиш све што ти није неопходно у датом тренутку.

Hvala vam ljudi puno.
Sad sam video da mogu najjaci oklop da pravim od dragon bones-a,pa cu ih ipak zadrzati.Doduse ovo je samo od prvog roknutog zmaja,bice ih jos pobijenih :)

PS.Komsija,sta ti znaci ako imam loading u medjuvremenu,nisam te skroz razumeo za konja.

Poslednja izmena:
Hint. Najjači armor nije dragonbone armor već Deadric. Jedino ako si mislio na najjači light armor.

Konj ti objektivno ne treba, nije mnogo brži od pešačkog kretanja. Ne možeš da se boriš dok si na njemu, ali neprijatelj u mimohodu može da te nalema da se pušiš. Dok sidješ i izvadiš oružje, ode 80% zdravlja na niskim nivoima. Jedino je zgodan kad treba da brzo putuješ, a preopterećen si, što se 99,9% slučajeva dogodi unutar neke tamnice/pećine, gde konj ionako ne može da udje, pa dok se dovučeš do ulaza/izlaza, ode pola sata igranja. 1,000 septima je jaka cifra na početku igre da bi je dao na konja. Posle će ih biti na stotine hiljada (ja završih glavnu priču sa preko 500,000, a pokupovah sve i svašta - razvijao sam Govor kroz trgovinu), ali će ti se i upotreba konja smanjiti bezmalo na nulu.

Bolje je da keš ulažeš u treniranje veština koje nećeš da koristiš u toku igre, npr. ako ćeš da forsiraš prsa-u-prsa borbu, možeš da treniraš šunjanje ili džeparenje ili magije (restoration, čini mi se, se najteže razvija kad se mlatiš). Obijanje brava ne treniraj, niti troši poene na to stablo, jer, ako imalo istražuješ, imaćeš i previše prakse, samo nabavi puno kalauza.

Poslednja izmena:
Hvala puno na iscrpnom odgovoru. Snimio sam poziciju pa sam kupio konja cisto da vidim kako je.I ne svidja mi se uopste,bas je spor.A i da ne pominjem sto mi ga je posle 5 minuta zveknuo zmaj koji se od nikud stvorio,bilo je to 1000 golda baceno,sreca pa sam samo probao i snimio poziciju ranije.

Hint. Najjači armor nije dragonbone armor već Deadric. Jedino ako si mislio na najjači light armor.

И драгонбоне и дедрик дају армор рејтинг преко 567, што је ја мислим максималан рејтинг који може да се добије, све преко тога нема ефекта. А пошто је драгонбоне много лакши, испадне ефективнији.

Drugar ima dosta soul gemova razlicitiih velicina a svi mu prazni. Pitao me kako da ih napuni, koja je fora ? I jel moze da bira koje da puni, nije mu jasan sistem uopste, a ja se nisam mlatio sa tim :)

Može da baca Soul Trap čini na neprijatelje. Može magijom ili preko začaranog oružja sa tom magijom. Ako umru dok magija traje, napuniće 1 soul gem u koji duša može da stane (i prvi u koji može da stane). Duše su klasifikovane kao: petty, lesser, common, great, grand. Duša iz prve grupe ide u svaki soul gem, jer je najmanja, iz druge grupe u svaki sem petty soul gem, jer u njega ne može da stane, itd. Black soul gem je blago besmislen, pošto nema duša većih od grand koje straju u grand soul gems.

Zeka ili kraba imaju duše iz petty kategorije, dok mamut ili ljudski neprijatelj imaju iz grand, itd.

Poslednja izmena:
Evo probao sam i ja. Ali sta se desava. Ubijem vojnika i napise mi kako nemam prazan soul gem ( a imam od svake vrste bar po 4 prazna). Jesi siguran da je to sto kazes tako ? Da nema jos neka fora da bi se ovo shvatilo kako funkcionise ?

Hm, da, malo sam pogrešio, Black Soul Gem može jedini da primi ljudske duše. Imam Black star, ne nosim druge gemove više, pa sam malo zaboravio svrhu bsg.

И драгонбоне и дедрик дају армор рејтинг преко 567, што је ја мислим максималан рејтинг који може да се добије, све преко тога нема ефекта. А пошто је драгонбоне много лакши, испадне ефективнији.
Pa ja sam na prvom prelasku imao preko 600 rejting sa legendary elven armorom:cool:

Ne znam brate , ja sa armor rating 950 masu brze poginem nego sa 1250 ...

Ovako, posle duzeg igranja Skyrima moram da prenesem moje impresije o igri. Na pocetku igranja sam rekao da mi je to najbolja igra koju sam ikada odigrao, ali sada to nije slucaj. Sada kada sam malo duze igrao i kada nema onog hajpa o kojem je clan starac govorio, mogu da kazem da je Skyrim zasluzeno igra godine- ima super atmosferu, muziku, dizajn sveta...ali fali joj dubina u smislu kvestova a to je ono sto cini pravi RPG. Najvise me je razocarala kratkoca kvestova za gildove a i duzina glavnog kvesta tako da me ne cudi kada mnogi ovu igru nazivaju dungeon crawlerom a ne cistim RPG-jem. Morrowind ima u odnosu na skyrim zastareo gameplay ali je zato mnogo kompleksniji RPG jer pre svega ima vise kvestova koji su zanimljiviji i izazovniji.

Meni je i oblivion imaop mastovitije kvestove ...

Oblivion je imao dobre Thives Guild i Dark Brotherhood questove i mozda neki Deadric je bio dobar ostali su bili manje vise jadni posebno Main quest a u Skyrimu Main quest je dobar, College of Winterhold su solidni questovi, vecina Deadric questova jedobra i dosta sporednih, dok recimo Companions su najadniji pored questova za imeperiju ili stormcloacks. Thives i Dark Brotherhood nisam igrao pa ne znam kakvi su.

Ali zato kompleksnost questova i izbor alternativa je u Skyrimu losi nego u Oblivionu.

Kakva sjajna grafika i ideja i kako ocajan battle system...Smaracke konzole...

Poslednja izmena:
To sam ostavio za drugog karaktera posto ovog sam igrao sa One-hand i Destruction a napravicu novog specijalno za stealth, bow i mozno illusion magije.

Glupo mi bilo ovako nabudzen da igram za lopove ili da ubijam kao rambo

Ima da se usrećiš sa stealth, bow i illusion... Dovoljan je samo jedan trol ili medved i ode ti lik u Sovngard pre vremena... ili gde već veruje dotična rasa da ide duša posle života.

Pa ja sam celu igru presao sa stealth+bow .... i nije me ni jedan troll niti medved upoznao sa Sovngarde-om ; tako da ne vidim problem :p

Kako mozete igrati na nacin da se moras non stop kriti ko p....a? Ne bi mijenjao svoj 1100dps sa dual weid axe nizasta:) Obozavam da uletim izmedju divova i pustim da me klepaju dok ja odem da zamutim multivitu.

Poslednja izmena:
jedino ako si level 80 pa imas sva stabla popunjena. Onda je svejedno:)

Nazad
Vrh Dno