Šta je novo?

MaxTab

To nije nikakav problem, postavicu na youtube moju "nezvanicnu amatersku" verziju ovog sto ste trazili - za zvanicnu varijantu mora neko ozbiljnije da odradi produkciju (predlozicu "nadleznima").
Fluidnost, brzina i odziv kao i video playback nisu problem, videcete i brzinu skrola neke web stranice sa puno flasha na sebi (dajte neki predlog koje pa da i vi mozete da uporedite isto)

@Johnnny - nesto odavde od HD-a? http://www.h264info.com/clips.html
Takodje trebalo bi reci ljudima jos jednu bitnu stvar - bilo koji full hd video zapis je ogroman i veci od internog flash-a. Naravno uredjaj prima MicroSD kartice (do 32GB) i usb flash diskove ALI samo FAT i FAT32 - drugim recima dok se ne pojavi podrska za NTFS, najveci fajl ne moze biti veci od 4 GB tako da mozete da zaboravite ovaj uredjaj kao player za CELE full hd filmove. Preko HDMI-a (u sadasnjoj verziji roma) probao sam na 720p LCD-u i uredjaj i daje tu rezoluciju (znaci ne 800x480) i to korektno radi, pogotovu kada zakacite BT tastaturu ili misa - ne radi se samo o video playback-u vec o kompletnom prikazu svega na TV-u

Koju bi HD igricu hteli da vidite? Imajte u vidu da je ovde PoverVR SGX530 grafika - daleko je od vrha ali i dalje jako sposobna :)

Sto se tice kvaliteta ekrana, on naravno ne moze da se meri sa ekranom uredjaja iz tvog potpisa - retko koji uredjaj to i moze - ali je i vise nego dobro osvetljen - ja ga uglavnom drzim izmedju 40-50%

Pozdrav

To nije nikakav problem, postavicu na youtube moju "nezvanicnu amatersku" verziju ovog sto ste trazili - za zvanicnu varijantu mora neko ozbiljnije da odradi produkciju (predlozicu "nadleznima").
Fluidnost, brzina i odziv kao i video playback nisu problem, videcete i brzinu skrola neke web stranice sa puno flasha na sebi (dajte neki predlog koje pa da i vi mozete da uporedite isto)

@Johnnny - nesto odavde od HD-a? http://www.h264info.com/clips.html
Takodje trebalo bi reci ljudima jos jednu bitnu stvar - bilo koji full hd video zapis je ogroman i veci od internog flash-a. Naravno uredjaj prima MicroSD kartice (do 32GB) i usb flash diskove ALI samo FAT i FAT32 - drugim recima dok se ne pojavi podrska za NTFS, najveci fajl ne moze biti veci od 4 GB tako da mozete da zaboravite ovaj uredjaj kao player za CELE full hd filmove. Preko HDMI-a (u sadasnjoj verziji roma) probao sam na 720p LCD-u i uredjaj i daje tu rezoluciju (znaci ne 800x480) i to korektno radi, pogotovu kada zakacite BT tastaturu ili misa - ne radi se samo o video playback-u vec o kompletnom prikazu svega na TV-u

Koju bi HD igricu hteli da vidite? Imajte u vidu da je ovde PoverVR SGX530 grafika - daleko je od vrha ali i dalje jako sposobna :)

Sto se tice kvaliteta ekrana, on naravno ne moze da se meri sa ekranom uredjaja iz tvog potpisa - retko koji uredjaj to i moze - ali je i vise nego dobro osvetljen - ja ga uglavnom drzim izmedju 40-50%

Pozdrav

Sto se ekrana tice, naravno da ne moze da se meri sa SGT ekranom, niko to ne ocekuje za cenu, ali lepo je videti uglove gledanja. Ja na tabu citam knjige, a verujem i mnogi drugi.

Sto se HD videa tice, pokusavam vec dugo da objasnim ljudima da nece staviti visokokvalitetni 1080p na FAT32, ali i dalje je broj ljudi koji ovo traze ogroman. Ako nesto i skinem na tablet, to je Top Gear ili Fifthi Gear, direktno skinem torrent sa taba i nemam potrebu ni za 720p, medjutim ne slazu se svi sa mnom. Dosta njih mrzi da skidaju isti film dvaput, pa traze da lepo radi na tabu... Test video bi zaista trebao da bude .MKV, ipak se on najvise skida.

Sto se igrica tice, ja bih najvise voleo da se testovi rade sa Tin Tin igricom. Na tabu radi, ali stuca. Svakako, postoje drugi jaki naslovi (more pucacina na prvom mestu). Angry Birds je neki standard, ja podrazumevam da ce on raditi (radi i na daleko slabijim spravama), tako da ne vidim zasto ga svi forsiraju... Svakako Nova 2 i Asphalt 6. Znam da je SGX530 dosta slabiji nego SGX540, ali je i rezolucija niza (SGT ima preko 60% vise piksela da obradi), pa bi trebao da tu ima neki dodatak brzini. Sa te strane ocekujem da ce moci sasvim fino da izvuce vecinu stvari. Po mom iskustvu, Tin Tin jeste dosta zahtevan i nije neko cudo ako i bude seckao, mozda nije bash najvaljaniji test... Da, i 9mm moze da bude dobar naslov za test.

I naravno, nemam pojma koja je igra konkretno kompatibilna, ipak je to Gameloft.

Naravno mislio sam da je lakse napraviti kvalitetan video, ali nije :(
fajl od 400mb sa dv kamere prekodiran na 50 pa opet prekodiran na Vimemeu i na kraju je skroz mrljavo i out of focus (moja greska)
Kratak snimak b92 desktop sajta - tek da samo vidite kako tece browsing

http://vimeo.com/35340611

Moram da probam sa drugaciojom opremom i uslovima snimanja :)
Skidam upravo TinTin HD (malko je velik) i 9mm pa cemo videti..

Pozdrav

Prvi video je prosao dobro :) Radi ok, ocekivano za klasu. Ono sto bi bilo lepo videti je kako pokrece utub HD videe naravno, to daje veliko opterecenje. Za sada lepo :)

Od stranica bogatim flash sadrzajem, itsvet ga ima koliko hoces (tacnije, neces), ali niko ne ocekuje da tab pokrene sav flash na ovoj strani. Nisam blesav da ih posetim i sam ukljucujem reklame, hvala lepo, samo neka ostanu iskljucene.

Odlicna prezentacija koju vecina koristi za test je naravno Engadget. Dovoljno je teska da zaista namuci slabije uredjaje, pa i lose optimizovane Tegra 2 uredjaje. Sto se flasha tice, utub i HD video su vise nego dovoljni.

Mozes da probas da pokrenes recimo gettheglass.com (ne radi sigurno ni u Webkitu ni u mom omiljenom Dolphinu, Opera ga podize), ali ovo je vec previse za tablet. Na SGT radi, ali prilicno jadno. I niko to nece koristiti sa taba u svakom slucaju... Moze da bude zanimljivo samo ako planiras da se zezas sa necim zaista teskim i prikazes da ce zapravo da radi uopste.

Ako su sve moji predlozi, red je da ja i prokomentarisem :)

Sve testove sam uporedo radio na Tabu. Da naglasim, ja i dalje na njemu imam RFS koji ga usporava, nisam jos stavio EXT4, niti govorim o preterano brzom modelu. I pored toga, govorim o starijem tabletu dosta visoke klase, tako da mislim da je poredjenje veoma valjano.

Sto se itsveta tice, moracu da priznam da sam pogresio. Ostavio mi je los utisak davno, kada je bio prepun flasha, sada je prepun gifa. I dalje je dosta tezak, tab mi je izbacivao stalno checkerboard kod brzog skrolovanja i jeste radio losije.

A sto se tice get the glass, ovim sam vec zapanjen. I ja sam ga pokrenuo i gledao kako radi, nije preterano uporedivo. Zao mi je sto nisam video animaciju bacanja kockice (na tabu sece dosta), ali sama voznja je veoma lako uporediva. Razlika u brzini je nebo i zemlja, kod mene se razvlaci samo tako. Ovo su jednostavno zapanjujuce performanse! Ako jos neko ima uredjaj sa kojim bi uporedio (ja jesam ovo za test radio samo na svom tabu, nisam probao na drugim uredjajima), lepo bi bilo cuti iskustva. Inace, ja jesma natrpao svasta na tab u prvih nekoliko sati, tako da je svakako ukocen, ali ni blizu koliko je ovde vidljivo.

Iz nekog razloga, meni get the glass nije radio iz fabrickog browsera, tako da sam ovo testirao na Operi, ali itsvet sam gledao na fabrickom browseru. Nadao sam se da ce brzina biti tu negde u rangu, a zapravo je prilicno velika. Sto se za sada prikazanih performansi tice, veoma lepo.

TinTin ce biti tezak test, ipak je razlika u grafici povelika, ali ukoliko ovaj test prodje dobro, mislim da cu morati da se pokrijem usima (i pod hitno stavim EXT4, pa ponovo uradim test). Istina je da moj tab ima 60% vise piksela za obradu, ali ipak bi razlika izmedju SGX530 i 540 trebala da bude dovoljna da bude i dalje brzi.

Je l' neko kupio ovaj tab, vidim da se pojavio na sajtu Gigat*ona :)

+1????

Pošto sam kroz šake propustio štošta od android uređaja, dobio sam ovaj tablet na par dana da se igram sa njim :)

Moji utisci su generalno pozitivni ali da rezimiram:
- Dizajn je kopija iPhone 4 (naizgled "metalni" obruč oko uređaja, zvučnici, Vol UP i DOWN tasteri...) što se nekome možda neće dopasti, po pitanju dizajna sam neutralan.

- Od konektora tu su mini HDMI, 3.5mm audio out, mini USB, konektor za napajanje, a od slotova micro SD slot i SIM slot (koji postoji i na slabijem modelu ali ne služi ničemu)

- Hardverski tasteri (Vol UP i DOWN, Sleep/Wake) su vrlo dobro urađeni, malo štrče ali su dovoljno "tvrdi" da se ne aktiviraju slučajno. Soft tasteri pored ekrana (Search, Back, Home i Menu) su možda mogli biti pozadinski osvetljeni ili bar belom bojom obojeni, u mraku se malo teže nalaze ali reaguju normalno.

- Imao sam manjih problema sa touchscreenom. Naime, sa default softverom (GB 2.3.5 ako se ne varam) koji je stigao pa i sa prvim narednim koju sam dobio od uvoznika, deo za kalibraciju ekrana je na kineskom, pa nisam razumeo šta se traži od mene :d Moguće da sam loše odradio kalibraciju pa da sam zato imao probleme kasnije. Problemi su se manifestovali tako što kad duže zadržim neku ikonicu da je premestim, onog trena kada je "podignem", sama ikonica "skače" ispod prsta. Možda je problem bio do moje neuspešne kalibracije, možda i zbog folije na ekranu koju nisam skidao, ali sem toga nisam imao problema sa detekcijom na touchscreenu.

- Prilikom korišćenja GPS-a, za prvo hvatanje fix-a od kako se koristi uređaj, potrebno je par minuta biti na otvorenom i stacionaran, posle toga uređaj radi sa GPS-om bez problema (isprobano sa iGO i Google Maps)

- Ugrađeni zvučnici su dovoljno glasni a postoji i 3.5mm izlaz za slušalice

- Reprodukcija video materijala - isprobao sam divx i 720p HD materijal. Nisam hteo da se trudim da pustim 1080p materijal iz prostog razloga što je zbog ograničenja FAT32 fajl sistema na SD kartici, najveći fajl koji je moguće smestiti na uređaj - veličine do 4GB, pa ni nema smisla juriti 1080p film koji je manji od 4GB (preveliki su gubici) pa još tako nešto puštati na ekranu maximalne širine 800 piksela... Gledao sam serije u 720p (čak je i to overkill za rezoluciju ekrana, znam) ali nije bilo seckanja i propuštenih frejmova (na oko)

- Probao sam nekih desetak igara na ovom tabletu, nisam imao primetnih problema

- Zakačio sam tablet na TV uz pomoć mini HDMI kabla (ne stiže uz tablet ali se može pronaći kod nas, dobio sam ga uz grafičku). Očekivao sam da imam sliku na TV-u samo prilikom igranja igara ili reprodukcije filmova ali sam sliku imao konstantno, i to u rezoluciji 1280x720. Ekran na tabletu je tada crn ali touchscreen reaguje normalno i može se igrati kao na touchpadu.

Za kraj, jedna mogućnost koja me je oduševila. Uz tablet stiže kabl-adapter za mini USB na normalni (Tip A) USB priključak. Zakačio sam miša i bez ikakve dodatne instalacije, dobio sam kursor na ekranu koji odlično funkcioniše :) Radi čak i scroll na mišu! Preko tog adaptera se mogu povezati i USB memorije, isprobao sam samo sa USB flash memorijom (FAT32), nisam kačio externi HDD jer je NTFS na njemu, pa nisam ni pokušavao

U kombinaciji sa povezivanjem na TV preko HDMI kabla i priključivanjem miša na tablet, dobija se mini računar na kojem se može surfovati, gledati filmovi ili igrati igrice :)

Još nešto, imao sam odličnu podršku od strane uvoznika koji je moje primedbe saslušao i ubacio par fixeva u verziju softvera koju mi je poslao naknadno.

Treba uskoro da ga dobijem na test.

offtopic

Gizmo, pogledaj PM

/offtopic

Ja se samo nadam da nije ovo ista priča kao sa našom famoznom Borovnicom :) jako neprijatno iskustvo...A trebalo bi da uzmem tablet za brata...jedino se dvoumim oko ovog gore opisanog modela i Wayteq-ovog...

Kod Blueberry je beše bio problem rezistivni ekran i jako slab CPU?

Kod Blueberry je beše bio problem rezistivni ekran i jako slab CPU?

ooovvvaajjjj eh da je samo to bilo u pitanju :) možda bi i ostao...ali kompletan uređaj je toliko loš da je to strašno!Mislim da bi u EU tužili proizvođača i distributera za prodaju prvo neispravne robe pa onda za obmanu potrošača...

Joj, sećam se ovog Netcat nesrećnika :S:

ma kakav nesrećnik....IT NEDONOŠČE KOJE SE NIKAD NIJE RAZVILO!!!!

heheh pa da je ostao još jedan dan duže kod mene tako bi i bilo :D ... nikad više taj brend!Zato me brine ovaj,ne bih da prolazim kroz sve to opet...

heheh pa da je ostao još jedan dan duže kod mene tako bi i bilo :D ... nikad više taj brend!Zato me brine ovaj,ne bih da prolazim kroz sve to opet...

To su moje sumnje od pocetka... a mjihov promoter sa ovog foruma "ne zna Netcat pricu"...

aaa o kom promoteru je reč?Čisto da obratim pažnju...

Bas napljuvaste Netcat - nisam bio upucen do sada u probleme sa Netcat-om, procitah test koji je Adam K linkovao i paznju mi je privukla slika http://img.benchmark.rs/tests/tablet/blueberry/netcat_m-03c/blueberry_netcat_m-03c_011.jpg
Intresantno da se nisu potrudili ni Brand ni model da ubace u FW - sve je ostalo genericki kao i za svaki M019 tablet. Na FW treba neko malo i da radi - pocev od sitnih prilagodjavanja (pa makar to bila customizacija build.prop-a) pa do novih verzija. Vec postoje ispravke za verzije FW sa kojima su MaxTab-ovi u prodaji i skriptovi za root i kompletna nova verzija 2.3.5 koja je ispravila dosta toga. U narednih par dana bice dodati i patch-evi za ljubitelje over clock-a od 533-600-669 (669 radi fenomenalno bez ikakvih problema ali je primetno da baterija traje (subjektivna procena) 15% krace u odnosu na 600 i 533 gde nema (bar koliko sam mogao da primetim) nikakve razlike u trajanju baterije
Pocetkom iduceg meseca treba da dobijem prvu beta verziju ICS-a za MaxTab.

- Imao sam manjih problema sa touchscreenom....Problemi su se manifestovali tako što kad duže zadržim neku ikonicu da je premestim, onog trena kada je "podignem", sama ikonica "skače" ispod prsta..
MaxTab je dospeo do Falcon-a na posredan nacin (preko zajednickog prijatelja) - Nisam jos licno upoznao coveka ali hvala na pozitivnom misljenju. Sto se tice gore spomenutog - odredjene greske u 2.3 kernelu za sam touch panel i napajanje su promakle (ovo se nije dogadjalo u 2.2). "Sitno skakutanje" ikonice kada je podignete dogadja se SAMO dok je tablet na punjacu ne i na bateriji. Nije posledica folije na ekranu. Trebalo bi da bude izmenjeno u ISC-u

@mickk - ljudi iskoristite prednosti zakona - porucite online u nekoj od vecih online prodavnica (da ih ne navodim). U tom slucaju imate 14 dana (nemojte me drzati za rec) rok za vracanje ako niste zadovoljni robom (samo sacuvajte kompletnu ambalazu da vam ne bi pravili problem). Ja sam tu mogucnost koristio kada sam sumnjao u kvalitet odredjenih proizvoda - neke zam zadrzao a neki su stvarno bili djubre i zasluzili su da budu vraceni.

ok da se razumemo..ja sam poklonik stvari koje mogu jeftinije da se plate a pri tom mogu maximalno da se iskoriste.Imam dosta skupih komponenti ali i onih jeftinijih koje moram priznati rade pouzdanije od brendiranih :)

Lično bih uzeo MaxTab ali kažem opekao sam se sa BB toliko da jednostavno sumnjam da neko sa naših prostora može da sklopi pristojan tablet.Za sad dvoumim se između MaxTab GPS verzije i wayteq 70-ice(za njega sam se odlučio zbog toga što sam se uverio da kombinacija Mađara i Kineza daje ok uređaje).

@mickk - ljudi iskoristite prednosti zakona - porucite online u nekoj od vecih online prodavnica (da ih ne navodim). U tom slucaju imate 14 dana (nemojte me drzati za rec) rok za vracanje ako niste zadovoljni robom (samo sacuvajte kompletnu ambalazu da vam ne bi pravili problem). Ja sam tu mogucnost koristio kada sam sumnjao u kvalitet odredjenih proizvoda - neke zam zadrzao a neki su stvarno bili djubre i zasluzili su da budu vraceni.

ma nije problem u tome,ja sam NetCat vratio nakon 3 meseca...jednostavno sam se vodio zakonom koji je na snazi i nisam hteo da prihvatim NE kao soluciju...a priznajem i da su prodavci u prodavnici bili vrlo zgroženi uređajem pa su se maximalno zauzeli za vraćanje novca.
Problem je u mojim živcima koje ne želim više da kidam oko toga...a kad moji živci popuste što je jjaaakkoo reetkooo ljudi oko mene znaju da je skoro smak sveta :)

ma nije problem u tome,ja sam NetCat vratio nakon 3 meseca...jednostavno sam se vodio zakonom koji je na snazi i nisam hteo da prihvatim NE kao soluciju...a priznajem i da su prodavci u prodavnici bili vrlo zgroženi uređajem pa su se maximalno zauzeli za vraćanje novca.
Problem je u mojim živcima koje ne želim više da kidam oko toga...a kad moji živci popuste što je jjaaakkoo reetkooo ljudi oko mene znaju da je skoro smak sveta :)
Eto, tako sam se i ja skrasio na Wayteq-u... bar dok me ne zasvrbi neki drugi...

@GSSShop pitanje, može li se očekivati honeycomb na maxtabu nekad u budućnosti?

Nazad
Vrh Dno