Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pre RC4.1 je bio stock JVA, ni jedan ROM do tada nije bio flash-ovan posto je telefon nov. Znaci samo prvo CF-Root, potom svi wipe-ovi pa flash RC4.1. Nisam imao problem sa WiFi-jem i/ili IMEI-om na koji se ljudi zale, kernel nisam naknadno dirao. Telefon mi je bio prilicno spor, definitivno sporiji od stock GB-a. Launcher-u je ponekad trebalo i po 2 sekunde da otvori listu aplikacija, task switcher-u i po 3-4 sekunde. To su glavne zamerke.

Nemam nameru da diskreditujem niciji trud, naprotiv, da nije tih ljudi SGS bi uskoro mogao da se baci u djubre, ali ovako je i dalje ziv i rita se.

hoce tako i meni da se ponasa kada fejsbuk app radi u pozadini, ali bas retko. nemam ideju zasto.. dal je novi fb lud ili je ovaj rom nesto kivan njega :S
ako opet budes imao volje da se cimas sa ICSSGS stavi devil 1.0 kernel, xxjvt/xxjvu modem i nova launcher. ta kombinacija radi brzo i dobar signal i net na mts.

Poslednja izmena:
Nemam FB. :)
Probao sam i sa Devil kernelom ali nikakvu posebno razliku nisam primetio. Probacu ga za dva-tri release-a, tako je to sa community ROM-ovima.

Pre je bio Mintberry 2.1.20, Platypus kernel, instalirao preko clockworka uz wipe. Konkretno mi se telefon više puta resetovao "out of the blue" i generalno se vuče, teamhacksung mi je ostao u sećanju kao nenormalno brz rom... Vraćam se ja opet na Mintberry, definitivno najbolji rom do sada :)

Kod mene Teamhacksung CM9 Alpha Bulid 15, sve stock i lepo radi za sada, nisam imao nekih preteranih problema (osim low memory bug-a)

Sto se tice baterije, ni jedan ROM mi nije bolje radio...

screenshot2012-02-09-22-.png

Da potvrdim i ja "ICSSGS RC4.1 je definitivno bezveze skroz..." Petnaestica je dobra...

Meni vec par dana RC 4.1 korektno radi...odzivnije nego GB...mozda samo probam i Devil kernel ,kazu da bolje radi s njim.

Instalirao GB 2.3.6 i sve sljaka lepo osim jedne stvari. Kada idem na net preko 3g/GPRS kinekcije sve aplikacije rade normalno tapatalk, b92, blic itd. Ali kad hocu preko browsera(default ili Dolphin) da odem na neku stranicu nece. Uvek javi "Web page not avaliable". A preko wi-fi mreze sljaka normalno.

Instalirao GB 2.3.6 i sve sljaka lepo osim jedne stvari. Kada idem na net preko 3g/GPRS kinekcije sve aplikacije rade normalno tapatalk, b92, blic itd. Ali kad hocu preko browsera(default ili Dolphin) da odem na neku stranicu nece. Uvek javi "Web page not avaliable". A preko wi-fi mreze sljaka normalno.

Obriši port o proxy iz podešavanja za apn.

Od skora imam Galaxy S i interesuje me da li imaju neke slušalice bolje od ovih stock, a koje mogu da se koriste i za pozive? Koliko videh na nekim forumima samo samsung slušalice imaju tu mogučnost, dok ostale mogu samo za slušanje da služe. To je baš glupo :s
Probao sam sluške od Nokie n8 i to naravno ne radi, a i zvuk je nešto tiši. Bedak je jer su same sluške mnogo kvalitetnijie od ovih samsungovih.

Takođe, koji je najbolji plejer za S? Koristio sam malo winamp, al bih rekao da je zvuk na njemu tiši od samsunogov stock playera. Sa druge strane prednost mu je povezivanje sa last.fm pluginom :s

P.S. Sluške treba da budu earplugs :)

Ne hvališ se da si se ponovio :)
Za sluške ne znam, ali prvo što moraš uraditi je da instaliraš voodo sound na telefon.
Poboljšava kvalitet zvuka 100%.
A po meni najbolji plejer je PowerAMP.

Kakva je situacija kod vas sa mms-om na ics-u? Mene slanje zeki baš dosta i to još od ranije.

Po mom skromnom mišljenju, build 15 i build 16 su u silaznoj putanji što se tiče brzine + prosto gutaju ram.

Poslednja izmena:
Ne hvališ se da si se ponovio :)
Za sluške ne znam, ali prvo što moraš uraditi je da instaliraš voodo sound na telefon.
Poboljšava kvalitet zvuka 100%.
A po meni najbolji plejer je PowerAMP.

Saki? :)

Ne hvalim se iako sam prezadovoljan. Imao sam Wildfire do njega i stvarno sam progledao sa S-om tek kad je android u pitanju. Much, much bolje iskustvo.

Voodoo? MIsliš na ovo:
https://market.android.com/details?...DEsIm9yZy5wcm9qZWN0dm9vZG9vLmNvbnRyb2xhcHAiXQ..
?

Izgleda da traži root, a ja nisam rootovao još ovo čudo. Nikako da se nakanim.

Kakva je situacija kod vas sa mms-om na ics-u? Mene slanje zeki baš dosta i to još od ranije.

Po mom skromnom mišljenju, build 15 i build 16 su u silaznoj putanji što se tiče brzine + prosto gutaju ram.

Nisam poslao ni jedan MMS tako da sto se toga tice nemam pojma, ali sto se tice brzine sam sasvim zadovoljan. Na kom si kernelu?

ipak neće :( Kaže: "This device deosn run kernel that support extended sound control". A Voodoo plus se em plaća em:

27507448.png

Kad je rutovanje u pitanju, sad ću da pretražim xda, al me interesuje koliko je komplikovano? WildFire rutovanje je bilo royal pain in the a$$ pa sam sumnjičav i lenj kad treba isto za S da uradim.

Takođe, šta bi još kao novi vlasnik S-a trebalo da znaM? Pored nekih standardnih korisničkih programa, koristim Total COmmander i MobileGo za neko baratanje fajlovima i povezivanje sa kompom. Kapiram da ste smoreni od `ваких pitanja, al svejedno, verujem u ljudsku dobrotu :whip:

Veruj i u search, on je pouzdaniji. :D

Jednostavan je root za Galaxy S. Flash-uje se CF-Root kernel (on je isti kao stock, samo ima root pristup) iz Odin-a i to je to. Time si ujedno i postao spreman za custom ROM-ove ako nekada budes zeleo.

Poslednja izmena:
izasao Build 16.

Jaoj, koliko sam Живаца сад искидао ><
Успешно флешовах СГС на овај Цинаогенемоде за С (андроид 2.3.7) ал ми се није свидео (махом због смарања са маркетом, гоогле налогом итд) и рекох да вратим стару верзију, уредно бекаповану пре флешовања. Ал не лези враже... не знам како, али приликом ресторе-а (Ćirilica FTW), dakle priliko restore-a izgubile se particije, tačnije CWM nije bio u stanju da mountuje usb storage, a posle ni externu sd karticu koju sam dodao da probam tako. Dva sata sam se patio kao grešnik sa dušom. Uspeo sam da doguram i do Black Screen of Deatha al je srećom samo softverski problem bio, pa sam rešio. Ni sam ne znam kako. Odin, flešovanje, android recovery.... kad sam ugledao S kako se okreće usrećih se.

mislim da sam malo osedeo :(

BUILD 16

Regression in BUILD 15: Superuser application crashes
Regression in BUILD 15: Data Roaming enabled by default
Back camera does not record geotagging
Camera crashes when changing resolution
New: WM8994 Extensions (aka "Voodoo Sound") is now configurable from DSP Manager

ovo boldovano mogu da potvrdim

jeste.

Ja sam na build-u 15, koji radi savrseno. Ubacio sam Semaphore kernel koji je sjajan (koristio sam ga na GB), malo je brzi nego stock + ima dosta dodatnih podesavanja + BLN

@dkdnt

Rutuj telefon i to kernelom Semaphore (Link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1112908) ili nekim slicnim koji podrzava Voodoo sound, jer ne podrzava svaki.

Onda ces videti razliku i neces imati potrebe da menjas stock sluske, koje su odlicne.

Nisam poslao ni jedan MMS tako da sto se toga tice nemam pojma, ali sto se tice brzine sam sasvim zadovoljan. Na kom si kernelu?

Nema to veze sa kernelom, ne može kao svet da se podesi apn a da ga pri tome prihvati. Trebalo bi da automatski prebaci na onaj za mms (a da on ostane neaktivan, tj. da ne može u meniju da se bira), kao na gb-u. Probao sam 300 varijanti, ništa ne pomaže. 'Bem ti cm9 kada tako uprskaju na nekim sitnicama.

Ja sam na build-u 15, koji radi savrseno. Ubacio sam Semaphore kernel koji je sjajan (koristio sam ga na GB), malo je brzi nego stock + ima dosta dodatnih podesavanja + BLN

pa CM9 ima vec po default svetlecu signalizaciju... ne treba ti BLN. cak se sama od sebe i pali, iako je iskljucim....

Nazad
Vrh Dno