Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja nisam morao, normalno prepoznaje.

Na build-u 15 je bilo sve OK, a kako sam fleshnuo 16-ticu pojavio se problem.

Takodje, danas sam pokusao da posaljem MMS i nije hteo. Probao sam rucno da unesem APN podatke i nista se ne desava.

Googlao sam i nisam nasao resenje za ovo, pa ako neko ima slicno iskustvo, neka kaze sta je uradio :D

Naime, prilikom reboota telefona, on posalje neke od poruke koje sam slao pre nedelju-2 ponovo ... Random poruke, koje su bile dostavljene normalno u vreme kada sam ih slao.

Jedino resenje koje imam za sada je brisanje svih poruka.

Na build-u 15 je bilo sve OK, a kako sam fleshnuo 16-ticu pojavio se problem.

Takodje, danas sam pokusao da posaljem MMS i nije hteo. Probao sam rucno da unesem APN podatke i nista se ne desava.

Izgleda da ni ja ne uspevam da pošaljem mms.

Ja sredio mms, prosta stvar mada znam da sam to pokušao i ranije ali tada nije radilo (mislim da je bio problem do same mreže, zato sam se i izmučio živ bez potrebe). Sada radi i slanje i prijem bez problema. Ovo se odnosi na ICS build 16.

Nikada nisam ni imao problema sa brojevima iz imenika i nije potrebno ubaciti bilo kakav prefiks tj. dodatni pozivni broj za zemlju.

Poslednja izmena:
Ja sredio mms, prosta stvar mada znam da sam to pokušao i ranije ali tada nije radilo (mislim da je bio problem do same mreže, zato sam se i izmučio živ bez potrebe). Sada radi i slanje i prijem bez problema. Ovo se odnosi na ICS build 16.

Nikada nisam ni imao problema sa brojevima iz imenika i nije potrebno ubaciti bilo kakav prefiks tj. dodatni pozivni broj za zemlju.

Kako si sredio?

Drugar ima ovaj mob i ima problem kad god ga uzme u ruku nestane mu signal za mrezu i ne moze ni jedan razgovor da obavi, a kad stoji na stolu i ne pipa ga sve normalno radi. Nosio ga je u par servisa i nisu uspeli da pronadju sta je uzrok problema. Kaze da software telefona nisu dirali. Guglajuci sam video da mnogo telefona ima taj problem ali nigde nisam nasao resenje. Zna li neko kako da se ovo resi?

Meni telefon u poslednje vreme radi nešto čudno - poruke mi ne stižu na vreme već sa zakašnjenjem od sat vremena, i to više njih odjednom. Dosta često budem nedostupan iako ništa sa telefonom ne radim (nisam na internetu u tom trenutku). Telefon sam uzeo pre više od godinu dana od telenora, i nisam ništa menjao što se tiče software, tako da imam froyo 2.2.1. a koristim MTS mrežu. Kada sam pre neki dan tražio da mi pošalju konfiguracionu poruku za podešavanje MMSa i GPRSa (preko USSD koda) dobijem SMS sa tekstom da ću 'uskoro dobiti poruku sa parametrima' međutim od te poruke ništa. Pokušavao sam više puta međutim ništa. Ne znam da li u telekomu nemaju podešavanja za Galaxy S, zvao sam njihov kor. servis i rekli su mi da uradim isto što sam i uradio, ali ništa od rezultata, tako da ne kapiram šta je problem sa telefonom.

Nisam se zanimao za flešovanje, rutovanje i ostale akrobacije pošto sam video da se ubacivanjem nekog novog software uvek javi neka glupost, problem koji nije ranije postojao.. KIES mi ne dozvoljava da upgradujem software, javlja mi poruku ''your device does not support software upgrading via kies'' tako da nikada nisam mogao da upgrade-ujem software. Da li postoji neki jednostavan način da prebacim svoj telefon na Gingerbread, neku noviju 2.3 verziju, a da se ne zamlaćujem sa rootovanjem, flešovanjem i ostalim?

Malopre sam pokušao da vratim telefon na fabrička podešavanja (pomoću koda *2767*3855#), ali bezuspešno. Telefon sam pre neki dan rutovao. Da li neko zna kako da se tel vrati na fabrička podešavanja (imam dosta nekih deinstaliranih programa koji su ostavili svoje fascikle i šta sve ne još...). I da li neko zna kako da unrootujem telefon? U pitanju je 2.3.5 JVT

Da li neko ima problem na build 16, da mu ne prepoznaje kontakte kako treba. T.j. kada me neko zove, ako nemam ukucan broj sa +381 ne izbacuje indetifikaciju.

Takodje jos jedna stvar, da li moze da se sredi slanje MMS-a?

nemam probleme ni sa +381, ni sa kontaktima, isto build 16.

otisao mi mikrofon i moram da ga nosim u servis. treba mi VIP stock ROM i da ga zakljucam na VIP.
moze pomoc sa savetima kako, sta?

Već dva dana koristim MIUI MintBerry Edition 2.2.24 i mogu reći da je stvarno super rom.Nemam većih zamerki.Za moje potrebe radi sve što treba.Nisam našao neke veće probleme.
Procesor sam stavio na 1200...

Ja sam mesecima na Miui MB i stvarno je najbolji rom koji sam do sad koristio. Probaj da stavip governor smartassv2 i sheduler noop i leteće još brže

nemam probleme ni sa +381, ni sa kontaktima, isto build 16.

Meni nece, npr fabricka SMS aplikacija ne vidi imana, dok Handcent SMS radi normalno... (p.s. totalni trip)

Kada zovem, normalno izlaze brojevi sa imenima iz imenika (bez obzira da li su sa ili bez prefiksa), ali kada me neko zove, izadje samo broj, ako u imeniku nisu sa prefiksom.

Cekam build 17, pa da vidim...

Ja sam mesecima na Miui MB i stvarno je najbolji rom koji sam do sad koristio. Probaj da stavip governor smartassv2 i sheduler noop i leteće još brže

Gde da podesim scheduler noop? Governor znam da podesim...
Malo sam nov sa MIUI pa mi treba ovakvih saveta :)

EDIT: Podesio sve sa Voltage Control.Videću kako će da radi.

Poslednja izmena:
Meni nece, npr fabricka SMS aplikacija ne vidi imana, dok Handcent SMS radi normalno... (p.s. totalni trip)

Kada zovem, normalno izlaze brojevi sa imenima iz imenika (bez obzira da li su sa ili bez prefiksa), ali kada me neko zove, izadje samo broj, ako u imeniku nisu sa prefiksom.

Cekam build 17, pa da vidim...

Ako nećeš da čekaš build 17, možeš da probaš sa eksperimentalnim bildom https://faramir.eriador.org/pawitp/update-cm-9-20120226-galaxysmtd-EXPKANG-signed.zip

Meni radi odlično.

Ja nisam primetio ništa specijalno ali sam flešovao ovu verziju prethodno sve formatirajući jer nisam odavno. Battery percentage je drugačiji i kažu da 2G/3G toggle radi.

Da poznati bug sa SpiritFM aplikacijom. Bila je ažurirana dva tri puta ovih dana, ali se problem ponavlja.

Ima li neko iskustva sa držačima za auto, planirao sam original ECS-V968 ali toga kod nas nema samo od preko, šta kao zamena bi moglo doći u obzir...

Пробао сам неколико и на крају најбољи испаде најјефтинији. обична "клешта" са сунђерима, не морам да их дирам кад их први пут наместим. Само углавим или узмем фон. величина вакуума за држање телефона је небитна. Једино треба обратити пажњу на део између, тј руку да не шкрипи или вибрира. Ја имам онај са дебелом жицом и када јој направиш две кривине "ѕ" нема да мрдне. Претходно сам имао неки скупљи са зглобовима па су крцкали, онда са металном куглом и зглобом, тај је спадао тј окретао се ка поду итд.

Poslednja izmena:
Momci,gde u Beogradu kupiti originalni auto punjac za ovaj fon?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno