Šta je novo?

Windows 8 Tableti

• Začetnik teme Začetnik teme DaPimp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A kakva je stvar sa hardverom za x86 w8 tablet?
Da li je realno za ocekivati da ce po launchu w8 biti x86 tableta ciji ce procesor moci pasivno da se hladi kao tegra u asus optimusu?
Da li ce poslovne aplikacije normalno da rade u novom okruzenju?

ekran osetljiv na dodir u win 7 nije beskoristan probaj pa ces videti

stavljanjem vindovsa se ne gubi tablet jer sta gubim tablet ima samo jednu funkciju a to je multimedia a acer ima i to i jos mnogo vise od toga.Koliko citam 99 posto ljudi ga koristi kao media plejer i nizasta drugo.Sa xbcm-om stvarno ne znam sta sam izgubio potpuno netacno sa tvoje strane.

kod gubitka vrednosti mislim da recimo sad uzmes tablet sa sendvicom i posle dve godine ako bude novih sendvica pitanje je dali ce biti za tvoj model.Kod acera je to zasigurno mnogo mnogo bolje imas i 7 i 8 i sam znas koliko ce ziveti win 8 .

Dok mi stoji stalno ali samo kod kuce jer ga tad koristim kao pc.Ako idem na kraci put dok ostaje kod kuce samo na duzi put dok ide samnom i ostaje opet samo u hotelskoj sobi.

Nisam jos nikog video da za sve vreme trajanja filma drzi u ruci svoj tablet ma koliko bio lagan, tako da i tu tezina nije presudna ako ce on stajati na stolu ili kolenima ili naslonjen na kolena.

Toliko mnogo ima omalovazavanja vindovsa a svi kod kuce imate bar jedan pc bez koga ne mozete da zivite toliko o vin-u odnosno androidu koji je samo za fon super ali tablet je nista drugo do razvuceni fon.

Poslednja izmena:
Koje ti aplikacije misliš da koristiš na tom Win7/8 tabletu? Konkretno.

Odgovori gore su ti smešni. Jedna logika ti važi za tvoj slučaj ali zato za sve druge ne važi. Komično.

Poslednja izmena:
Kod kuce imam samo jedan pc ,dok vi imate i desktop i tablet to je meni komicno.

Sve sto vi radite na vasem desktopu ja radim na aceru to je za mene konkretano da konkretnije ne moze biti.

danas sam bio sa drugarom koji me je zvao da mi pokaze vodaphon tablet a ja iskoristih priliku da ponesem acera.Pitam ga ja sta radis na njemu a on kaze da najvise gleda filmove i da koristi gmail i skype da zove rodbinu u inostranstvu.prebacim lepo jedan njegov film kod mene,ulogovao se na moj skajp i gmail i ja mu kazem ajde probaj,uzmem ja njegov i uradim isto. razmenimo utiske i sve sto je radilo njemu isto tako je radilo i meni znaci potpuno identicno iskustvo po svim pitanjima i brzine hd filmova i skidanja poste i tac skrina apsolutno sve isto coveku nije nista zasmetalo osim;

kaze da je tezi od njegovog vodaphona sto je tacno ali i ja sam primetio da je vodaphon za android itekako tezak.

acer ekran je kvalitetniji to je odmah primetio

odusevio se kad je video na aceru usb i hdmi port direkt na tabu sto sam ja zamerio vodaphonu da nema.

sve u svemu dva prosecna korisnika su uvidela da je utisak u radu potpuno identican stim da za razliku od vodaphona acer i pravi komp.

Nismo isli u detalje nego smo na njima radili ono sto smo hteli a to je multimedia koja cini 99 posto korisnika na androidu kao i ostale cisto android navike korisnika tipa email posta skype i jos po nesto.

Poslednja izmena:
Kod kuce imam samo jedan pc ,dok vi imate i desktop i tablet to je meni komicno.

Pa i ti imaš desktop i tablet. Znači komičan si samom sebi?

Nisi odgovorio koje aplikacije koristiš na svom tabletu (za koje kažeš da ti nedostaju sa tvoje desktop mašine).

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]DUKva2IvCp8[/YOUTUBE]

Ovde rad u Windowsu deluje veoma tečno.
Usudio bih se da kažem da je veći problem u hardveru za x86 tablete nego u softveru. U odnosu na ARM veća potrošnja, zagrevanje, slabija baterija, a veća težina i što je najvažnije veća cena mada je Acer W500 kvalitetnije izrađen od mnogih Android tableta. Fusion je tu doneo balans između cene, perforamansi i potrošnje.

Adam je postao veza izmedju Bencha i YT.. 😀 hehe samo ide i lepi.. 😀 Salim se..
Ja sam negde nasao da ovaj tablet koristi WIN 7, a vi spominjete 8.. STa na kraju ima??

Niko ti ne moze zabraniti da instaliras win 8 ,nije to android da gledas u pasulj imali za tvog tableta apgrejda ili ne .Ne treba robovati predrasudama vec uzivo probati pa onda donositi bilo kakve zakljucke.

Adam je postao veza izmedju Bencha i YT.. 😀 hehe samo ide i lepi.. 😀 Salim se..
Ja sam negde nasao da ovaj tablet koristi WIN 7, a vi spominjete 8.. STa na kraju ima??
***, profesionalna deformacija (istoričar) 😛 svaka informacija zahteva izvor.
Svo naše razglabanje je besmisleno ako ne vidimo kako uređaj radi u praksi 🙂
Niko ti ne moze zabraniti da instaliras win 8 ,nije to android da gledas u pasulj imali za tvog tableta apgrejda ili ne .Ne treba robovati predrasudama vec uzivo probati pa onda donositi bilo kakve zakljucke.
+1

Moj idealan Win tablet bi ovako izgledao http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_T91MT/
Ali sa capacitive ekranom, bez stylusa i Fusion za x86 verziju ili Tegra3/Exynos 4210 za ARM verziju.

Poslednja izmena:
gledam tvoj izbor i vidim bez da sam ga testirao uzivo taj cpu mi deluje slabo to jest pitanje je dali je dobar za multimediu.Acer je tu vrh vrhova za 400 eura sa sve docking tastaturom koju mozes po potrebi da ostavis ili nosis sa sobom.

Za tastaturu se slazem da je bolja prenosna, ali dok ne dodje do Win8 poplave, Wintel tableti me ne zanimaju ni trenutka. Volim da koristim desktop i od njega se ne micem, nema teorije. Laptop mi ne treba veliki, 12" sa solidnom baterijom, koji vucaram sa sobom kada moram i koji sam u poslednjoj turi ostavio kod devojke dovoljno dobro radi posao kao posao (za ovo mi je Android tablet neupotrebljiv). I jos 7" tablet koji bukvalno mogu da tutnem u dzep - zadnji od farmerki, unutrasnji od jakne, koristio sam ga dovoljno dugo i kao telefon da znam da moze da se nosa gde god. Meni je ovo idealna kombinacija. Ok, ponekad me nervira 12" i minijaturni touchpad, ali ovo je ipak za rad u pokretu, uglavnom imam ispred sebe 23", tastaturu sa meni obozavanim dubokim hodovima i normalnog misa. 10" mi je premalo za bilo kakav ozbiljniji rad cak i u pokretu, ipak sam od onih koje i plitke tastature nerviraju 🙂

U Cool Blue prikazu na YT vidi se da postoje otvori za ventilator. Koliko cesto se pali i koji je nivo buke? To je jedna od stvari koja me nervira kod Win kombinacija. Nadam se da ce novi Win 8 tableti imati pasivno hladjenje (i naravno dovoljno snage za tipicne Win aplikacije).

Ako Asus izbaci uredjaj koji je isti Transformer (tf201, tf300) sa Win8RT mislim da cemo imati mogucnost izbora sistema (mozda i dual-boot, za sta drugo da iskoristim 32GB memorije 😀 ). Naravno ovde sam transformer naveo kao primer 🙂

Po nekom istrazivanju, 44% planira kupovinu Androida, 37% iPad, a Win8 oko 3%.
Bojim se da Microsoftu nece ici ova Win8 akcija ni na desktopu, ni na prenosnim uredjajima. Jednostavno su preskupi.

Microsoft nekako izgleda izgubljeno skroz. Ranije.kada su imalo lose proizvode uspeli su da zavladaju, a sada kada imaju sasvim ok i kvalitetne proizvode totalno promase politiku... Ccccc

Po nekom istrazivanju, 44% planira kupovinu Androida, 37% iPad, a Win8 oko 3%.
Bojim se da Microsoftu nece ici ova Win8 akcija ni na desktopu, ni na prenosnim uredjajima. Jednostavno su preskupi.

Mislim da nije fer anketa, pošto Win8 uređaji još ne postoje u prodaji, niti ljudi znaju njihove karakteristike i mogućnosti, kvalitet, itd. Videćemo kada se pojavi 10-ak uređaja i kada izađu prikazi, ako budu dobri mislim da će se itekako prodavati, ja ću prvi uzeti jedan.

Microsoft nekako izgleda izgubljeno skroz. Ranije.kada su imalo lose proizvode uspeli su da zavladaju, a sada kada imaju sasvim ok i kvalitetne proizvode totalno promase politiku... Ccccc

Ja sam mislio da su zeznuli stvar sa Win8, pošto svi koji su ga testirali kažu da nudi lošije desktop iskustvo nego prethodne verzije, ali sada kada su prikazani ovi hibridni lap-top/tablet koncepti, od kojih neki izgledaju neverovatno dobro zamišljeni, shvatam njihovu ideju i namenu novog Windowsa, i iskreno mislim da, ako uređaji budu bili dobri, da će imati best-buy kombinaciju. Zamisli uređaj koji ti nudi sve prednosti tableta kada ti ne treba ništa drugo, a uz povezivanje tastature kao npr. kod transformera dobijaš solidan netbuk na kojem možeš da koristiš sve Windows aplikacije? Meni se bar čini da taj koncept nudi ogromne mogućnosti.

Nemojte se zanositi sa time. Ako imate arm uredjaj, zaboravite na pokretanje x86 desktop aplikacija, a ako imate x86 uredjaj autonomija je 2x manja od arma.
Uredjaji su preskupi, necete moci da reinstalirate sistem tako lako, ulazite u zakljucani sistem kao sta ga Apple vec ima.
Sa win8 nece dobiti market share na prenosnim uredjajima, a izgubice na desktopu.

Mislim da je Microsoft svestan toga i da zato i ne ciljaju na trziste tableta toliko, vec prvenstveno na trziste kombinovanih uredjaja, kod kojih trajanje baterije nece biti problem. Predstavljen je npr. uredjaj poput Asus transformera, koji ima dve baterije - u tabletu i u dockingu. Takvi uredjaji sa x86 procesorima bi, ako budu dobri, bili pun pogodak posto bi u jednom uredjaju zaokruzili sve potrebe korisnika. Naravno, puno zavisi i od cene i implementacije, videcemo kako ce sve to izgledati, ali mislim da ima sanse da bude dobro, a konkurencija je uvek dobra stvar za nas korisnike.

Nazad
Vrh Dno