Šta je novo?

Industrija igara

Ne, mislio je na Rainbow 6: Patriots.

Pa ne kazem da me to uopste ne interesuje, jedva cekam i to, ali mi je mnogo znacajnije da vidim pomak u drugim segmentima.

bice "pomaka" u svim segmentima dovoljno toliko da nama gejming ostane relevantan. bice kukanja ali ce se igrati. mislim da gubis vreme pokusavajuci da zamislis sledecu generaciju. da mozes ti bi pravio igre. to jest, ostavi to onima koji od toga zive (da ne kazem koji to vole).

Aha, vidis, nisam o tome razmisljao....da,da, bolje oni da se bave time.

bice "pomaka" u svim segmentima dovoljno toliko da nama gejming ostane relevantan. bice kukanja ali ce se igrati. mislim da gubis vreme pokusavajuci da zamislis sledecu generaciju. da mozes ti bi pravio igre. to jest, ostavi to onima koji od toga zive (da ne kazem koji to vole).

Konkretno što se grafike tiče tu nema neke mudrosti. Rendering 3D programa je neki ideal kome teži real time grafika tako da nema govora da bude bolje od toga. Sa druge strane u sledeće konzole će verovatno uleteti danas aktuelni PC hardver tako da se na osnovu nekih tech demoa može anticipirati next gen grafika.

Što se tiče gejmpleja složeniji i kompleksniji neće biti jer tržište tako diktira. Prostije od CoDa ne može a to je naprodavanija igra tako da... naravno biće motion kontrole default, bar kod MSa.

Niko ti ne brani da se nadaš da će biti nezamislivih pomaka ali to jednostavno nije realno.

Kao što nisu realne želje padawana da konzole izađu do kraja godine.

Po wikiju X360 se do početka ove godine prodao u 66 miliona primeraka a ako se dobro sećam prošle godine u ovo vreme prodaja konzole je iznosila 50m prodatih primeraka širom sveta. To je ~15 miliona za godinu dana što je rekord. X360 se prodaje bolje nego ikada, zašto bi oni izbacivali novi u takvoj situaciji pogotovo ako se zna da u pitanju MS koji ne mrda prstom dok para kapa...

Ako nastave ovim tempom do 2014. prodaće blizu 100 miliona konzola što će X360 učiniti besmrtnom konzolom.

Druga je situacija bila 2005. godine. MSu se žurilo jer je Xbox bio neuspešan, s druge strane Sony-ju se nije baš žurilo zbog sjajne prodaje PS2 konzole i zato je PS3 kasnio.

Danas su i jedna i druga firma u sličnoj situaciji, jedino Nintendo se trudi da uhvati tehnološki priključak ali ako je suditi na osnovu 3DS nadolazeći WiiU biće fejl i nikako neće ugroziti položaj MS i Sony-ja.

Igračima je grafika dobra, skoro su dobili i motion kontrole. Proizvođačima je konzola jeftina za proizvodnju i zarađuju dobro na njoj (više nego što bi zarađivali na novoj). Zašto bi se cimali? I to u vreme opšte recesije...

Poslednja izmena:
ne znam koliko mozes da predvidis sam efekat koji ce na tebe imati grafika u buducnosti. skoro smo bili zateceni prvim bf3 trejlerom.

ali su animacije u istoj poprilicno lose, fazon nisanim levo a pucam desno

Što je ironija, nije kvalitet tekstura i modela ono što nas je kupilo u tom trejleru već osvetljenje i animacije vojnika u par tizera pre (nisam siguran da li je ona sekvenca sa vojnicima na zgradi deo trejlera). Od svega toga ostalo samo to osvetljenje koje se nekima i ne dopada (više vole da sve vrišti na žuto i da je colorful kao u C2).

Što je ironija, nije kvalitet tekstura i modela ono što nas je kupilo u tom trejleru već osvetljenje i animacije vojnika u par tizera pre (nisam siguran da li je ona sekvenca sa vojnicima na zgradi deo trejlera). Od svega toga ostalo samo to osvetljenje koje se nekima i ne dopada (više vole da sve vrišti na žuto i da je colorful kao u C2).

Ajd ajd, opet je najlepsi FPS do sad..

Koji FPS je najlepsi do sad? BF3? Mozda za one koji se loze na fleke po monitoru.

Pokazi mi onda neki koji pruza veci vizuelni uzitak, pritom mislim na komplet pakovanje, sa sve destrukcijom i ostalo.. ne po broju piksela.

Sa tobom je uzaludna rasprava na tu temu..."Najlepsi FPS ikad" je uzrecica koja je obelezila konzol sobu i PS3 generaciju u koju spadas tako da necu bez potrebe da ti po 100i put objasnjavam da grafiku ne cini hype🙂 Sada si sebe ubedio da je BF3 FPS sa najboljom grafikom ikad, tako da uzivaj u istom do sledeceg grafickog bisera sa 2d mapama po horizontu i perfect visual flatness osvetljenjem😀

CxdcP.jpg

Al skidam kapu za I AM BLIIIIND efekat kad gledas u svetiljku na tremu usred podneva na primorju - uz standardne fleke:d

Poslednja izmena:
Pa ne, daj da vidim, ja priznam kad nisam u pravu 🙂 Samo nije valjda Crysis opet u pitanju? 🙂

Nazalost, jeste...tamo su bile takodje i velike mape, i destrukcija ... i eto ... opet taj Crysis majkeimga:d

Hoce li nas ikad pustiti na miru taj krajzis :d

Sa tobom je uzaludna rasprava na tu temu...

Ne, nego je sa tobom uzaludna rasprava. Ti si možda jedini čovek na forumu koji veruje kako je Crysis 2 odlična igra i kako je napravila neki pomak u grafici. Sve što smo dobili jeste CE2 u gradskom okruženju sa odvratnim piss filterom i gomilom (s)muti filtera u DX9.

Uostalom koliko je uspešna igra i dobra grafika pokazuje nedostatak modova i najava modova za Crysis 2.

A vi kako te bate? :sceptic:

Niti sam pomenuo Crysis 2 niti je tema da li je Crysis 2 dobra igra il nije...samo opusteno lezi na kauc i reci sta te muci danas...:d

Poslednja izmena:
Nadolazeće PC igre u Februaru:

01.
-Dead Island: Ryder White (DLC)

07.
- Kingdoms of Amalur: Reckoning
- The Darkness II
- Fallout: New Vegas (Ultimate Edition)

14.
- Brothers in Arms: Furious 4
- Jagged Alliance: Back in Action

21.
- Syndicate

28.
- Wakfu

?
- Alan Wake

i ovo

Onda nadolazece PC igre za ovu godinu.. http://www.rockpapershotgun.com/2012/01/04/an-exciting-list-of-pc-games-for-2012/
A i ovde ne samo za pc.. http://www.hcl.hr/najave-igre-u-2012-godini-211-22.html
http://vgreleases.com/pc/ReleaseDates/Upcoming.aspx

Poslednja izmena od urednika:
A vi kako te bate? :sceptic:

Niti sam pomenuo Crysis 2 niti je tema da li je Crysis 2 dobra igra il nije...samo opusteno lezi na kauc i reci sta te muci danas...:d

bravo, podrzavam te 100% (mada nije da to nekom bilo sta znaci 🙂 )

jedino sto me interesuje u februaru je Jagged alliance

Poslednja izmena:
Možda bi jedno rešenje tj. kompromis, što se tiče razvoja igara za PC bio u tome da se igre optimizuju za grafičke karte srednje klase...i da se tu traži ta fluidnost u frame rate-u. Primera radi, da se sve igre optimizuju za rad na GeForce 560Ti i Radeon 6950 grafičkim kartama i da se to poštuje recimo do izlaska nove generacije grafičkih karti..samim tim kupac bi znao šta da kupi i ne bi bilo većih problema 🙂
Pretpostavljam da kada bi se ta granica optimizovanja povećala na, recimo, dve godine da bi dolazilo možda do zastoja u izbacivanju novijih generacija grafičkih karti...

To mu dodje kao da si dao predlog da od sutra zavlada mir u svetu, a da ni na trenutak nisi pomislio zasto je to iz milion razloga nemoguce. 🙂

ne bih da otvaram novu temu
ako neko ima neke materijale na temu "Zvuk u video igrama" bio bih vrlo zahvalan da mi posalje pm. Pisem neki rad na masteru, pa bi svaki savet korisno dosao.
thx

To mu dodje kao da si dao predlog da od sutra zavlada mir u svetu, a da ni na trenutak nisi pomislio zasto je to iz milion razloga nemoguce. 🙂

Ali je dobar predlog 😀...***a kad sam altruista 😛

Možda bi jedno rešenje tj. kompromis, što se tiče razvoja igara za PC bio u tome da se igre optimizuju za grafičke karte srednje klase...i da se tu traži ta fluidnost u frame rate-u. Primera radi, da se sve igre optimizuju za rad na GeForce 560Ti i Radeon 6950 grafičkim kartama i da se to poštuje recimo do izlaska nove generacije grafičkih karti..samim tim kupac bi znao šta da kupi i ne bi bilo većih problema 🙂
Pretpostavljam da kada bi se ta granica optimizovanja povećala na, recimo, dve godine da bi dolazilo možda do zastoja u izbacivanju novijih generacija grafičkih karti...

Takav sistem vec postoji.. 😉

Sistem na kome igre nisu ni 720p, već u telefonskoj rezoluciji? Ja sada kada razmislim da sam nekada davao po 300 eura na grafičku zgranem se, 3870 me je služila sasvim OK, čak i ova jeftina što imam sada može na mom monitoru sve lepo da pusti. Za one sa full hd monitorima i veiše kontam da treba bolje, pogotovo ako mora sve na maximum.

Poslednja izmena:
Takav sistem vec postoji.. 😉

Da ali mu je grafika očaj u odnosu na pc 😉 Ovako bi i pc imao konstantnu grafiku u nekom periodu vremena i omogućio razvojnim timovima manje stresa prilikom pravljenja igara 🙂

Upravo sam pronasao sta je sve iseceno u rimejku Jagged Alliance-a 🙁

No Turn Based combat
No Fog of War
No more custom mercs with I.M.P
Climbing on buildings only on predefined spots
Explosives only on predefined spots
No more weekly or daily salary for your mercs
No learn-by-doing, training or practicing
Unrealistic portraits (You can only recognize mercs by name)
Simple Interface (Watch the Screenshots)
No more usable vehicles like Skyrider or the Icecreamtruck
No bloodcats
No mortars
Only 1 attachment for each weapon.
Les weapons as in the original
No more decomposition and no more ravens
Only one difficultly level

🙁 a jos sam razmisljao da im dam pare...

Nazad
Vrh Dno