Šta je novo?

Diablo 3

Nije nemoguce... I AC2 je na slicnu foru krekovan, tako sto je neko pratio sta server salje od podataka i onda se napravila jedna velika baza podataka sa svim mogucim odgovorima sa verifikacionog servera za svaku akciju igraca. Ista stvar moze da se uradi i sa ovom igrom.

Nije nemoguce... I AC2 je na slicnu foru krekovan, tako sto je neko pratio sta server salje od podataka i onda se napravila jedna velika baza podataka sa svim mogucim odgovorima sa verifikacionog servera za svaku akciju igraca. Ista stvar moze da se uradi i sa ovom igrom.
Teško za D3, pošto su svi dundgeoni random generisani, i skripte su generisane sa njima, tako da maltene svaki put kada se pokrene igra potrebne su joj jedinstvene kombinacije već postojećih skripti, tako da offline igranje, po meni otpada, možda jedino sa nekim piratskim serverom, mada, to je veliko kockanje sa dropovima, questovima i sl, kao što je i WoW na piratskim serverima. Ja je kupujem, čim se bude znalo kada izlazi i koja će biti cena.

AC2 je imao samo crapton security checkova na svakim vratima, svakom achivementu, chapteru, razgovoru sa storyline npc-ovima itd. Diablo 3 radi na drugu foru, pored svih tih checkova na cloudy se generisu enemy AI rutine i ko zna sta jos. Bukvalno delovi igre su totalno prebaceni na cloud.

Plus ti kad nesto ubijes, sta taj monster dropa dolazi sa servera, sanse za to samo server ima... sa AC2 je lakse bilo ipak su to samo bili informacije, a ovde je funkcionalnost u pitanju.

Ako se za jednog kreiranog karaktera kreira i jedan jedinistven svet sa celim setom random tamnica i lokacija (osim ako taj cloud to radi dinamicki), postoji sanse da neko to pohvata i baci se na posao da napravi neki emulator, ali do tada ce igra nama koji je kupimo da dosadi. AC2 ako se secam otprilike mesec dana da ga razvale, za D3 to ce biti godine, osim ako se neka gomila entuzijasta neorganizuje i baci na posao.

Mada najvise me kod ovog sistema nervira, da i pored ok kompa za igranje, moras da imas i posten net i da server slucajno nepocne da zeza bas kad si u spici igranja obicnog singleplayera !

Poslednja izmena:
Igru ovog kalibra je greota igrati na piratu
isti slucaj i sa wow-om

aj nek admin obrise ovaj post,fejlovao mi browser nesto

Poslednja izmena:
Ma treba kupiti original. Nadam se da ce izdati Trial, da moze da se isproba - pa ko zeli dalje moze da kupi. Tako su fino navukli moju devojku na WoW :(

I ovako cemo je igrati godinama, a lakse je sa originalom skidati patch-ove i update-ove. Ja sam za posao kupio neke programe - i fino primam update-ove i mogu da kukam za neki feature developerima. A kupio sam i prvu igru: Limbo :) doduse kostala je 9$ :)

ja i dalje ne mogu da verujem kako se ljudi raduju što će igra imati dobru zaštitu od piratizovanja.

ajmo sad ovako:
zašto niste dosledni?
1. da li koristite isključivo originale?
2. da li vam je operativni sistem na kompu original?
3. da li vam je office paket original?
4. da li je program za obradu slika original?
5. da li su filmovi koje gledate kupljeni?
6. da li su sve ostale igre koje igrate original?

ukoliko ste negativno odgovorili na bilo koje od ovih pitanja odgovorili sa ne, onda...

ja i dalje ne mogu da verujem kako se ljudi raduju što će igra imati dobru zaštitu od piratizovanja.

ajmo sad ovako:
zašto niste dosledni?
1. da li koristite isključivo originale?
2. da li vam je operativni sistem na kompu original?
3. da li vam je office paket original?
4. da li je program za obradu slika original?
5. da li su filmovi koje gledate kupljeni?
6. da li su sve ostale igre koje igrate original?

ukoliko ste negativno odgovorili na bilo koje od ovih pitanja odgovorili sa ne, onda...
+1
ljudi su prosto oduševljeni što će da iskeširaju 40-50e za igru. ludilo!
svi su cepali piratski D2 i niko se nije bunio, a sad ispada da je ispod časti da ne platiš D3!

ja sam protiv OVAKVOG nacina borbe protiv piraterije.ako sam dobro shvatio jednog dana kada se pogase serveri mozete da obrisete svoju pozadinu originalom.po full ceni ti prodam polovinu nekog prozivoda a posle od mene zavisi da li mozes da koristis i tu polovinu koju si dobio.sve u svemu dobio si nista:)

za koju godinu necemo dobijati ni cd/dvd vec ce cela igra da bude na njihovom serveru a kupac nece imati bas nikakva prava.

Poslednja izmena:
Hahaha najbolje da Vam neko pokloni i PC i vi posle skinete igru krekujete i drzava Vam plati net i extra ! :D

Kao developer software-a protivim se svakoj piratizaciji softvera.
Ljudi su utrosili svoje vreme i trud na planiranje, razvoj, distribuciju istog.

Kako bi se vama svidelo da to sto radite drugi dobiju za dz i da koriste do mile volje ??
Jos da vam se smeju u facu...
Kad dodje vreme za platu -> nema plate svi su dobili za dz to sto ste uradili ??
Moze da se diskutuje da li vredi software taj novac koji je placen.

Mislim da ce D3 vredeti, bar u mom slucaju posto cu ga min igrati godinu, dve dana.

D3 vredi i svi pravi PC gameri (i sire :)) ce kupiti priginal kako bi igrali kako dolikuje ;)

hunteru sve to sto kazes, može da pije vodu, ali u igrici kao što je D3 ili da kažemo WoW čar igranja na nekim piratskim serverima i čar igranja na originalnim blizz serverima je prosto neuporedivo. Stoji da je D3 single player orijentisan i da je malo bez veze biti konektovan na server, ali opet kada si konektovan na server imaš mogućnost kupovanja (i prodavanja) pojedinih itema koji ti trebaju (ili ne) i tako je sam užitak mnogo veći.
Ja kao i 99% stanovništa Srbije imam piratski Windows kao i Office i ACDSee, ali bi iskreno radije platio 40-50€ za igricu pa makar se igrao i sa linuksa nego dao 100€ za Windows

Kao developer software-a protivim se svakoj piratizaciji softvera.
Ljudi su utrosili svoje vreme i trud na planiranje, razvoj, distribuciju istog.

Kako bi se vama svidelo da to sto radite drugi dobiju za dz i da koriste do mile volje ??
Jos da vam se smeju u facu...
Kad dodje vreme za platu -> nema plate svi su dobili za dz to sto ste uradili ??
Moze da se diskutuje da li vredi software taj novac koji je placen.

Mislim da ce D3 vredeti, bar u mom slucaju posto cu ga min igrati godinu, dve dana.

D3 vredi i svi pravi PC gameri (i sire :)) ce kupiti priginal kako bi igrali kako dolikuje ;)

QFT!!

Rado bi kupio legalan software ali mi plata nije toliko velika. Win i office su skupi ali mi je sve ostalo na kompu ili free software ili legalno kupljeno. Nemam ni jednu piratsku igricu a imam ih 15-ak instaliranih na kompu.

dakle podrzavamo pirateriju operativnih sistema i paketa softvera za rad i razvoj,ali ne podrzavamo pirateriju igara jer se neko mucio za to. a office,auto cad i photoshop su pali sa neba?

ili sam ja nesto propustio?

Ti programeri sigurno ne rade za dzabe. Oni ljudi su svi placeni za to nebitno koliko para igrica zaradi. To ne vazi za sve slucajeve ali uglavnom je tako. Sav taj visak u milionima ide onim korporacijskim pijavicama koji svojom politikom i alavoscu upropastavaju igrice misleci samo na zaradu!

Slazem se da treba podrzavati nezavisna i mala studija, da ti ljudi isplate svoj rad i trud, ali korporacijama nikad.

Takodje po meni je racunica jasna, kad kupis original dobijes lepo kutiju, sifru, on line privilegije, multiplejer... a kad skines pirata ne dobijes nista od toga. Meni je to skroz fer. I bitno je da imam izbor.

Poslednja izmena:
@ed_hunter - Kad sve to bude po 40e koliko su i igre sto se nebi kupiko.
A najgore sto je sve skuplje visestruko i posle godinu dana nova verzija pa jovo nanovo, kompatibilnost, kupuj novo... Ovako ima ljudi koji su igrali recimo Diablo 2 preko 2,3,4 godine. I kontam da je logicno da se da neka kinta za original ako znas da igru neces izbrisati cim je predjes.

ma u redu je što oni hoće da zaštite svoj proizvod, neka stave zaštitu kakvu god hoće. neka budu majstori pa neka naprave neprobojnu zaštitu.
meni smeta ta ******ska konekcija. šta ako mi miš pregrize kabl, udari grom u stanicu, pobesnela devojka počupa kablove, pijani Pera rovokopačem pre**** kabl ili se desi još neka od 1000 nepredviđenih gluposti, a ja ću d aumrem koliko mi se igra????
i nemam ništa protiv da ljudi kupuju igru, ali mi je licemerno da 'ladno koriste piratizovani Windows od 200e i Photoshop od 1000+ evra, ali im je strašno da igraju piratizovanu igru od 50e. smešno!
i sad smo šabani mi ovde koji hoćemo pirate, a oni su kul likovi.

...
i nemam ništa protiv da ljudi kupuju igru, ali mi je licemerno da 'ladno koriste piratizovani Windows od 200e i Photoshop od 1000+ evra, ali im je strašno da igraju piratizovanu igru od 50e. smešno!
i sad smo šabani mi ovde koji hoćemo pirate, a oni su kul likovi.

Ma to su gole postenjacine...

Sad pitanje je da li je vredno dati kintu za Office paket ako samo povremeno otvoris neki word dokument ili pogledas neku prezentaciju ili radis sve i svasta u njemu i zaradjues kintu, probao sam openoffice, ali imam i MS office zbog onog njihovog retardiranog formata .docx., da znam da mi inspekcija moze da pokuca na kućna vrata onda bi koristio openoffice.
Orginal Win 7 Pro, Visual Studio, SQL server ... ali to mi je sve za edukacija, dobijeno sa faxa. I sve bi to kupio da mi donosi pare.

A za igre cu davati kintu kad budem imao normalnu zaradu, a to sto mi se stvarno svidelo to sam kupio (recimo Guild Wars, HoN, Skyrim) i naigrao se od toga posteno.
Tu neki zgnj MW3 koji je prezvakan milion puta koji sam hteo samo da vidim kako se prica zavrsava, da platim a posle zaboravim da ga imam, jer ne igram multi FPS nema sanse da bacim 40€.

A da D3 nema ovakav vid zastite ni AH nebi postojao, pa sigurnije i bolje ovako.

Poslednja izmena:
@zokocx

pa i te igre i programe koji se tebi ne sviđaju je neko napravio i uložio trud i vreme u to. zašto da on ne zarađuje, a da Blizz zarađuje??
ovde je stvar principa koji se ili poštuje ili ne. ne može za Blizz da se poštuje, a ostali who fucks you. oni imaju pravo da nas deru i da se iživljavaju neophodnom stalnom konekcijom, a drugi nemaju pravo???

Sve ima cenu, jedno je sto korisnik zeli, drugo sto mora da prihvati a trece je sta dobije. A ti vidi da li ti to odgovara.

A zašto kazes da drugi nemaju to pravo ?

Isto ovako je i Ubisoft mogao da ubaci u AC2 da neprijateljski AI, quest scripte, cela funkcionalnost sveta itd. bude u cloudu. Ali zamisli koliko je potrebno servera da sve te silne kupce opsluzi, pa usluga ne radi kako treba pa korisnici smaraju itd. Mada veca je bila zarada ovako da je bez clouda, a za dalje deranje stizu DLC, nastavci itd.

A Blizzardu se moze pa zato tako zahteva, nemas net kao da nemas ni komp (tako je danas), sad kad izbace D3 polako ce igraci WoW-a da odlaze na D3 eto im prazni serveri da se iskoriste.. imaju para.

koji procenat korisnika net-a ide preko proxija ?

ja nažalost ponekad :/

na tom kompu mogu da igram sve singleplayer igre, ali d3 neću moći.

i nije me briga koji procenat korisnika interneta je prinuđen na proxy, sve i da je nijedan, i da su svi, šta me briga kad ja ne mogu da se igram :d

Proveo sam 3 meseca u stanu na Miljakovcu koji nije imao ni teoretskih mogućnost za uvođenje ADSL-a ili kablovskog interneta. Bio sam prinuđen da koristim neki 3G modem jednog od provajdera, koji sam plaćao isto kao što sad plaćam 4Mbit/s ADSL. Preko njega, zbog laga, nisam mogao da igram League of Legends, jedinu igru koju trenutno do izlaska D3 igram. Posle tri meseca odustao sam od pokušavanja da rešim kako da uvedem neki pristojni internet i preselio sam se na Novi Bograd. U roku od 48h završio sam ADSL priključak, i sada na miru koristim isti. Poenta priče je, ili se prilagodi okolnostima, ili nemoj da koristiš uslugu/proizvod. Zaposlen sam, imam višak novca koji sam spreman da potrošim, ukoliko smatram da kvalitet proizvoda to opravdava. Dali ćeš se ti rešiti na isto, i kako se osećaš povodom toga, mislim da ovde nikoga preterano ne interesuje.

Vrh Dno