Šta je novo?

9800GT Win 7 performance index ?

ArrowSat

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
695
Component Details Subscore Base score
Processor AMD Phenom(tm) II X4 B55 Processor 7.3 3.5
Memory (RAM) 4.00 GB 7.3
Graphics NVIDIA GeForce 9800 GT 3.5
Gaming graphics 2303 MB Total available graphics memory 4.8
Primary hard disk 122GB Free (156GB Total) 5.9
Windows 7 Ultimate

Jel ovo nije baš realno, činimi se?

Ko ima sličan setup nek mi please napiše rezultat.

Ocekivao si da imas manje? Ko jos gleda osim tebe taj index?! :d

Haha 🙂 Okej... skapirao... 🙂 ako je nebitan, neka takav i ostane.

Ma ovo je neka nova konfa sa polovnom grafikom, i baš me zblentavelo kad sam video WEI 3.5 za realno solidnu grafiku. Instaliraću i neku igru pa da vidim onda.

TNX

Ja sam imao tu grafiku, baš je bila dobra. Ruku na srce sada je baš stara ali i dalje može da potera neke naslove.

Mala ocena ti je i za CPU (mislim da bi trebalo oko 5 da bude). Imas problem sa driverima rekao bih.

Ne igras se W7 performance indexu 🙂 Ako ti igre rade nemas razloga da se opterecujes stim.

Eh... pa probao sam sad i igre... nešto nije u redu.

Grafika kao da je sa integruše, vidi se svaki 10-ti frame na Flashpointu dragon-u. Bez obzira na rezoluciju.

CPU graph dotera jezgra na oko 50% a GPU graph pokazuje opterećenje GPU-a od 3%.

Ipak ovde nešto debelo nije uredu.

Ati 2600 XT sa 256 DDR3 prikazuje grafics performance index 5.9, 9800 GT je ipak kudikamo jača kartica , index koji postižeš ukazuje da nešto nije kako treba, bilo da su u pitanju drajveri, sama kartica ili ploča.

Ako ti nešto znači ja sam sa mojom 9800GT imao negde oko 6, ne sećam se tačno... 🙂

Overklokovani 7600GT 5,6.

Poslednja izmena:
ati hd 4850 klokovan 7.1

Ovako... Puno hvala svima koji su ucestvovali i mnogo mi pomogli.
Problem je identifikovan i resen.

Naime, konfiguracija je sklapana od novih i polovnih delova, neki su bili provereni a neki novi.... e ovaj put su ti novi pravili problem.
Kuciste i napajanje su uzeti novi, a kako neko rece, novo napajanje treba uvek proveriti pre ukljucenja u konfiguraciju (mudro zbori), ja to nisam uradio.
Ispostavilo se da grana koja ide do grafike (6-pinski konektor) ne daje dobru struju.

Sa drugim napajanjem, potpuno druga prica. Eto... da cisto nekome ako se desava isto, prvo proveri napajanje grafike.
Ni meni nije palo na pamet nego sam procesljao gomilu foruma i skoro svaki hint je bio da se prvo napajanje proveri.

U ponedeljak reklamiram napajanje...

Ovako... Puno hvala svima koji su ucestvovali i mnogo mi pomogli.
Problem je identifikovan i resen.

Naime, konfiguracija je sklapana od novih i polovnih delova, neki su bili provereni a neki novi.... e ovaj put su ti novi pravili problem.
Kuciste i napajanje su uzeti novi, a kako neko rece, novo napajanje treba uvek proveriti pre ukljucenja u konfiguraciju (mudro zbori), ja to nisam uradio.
Ispostavilo se da grana koja ide do grafike (6-pinski konektor) ne daje dobru struju.

Sa drugim napajanjem, potpuno druga prica. Eto... da cisto nekome ako se desava isto, prvo proveri napajanje grafike.
Ni meni nije palo na pamet nego sam procesljao gomilu foruma i skoro svaki hint je bio da se prvo napajanje proveri.

U ponedeljak reklamiram napajanje...

To se i meni desilo sa ovom 6990,prvi put sam dobio 6.0,dok nisam uvideo da je napajanje problem...

Ja sam imao tu grafiku, baš je bila dobra. Ruku na srce sada je baš stara ali i dalje može da potera neke naslove.

Zavisi od rezolucije na kojoj se igra. Imam ovu karticu već tri godine, u početku sam je koristio uz monitor 22" 1650x1080 i naravno sve je letelo. Kada je počela da pokazuje znake "zamora" kod najnovijih naslova, baš u to vreme sam je povezao na TV 32" 1366x768 i značajno joj produžio životni vek. Evo i sada mi skoro svi najnoviji naslovi lete na toj rezoluciji, a i najnajzahtevnije igre super rade na "medium", a sama rezolucija nije problem pošto sam udaljen od tv-a značajno više nego što bih bio od monitora. 😉

Nazad
Vrh Dno