Šta je novo?

Sony Xperia S

Canis Lupus

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
169
Sony predstavio novu seriju android telefona koju za sada čine dva telefona Sony Xperia S i Sony Ion. Prvi će biti dostupan širom sveta, a drugi je isključivo namenjen za Američko tržište. Mislim da su ovo veoma zanimljivi telefoni iako Sony tek sad donosi dual core procesore na svoje telefone.
Osnovne karakteristike Xperia S:
4.3 inch Reality Display with Mobile BRAVIA® Engine with HD resolution screen (1280 x 720) for a stunning viewing experience
Front (1080p) and back (720p) cameras for HD recording
1.5GHz dual-core processor for fast browsing and content download
12MP back camera with Sony Exmor R™ for mobile along with Fastest Capture to take shots in just 1.5 seconds from standby
NFC enabled to access growing range of NFC applications and services
With HD sharing through DLNA, HDMI and BRAVIA Sync, Xperia S can quickly and easily stream content for a full HD experience on TV
PlayStation™ Certified guaranteeing a high quality smartphone gaming experience and access to the PlayStation Store
Android™ powered smartphone featuring a new design with unique transparent element at the base of the phone
Launching on Android platform 2.3 (Gingerbread) Xperia S will be upgraded to Android platform 4.0 (Ice Cream Sandwich) during the second quarter 2012
Offered in colour choices of black or white (may vary by market)

http://androinica.com/2012/01/sony-xperia-s-hands-on-xperia-s-specs

Poslednja izmena:
Xperia S je ustvari Xperia Nozomi. Odlican telefon. 🙂

Mozda sam ja lud, ali ne vidim poentu tolike rezolucije na mobilnom telefonu. I ovih 480x854 sto imam mi deluje previse, kamoli 720p. Al ajd ako doprinosi razvoju, super 🙂

i na experia s pise sony ericsson a ne sony, tj barem oni primerci sa ces-a.
inace, fantastican oblik, i fazon sa antenom je ok, ali onaj ui mi budj...

Na papiru i slikama deluje odlicno,ako se i u praksi tako pokaze moj sledeci telefon 🙂

Na papiru i slikama deluje odlicno,ako se i u praksi tako pokaze moj sledeci telefon 🙂

Zasto da ne, posebno ako u paketima operatera bude povoljniji os Samsunga 🙂 Ne mislim samo na ovaj model vec na sve Sony buduce.
Samo, SE mi je uvek nekako imao bledunjave displeje, uvek losije od Samsunga, pa z400 Samsung koji je bio stariji i losiji model od k810i je imao duplo bolji ekran, pa onda ovi novi SE, nijedan ne moze da se poredi ni sa super lcd a tek ne sa samoledom.. i na ovom klipu mi ekran deluje neubedljivo..

Ne svidja mi se nesto preterano zadnja strana, nekako deluje kao da je nedovrsen, mada sa prednje strane bolest koliko mi se svidja. Ne sumnjam da ce mi taj telefon biti sledeci 🙂

Zasto da ne, posebno ako u paketima operatera bude povoljniji os Samsunga 🙂 Ne mislim samo na ovaj model vec na sve Sony buduce.
Samo, SE mi je uvek nekako imao bledunjave displeje, uvek losije od Samsunga, pa z400 Samsung koji je bio stariji i losiji model od k810i je imao duplo bolji ekran, pa onda ovi novi SE, nijedan ne moze da se poredi ni sa super lcd a tek ne sa samoledom.. i na ovom klipu mi ekran deluje neubedljivo..

Ok, skapirali smo tvoj iskonski hejt prema SE telefonima.

Telefon nije nista revolucionarno, mislim da nema ni potrebe da vise funkcija od ovih ima. Dizajn mi se svidja, samo da vidim kako ce da mi lezi u ruci i koja je cena pa mozda i bude moj sledeci telefon. Valjda nece biti vise od 200e u 'normalnim' paketima.

telefon kaska gotovo na svakom polju za modelima drugih proizvodjaca...
ekran nista spec, jeste 720p, ali ako se pojavljuje sa ics-om fizicki dugmici su apsolutni visak, narocito kada se izvali koliko je konjast telefon.
dizajn deluje nedovrseno, bio sam ubedjen da ce ga promeniti u medjuvremenu jer izgleda previse...ne znam kako da se izrazim tacno, ali fiksni telefoni izgledaju lepse
kamera jedino mozda nece failovati, ali znajuci sony, verovatno nece biti nista bolja od konkurencije.
i cena ce biti ista kao i telefonima sa quad procesorima i 720p ekranima, tako da ne vidim nikakvu poentu ovog modela....

Sta ti je displej na Sony telefonima????? Nisam preterano imao iskustva sa tocuhscreen telefonima, ali meni ArcS ima ubedljivo bolji ekran od iPhone-a (i 3 i 3S i 4 - 4S nisam imao prilike da probam), koji je jedini smartphone koji sam nesto ozbiljnije isprobavao (dosadjivao se na sastancima sa klijentima u Koreji jer jedini ne razumem jezik pa se igrao tudjim iPhone-ima 🙂). Takodje mi se cini da je bolji od SGS2, ali njega nisam nesto ozbiljno koristio da mogu da poredim puno.🙂

Neko voli Oled, neko voli LCD, misljenja su drugacija... Ja iskreno svako kome sam pokazao film na telefonu su rekli Vauuu... Ja volim kad su malo jace boje, a i svidja mi se crna zato sto je crna...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

ekran nista spec, jeste 720p, ali ako se pojavljuje sa ics-om fizicki dugmici su apsolutni visak, narocito kada se izvali koliko je konjast telefon.
dizajn deluje nedovrseno, bio sam ubedjen da ce ga promeniti u medjuvremenu jer izgleda previse...ne znam kako da se izrazim tacno, ali fiksni telefoni izgledaju lepse
kamera jedino mozda nece failovati, ali znajuci sony, verovatno nece biti nista bolja od konkurencije.
i cena ce biti ista kao i telefonima sa quad procesorima i 720p ekranima, tako da ne vidim nikakvu poentu ovog modela....

Meni se bas svidja sto su stavili i hw dugmice 🙂 Jer treba imati u vidu i razne custom romove 😉

Po cemu kaska? Po broju jezgara? Po cemu jos? Mnogo je tebe Samsung razmazio. 🙂 Tasteri nisu visak, meni bas odgovaraju fizicki tasteri.
Promenili su ga. Malo, ali dovoljno. Vidi se da je izrada dosta kvalitetna. Ukusi su razliciti, ali ne mozes reci da je telefon ruzan.

Телефон каска зато што је конкуренција сличне телефоне избацила пре више месеци. Сони сад креће са двојезгарним процесорима,а остали су на корак од четворојезгарних. Да се појавио у летос или јесенас па и да каже човек, овако мрка капа. Још ако му цена буде јака као осталим најјачим моделима, овај тел одмах може да се прогласи промашајем.

Konkurencija je izbacila telefone sa dvojezgarnim procesorima, a 720p displej? 12Mpix kamera? Playstation mogucnosti? A veliku vecinu nece ni zanimati da li ima dva ili cetiri jezgra, bitno je da lepo radi. Stvar je u tome sto ovaj telefon ima sta da ponudi u odnosu na konkurenciju. Slazem se da su neke stvari mogle bolje, ali ne preterujte ljudi.

Telefon je krenuo sa preorderom. Cena od 430 do 470 funti. A to je cena niza od SGSII.

Poslednja izmena:
@cetriaxone A sta bi i onda rekao covek da je izasao jesenas ili letos ili pre 5 godina?

SG2 koji je perjanica svega najubercoolische kosta po 200e u proseku skuplje od mase svega sto uporedjujete. Pravo pitanje je da li vredi tih u proseku 200e vise?? Trolchine ne daju cak ni sansu necemu sto tek treba da se pojavi, odmah osudjuju na propast.

U sta se pretvara ova komuna? Toliko hejta gde god da se okrenesh...

Нисам написао да је телефон лош, нити сам хејтер. Што више сличних производа из различитих фирми значи ниже цене за нас, што је супер.
Само сам рекао да су мало закаснили. 720р смо већ видели, као и 12mpix камеру.
Подршка за Sony PlayStation ће вероватно бити ексклузива Сони телефона.

Ако је цена заиста 430е, могу само да кажем сјајно.

PS не знам што се вас двојица одмах осећате угрожено. Ја сам изнео своје мишљење што је колико знам у складу са правилима форума. Срећа што постоје различита мишљења, иначе бисмо се сморили за час.

И нисам рекао да је сгс2 савршен и да је мерило свега осталог.

Poslednja izmena:
Ceftriaxone rekao je funti ne eura, ispravka mala...

Corvus, nemoj se hvatati za podrsku za PS jer je to ekskluzivnost Sonija... Zanima me samo ta kamera... Ako bude bolja od N8, onda i vredi telefon...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Превидео сам ово за цену.. Заиста би било невероватно да буде испод 450е.
Процесор ће бити већи потрошач батерије од осталих, као и тај 720р екран. Надам се да му батерија неће бити бољка.

Corvus, nemoj se hvatati za podrsku za PS jer je to ekskluzivnost Sonija... Zanima me samo ta kamera... Ako bude bolja od N8, onda i vredi telefon...

Naravno da je ekskluziva Sony-ja. Pa i SAMOLED je ekskluzivnost Samsunga, pa se mnogi hvataju za njega. 😉

Ja se nadam da ce kamera biti bolja od one na N8. Ali sigurno je to da ce biti odlicna. 🙂

@ceftriaxone Ne osecamo se ugrozeno, zasto bi? Samo kazemo da ne treba pljuvati sve sto nema quadcore. I mi isto iznosimo misljenje kao ti.

Cena je u funtama, ali ne bih se iznenadio da kroz mesec dana nakon izlaska bude to cena u eurima.

Po cemu kaska? Po broju jezgara? Po cemu jos? Mnogo je tebe Samsung razmazio. 🙂 Tasteri nisu visak, meni bas odgovaraju fizicki tasteri.
Promenili su ga. Malo, ali dovoljno. Vidi se da je izrada dosta kvalitetna. Ukusi su razliciti, ali ne mozes reci da je telefon ruzan.

znas vrlo dobro da kada smo ga videli prvi put da je komentar bio "a verovatno je early demo unit pa se nisu ni cimali oko dizajna...". i tada je to bilo ok. sada nije 🙂

Нисам пљувао, рекао сам да каскају. И рекао сам да је у крајњем случају добро што имамо све више врхунских телефона.
А четворојезгарни процесори су по мом мишљењу тотално непотребни за сада, али ћемо их ускоро видети. Све зарад профита.
Оно што је на мене оставило снажан утисак је батерија нове Мотороле.
А дизајн је... Укуси су различити.

Poslednja izmena:
znas vrlo dobro da kada smo ga videli prvi put da je komentar bio "a verovatno je early demo unit pa se nisu ni cimali oko dizajna...". i tada je to bilo ok. sada nije 🙂

Seraph, takvim stvarima nije mesto ovde. I komentar je bio oko izrade, a ne dizajna. A i dizajn je nesto drugaciji nego tada. Meni se svidja. 🙂

@ceftriaxone Kaskaju po, trenutno, nebitnoj stvari kao sto je quadcore. Android i ne moze da iskoristi sva cetiri jezgra, a ne postoji ni jedna aplikacija kojoj treba tako nesto. Igre na mobilnim telefonima brzo napreduju, ali ne bas toliko da im treba quad.
Definitivno cemo videti quadcore-ove jako brzo.

Za bateriju na Motoroli se slazem, veliki napredak.

Seraph, takvim stvarima nije mesto ovde. I komentar je bio oko izrade, a ne dizajna. A i dizajn je nesto drugaciji nego tada. Meni se svidja. 🙂

kada je telefon pre 2 meseca procureo na net svi se realno i jesmo nadali da je demo unit...sada na ces-u kada su prikazali istu stvar prilicno sam se razocarao.
SE (atm) je dizajn uvek bio bitan, barem sto se tice androida, i evo sada smo dobili "inspired by cigla" model. a izradu cemo videti posle par drop testova, ali s obzirom da je samo tzv mineralizovano staklo sumnjam da ce se dobro pokazati. ali tbh, svaki put kada pogledam sliku telefona pomislim kako moze opusteno da sluzi kao hladno oruzje 😀
nije da hejtujem, svakako cu u jednom momentu posedovati ovaj telefon, pitanje je samo hoce li to bili na nedelju-dve ili na neke duze staze

Iz nekog razloga kamera na sony telefonima preterano kompresuje fajlove. Ako obratite paznju slika od 12 megapiksela ima samo 1.3 megabajta. To je poznat problem i na Xperia Arc i ostalim xperia telefonima iz 2011. Sam hardver je verovatno sposoban za bolje, ali ga softver ubija.

Nazad
Vrh Dno