Šta je novo?

WayteQ xPAD-100

Bitno je da mu sada sve lepo radi. Bas mi se svidja uredjaj. Da nemam netbook, uzeo bih ga.

Da imam netbook, prodao bih ga i uzeo tablet :) Ali sad stvarno, ni sa jednim ni sa drugim ne mogu ozbiljno da radim, pa ako je igracka, neka bar bude zanimljivija igracka. Priznajem, netbook je bolji za neke stvari, ali meni je 10" sa windowsom tesno za bilo koji ozbiljniji rad, 12" mi je minimum (na tome radim van kuce).

Danas sam postavio 3G modem koji se ne nalazi se u spisku (http://www.wayteq.hu/en/xpad70) podrzavanih modema, Huawei E1552 kupljen kod Telenora, i prateci uputsvo koje postoji na http://www.wayteq.hu/en/node/424.....sve je proradilo "iz cuga" (doduse, uz 2 restartovanja) i nista nisam morao da podesavam rucno, ni APN, ni usr name ni pwd......sve u svemu ..za ove pare odlican uredjaj! BTW, Johnnny, za ozbiljan rad, ovaj uredjaj nije, nije ni netbook ni laptop, desktop je za ozbiljan rad po mom misljenju. Ova "igracka" je za konzumiranje sadrzaja kojima imas pristup i samo za to!
Imam desk i 2 laptopa, i svaki radi svoj posao...i sad ovaj tablet odradjuje svoj deo posla.....

Hej, ja sam rekao skoro isto. Tablet svakako ne koristim za bilo kakav, a kamo li ozbiljan, rad. Za to koristim 12" laptop kada sam u pokretu, a i on me nervira. Navikao sam na normalnu tastaturu, misa i 23" ekran. Na 15" laptopu moje devojke radim koliko toliko udobno, zapravo, ali i dalje nije to ni blizu rada na desktopu. Netbook mi je potpuno neupotrebljiv za bilo kakav ozbiljniji rad, i on mi je samo igracka. Stvar navike.

Imam desktop, laptop i tablet i svaki ima svoju ulogu.

Ok, podizanje rezultata sa 1000 na 2500 je blago, hm, nemoguce... Galaxy Tab ima oko 1000 poena na Quadrantu, ali njega usporava RFS file sistem i daje uzasne I/O rezultate koje Quadrant izuzetno gleda. Koliko sam razumeo, ljudi koji su uradili reformatiranje RFS sistema na EXT4 izvlacili su 1600-1700 poena. Lagfix je izvlacio oko 2000, ali sa lagfixom Quadrant ne ume da radi, pa daje bolje rezultate od realnosti...

Xpad 70 ima jacu grafiku, ukoliko je procesor podignut na 1GHz onda je nekih 20-25% brzi i realno, ima jacu grafiku, kao i nizu rezoluciju ekrana (800x600 naspram 1024x600). Realno je da na Quadrantu dobije dosta vise od 1000 poena, ali 2500 ipak zvuci vise kao nesavrsenost Quadranta. 2000 poena pa hajde, 2500 vec zalazi u LG Optimus 2X teritoriju.

Corvuse, ne uzimaj quadrant toliko ozbiljno, moj nexus s na CM 7.1.0 na OC 1,435GHz izbacuje 3965...

Pa ja i ne gledam Quadrant. To mi je skroz nebitno. :)

Kad bi se ovaj od 10" našao u prodaji sigurno da bi bio dobra kupovina (uz odgovarajuću cenu naravno <200€) s'obzirom na aktuelno stanje na tržištu.

Najzad jedan review :)
http://www.technet.hu/telefon/20111111/wayteq_xtab-100_teszt_nagy_test_nagy_elvezet/398204/
evo i google translate
http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.technet.hu%2Ftelefon%2F20111111%2Fwayteq_xtab-100_teszt_nagy_test_nagy_elvezet%2F398204%2F

ako ne znate mađarski i ako vam se ne sviđa google translate prevod vredi pogledati zbog slika i jednog videa.

60 000 forinti je ~200e, biće best buy kod nas makar koštao i 250e jer Prestigio 5080B košta malo manje od 200e, a sledeći modeli vredni kupovine koštaju 300 i više. Archos 80 je trebao upasti u taj ~250e među segment, ali s onim defektom realno ne vredi ni 150e.
Meni je jako drago to što se tržište puni modelima različitih dijagonala i odnosa stranica tako da svako može pronaći nešto što mu odgovara :)
Na 10" meni je 4:3 daleko bolji i "logičniji" odnos stranica od 16:9(10), smejurija mi je držati 10" 16:9 u portrait modu, a probao sam.

Poslednja izmena:
Nasao sam ga po ceni od 200e, prodaje lik iz Subotice. Koje su eventualno mane ovog tableta. Pricam o Wayteq Xpad-100.

Nasao sam ga po ceni od 200e, prodaje lik iz Subotice. Koje su eventualno mane ovog tableta. Pricam o Wayteq Xpad-100.

Eventualna mana je nedostatak garancije u slučaju da se dogodi kvar (uz nemogućnost upgrade androida). Za taj novac trenutno nema ništa bolje na tržištu a da je ekran od 10".

Tablet se tek pojavljuje u prodaji i okolo ne samo kod nas tako da jos nema iskustava iz prve ruke.
Ako ti nije zurba sacekaj da se malo jave ljudi.

Inace ako nema nekih bugova, prema specifikaciji je stvarno najbolja kupovina trenutno za 10" modele.
Stoji to da verovatno nikad nece dobiti (zvanicni) Honeycomb ali i Ginger je sasvim OK.

Pitanje da li ce ikad dobiti i nezvanicni HC/ICS. Po mom iskustvu, custom romovi se rade samo za relativno popularne uredjaje.

Zahvaljujem svima na odgovorima. Tbh nemam pojma sta cu ;)

U poslednje me bas svrbi ovaj xPad 70 pa imam par pitanja za vlasnike istog :)
1. Da li ste zadovoljni trajanjem baterije?
2. Da li je neko probao da koristi VIPov usb modem?
3. Da li je moguce da tablet cita fajlove sa nekog externog harda? Konkretno mislim na filmove. I ima li veze kako je hard formatiran (NTFS/FAT)?

Hvala svima unapred! :D

Jedno pitanje za vlasnike xPAD-70, da li kod Skype-a sigurno radi video poziv?

Rade super video pozivi, jedino ako je kod tebe bilo nekih problema sa mrezom... Isprobano na xTAP-70 (znaci android 2.3.4)

Ono sto mu sigurno nije predstavljalo problem je procesor. Cak i da imas stariju verziju softvera, tu je sa Galaxy Tabom (A9 na 800MHz), a ako imas noviju, brzi je (fabrika je sa novijim updateom overklokovala CPU na 1GHz, prema vlasnicima sa foruma). Mozda nije Transformer, ali je svakako brz procesor, tu nema sumnje.

ova 100ka je jedan od najzanimljivijih tableta trenutno kod nas :) mislim jos nije kod nas, ali od nove godine bi trebalo da se moze kupiti regularno u srbiji :)

i da, jedno pitanje za vlasnike 70ke: da li je ekran staklo ili plastika? kako deluje u ruci? skoro sam problao jedan kinez od 7" sa S5PV210 koji radi kao zmaj! a i izrada mu je bila na vrhunskom nivou, znaci nikad ali nikad ne bih rekao da je kinez... u pitanju je HeroTab C8/Dropad A8 tablet kojeg nema kod nas.... na dealer extreme se moze naci za nekih 135e sto je odlicna cena jer je pad stvarno bez zamerke u izradi i brzini :)

Poslednja izmena:
ova 100ka je jedan od najzanimljivijih tableta trenutno kod nas :) mislim jos nije kod nas, ali od nove godine bi trebalo da se moze kupiti regularno u srbiji :)

i da, jedno pitanje za vlasnike 70ke: da li je ekran staklo ili plastika? kako deluje u ruci? skoro sam problao jedan kinez od 7" sa S5PV210 koji radi kao zmaj! a i izrada mu je bila na vrhunskom nivou, znaci nikad ali nikad ne bih rekao da je kinez... u pitanju je HeroTab C8/Dropad A8 tablet kojeg nema kod nas.... na dealer extreme se moze naci za nekih 135e sto je odlicna cena jer je pad stvarno bez zamerke u izradi i brzini :)

70ka je dobre izrade , pozadinska plastika super stoji u ruki. Ekran izgleda da je stakleni , nemogu reci jel nikad nisam skino foliju. Najveci nedostatak posle updatea softwera je baterija koja traje max 5 sati.

I ja mislim da je neka vrsta stakla ili kvalitetne plastike, posto je odlican osecaj kada se radi sa njim. Izrada je isto veoma dobra, a kada se uzme cena u obzir izrada je fenomenalna - nema ni govora o krckanju i nekim drugim stvarima, sve je na svom mestu i stvarno se ima osecaj kao da je uredjaj znatno skuplji

Hm... Nema nista od uvoza Wayteq-a koliko mi se cini, nestao je i xTab-70 i sa strane uvoznika za Srbiju. Steta

I idemo novosti, novosti, novosti :)
Izlazi xTab-100S u februaru - novine koje ce doneti, paaa bice samo izmenjen display :) tj Display ce biti LG IPS isti onaj koji se ugradjuje u iPad :) LINK da imace i 8GB prostora za skladistenje i 3G verziju..
E sad suska se u Madjarskoj o update-u na ICS (neka firma je beta fazi portovanja ICS-a na ovu Amlogic AML8726M platformu koju koristi wayteq ) - ovo je naravno jos uvek neprovereno - mada se pojavljuju na madjarskim sajtovima iz izvora koji po svemu sudeci plasiraju neka suskanja od wayteq-a
LINK2

Zanimljivo, zanimljivo :) Arnova je vec izbacila nesto slicno, samo ih jos nisam video nigde kod nas.

Nazad
Vrh Dno