Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Mislim da trial PlayerPro-a radi, a otkljucana Pro verzija nece? Ili sam pogresno procitao?

Poslednji nightly.

Na ICS-u odlično radi PowerAmp Player, nisam ni provao stock.

Video snimanje je bezveze, slike su odlične. Koji video player koristite?

Mobo player док нисам пробао mx video player. Сва битна сетовања имају пречице, осветљење, гласноћа, премотавање по секундама (лепо ради ) и битна ствар премотавање на следећу или претходну реченицу превода (екстра корисно )

Ja digo cm7 (visak slobodnog vremena) savrsen je!!;))

Poslednji nightly.

Na ICS-u odlično radi PowerAmp Player, nisam ni provao stock.

Video snimanje je bezveze, slike su odlične. Koji video player koristite?

MX video je najbolji ubedljivo, lep minimal dizajn. PowerAmp nisam probao jer mi se vizuelno ne sviđa.

Poslednja izmena:
Na kakve bugove nailazite na ICS portovima? Kako meni Onecosmic radi bez problema?

Ja digo cm7 (visak slobodnog vremena) savrsen je!!;))

Ja sam još u julu stavljao CM7, ali pošto imam eksternu karticu od 16Gb,
a nju CM7 u to vreme nije prepoznavao, valjda samo do 8 koliko sam tada bio čitao.
To su verovatno popravili?

edit: naravno, neka starija verzija tog cyanogen moda

Poslednja izmena:
onaj MIUI launcher - ima li neki unlock sa engleskim? smaraju me kineski znakovi za datum, pozive i sl.???

EDIT: pardon, mislim na lockscreen....

Poslednja izmena:
Known Issues
720p Video Recording laggy
Camera does not support scene modes
FM Radio does not work.
Phone unnecessarily gets data connection on device encryption password enter screen.
Cannot format external SD *
Sometimes duplicates listing of external SD files in the media database
Android OS battery usage display higher than normal.
Sometime wrong SMS selected for forwarding
Format internal instead of external SD when requested to format ext. SD
Transfer speed slows down when screen off
Notification power widget uncustomizable (the widget made it into the repo, but the CMSetting app didn't.) (temporary alpha build of CMSettings)
GPS does not work (regression in BUILD 11)

Ako GPS ne radi, ne bih ni stavljao ICS,
jel ima neko iskustva?

link

Radi posle fixa.

Settings - Wireless and networks - USB settings - Mass storage
Naravno mora biti odcekirano Settings - Applications - Development - USB debbuging

Mnogo hvala.

Nego, evo novog problema.

Instalirao sam SPB 3D Shell i oduševljen sam time kako radi. Međutim, desi mu se da se isključi, naročito ako pritisnem hardversku tipku ispod ekrana, i onda više neće da se pokrene, a aplikacija se ne vidi među svim ostalim aplikacijama. Jedino pomaže da je deinstaliram i instaliram ponovo. Ima li leka za to?

^ da kupis .apk koji uopste nije jeftin oko 15 doalra cini mi se.
ja probavao duze vreme da ga pokrenem sa raznim narodnim verzijama ali no way.

Uf. Toga sam se bojao. Može li neko da mi preporuči dobar launcher? Takođe, ma kakve preporuke druge vrste više su nego dobrodošle - uz napomenu da ja imam Galaxy S Plus...

Known Issues
720p Video Recording laggy
Camera does not support scene modes
FM Radio does not work.
Phone unnecessarily gets data connection on device encryption password enter screen.
Cannot format external SD *
Sometimes duplicates listing of external SD files in the media database
Android OS battery usage display higher than normal.
Sometime wrong SMS selected for forwarding
Format internal instead of external SD when requested to format ext. SD
Transfer speed slows down when screen off
Notification power widget uncustomizable (the widget made it into the repo, but the CMSetting app didn't.) (temporary alpha build of CMSettings)
GPS does not work (regression in BUILD 11)

Ako GPS ne radi, ne bih ni stavljao ICS,
jel ima neko iskustva?

link

Onecosmic's ICS Port Android 4.0.3 RC1 nema većinu tih problema. GPS radi, lično nisam probao ali kažu da radi i fm (koji mi uopšte nije potreban a i ovaj sa marketa očajno izgleda). Baterija mi drži sasvim normalno, a pojedine igrice bolje rade nego na verziji 2.3.6 (klize bez štuckanja i seckanja). Neke ne rade zbog same verzije os-a. Ah da, ono što je meni najbitnije, na ICS-u mi je bolji prijem signala nego na GB-u (JVT, JVZ) - a ovo možete da znate samo ako živite tamo gde je signal slab.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223

GPS radi na ICS Build 11, samo je potreban fix. Video recording podjednako ne radi. FM isto tako, tj radi samo uz pomoć Spirit FM aplikacije na Oencosmic's romu. Samo je pitanje ko je više fer pa napiše listu stvari koje problematično rade a ko prećuti. Tj tvrdim odgovorno da Build 11 radi u najmanju ruku isto kao Onecosmic's RC1.

Uf. Toga sam se bojao. Može li neko da mi preporuči dobar launcher? Takođe, ma kakve preporuke druge vrste više su nego dobrodošle - uz napomenu da ja imam Galaxy S Plus...

Evo ti lista od 17 launchera, mada ja trenutno kao vecina koristim ADW EX, mada ljudi kažu da je GO dobar, mada se mani ne sviđaju ona tri polja (recent, running, i neko treće) iznad menija jer mi odseku deo ekrana.

A imaš i ovaj opširan video.

Poslednja izmena:
Mogu ta tri polja da se sklone. Inače launcher pro i adw su najbolji, go ima puno opcija ali je stabilnost diskutabilna.

Juče sam ponovo instalirao SPB 3D Shell 1.2.2 i radi stabilno - samo da ne čačkam hardversku HOME tipku. To ga ubije k'o zeca.

Inače, instalirao sam Magic Locker, skupa sa nekoliko besplatnih tema koje sam našao. Ima veoma funkcionalnih i među besplatnima, ali koristim default temu, Lost Robot, pošto mi je najgikastija. Sem toga, isprobao sam i MP3 Ringtone Maker i sa njim postavio zvona za kontakte i poruke.

Sada imam jedno hardversko pitanje - slušalice koje sam dobio uz GSPlus su odvratne. Kupio bih zenhajzerove MX150, pa me zanima - da li negde može da se kupi kabal sa mikrofonom u koji mogu da se utaknu zasebne sluške? Imao sam to na Nokiji i SE telefonima. Dakle, jedan kabal ide u telefon i na njemu je kontrola poziva, štipaljka i džek za 3,5 mm slušalice, pa se u taj džek ubacuju sluške po volji.

I da ima taj kablic o kome pricas,smucio bi ti se posle dva sata koriscenja sa CX150 (napravio si lapsus MX150) zato sto taj kablic kada bi imao mikrofon morao bi da ti bude blize ustima to znaci barem 80cm duzine i plus 120cm kolika je duzina CX150 to bi ti izaslo na dva metra kabla,upetljao bi se ko pile u kucine.:D To sto ima na SE telefonima funkcionise tako zato sto je taj produzetak sa slusalicama mnooogo kraci od standardnih sluski bez produzetaka.:) Ukoliko hoces slusalice koje ce ti pruziti uzitak u slusanju muzike,oprosti se od handsfree resenja.;)

Ništa, onda da skupljam pare za one Jabra blutut slušalice u Telenoru. A u međuvremenu ću živeti bez hendzfrija, premda mi veoma prija i baš sam se navikao.

Onecosmic's ICS Port Android 4.0.3 RC1 nema većinu tih problema. GPS radi, lično nisam probao ali kažu da radi i fm (koji mi uopšte nije potreban a i ovaj sa marketa očajno izgleda ). Baterija mi drži sasvim normalno, a pojedine igrice bolje rade nego na verziji 2.3.6 (klize bez štuckanja i seckanja). Neke ne rade zbog same verzije os-a. Ah da, ono što je meni najbitnije, na ICS-u mi je bolji prijem signala nego na GB-u (JVT, JVZ) - a ovo možete da znate samo ako živite tamo gde je signal slab.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1398223

Нема hw акцелерације у филмовима, не могу да се купују апп на маркету (плаћене ). Не ради покоји програм. пребацивање фајлова преко усб јако споро. Видео снимање 720 има гличеве. Гпс ради без проблема. Ипак је ово rc1 али ром је стабилан за свакодневну употребу. Још се навикавам али ако не буде за који дан неки апдејт враћам се на simplicity док не испеглају ИЦС.

http://www.androidauthority.com/sam...nd-galaxy-tab-did-not-make-the-ics-cut-39679/

Nema zvanicnog ICS-a za S liniju Samsung telefona, sto verujem da vecina vec zna.

Moje pitanje je, da li vredi uzimati Samsung Galaxy S plus, sada?

Relativna stvar, ako ti treba dobar telefon koji ce da ti zavrsava poso vredi i te kako, pogotovo sto ce mu vrlo brzo cena jos vise pasti posle vesti da nema ICS za njega.

Sa druge strane malo je glupo kupiti telefon koji ne mozes da updatuejs i cimas se softverski sa njim. Sad je to manje vise ali vrlo brzo sve nove apk ce traziti ISC i sl sto ce biti jako iritantno.
Da ja licno kupujem telefon sad iso bi na nesto drugo.

Ne verujem da ce nove aplikacije traziti ICS, ipak ima previse ne ICS telefona, mnogo vise nego sto ce ih biti sa ICS u prvih godinu, godinu ipo.

Stavio sam stock jvz, zatim CF-Root-XX_OXA_JVZ-v4.3-CWM3RFS, pa semaphore kernel,
i sad me zanima ako mu tamo pod kernel features pod speedmod colors od color preseta stavim "warm",
da li ce ekran brže propadati, sta je vaše mišljenje,
jer ekran onda nema onaj plavi "tint",
znam da najbrže propada na plavoj boji.

Jel možda postoji još nešto što bi mogao da čačnem da je zanimljivo? :)

Vrh Dno