Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Gentry Lee je napisao josh dve knjige smestene u Rama Universe, Bright Messengers (1995, prequel za Ramu) i Double Full Moon Night (1999). Problem s njegovim knjigama je sto sukcesivno od Rame II ima sve vishe sapunice a sve manje sci-fi-ja.

Ono sto Gentry Lee ne uspeva da isporuci, moze se naci u knjizi Pushing Ice od Alastair Reynolds-a, koja je skoro na nivou Clark-ove Rame.

One koje interesuje josh tvrdji sf, imaju Rocheworld serijal od R Forward-a.

Ako nekog zanimaju SF stripovi, preporucijem serijal The Incal od Jodorowskog i Moebiusa. Ja sam bio nasao ceo serijal na sest knjiga: crni inkal, inkal svetlosti, ono sto je dole, ono sto je gore, peta esencija I, peta esencija II... zaboravio sam koji je izdavac... Inace, kazu da je odatle krao Besson za peti element.

Poslednja izmena:
Gledao Another Earth sinoc, ako se film uopste može nazvati SF-om, više je drama. Ko je voleo The Tree of Life volece i ovo, slow pace film prepun divnih kadrova i faca zagledanih u daljinu :eyebrows:

Meni se Another Earth dopao više nego što sam očekivao. Mada zaista ima zapravo samo jednu premisu u celom filmu koja je SF.

vise je drama ali je prica zanimljiva...cak mi je nekako i brzo prosao...
prekinuo sam film da bi namestio sebi nesto da jedem...vratio se nazad i pustio...gledao sam jos citava 4 minuta :)))

Pročitao Susret sa Ramom i odličan je:) Zaista je prevazišao moja očekivanja, divna knjiga, baš kako treba:) Rama II sam počeo ali iskreno posada druge ekspedicije smara već posle par stranica...nisam siguran da ću nastaviti.

Eto ... :)

Pročitao Susret sa Ramom i odličan je:) Zaista je prevazišao moja očekivanja, divna knjiga, baš kako treba:) Rama II sam počeo ali iskreno posada druge ekspedicije smara već posle par stranica...nisam siguran da ću nastaviti.

Drugi deo je malo razvucen, citaj dalje jer su treci i cetvrti zanimljiviji.

Pokušavam, pokušavam ali sporo mi ide. Već mi se pojavila black lista za određene likove:p Jedino što želim da ponovo vidim je Rama:)

A sta je tu SF? 3D?

Ajmo sad da se vadimo na sve sto je neko pomenuo makar u jednoj recenici u ovoj temi...? Pa ce kasnije da se pojavi u temi i Twilight ili nesto deseto samo zato sto je neko ranije pomenuo "besmrtnike" ...

Win^

okejk onda ovo može polovično da ide ovamo u temu jer je fiction nema nikakvog science-a. ili varijanta da se napravi nova tema o filmovima uopšte a da se trolovi u njoj surovo kažnjavaju da ne završi kao i prethodne dve slične teme

Ovo se ceka.

[YOUTUBE]HeK9MMzl0jc[/YOUTUBE]

***, ko one varijante Alien-a iz '80, a tek što je terminator lepo obrađen, neko je negde možda i video ali evo: http://www.imdb.com/title/tt0098321/
[youtube]ek_5pQtzRT8[/youtube]
:D:D:D

Poslednja izmena:
Ma dajte ljudi ne shvatajte ozbiljno ove trejlere, ti filmovi ni ne pucaju na neku ozbiljnost. Imate ih na sci-fi chanel, stalno ih pustaju. Uglavnom ih Asylum pravi. http://www.theasylum.cc/

Hvala za preporuku za novu Stvar:)
Svakako nisam ozbiljan što se tiče žnj kategorije SF filmova:D

Od 22. decembra The Thing ide dolazi u bioskope.

Od 22. decembra The Thing ide dolazi u bioskope.

Гледао р5, хардкодован енг превод за норвешки говор.
Филм ми је тотално разочарање. Ни прићи верзији са Курт Раселом.
Уф, колико ноћи као клинац нисам спавао због тог филма (и Poltergeista).

слагао сам. Није хардкодован превод али има и енг са норвешког.

I Huper je odlican casopis:D

...
[YOUTUBE]GokKUqLcvD8[/YOUTUBE]

Prometheus trejler za dva dana.

[youtube]AnlFIBNy8ko[/youtube][youtube]vD7Z-CTbbKk[/youtube]

I malo flashy efekata

[YOUTUBE]cp3646Zf8rg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]nlvYKl1fjBI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Vrh Dno