marko_n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2006
- Poena
- 380
Evo ovako po 100ti put, napajanje je bilo u servisu i po njihovim recima je ispravno, jos sam i sam video da radi njihov disk na njemu, hardovi su ok bili povezani ali crkli su, da li je napajanje krivo nemam pojma, diskovi imaju pravo da budu pod garancijom, nacin na koji je to sve uradjeno mi ostavlja skepsu da li da povezujem na to novo napajanje hardove uopste. Ali posto znam da cu sve to snimati kad budem povezivao sledeci put, tako da i da se dogodi opet nesto jasno moze da se zakljuci o cemu se radi, naravno prvo probam na kompu koji je ispravan cisto da imam referencu odakle pocinjem. A to sto pricas o moralnom pravu i nekom ne fer pozivanju na garanciju, pa zato i ide u servis da se vidi o cemu se radi, posto i mene interesuje sta je uzrok, zato sto vidim da nema nikakvih ostecenja, da kazem da iskljucujem mogucnost udara groma ili da je doslo iz mreze zbog Ups, ali meni nista ne znaci ni to sto je to neko "firmirano" napajanje koje nikad nikom nije(dopuniti sa pricom moj babo iz njemacku)posto se i tojoti dogodi da zasere nekad... btw. Povracaj sa tih diskova je skuplji i od napajanja i od diskova mnogostruko... mislim da mozes sam da vidis ako se potrudis.
Sto se tice garancije nije ni bitna toliko koliko da saznam sta je konkretno problem i da vratim podatke, osim ako nije nesto sto je slucajnost koja se dogodi jednom u 100god i nikad vise i sa tim mogu da zivim, ako se ne ponovi u narednih 100 sad znam da necu prikljucivati nista osim ploce, snimacu dok to radim, i na kraju povezivati diskove kad se uverim da sve hoce iz prve.
Nema tu šta, to napajanje dalje možeš da koristiš jedino ako si lud. Kako god da si (pogrešno) povezao, ne može da se desi da crkne više diskova istovremeno! Struja je uzrok, sad da li je UPS, napajanje, prekidač na kućištu teško da će ustanoviti pregledom diskova. Sve u svemu, batali to napajanje, kupi drugo i to ti je to.