Šta je novo?

problem sa z-5500

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Uzeo sam danas ove zvuchnike polovne od nekog lika i doshao sam kuci i radili su 10 min i dok su bili ukljucheni ja sam prikljuchivao onih 5 malih znachi dok su bili upaljeni i posle toga se displej ugasio i vishe nece da se upali shta se deshava to, vadio sam 10 puta iz struje i ne vredi koji sam baksuz? :(

Proveri osigurač. Mora da ima negde pozadi.

Odakle ti lgoika da prikljucujes zvucnike dok je uredjaj ukljucen? Pogledaj oznaku tog i potrazi isti takav! Kostaju 10-15din.

Odakle ti lgoika da prikljucujes zvucnike dok je uredjaj ukljucen? Pogledaj oznaku tog i potrazi isti takav! Kostaju 10-15din.

Probao sam da stavim od z-2300 i on se upalio a bio je isti 2A, da ne spaljuje woofer te osigurache ali chudno mi je jer je kod ovog lika od koga sam uzeo radio normalno bar dok sam probavao?

Koji god osigurach stavim uvek mi spaljuje, da nosim u servis ljudi pomagajte juche sam ih uzeo!?

Koji god osigurach stavim uvek mi spaljuje, da nosim u servis ljudi pomagajte juche sam ih uzeo!?
Probaj da otkacis kablove sa kojim ti je povezan kompjuter i zvucnici, pa vidi da li i onda da crkava osigurac mozda je u njima neki kratak spoj. Ako opet i nakon toga crkava osigurac, ponovo otkaci sve kablove i proveri kako si povezao i da li mozda neki od njih ne pravi kratak spoj.

Poslednja izmena:
Ma zvucnici su mu u servisu, majstor mu valjda reko da je nesto u vuferu otislo, aj pedja javi sta si uradio

Namestio sam zvuchnike ljudi ali problem je sledeci, centralni izlaz mi ne radi ne znam dal je to do zvuchne ili neki problem opet u vuferu znachi koji god zvuchnik da stavim u centralni izlaz nece da se chuje pokushavao sam i u realtek manageru da ukljuchim swap centar / subwofer output ali ne pomazhe rekao je majstor da mu donesem da vidi shta je ali ne cima mi se opet do servisa, neki predlog?

Istestiraj svaki kanal preko Realtek managera (Audio I/O) pa i ako se tada ne čuje centralni kanal nosi u servis.

Istestiraj svaki kanal preko Realtek managera (Audio I/O) pa i ako se tada ne čuje centralni kanal nosi u servis.

Ne radi testirao sam, kad kliknem na centralni chuje se samo bass, a kako mislish da nosim centralni kanal u servis mislish na wofer?

Ako se kada klikneš centralni čuje samo bas onda si zamenio centralni/bas (swap cent/sub) kanal, vrati to na normalno pa proveri opet pa ako se ni tada ne čuje imaš problem sa centralnim kanalom.
Ne mislim da nosis centralni kanal u servis već konzolu i vufer jer je tu sva elektronika, a od satelita je dovoljno da poneses jedan sa kojim će serviser nakon popravke proveriti ispravnost izlaza.

Ako ti je taj majstor daleko, donesi kod mene samo vufer i kontrolnu jedinicu, pa da probamo u kombinaciji sa mojim dal oce.

Ljudi sad mi javio majstor da je wofer u redu i da kontrolna jedinica ne izbacuje 6 kanala znachi problem je u njoj i rekao mi da on to ne radi i da je sve digitalija u njoj, zanima me ima li u logitech servisu da se kupi druga i koliko koshta zna li neko?

Donesi prvo kod mene da vidimo sta je konkretno problem da probamo sa mojim, pa ako je do kontrolne zvaces generalnog uvoznika za logitech

Kako se sve ovo zavrsilo, obzirom da imam problem sa mojim zvucnicima, pa ne znam da li da otvaram novu temu ili samo ovde nastavim.

Problem kod mene je da se zvug izgubi , i dok se ne ohladi kontrolna kutija ne peva. Moji zvucnicu su medju prvim kupljeni, mislim da sam ih uzeo bas davno, i radilu su odlicno.
Onda je poceo da se cuje neki zvuk povremeno u zvucnicima, kao neko pucketanje. Mislio sam da su zvucnici, ali nisu, pa sam shvatio da se to ne desi kada ujutro upalim zvucnike, nego tek posle par min. Onda sam stavio neki bezveze vent od kompa, preko te kutije od pozadi i to je pomoglo, pucketanje je prestalo. Tako sam koristio zvucnike vise od godinu dana sa eksternim ventilatorom prikacenim na kontrolnoj jedinici - spolja.
Medjutim danas ni to nije pomoglo, zvuk je nestao, iako sve svetli na displeju kao da je normalno. Kada sam ih iskljucio na neko vreme i opet upalio propevali su ali veoma kratko, 10-20 sec i cao.
Nikako nisam uspeo da ih opet nateram da rade neko duze vreme, evntualno na par sec i to je to. Doci ce mi prijatelj i odneti u servis da pogleda. Da li je neko imao iskustva, neki savet , obzirom da vidim da nisam jedini kome se ista stvar desila, naprotiv. Spominju se razne felericne serije, ali napominejm da je meni sistem radio skroz ok barem 3 god, a poslednjih 1.5 god sa externim hladjenjem kontrolne jedinice. Inace sama kontrolna jedinica se ne greje(barem ja nisam primetio neku vecu toplotu), cak i nema predvidjen ventilator, pasivno se hladi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno