Šta je novo?

Telenor OneTouch (Alcatel OT-990) - root, cwm i battery cal u 1. poruci

Imao sam i ja problema sa naknadnim povezivanjem OTa posle flešovanja.

Posle flešovanja obavezan UNINSTALL pa ponovni INSTALL DRIVERA uz reboot kompa da bi fon bio properly recognised ;)

POSLE FLEŠOVANJA NOVOG ROMa ISPRAZNITI BATERIJU FONa NORMALNIM KORIŠĆENJEM DO KRAJA PA JE NAPUNITI 100% I PROGRAMOM BATTERY CALIBRATION ODRADITI KALIBRACIJU ISTE i ima da fercera ali dajte malo strpljenja da posle kalibracije mobilni napravi nove cikluse punjenja...

KALIBRACIJA: Startujte Battery Calibration i čekirajte opcije 100% i Beep on Full i neka program ostane aktivan u pozadini daok se mob puni. Kada se napuni 100% (nakon 4 mukotrpna sata :d) bipnuće jednom kratko što znači da treba probuditi OTa i na aktivnom programu u pozadini stisnuti CALIBRATION opciju i nakon odrađene kalibracije skinuti fon sa punjača i i ma da pi.i samo tako...

Ljudi kako vam radi iGo na ovom telefonu, ako ga je neko stavio?
Treba zetu da stavim neku navigaciju na ovaj telefon pa sam mislio ovu, ali se dosad nisam sretao nit sa Androidom nit sa iGo-om nit sa ovim telefonom :d
Preporuke (moze i narodne verzije na pm) dobrodosle :)

Ja sam jutros stavio iGO međutim iz samog programa nemam nigde štelu da mu namestim GPS Sat Only ili sa dodatkom GPRSa. Negde sam omanuo...
Neposredno pre ovoga probao sam iGo amigo i prijavio mi je čudan report. Can Not Install Program On Inpropper Resolution Of 320x455 ???

MA jok ... isto .....

πčka mi materina, koji moj sam hteo O2 .... lepo sam rutovao, imaš telenor, pobriši šta ti višak, kupio sam veću karticu, Bog da me vidi ..... noćas sam putovao celu noć, a nisam ja vozio, što mi mnogo lepo, i pozajmio sam od druga njegovu bateriju i karticu od 2 GB ...

Nabacio sam 4 epizode na moju karticu Sons Of anarchy, 4 na njegovu, odgledao SVE na teelfonu od sinoć do jutros, zato sam i uzeo ovu od 8 GB, još kad sam danas video ovde ovo za preraspodelu, rekoh ODLIČNO ... ali ne, mora meni nešto da se izvitoperi, pa to ti je ....

Malo da se smirim, pa da probam da vratim na Telenor, da rutujem ako uspem, i ništa više ne diram .... pritisak mi otišao na 300 sa 200 .....

E ***. da sam ja u pozarevcu ili ti u ns dao bih ti da rootujes kod mene ;)

@neogeo
Hm, cudno, ne znam sto je pogresno ti prepoznao rezoluciju...
Ako uspes nesto javi.
Ako je neko vec ubacio neka prenese utiske :)

Evo (kome bude zatrebalo a trebaće posle flešovanja ROMa) manuelnih podesavanja GPRSa i MMSa za Androide za SVE AKTUELNE MRŽE U SRBIJI: KLIK OVDE.

Poslednja izmena:
Ima li neko link za navigaciju koja, naravno, radi i koja koristi GPS isljučivo???
Probao sam i iGO i nDrive i obe mi srču GPRS/Internet a ovaj GPS je mulo iako sam ga enejblovao...

thx

p.s. link može na PM.

Poslednja izmena:
kako da napravim backup apsolutno svega na kompu pre nego sto krenem da instaliram ovo?

Odradjen novi Root, prethodno sam obrisao sve cache-ove i particionisao karticu preko CWM Recovery-ja,
a onda kada sam instalirao Link2sd nije hteo da napravi skriptu kao ext3 ili ext4 vec samo kao ext2. Da li neko zna sta je u pitanju
i da li je ovo ok?
I jos nesto, da li u podesavanjima Link2d treba da bude cekirano za "Auto link settings" sve tri opcije, i da li treba da bude izabrano za "Install location"
Automatic ili External?
Molim ako neko zna o cemu pricam za odgovor?

kako da napravim backup apsolutno svega na kompu pre nego sto krenem da instaliram ovo?

Ako zelis backup Rom-a da uradis to mozes preko CWM Recovery-ja, a negde ispred vec ima objasnjenja kako se to radi!
A sadrzaj kartice jednostavno mozes copy/paste sve sto imas na kartici, kad prikacis telefon na komp!

Odradjen novi Root, prethodno sam obrisao sve cache-ove i particionisao karticu preko CWM Recovery-ja,
a onda kada sam instalirao Link2sd nije hteo da napravi skriptu kao ext3 ili ext4 vec samo kao ext2. Da li neko zna sta je u pitanju
i da li je ovo ok?
I jos nesto, da li u podesavanjima Link2d treba da bude cekirano za "Auto link settings" sve tri opcije, i da li treba da bude izabrano za "Install location"
Automatic ili External?
Molim ako neko zna o cemu pricam za odgovor?

Meni je Link2SD hteo da se poveze samo preko EXT2 i to je i odradio jer na mSDu i onako imam odradjenu EXT(2) particiju dok EXT3 i EXT4 nisu htele da rade...
Sada sve radi normalno (a i pre toga je radilo :D).
Namestio sam i SD Booster ali ne vidim neko poboljsanje...

E ***. da sam ja u pozarevcu ili ti u ns dao bih ti da rootujes kod mene ;)

Hvala na ovome,kao da si došao i sve odradio .... kada sam to pročitao, palo mi nešto na pamet, i evo jutros razvezao decu i ženu, pa došao kod ćaleta da probam .... nabacao sve one programe i drajvere na flešku .... i krenuo

I sve je prošlo kao po loju ..... dal bre moguće ????

Tako da sada imam OT-990, otključan na sve mreže, sa O2 softverom, 8 GB karticom, od toga 1 GB sam odvojio za aplokacije, rootovan ....

E, sada, konačno da idem na temu MUSTA HAVE ANDROID APLIKACIE i da sredim telefon po svom ukusu ... i kada se baterija isprazni, da je kalibrišem, i to je to ....

Konačno, hebote, glava me sinoć zabolelea od nerviranja ....

E, sada, samo još par pitanja:

Sada kada mu radim Factory reset, odnosno HardReset, ono sa Volume + UKLJ dugme , on će vratiti na O2 factory podešavanja ?

I kako se zove ona tastatura na Telenoru, lakša mi je SMSovanje, kada onako "kliznem" na gore za veliko slovo, i na dole za znak .... ova mi ne leži ....

Poslednja izmena:
Hvala na ovome,kao da si došao i sve odradio .... kada sam to pročitao, palo mi nešto na pamet, i evo jutros razvezao decu i ženu, pa došao kod ćaleta da probam .... nabacao sve one programe i drajvere na flešku .... i krenuo

Tako da sada imam OT-990, otključan na sve mreže, sa O2 softverom, 8 GB karticom, od toga 1 GB sam odvojio za aplokacije, rootovan ....

E, sada, konačno da idem na temu MUSTA HAVE ANDROID APLIKACIE i da sredim telefon po svom ukusu ... i kada se baterija isprazni, da je kalibrišem, i to je to ....

Sada kada mu radim Factory reset, odnosno HardReset, ono sa Volume + UKLJ dugme , on će vratiti na O2 factory podešavanja ?

I kako se zove ona tastatura na Telenoru, lakša mi je SMSovanje, kada onako "kliznem" na gore za veliko slovo, i na dole za znak .... ova mi ne leži ....

Zaista dobro pitanje i da li neko moze da odradi bekap Telenorove tastature koja podrzava swype pa da okaci xxx.apk fajl da skinemo???
I meni bi trebala...

Eto, super! tastatura ti je TOUCHPAL INPUT imas je na marketu.

@neogeo
ja ne znam ni da ima telenor swype tastatura... znam da je neko rekao da je vip davao uz s galaxy, cak sam se i dokopao .apk-a te tastature, ali nece da moze na OT.

Ima li neko link za navigaciju koja, naravno, radi i koja koristi GPS isljučivo???
Probao sam i iGO i nDrive i obe mi srču GPRS/Internet a ovaj GPS je mulo iako sam ga enejblovao...

thx

p.s. link može na PM.

Ja sam probao igo i radi perfektno preko gps-a.
Treba mu mozda minut za prvi kontakt sa satelitom, al' posle radi bez greske..

Ja sam probao igo i radi perfektno preko gps-a.
Treba mu mozda minut za prvi kontakt sa satelitom, al' posle radi bez greske..

Super!
Posalji mi link, molim te, na privatne poruke. Ubih se skidajuci razne iGOe i nDrive ali sve neki fake :(.
Unapred se radujem :banana:

P.S. Preduhitrio si me. Citas mi misli :)

Poslednja izmena:
Meni je Link2SD hteo da se poveze samo preko EXT2 i to je i odradio jer na mSDu i onako imam odradjenu EXT(2) particiju dok EXT3 i EXT4 nisu htele da rade...
Sada sve radi normalno (a i pre toga je radilo :D).
Namestio sam i SD Booster ali ne vidim neko poboljsanje...

Ja sam prvo napravio particije preko recovery-a gde on automatski stavi ext2, sto je radilo..
Naknadno sam u linux-u napravio ext4, sto nije htelo da prodje (kaze da sistem ne podrzava ext4) i na kraju sam isto u linuxu formatirao na ext3, sto je proslo i sad mi tako funkcionise bez problema..
Jel ti izbacio link2sd neki razlog zasto nece sa ext3?

P.S. Preduhitrio si me. Citas mi misli :)

:D

Poslednja izmena:
Ja sam prvo napravio particije preko recovery-a gde on automatski stavi ext2, sto je radilo..
Naknadno sam u linux-u napravio ext4, sto nije htelo da prodje (kaze da sistem ne podrzava ext4) i na kraju sam isto u linuxu formatirao na ext3, sto je proslo i sad mi tako funkcionise bez problema..
Jel ti izbacio link2sd neki razlog zasto nece sa ext3?

:D

Nije.
Samo je napiso da EXT3 nemere i .
Sada je Lnk2SD nebudzen da direktno sljepa instalacije na mSD.
Mislim da OTov Kernel ne podrzava particionisanje EXT3, mada...

Sa kojom aplikacijom sada mogu da pregledam sve moje "particije", da znam sada tačno šta je njegovo, šta je ono što sam dodelio od mojekartice, šta imam sada slobodno na kartici za filmove i slično .....

Sa kojom aplikacijom sada mogu da pregledam sve moje "particije", da znam sada tačno šta je njegovo, šta je ono što sam dodelio od mojekartice, šta imam sada slobodno na kartici za filmove i slično .....

npr FreeSpace

Kad bih sad, nakon tone instaliranih aplikacija na telefonu, od čega su sve što mogu prebačene na karticu, hteo istu da particionišem, da li bi to imalo uticaja na aplikacije? Znam da treba da bekapujem sadržaj kartice, pa da ga vratim nakon particionisanja na preostali fat deo, ali da li bih morao ponovo da ih instaliram da bi ih link2sd vezao za ext particiju, tj. može li da ih prebaci direktno sa fat particije na ext? Kako to da izvedem?

Sad sam malo provalio kako ide ovo sa link2SD ..... meni prihvatio EXT2 ... za EXT3 i EXT4 neće .... I sada sve što instaliram, ide na tu particiju ? Jer kada probam sa "običnim" programima za SD, većina neće, a i pakuje ih na FAT32 deo ....

Kad bih sad, nakon tone instaliranih aplikacija na telefonu, od čega su sve što mogu prebačene na karticu, hteo istu da particionišem, da li bi to imalo uticaja na aplikacije? Znam da treba da bekapujem sadržaj kartice, pa da ga vratim nakon particionisanja na preostali fat deo, ali da li bih morao ponovo da ih instaliram da bi ih link2sd vezao za ext particiju, tj. može li da ih prebaci direktno sa fat particije na ext? Kako to da izvedem?

Prebrisala bi se cela kartica na žalost i morao bi sve iznova osim da odradiš image cele mSD iz nekog Linux distroa, odnosno samo odradi kopi kompletne kartice i posle to isto vrati...

Samo da iznesem da moja baterija možda toliko traje jer sam dosta smanjio BackLight i instalirao sam SetCPU aplikaciju koja je non stop aktivna u pozadini sa podesavanjem na Conservative (minCPU=122MHz, maxCPU=600MHz).

Jedno pitanje u vezi garancije :)

Sto se tice rom-ova nemam nameru jos uvek da menjam. Instalirao sam GO Launcher i locker ICS tema, i zadovoljan sam kako sve to radi i izgleda, trajanje baterije itd.

E sad ako odradim root, obrisem visak aplikacija, pa onda unroot... Posle ove akcije ako odradim hard reset, ne vracaju se ove aplikacije?
Nije valjda da oni imaju tamo u servisu spisak aplikacija i da bas to proveravaju, ili na neki drugi nacin se vidi da se neko igrao telefonom?

I mene interesuje to oko garancije...
Iz tog razloga (za sada) nebih flash-ovao telefon, ali sam ga zato root-ovao.
Videćemo da li će ovaj Telenorov root dobiti upgrade na Android 2.3. Ako dobije, nemam potrebu za flash-om. A ako ne, eto i mene na O2 Alcatelu.
Izbrisao sam gomilu gluposti, instalirao Link2SD i App2SD, i sa njima sve što nije sistemski prebacio na karticu. Čak mi je i iGo na kartici... Sada komotno imam oko 50MB free u telefonu.
A i skinuo sam Telenorov root, za svaki slučaj, ako zatreba...
A evo kako sam sredio "desktop":

shot000001y.png

Prebrisala bi se cela kartica na žalost i morao bi sve iznova osim da odradiš image cele mSD iz nekog Linux distroa, odnosno samo odradi kopi kompletne kartice i posle to isto vrati...

Znam da bi se kartica prebrisala, ali bih ja pre toga sadržaj kartice prebacio na komp, pa ga vratio na presotali deo fat particije nakon particionisanja. Moje pitanje se pre svega ticalo toga na koji način bih ja aplikacije koje su već instalirane na telefonu i čiji deo se nalazi na fat delu kartice, prebacio na ext3 particiju? Da li link2sd to može da odradi automatski ili moram svaku pojedinačno da vrćam na memoriju telefona, pa onda pomeram na ext3 ili možda moram svaku ponovo da instaliram?

E sad ako odradim root, obrisem visak aplikacija, pa onda unroot... Posle ove akcije ako odradim hard reset, ne vracaju se ove aplikacije?

Ne vraćaju se aplikacije, moraš sam da ih vratiš ili da flešneš Telenorov ROM pre eventualnog odlaska na servis.

Vrh Dno