Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde da ga pitamo šta je mislio pod zavisnošću iPxx od iTunes. Ja sam to shvatio kako sam napisao, ali,evo:

Zechs, molimo te da razjasniš taj deo tvoje izjave kako ne bismo bili u nedoumici šta si imao na umu.

Webster, ako si stvarno isključivo usresredjen na ime "iTunes", a ne na koncept koje to ime simbolizuje, onda nismo u istoj raspravi.

dakle sve je iTunes, tebi je i winamp znaci iTunes jel tako?e pa prijateljski savet, nece te ljudi razumeti najbolje dokle god winamp budes nazivao itunesom.

pa nema sve drm :) zar ne mozes recimo svoje slike ili neku svoju muziku koju si ripovao sa cda da prebacis bez itunes/nekog drugog programa, kao na najobicniji flash?

pa nema sve drm :) zar ne mozes recimo svoje slike ili neku svoju muziku koju si ripovao sa cda da prebacis bez itunes/nekog drugog programa, kao na najobicniji flash?

E, onda sa takvim objašnjanjem odeš pred Universal, Sony, BMG, Warner i EMI i to im kažeš. Da vidim da li bi ti dozvolili da prodaješ pesme po $.99.

dakle sve je iTunes, tebi je i winamp znaci iTunes jel tako?e pa prijateljski savet, nece te ljudi razumeti najbolje dokle god winamp budes nazivao itunesom.
Jaoj, živote, je li ovaj čovek ozbiljan?

RazbojNick, jel možeš da mi objasniš kako bi funkcionisala DRM zaštita u Windows Exploreru?
DRM na video fajlu koji sam lično snimio svojom kamerom pa hoću da taj snimak prebacim na svoj telefon? Što kaže DušaN, pa nema sve DRM.

Ne kažem da iTunes (ili bilo koji drugi program koji može da ga zameni u komunikaciji i upravljanju iPxxx sa računarom, za one sa jevtinijim ulaznicama) ne treba da postoji, kažem da ne treba apsolutno svaka najstinija interakcija izmedju Apple prenosnog uredjaja i računara da uvek ide preko njega.

@sirNemanjapro
sada malo menjas teze

svuda se drm sadrzaj kopira pomocu nekog programa ili vec cega, to je ok

ali sadrzaj bez drm, zasto bih morao da negde nesto instaliram, sta sve ne, da bih mogao recimo najobicnije slike sa letovanja da prebacim?

edit: a i nisam ja kupio uredjaj od diskografskih kuca, nego od apple
a imas i sasvim legalnu muziku bez drm, na primer poslednjih par albuma nin, mozes sa sajta da skines za dz, da delis sa ljudima...

Poslednja izmena:
Jaoj, živote, je li ovaj čovek ozbiljan?

Mene zanima da li si ti ozbiljan?pricao si kako su apple uredjaji vezani za itunes, treba li opet da te citiram, podebljao sam da bude jasnije.e pa ja te pitam da li smatras da je i winamp itunes, jel ti svaku aplikaciju koja se bavi multimediom nazivas itunes? evo ponovicu ocigledno je neophodno.
zechs je napisao(la):
fali mu manja povezanost sa iTunesom (neko ko ne zeli da koristi iTunes, ne moze da pobegne od toga)

Molim te da proširiš objašnjenje, da li postoji alternativni način da se obave poslovi za koje je iTunes bio neophodan kad je reč o iPhone/Pad/Pod ili je Apple promenio politiku i prekinuo vezu izmenju tog softvera i tih uredjaja? Takodje, da li je to fabričko, podrazumevano stanje tih uredjaja, da im ne treba iTunes na računaru za razne poslove ili je potreban dodatan niz akcija od strane vlasnika nekog od tih uredjaja?

i molim te posto si izneo tvrdnju da je neophodan softver na samom uredjaju kako bi se pustali mp3 fajlovi ili slike da mi kazes o kojem se to eksternom softveru na uredjaju radi, posto posedujem nekolicinu apple uredjaja bez tog dodatnog softvera na uredjaju i bez problema pustam muziku iz ipod aplikacije i slike iz photos aplikacije.

Poslednja izmena:
daj covece, ne pravi se sada blesav, nije bitno da li je itunes ili neki drugi program, ime je nevazno, treba da ti se nacrta da je pod itunes naveo bilo koji sw koji mora da se koristi da bi nesto moglo da se prebaci na iredjaj?
umesto sustine gledas formu, pretpostavljam namerno?

ja i dalje tvrdim da zechs nije znao da itunes nije neophodan za sinhronizaciju bilo cega sa iphoneom posto kao sto rekoh vec je pisao o tome, itunes mu je problematican jer je bloatware i nije u pitanju bilo koja druga aplikacija vec itunes. a zasto on odbija da mi odgovori koji je to dodatni softver koji na uredjaju treba da bude instaliran da bi se pustala muzika i slike koje se prebace van itunesa? kao sto rekoh imam nekolicinu apple mobilnih uredjaja i bez ikakvih problema pustam i muziku i gledam slike iako nisu prebaceni preko itunesa. na koji softver misli? zasto bezanje od tog odgovora?

Koliko je meni poznato, bez prethodnih hakovanja i dodatnog softvera na uredjaju, ručno prebaciti mp3 ili fotografiju na iPxxx i zatim uvrstiti to u odgovarajuću internu bazu uredjaja radi korišćenja ne možeš da uradiš.

Dakle koji je dodatni softver na uredjaju neophodan?

Poslednja izmena:
mislim da treba zvati bilo kog vlasnika apple uredjaja da im objasnis koji je to dodatni softver na uredjaju potreban da bi se mogle gledati slike ili slusati muzika koja nije ubacena preko itunesa.

cekaj ajde ovako, ne moze jednostavnije
odem u radnju, kupim ipod, iphone, inesto, dodjem kuci, ubodem ga u usb i hocu da prebacim slike i klipove koje sam juce snimio kamerom. da li mogu samo copy&paste ili moram da koristim neki dodatni program?

iphone ima zatvoreni fajl sistem, nije uopste rec o tome, naravno da ne moze copy paste ako nije jailbreakovan uredjaj,ne radi se uopste o tome.

mislim da treba zvati bilo kog vlasnika apple uredjaja da im objasnis koji je to dodatni softver na uredjaju potreban da bi se mogle gledati slike ili slusati muzika koja nije ubacena preko itunesa.
Znači bez ulaska u flame war (stvarno me zanima). Znači mogu da pribodem telefon na komp (bilo preko kabela) ili da prebacim preko wifi-a, i da prebacujem slike, video klipove i muziku? I to će sve raditi sa ugrađenim aplikacijama?

Edit: dok sam kucao dobio sam odgovor.

da li je iko diskutovao oko toga da li apple uredjaji imaju otvoren ili zatvoren fajl sistem? ne naravno, samo je razbojnick taj koji navlaci diskusiju u tom smeru, kao sto ste videli zechs je vezanost za itunes i zatvorenost fajl sistema odvojio, prica se o tome da li je moguce sinhronizovati apple uredjaje nekim drugim softverom koji nije itunes. a mene licno zanima, verujem i sve koji imaju apple uredjaje, koje su to dodatne aplikacije na uredjaju neophodne da bi se slusala muzika i gledale slike?

Dakle, razumeo je sve vreme na šta ciljam u priči o iTunes, a potrošili smo toliko poruka...

EDIT:... a možda ipak nije :(

Dakle, razumeo je sve vreme na šta ciljam u priči o iTunes, a potrošili smo toliko poruka...

Da li ti razlikujes vezanost za itunes i zatvoreni fajl sistem? ja sam odgovorio zechsu koji je ove dve stvari odvojio, i moj odgovor jeste ispravan - ne iuredjaji nisu vezani za itunes. zatvoreni fajl sistem je totalno druga stvar. ocu dobiti odgovor sta treba da instaliram na uredjaje da bi mogao da slusam muziku i gledam slike koje nisam prebacio preko itunesa. doduse rade mi i ovako ok ali pretpostavljam da ti znas bolje?

edit: izgleda nikada necu dobiti odgovor od tebe na koji dodatni softver za apple uredjaje si mislio? kako to da ja pustam muziku i slike bez tog dodatnog softvera o kojem pricas?

Poslednja izmena:
iTunes* - neophodan za komunikaciju računara sa iPxxx i bez njega ne postoji nikakva komunikacija računara sa uredjajem
Zatvoren fajl sistem - ni iz samog uredjaja ne možeš da mu pristupiš direktno

*program instaliran na računaru koji se možda i ne zove tako, ali svejedno vrši istu funkciju

Poslednja izmena:
@sirNemanjapro
sada malo menjas teze

svuda se drm sadrzaj kopira pomocu nekog programa ili vec cega, to je ok

Ne menjam. Da nije bilo toga, ne bi bilo iPod-a, ne bi bilo revolucije posle Napstera, ne bi bilo iTunes Music Store, ne bi bilo gomilo stvari koje su se nadovezale na sve to... iTunes je veoma važna aplikacija iz gomile razloga.

kako bi ti zalepio ban webmaster, da sam mod :( .....koja trollcina

Ne mogu da verujem da vi opet pricate o iTunes-u. Jel treba da se crta kako funkcionise DRM? Kako iPhone da zna da li si ti tu pesmu iskopmonovao, napisao tekst, snimio instrumente, isporuducirao i onda potom prebacio na iPhone ili si pesmu skinuo sa neta nelegalno? Inace, sad cu vam otkriti jednu veliku istinu. Sve je to pravljeno za americki standard. Ovo sto mi radimo ovde je muvanje da kako-tako imamo iphone i da kako-tako budemo u koraku sa svetskim IT trendovima. Prosecan amerikanac moze da kupuje muziku na itunes i ima taj luksuz da ne vidi folder sa muzikom. E sad da li bitniji ceo sistem prodaje digitalne muzike ili to da ti dragujes jednu autorsku pesmu na iphone bez itunesa, stvarno ne znam.

iTunes* - neophodan za komunikaciju računara sa iPxxx i bez njega ne postoji nikakva komunikacija računara sa uredjajem
Zatvoren fajl sistem - ni iz samog uredjaja ne možeš da mu pristupiš direktno

*program instaliran na računaru koji se možda i ne zove tako, ali svejedno vrši istu funkciju

aha ok razumeli smo se dakle itunes = sve multimedijalne aplikacije.ako tako postavimo stvari potpuno si u pravu priznajem. a sada da dobijem odgovor na cuveno pitanje koji softver je neophodan da bi se pustala muzika i gledale slike koje nisu prebacene preko itunesa? evo ja cu odgovoriti - nije potreban nikakav softver, koristim apple uredjaje godinama i mogu reci da apsolutno nemas nikakvog iskustva sa apple uredjajima cim si u stanju ovako nesto da ustvrdis. dakle bez problema se i pusta muzika i citaju knjige i gledaju slike i klipovi bili oni prebaceni preko itunes-a, iclouda ili bilo koje 3rd party aplikacije, fabricke aplikacije ih pustaju i nema potrebe za tim aplikacijama na uredjajima o kojima si govorio.

kako bi ti zalepio ban webmaster, da sam mod :( .....koja trollcina

sreca pa nisi mod, a koji je razlog za ban - taj sto koristim apple uredjaje i pokusavam da izvucem odgovor od clana koji je tvrdio da su neophodne dodatne aplikacije da bi se pustale slike ili muzika dodatih van itunes-a? a ja ih sasvim normalno pustam iz factory aplikacija iako ih nisam ubacio preko itunesa. i ja trolujem a on korisno postuje?

Poslednja izmena:
pa i preko winampa mozes syncovati muzicku biblioteku, konstantno govoris kako je itunes neophodan pa reko da li i winamp nazivas itunesom posto se i iz njega moze syncovati.

aha ok razumeli smo se dakle itunes = sve multimedijalne aplikacije.ako tako postavimo stvari potpuno si u pravu priznajem. a sada da dobijem odgovor na cuveno pitanje koji softver je neophodan da bi se pustala muzika i gledale slike koje nisu prebacene preko itunesa? evo ja cu odgovoriti - nije potreban nikakav softver, koristim apple uredjaje godinama i mogu reci da apsolutno nemas nikakvog iskustva sa apple uredjajima cim si u stanju ovako nesto da ustvrdis. dakle bez problema se i pusta muzika i citaju knjige i gledaju slike i klipovi bili oni prebaceni preko itunes-a, iclouda ili bilo koje 3rd party aplikacije, fabricke aplikacije ih pustaju i nema potrebe za tim aplikacijama na uredjajima o kojima si govorio.
Posedovao sam Motorolu ROKR E1, prvi iTunes telefon, i jako dobro znam kako funkcioniše ceo mehanizam i koje su mu mane. I tada su postojale alternative iTunes za prebacivanje muzičkog sadržaja sa računara na telefon, ali se suština rada tih aplikacija nije razlikovala od iTunes i svodilo se na isto: pesme su morale da s reenkoduju u neki poseban format i kao takve da se unesu u bazu u telefonu. Ako s etako ne uradi, pesme kao da nisu ni prebačene. Pukim kopiranjem pesme na telefon se ništa ne postiže, jer iTunes plejer u telefonu ne vidi fajl, jer nije a)enkodovan u taj neki format b)nije u bazi.

E, vidiš, kod nemodifikovanog, nedžejlbrejkovanog iPxxx (to bi bio taj dodatan softver na koji sam mislio) kad prosto iskopiraš, ma i TXT fajl običnim drag'n'drop (da li je ovo uopšte izvodljivo na iPxxx?), taj uredaj ne vidi taj fajl, za njega on ne postoji, jer nije išao "službenim kanalima". Službeni kanal je iTunes ili drugi računarski softver koji imitira funkcije iTunes sa aspekta prikačenog iPxxx. I on je potreban i nezaobilazan za apsolutno svaku funkciju.

iTunes na računaru odavno nije samo multimedijalni plejer i prodavnica muzike.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno