Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno glupo pitanje kako se radi update softwera? Sta se desava sa vec instaliranim programima, imeikom, sms porukama?

Skines "LGMobile update" ,instaliras drivere...kada prepozna telefon...onda ides na "Options and Help" --> "Country and Language" ...izaberes Germany (Italy,Norway..jer su to zemlje koje za sada imaju update) a jezik ostavis na English...onda ides na "Customer Support"--->"Supporting Models"---> nadjes na listi LGP920 ,proveris da je softwerska verzija "21a",ako jeste znaci da imas update i onda kliknes close i "Start Updating" ....i onda onda pocinje da skida i govori ti da ti fon mora biti pun,da ces izgubiti sve podatke i bla bla... 😀

Nisam 100% siguran jer nisam jos uvek uradio update,ali po nekoj logici bi trebalo da obrise sve podatke na telefonu (programe,poruke,imenik...) ,ali uvek mozes da uradis backup poruka,imenik ti je i onako verovatno sihronizovan sa Google pa ce se sam vratiti posle update,a programe zapisi negde pa install posle updatea 🙂

^ mnogi tako ne mogu da odrade...a ako ne mozes kao mnogi ljudi, onda odradis ovako kako funkcionise:

LINK

skines KDZ file (tj taj 2.3 GB od 403mb) i pratis samo ove slicice i to je to tebra ;D

svima radi

haha 🙂
eto nesto lepo i toplo u ovim hladnim danima da ti greje srce

Taman do iduce zime, kada ce da stigne i ICS za ove vase azdahe, pa da opet grejes srce&dusu 😛

@OTAC hvala na linku 😉

Uradjen update.

Trenutno nemam vremena da se zezam ali deluje zivahnije u meniju i aplikacijama i brze ucitava neke igrice nego sa Froyom.

no problemo 🙂

Odradio i ja update,prvi utisci su odlicni 😀

GB je odlican,telefon je kao na steroidima 😀 sa froyo mi je bio super brz i mislio sam da ne moze brze ,al ovo je vrh 😀 cim pritisnes vec je otvorio 😀 ...koliko sam primetio poboljsali su 3D prikaz,sad je jos dublje i lepse ..poboljsali su i kvalitet 2D slika sa kamere,sad su ostrije,mada sam uhvatio samo 2-3 da probam ..jos cu to testirati 😀 ..Iii konacno vise nema plavog prikaza signala i wireless-a...ovo zeleno mi je milion puta lepse 😀

Ceo sistem je nekako fluidniji i brzi,preporucujem svima da odrade update 😀

ajao ala je brzo i lepo 😀

omg!

upravo sam instalirao i SVE JE EKSTRA BRZO I STABILNO!! JAO 😀

<3 <3 <3 <3

btw: 3D game converter 🙂
sad cu ga probam

Jeste primetili koliko je 3D prikaz bolji na Gingerbread..sve je jasnije,cistije i dublje 😀 ..pre je bilo odlicno,a sad je jos bolje 🙂

Haha..ko zna...

evo samo urkatko da prenesem mane i prednosti koje sam otkrio za ovih par sat koriscenja GB...

Prenosti:
1) neke sitne mane sa tastaturom su izbrisane (da se "shift" samo iskljucuje itd)
2) ulazak u kamera app/ browser i u bilo sta je duplo ( negde i vise, ne preterujem) brze.
3) NAJVECI PLUS> 3D button moze da se koristi kao shutter button za slikanje!!!! Fu*kyeah!
4) u browseru su odradili da toolbar moze da se iskljuci..znaci, sad fullscreen 4,3" ekran za surfovanje dusu dao.
5) baterija ce vidno da duze traje. ranije mi se za 2 sata upaljenog ekrana i gledanja klipova preko youtube-a itd potrosilo bar 25% ako ne i 30-35%....Sad do 20%

Mane:
1) i dalje se ponekad sam od sebe toolbar u browseru vrati sam od sebe (haha) pa mora da se iskljuci i ukljuci i onda sve ok opet neko vreme.
2) u browseru SAMO 4!!! prozora/taba mogu istovremeno da se otvore u odnosu na prethodnih 8!!!
Ovo je ujedno i najveci minus.

ima jos par plus i minus stvarcica ali nisu vredne spominjanja.
za sada, OS zabada

Osetno duže traje baterija sa updejtom V21a, a i sam telefon je osetno brži...
Sad ostaje da čekamo ice cream sandwich!

^ 🙂 jos godinu dana da se strpimo! ipak je i GB ravno godinu dana cekao na red ;D

da..telefon je mnogo brzi i osetno duze baterija traje 🙂
superiska

Ja necu cekati official ICS update,cim izadje CM9 ja ga flesam 😀

;D i ja cu veruj mi, **** mi se za garanciju i ostala ****** i ovako ne bude nikakvih ozbiljnih kiksova (kvarova)

@OTAC : ma da,a i mobilni operateri uglavnom nemaju vremena da proveravaju softver na telefonu..

Jel neko ima problema sa prijemom signala na 21a? Evo danas mi se vec 2x desilo da izgubi signal totalno i ne nalazi ga sam opet vec moram da ga reset...

Oko update-a: koja zemlja i jezik treba da se stavi ? Ako se u opcijama za jezik, stavi srpski , hoce li posle update-a, da ima srpski jezik u telefonu? Da li se jos nekome desava ovo kao kod Masinca, da gubi signal?

Oko update-a: koja zemlja i jezik treba da se stavi ? Ako se u opcijama za jezik, stavi srpski , hoce li posle update-a, da ima srpski jezik u telefonu? Da li se jos nekome desava ovo kao kod Masinca, da gubi signal?

Ako stavis Srpski verovatno ce ti ga staviti kao default jezik,ali nisam 100% siguran,mada koji god jezik da stavis uvek mozes da promenis u telefonu na srpski jer sam sad proverio i ima ga 😀

Inace ovo sa signalom je izgleda bilo samo juce,mozda je i do mreze jer mi se danas nije nijednom desilo 😀

Ako stavis Srpski verovatno ce ti ga staviti kao default jezik,ali nisam 100% siguran,mada koji god jezik da stavis uvek mozes da promenis u telefonu na srpski jer sam sad proverio i ima ga 😀

Inace ovo sa signalom je izgleda bilo samo juce,mozda je i do mreze jer mi se danas nije nijednom desilo 😀

Odradio sam update i super je. Meni se isto to desava sa signalom, ali kada prebacim opciju u telefonu da rucno nadjem provajdera, on nije gubio signal. Isto tako, moram da odradim i kada prebacujem na 3g...Ako stoji na automatskom, on je (juce), gubio signal skroz

Now its official 😀

"a few of their top tier Optimus phones will most definitely get a taste of Google’s latest treat:
Optimus 2X
Optimus Black
Optimus 3D
Optimus LTE..."

A evo i sa LG Mobile facebook stranice

Sad jedva cekam ovo novo cudo 😀

Prilozi

• ICS.JPG
    ICS.JPG
    37.4 KB · Pregleda: 86
Ljudi, mogu li ja ovo da update-ujem ako sam zakljucan na VIP-u?
Jos jedna stvar, da li posle update-a mogu da ubacim neku drugu karticu?

Ako vec postoji odgovor - izvinjavam se!

1. Možeš da uradiš update i naši telefoni su "zaključani" na VIP.
2. SIM lock i OS su dve nezavisne stvari tako da telefon ostaje sim locked na VIP mrežu i posle update-a tj. da bi koristio kartice drugih operatera moraš da uradiš sim unlock!

1. Možeš da uradiš update i naši telefoni su "zaključani" na VIP.
2. SIM lock i OS su dve nezavisne stvari tako da telefon ostaje sim locked na VIP mrežu i posle update-a tj. da bi koristio kartice drugih operatera moraš da uradiš sim unlock!

Hvala puno na odgovoru.

Sta LG koristi od softvera za legalni, a sta za nelegalni update? 😀
uskoro stize mashinka, pa cisto da budem spreman 🙂

Za legalni imas "LGMobile update" koji mozes da skines sa njihovog sitea 🙂
a za "nelegalni" ides preko opet LG softwera samo sto pratis ovaj tutorial 🙂
i jos imas nacin tako sto rootujes telefon,pa instaliras clockwork mode recovery i preko njega flesujes custom ROM 🙂

Nazad
Vrh Dno