Šta je novo?

HTC Desire Z

Desire z nece dobiti oficijelni ics, Ali na xda se radi na 3 ics rom-a za desire z, miui na ics 4 frameworku, portovan dhd ics, I cist aosp ics za desire z.

Premalo memorije ima Z za neke gladne ROMove. To mu je i najveći problem rekao bih.

Da pitam vlasnike ovog telefona kakav je posle duze eksploatacije, tipa 6 meseci/godinu dana?
Nisam jos imao prilike uzivo da ga testiram i da vidim da li mi odgovara, ali razni snimci i komentari po netu mi ne ulivaju poverenje. Mislim prvenstveno na mehanizam otvaranja, koji je klimav u nekim slucajevima.

Razmisljam se da ga mozda kupim uskoro (ili njega ili SE Xperiu Pro) pa me zanima iskustvo ljudi iz prve ruke.

Hvala :)

Mehanizam je odlican, nista se posle arcenja od 8 meseci nije rasklimalo niti promenilo. Problem su ploce i ekrani (touch screen) koji riknjavaju.....zato nista bez garancije!

Super, znaci za mehanizam da ne brinem, mada cu ga probati i uzivo ako se odlucim da ga kupim za svaki slucaj.

Jel zna neko da li su Desire Z iz MTSa zakljucani ili ne?
Svakako planiram da ga uzmem sa garancijom od 2 godine, ako se odlucim za HTC onda cu preci u MTS jer ga trenutno samo oni imaju u ponudi (zvuci glupo, ali da, zbog telefona bih promenio operatera). Znacili ili MTS+HTC Desire Z ili Telenor+SE Xperia Pro. Trenutno mi je druga opcija favorit, ali jos skupljam utiske.

Sad sam iscitao celu temu, jel si ti na kraju resio taj problem sto si imao sa random paljenjem aplikacija?
Dalje, kako vam radi gingerbread? Jel se zna da li ce biti neki zvanicni update na Android 3.0 ili 4.0? Koliko sam cuo od druga za HTC nece, ali nisam previse istrazivao :)
I da li to znaci da ukoliko ne bude zvanicne podrske nece biti ni nekih custom ROMova za 4.0? Ne planiram da stavljam custom ROM, ali ako ne izadje update za 4.0 a telefon me smori posle godinu dana, sto da ne :)

Danas sam uzeo desire z u mts i moj primerak je simfree,tj radi na svim mrezama (isprobao)
Na ostalo ti ne mogu odgovoriti jer sam se vrlo malo zanimao sa fonom,nisam nesto imao vremena, a Ginger imam na se x8 i taj telefoncic sa tim 2.3.5 sistemom je "progledao",naravno govorimo o custom romu,ali stvarno je odlicno odradjen i bas mi je zao sto cu ga prodati :( ali htc je stigao :)
E sad mene zanimaju neke sitnice,dakle vase iskustvo,da li treba stavljati zastitnu foliju na ekran (koliko je ustvari otporan ili kilav) i za cega ustvari sluzi htc hub i htc likes jel se treba uopste tu logovati ili je to nesto bzvz (posto ja generalno ne volim mnogo smaranja :))

Jel se zna da li ce biti neki zvanicni update na Android 3.0 ili 4.0?

Nece biti official update-a, 512 mb memorije je premalo za za neki HTC-ov official Sense baziran na ICS-u. PRemalo je i za sense 3.0 i 3.5. Sense gingerbread je tezak oko 350 MB, a AOSP je oko 100 mb pa ti vidi.

I da li to znaci da ukoliko ne bude zvanicne podrske nece biti ni nekih custom ROMova za 4.0?

Ima vec sada nekih pre-alpha ICS portova za Desire Z, a Cyangoen mod 9 se sprema za katolicki bozic, i najv ce biti podrzan i za desire Z. Galnet MIUI vec ima svoj MIUI rom baziran na ICS 4.0 framework-u. pogledaj zvanicnu xda desire z android development temu. A za galnet MIUI na ICS-u ces morati na njihov sajt da odes.

Ovaj tel je izasao u oktobru 2010, ali je do sada najbolji qwerty telefon kod nas na trzistu , a bogami i sire. Ako se ne opterecujes hardverskim specifikacijama uzmi ga slobodno, ja posle godinu dana upotrebe nikakvih porblema nisam imao. Sva preporuka.

Iako je ekran otporan na ogrebotine i ostecenja mislim da je folija neophodna kao i neka futrola. Ja sam ga koristio bez svega toga, i ne znam da li je to razlog riknjavanja touch screena, mada nema nijedne jedine ogrebotine. Trenutno je u servisu i pretpostavljam da ce to resiti jer koliko sam video dobra je podrska, imaju sve delove na lageru za njega. Tek sada kad prinudno koristim Nokiu i kucam poruke shvatam koliko je hardverska tastatura dobra stvar, prosto te vuce da kucas.....Meni radi Ginger bez problema, i nemoj da se brines da cete telefon smoriti - nece.

Da ponovim pitanje,mozda mi neko i odgovori :) sta je htc hub i htc likes koji se nalaze u meniju?

Ja sam jednom otvorio i posto se ne secam sta su.......to ti dovoljno govori :)

Da ponovim pitanje,mozda mi neko i odgovori :) sta je htc hub i htc likes koji se nalaze u meniju?

Na HTC Hub-u se nalaze uglavnom dodaci za sense, widgeti, wallpaperi, itd... A na HTC Likes aplikacije preporucene od strane korisnika HTC-a. Uglavnom, registruj se na HTC Sense account (nije nikakvo maltretiranje) i vidi sta je. Samo vodi racuna pri registraciji da iskljucis opciju za lociranje telefona jer to jede bateriju (non-stop pinguje GPS modul zbog pozicije). Zapravo, iskljuci bilo kakvu sinhronizaciju sa HTC Sense accountom.

Na kraju krajeva, kad skines to sto ti treba sa HTC Hub-a ili kad utvrdis da nije nista posebno, odradis "remove account" (isto krajnje jednostavna procedura), kao ja. :d

Sigurno da jeste :)

Mene zanima da li se rootuje kao obican desire ili ima nesto spec bas za ovaj model?

Običan Desire se rutuje trivijalno. Z nema nikakve sličnosti sa Desire sem imena, tako da je postupak dosta komplikovaniji, ali nije nemoguć.

da li neko moze da mi objasni kako je moguce postaviti novi Sense, ili noviji Sense. Ja imam Sense 2.1 tako da .. :) volio bih da imam bar Sense 3.0

Najbolje bi bilo da odes na xda forume i tamo pogledas. Ima dosta sense romova, a slobodno zaobodji sve sense 3.0 romove i baci se na 3.5 sense, mnogo je optimizovaniji i bolje radi. Btw moras da rutujes tel, a na xda ces nadi uputstvo. Imas i ics romove, alo kamera na njima nije sredjena, dok htc ne izda drajvere. Good luck. Ja licno koristim sense energy 3.5 rom blue edition rom, jedini koji je izgleda drugacije od svih 3.5 romova. Kad probas neke ostavi utisak o romu.

jedno, tj dva (glupa) pitanja
uzeo sam Z pre neki dan, u tehnomaniji i tek danas stigao da se poigram.
1. market mi se ne apdejtuje. ostao je onaj praistoriski market koji sam nekako zeznuo (ubacivanjem mtel-ove kartice iz bosne) da bih uspeo da instaliram aplikacije koje sam ranije kupio. samo da prodje nedelju-dve, pa ce da radi Miui najverovatnije
2. ono sto me stvarno izludjuje je da default player nece da pusti ni jedan mp3. samim tim, ne mogu za zvonce da stavim bilo sta sto nije u njegovoj default listi. ideje?

definitivno ne mogu da shvatim ljude kojima je Sense razumna stvar na telefonu. uzasan, spor, baguje non stop. ali prezivecu do novog roma

Preporucite mi neki stock rom, bilo GB bilo ICS, samo da se ratosiljam glupavog sensea... :)

Ja nikad nisam stavljao, ne znam sta baguje ili je sporo sa sensom? Meni sve radi kako treba.....

Kako da promenim boju u kalendaru, i da li to uopste moze? Account za PC sync mi prikazuje zeleno i sve gmail naloge plavo.

Prijatelj ima problem sa ovim telefonom: posle update-a fabrickog roma prestao je da radi mic (necuje ga niko kada razgovara preko mic-a, preko spikerfona ga cuju). Malo smo googlali i vidim da je to problem sa kojim se srecu i ostali korisnici. Moze li neko da mi preporuci neki rom, na xda ih ima mnogo, nebih bas da probam svaki.
btw. Postoji li neko drugo resenje osim menjanja rom-a?

Da li je probao factory reset? Ja sam moj Z prosledio dalje pre više od pola godine, updatovao se nešto skoro, ali i dalje radi savršeno. U pitanju je model sa VIP-a.

Ne mogu, nisam dirao fabrički ROM jer je bio odličan.

Pozdrav svima. Imam desire z iz mts. Uzeo sam ga u novembru 2011 (mozda je bio i decembar). Koristim fabrički rom sa go launcherom koji ima nekoliko prednosti u odnosu na htc sense. Za poruke instalirao sami go sms koji je odličan. I ja sam zadovoljan fabričkim romom, ali u poslednjih nekoliko dana kako traju ove vrućine telefon mi se čudno ponaša. Pregrejava se. I to baš se pregreje da bude bukvalno vruć. A npr koristeći iste aplikacije kao i ranije kada nisam ni primećivao ovu pojavu. Interesuje me da li i vi imate sličnih problema. Da li da okrivim vrućinu ili da probam sa rutovanjem.

Nazad
Vrh Dno