Šta je novo?

Nokia 800 Codename Sea Ray - Windows Phone - Take 1

Iz teksta, generalno ništa ne može da se sazna, ovo je neka reklama za Nokiu. Neka Nokia sama kaže koliko ih je prodala, ovako sve su nagađanja.

There are the new HTC Radar, Titan and Samsung Focus Flash

pa dobro, ako uleti jos jedan veliki igrac medju iOS i Android-a onda je to bolje za nas :)

Iz teksta, generalno ništa ne može da se sazna, ovo je neka reklama za Nokiu. Neka Nokia sama kaže koliko ih je prodala, ovako sve su nagađanja.

There are the new HTC Radar, Titan and Samsung Focus Flash

Reklama za Nokiu? A jesi procitao dalje, sta pise posle toga?
Da je NAJVEROVATNIJE najveci doprinos tome Lumia serija.
Cinjenice su da se 800 odlicno prodaje u UK, Nemackoj i ostalim EU zemljama gde je dostupan, niko nema potrebu da laze i izmislja, ti kao da pricas o blubbery-u u najmanju rku ili nekoj tamo snj firmi.

Reklama za Nokiu? A jesi procitao dalje, sta pise posle toga?
Da je NAJVEROVATNIJE najveci doprinos tome Lumia serija.
Cinjenice su da se 800 odlicno prodaje u UK, Nemackoj i ostalim EU zemljama gde je dostupan, niko nema potrebu da laze i izmislja, ti kao da pricas o blubbery-u u najmanju rku ili nekoj tamo snj firmi.

Što se izdrkavaš? Najverovatnije može i da znači da apsolutno nema veze. Činjenica, postavi koliko su ih prodali ako tvrdiš tako nešto.

Poslednja izmena:
OS u pelenama na proslogodisnjem hw. Ako su cifre tacne, dobro su i prosli.

Totalno je nebitno kakav je HW... Samo da izbace ona glupa ogranicenja i WP moze biti sasvim solidan OS za mobilne telefone. Uzmimo na primer Omniu 7, koja odlicno radi sa WP7-om - sam sistem deluje izuzetno fluidno - jedino sto su se us**** sa onim glupim ogranicenjima

Što se izdrkavaš? Najverovatnije može i da znači da apsolutno nema veze. Činjenica, postavi koliko su ih prodali ako tvrdiš tako nešto.

Ne izdrkavam se vec mi je jako cudan nacin tvog razmisljanja. Bukvalno svaki tvoj post u ovoj temi govori: "Molim boga da zesce fail-uju, da ne prodaju ni 50 telefona".
Ako ti propast Nokie pricinjava toliko zadovoljstvo kazi to otvoreno i stavi tacku, generalno tvoj stav i razmisljanje je jako pesimisticno i to mi se ne dopada uopste. Pogledaj malo dalje od Samsunga i androida, daj sansu necem novom i drugacijem.

Ne izdrkavam se vec mi je jako cudan nacin tvog razmisljanja. Bukvalno svaki tvoj post u ovoj temi govori: "Molim boga da zesce fail-uju, da ne prodaju ni 50 telefona".
Ako ti propast Nokie pricinjava toliko zadovoljstvo kazi to otvoreno i stavi tacku, generalno tvoj stav i razmisljanje je jako pesimisticno i to mi se ne dopada uopste. Pogledaj malo dalje od Samsunga i androida, daj sansu necem novom i drugacijem.

Pa ja sam i sada za Nokiu (još uvek čuvam dva symbian telefona), ali WP7 mi ni u ludilu ne treba jer ne ispunjava moje potrebe. Jednostavno za mene je WP7 samo smooth UI i ništa više, možda je on dobar za ljude koji gledaju u animacije i dive im se ali meni on ne vredi ništa sa svim tim "kada porastem biću apple" restrikcijama.

Poslednja izmena:
Svako za svoj groš, što će reći, svi biramo što želimo od telefona, ja sam svoj minimum našao u wp7 telefonu, a ono što me zadržava na istom je, nema zapinjanja... sve lepo klizi... I to mi je dovoljno, za sve ostalo... biće... Generalno zajedničko svim telefonima današnjice, počev od nokie, pa na dalje... Baterija je *****! Ovo vredi i za "voćku"!
:(

Telep fino zbori :)
Sem slick interfejsa i novog izgleda, WP 7 malo toga drugog ima da ponudi u odnosu na npr Android - pitanje je da li ce to biti dovoljno da privuce ljude u vecem broju, a i hardver kaska za konkurencijom
Problem je i u tome sto WP 7 sa malo toga moze da popuni praznine koje su ostavili Android i iOS, plus jos uvek nije prelezao sve decije bolesti, a dodatni minus predstavljaju i glupava, vestacka ogranicenja koje je nametnuo MS, mada mozda se to i promeni vremenom, ali znajuci MS - tesko
BTW jeste primetili slicnost izmedju WP 7 i softvera koji je pokretao zadnje serije sada vec pokojnog Zune playera - narodski receno, isto s...e drugo pakovanje, samo na steroidima i sminci
Podatke o broju prodatih Lumia telefona treba uzeti sa rezervom i pitanje je koliko su tacni - meni se vise cini da je u pitanju marketinski mumbo jumbo da se ljudi navuku i krenu da uzimaju telefon, nego sto je realna slika stanja, no videcemo;)
I cena za Nokia Lumia je bezobrazno visoka, ko je kupi za te pare spada u neobavestenog coveka - pa Samsung Omnia i8700 za vise nego duplo manju cenu nudi isti ugodjaj, sem sto mu je hardver nesto slabiji, ali zato ima SuperAMOLED ekran, tek da ne pominjem i LG E900

Poslednja izmena:
stigla lumia i reklamira se po nekim sajtovima za 465e...mnogo
a fora je sto omnie 7 nema skoro nigde...

Omnia je sada već "star" telefon, onaj koji je hteo WP7 mogao je odavno povoljno da ga nabavi, oni koji žele WP7 zbog Nokie oni će dati tih 460-480 eura.

I odlicno receno na kraju ;)

The Nokia Lumia 800 will sell well - it has already risen to the top spots in popularity for several carriers. It will boost Nokia's market shares and Windows Phone's shares too - but chances are it won't dethrone the leaders. The bigger question is, will it save Nokia from their burning platform? It's too soon to tell.

Vrh Dno