Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

iskreno i ja sam se razocarao u samsung... ubrzo posle isteka garancije crkne mi donji deo touchscreena, a 2-3 meseca kasnije crkne display... evo sad citam da crkava i GPS....
od sad pa na dalje samo HTC

Kakve garancije? Kada je već istekla, prava garancija je 2 godine, bolje pitaj njih šta su ti uvalili, kada se raspada. OK, ne sviđa ti se samsung, ne razumem ljude kojima nešto crkne i onda pišu nikada više taj brend, to je jako dečije ponašanje i bez ikakvog razmišljanja. Šta htc-u ne crkavaju telefoni, ako tebi ne crkne ne znači da neće nekome drugom? Jednostavno tebi se zadesio takav model, ili su ti svesno uvalili raspadnut telefon samo prepakovan.

Poslednja izmena:
Aj ko je flesnuo ICS mala pomoc, uradio nandroid, wipe svega, instaliram rom, ali me stalno vraca na cmw 5, odnosno "plavi rikaveri", a u onom uputstvu kaze da ako dobijem plavi rikaveri da ponovim sve opet. Ponavljao sam sve bar 5 puta, opet isto. Da li da nastavim dalje ili ne i sta da uradim? Bio sam na jvt + semaphore 1.8.2.

iskreno i ja sam se razocarao u samsung... ubrzo posle isteka garancije crkne mi donji deo touchscreena, a 2-3 meseca kasnije crkne display... evo sad citam da crkava i GPS....
od sad pa na dalje samo HTC

... zato sto HTC, naravno, pravi telefone koji prosto nisu sa ovoga sveta.

Udarih i ja ICS, bas lepo izgleda a i radi fino. Nema problema sa baterijom, sto mi je jako cesto bio problem. Slobodno probajte bar, meni bluetooth ionako ne treba, video recording so-so, moze se bez toga.

Bluetouth na ICS radi. Uključi ga i sačekaj da "svari" prvi put. Nakon toga radi bez problema sa jvt modemom.

Ovi su brzo napredovali, samo ne radi video snimanje? Kako generalno radi rom? Mislim i na bateriju i na GPS koji koristim često, naravno, da li ima force closea i tako to.

Force close nijedan do sada nisam imao, sve baš brzo radi, nigde nisam osetio da secne ili bilo šta slično, a baterija je po meni neverovatna, bolja nego npr. na miui do skoro. Uopšte ne primećujem da postoji bilo kakav drain. Sinoć pred spavanje oko 50%, sada 32% (stavih na punjač telefon da vidim). A GPS moraš sačekati nekog drugog da kaže, meni otkazao :(

Meni neke aplikacije nisu radile na ICS, u tapatalk uopšte nisam mogao da searchujem (mada nije bila najnovija od juče), takođe neke nisam mogao da skinem sa marketa, a ni da instaliram sa kartice, B92 je jedna od njih, piše unsupported version of android.

koliko dugo se vrti ona animacija na prvom bootu za ICS alfa?

Možda dva minuta, manje više.

edit:

Nemojte da flešujete Alpha 8 verziju, ništa ne valja. Crni delovi slike su puni zelenog grain-a, laguje i ima brdo ostalih bagova.

Issues with Alpha 8
Battery Drain on some devices
Front camerea flickering, distorted image
Problems with WLAN (with open networks)
Black areas in pictures and videos are grainy green looking
Symlink for grep is still missing
slow market on some devices
3G still only works after manual Bugfix (Guide HERE)
video Studio still not working correctly
Some Camera Settings bring a FC

Ja sam se vratio na Alpha 7.

Poslednja izmena:
sada sam vratio par stranica nazad, i video sam da treba da se radi wipe cache/format... medjutim, i posle toga vrti animaciju nekoliko minuta bez efekta...
pratim ovo uputstvo, ali mi ne ide...

Ja sam se raspitivao. Ima da se nadje samo okvir na ebay, inače u našim servisima traže 5000 rsd.
Ako možeš da naručiš nekako nije skupo, nešto 5-10 eur

Ovo je i meni trebalo. Nasao sam i ja ebay-u ali nemam nacin da kupim, a servisi po Pazovi traze oko 2500 din da to srede. Jos uvek se premisljam.

Ja sam takodje to uputstvo pratio. Da li si prethodno bio na jvt romu? Da li si instalirao njihov kernel? Da li si isključio lagfix? To mi prvo pada na pamet.

Ovo je i meni trebalo. Nasao sam i ja ebay-u ali nemam nacin da kupim, a servisi po Pazovi traze oko 2500 din da to srede. Jos uvek se premisljam.

Može link ka ebay-u za ovaj deo? Treba meni, a ako već naručujem, mogao bih par komada za sve kome treba.

Jel uopšte ima kernela za ICS koji će srediti žutilo, ne mogu nikako onako da koristim telefon, prežuto mi je?

Kako misliš prežuto? Ja nisam primetio tako nešto.

Ajde neko da mi kaže, da li vidi zeleno-sive kockice tamo gde je tamnija slika, tačnije u tamnim oblastima slike, veoma su očigledne na Alpha 8, dok su manje primetne na Alpha 7. Stavite wallpaper sa onom pećinom, tamo se najbolje vidi. Ovi retardi na xda ne umeju da odgovore i zaglupljuju se nebitnim stvarima, a ovako nešto što je ozbiljna stvar, prolazi nezapaženo...

img0132.jpg

Ne znam da li si bio probao prve bildove cm-a, isto je tako bilo, kao da ima piss filter, sa oba sam sklonio ics pa ne mogu da uslikam, ali razlika je i veiše nego vidljiva.
Ja vidim crvene, žute i sive kvadratiće.

Stvarno ne mogu da primetim to žutilo, baš pokušavam da gledam i bele i druge pozadine, ali ništa, izgleda normalno.

Crvene kvadrate nisam ni izvalio, tek sad vidim na slici, ali u realnosti su više primetni ovi žuto-zelenkasti i sivi. Nešto je tu ozbiljno poremećeno sa grafikom, ali izgleda da nikog nije briga... Stvarno mi nekad nisu jasni ovi likovi sa xda...

CM tim je izbacio svoj alpha CM9. Bolji je od Alpha8 i sve radi osim video snimanja. Kvalitet snimaka nije najbolji jer se radi o hakovanom drajveru. Ceka se nexus s ics source. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593

Known Issues

The UI is a little bit laggy (due to lack of hardware composition).
Video recording does not work.
Video playback is not hardware-accelerated.
The front camera produces distorted preview.
Photo taking does not work with the front camera.
Some camera options FC. (The camera is a temporary hack, when the Nexus S ICS source is released, there will be a proper fix.)
Movie Studio does not work.
FM Radio does not work.
Device encryption does not work.
USB Tethering on Windows requires the user go to to driver update and manually select the RNDIS driver.
Factory reset (from settings menu) does not clear /datadata.
Sometimes wifi strength won't show after boot if wifi is enabled. Toggle once to fix.
A2DP bluetooth headsets do not work.
BUILD 1: Superuser.apk does not open: Please install this fix.
BUILD 1: Installer does not work on Samsung ROMs.

Neće biti da baš sve radi osim snimanja. Tako je bilo i prošle godine kada je trebalo da se pojavi 2.3. Mogu da se kladim, do februara-marta naredne godine neće se ništa bitnije promeniti, a onda će samsung pustiti za naš tel. četvorku.

Ne verujem, većina stvari može da se iskoristi od gb-a. Instalirao sam ovaj od teamhaksunga i nema žutila za razliku od onog prethodnog.

Radi se Alpha verziji! Sve se ovo postiglo za desetak dana. Pratio sam svaki korak i svaki update i deluje obećavajuće. Krenite od Galnet SDK porta preko Onecosmic Alpha verzija pa sve do poslednje teamhacksung CM9 i videćete koliko je truda uloženo i koliko se postiglo za kratko vreme. Moramo biti optimisti ;)

^ takodje, kao i za zadnju plastiku...

Kaže Not available to Serbia. Našao sam ovaj

http://www.ebay.com/itm/Original-Ho...ccessories&hash=item27c093c93f#ht_4678wt_1164

besplatna je poštarina, a mogli bi da platimo još koji dolar da dobijemo tracking i da stigne što pre. Aj javite se na pm ko bi naručio, i još jedna stvar, ume li neko ovo da zameni? Da ne kupimo bezveze a da niko ne ume da zameni. I to da se ne primeti, jer moram uskoro da nosim telefon na reklamaciju, da ne bude da me odbiju jer sam nešto čačkao.

Sad sam hteo i ja da pitam, pošto se i meni ogrebalo to sivo sa strane, ko će ovo da nam zameni? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno