Šta je novo?

5.1 vs 2.1 do 80-100e?

Z1000

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
319
Hteo sam uzeti neki sistem do stotinjak evra. Koristim laptop, a zvucnike bih koristio ponajvise za pustanje muzike i po koji film. Zanima me da li je Logitech X-540 dobar izbor ili ih nema smisla uzimati ako ce biti prikaceni na laptop/TV. Naravno, kad dodje novi desktop necu menjati sound system, ali ako ce laptop iz profila (Lenovo G560) biti overkill za te zvucnike onda ne bih bacao pare unapred. Da li su dovoljno jaki za sobu od npr 20-30 kvadrata, u kojoj ima 10ak ljudi koji caskaju. Kakav je kvalitet samog zvuka, cistina, jacina?

Drug koristi neki 2.1 krsh i em su neki sklj zvucnici (marka), em su stari i to ne zvuci nikako. Koliko sam skontao po YTu X-540 izgleda da bas fino zvuci, ali mnogi zameraju kratke kablove, moze li se to produziti da zvucnike mogu ovako da postavim ili su previse slabi za takvu postavku, te je nebitno kako ce stajati?

speaker-placement.jpg

Ne razumem se bas u ovu tematiku, ali volim dobar zvuk. Ne ocekujem cuda za 100e, ali sad trenutno nema vise pa se nadam da ce neko pomoci :) Mogu i neki drugi predlozi, znaci best buy do 100e. Odnosno 110-120e koliko vidim da su ovi.

Daleko od toga da je Z-5500 loš sistem, ali ja sam za 57e više uzeo Yamaha RX-V363 i Mourdant Short Premiere HTS. U prevodu, za pare koje su potrebne za Z5500 može se kupiti mnogo bolji sistem, ako ne baš nov (ovo sam pokupio na raspordaji tj pri gašenju firme) onda polovan.

I pošto ne odbacuješ mogućnost kupovine polovne opreme
http://www.limundo.com/kupovina/Teh...AMAHA-5-1-zvucnici-i-THOMSON-pojacalo/3787598

Poslednja izmena:
ma kakve zurke, da sebi pojacam muziku 2x dnevno na po 10min, al da to zvuci iole ok. Nisam toliko zahtevan posto sam svestan svog budzeta. Nas, 5-6 u sobi pojacamo laptop do kraja pa se to cuje, kontam onda da bi se sa x530 preporodio, kakav god da je.

Nadam se da razumes da to nije muzicki sistem, vec jeftin 5.1. Da je bolji od zvucnika lap-topa, jeste. Kao i bilo koji zvucnici od 3000 dinara. Da ne ispadne ad mlatim bez nekog predloga evo nekih:

http://www.itsvet.com/proizvod/microlab-fc530/comp_tehn_speakers/226/1078

Za dobar zvuk:

http://www.itsvet.com/proizvod/microlab-solo-2c/comp_tehn_speakers/226/1079

best buy kako god okrenes. Jaki, lepi, sa perfeknim zvukom. U toj ceni, naravno.

Poslednja izmena:
bravo karnekse ! ovo je pogodak, samo da ga ujuri .

da, veliki PLUS za mordaunt short , ako su to oni što su bili 27.000 kod nas, uzeo si mi ih ispred nosa . Odličan sistem !

Drug ima x530,koristi integrusu,i biju za medalju!Bass i ako je mali udara skoro jace nego moj,koji je 3x veci od njega,a i zvucnici ne zaostaju za njim.Preporuka za x530.

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Audio/Zvucnici/LOGITECH-X530-5-1/3805490

Imaš upravo sada X530 neraspakovan na limundu. Overi, možda prođeš ispod cene.

E ***a. Ovo je bila ponuda decenije, za 100e sam mogao dobiti X530+ x-fi :( Al' nisam stigao da osposobim limundo nalog na vreme, a mrzelo me da trazim nekog da daje ponudu za mene :/

X530 mi se cini odlicno kao sto rekoh, e sad uzimam i kuzmin predlog u obzir iako me vise privlaci x530.

Nisam pitao u vezi onog pucketanja. Citam sad sve teme ovde o X530 i neke komentare po ITsvetu. Vidim cesto se pominje pucketanje. Jel to reseno i kako? Mislim bolje da uzmem X530+creative x-fi nego X540 + integrusa u notebooku.

pucketanje ima veze sa loše napisanim drajverima za x-fi kartice .
to je odavno rešeno daniel_k drajverima .

i da, - x530 + x-fi USB jeste optimalno rešenje .

Poslednja izmena:
Poruceno. X-Fi 5.1 Surround USB + X-530 (3 god. garancije) sa isporukom na kucnu adresu ce doci oko 140e. Verujem da cu do srede sve sklopiti pa ide i test. Doduse u prostoriji od <10kvm, al' ne bitno sad :)

Hvala jos jednom svima i opet posebno kokanu, pogotovo sto sam ga udavio preko PPa oko jos nekih detalja ;)

da, da... sad hvala... a ko će moje živce da plati ... /;) /

Eeeeeeee stigli zvucnici :D

Idemo redom. Prikacio sam sve valjda kako treba po manualu. Ukljucio subwoofer, ukljucio glavni desni zvucnik. Posto na laptopu nemam 3 ulaza (cekam zvucna da stigne) prikljucio sam sve ovako.
imag0090xr.jpg

Znaci rozu i zelenu, a crna je ostala slobodna da visi. Da li tako moze sve da funkcionise dok ne stigne zvucna, da li smeta mozda zvucnicima?

Sledece pitanje je u vezi adaptera koji sam dobio. U njega idu 3 bananice, a ima crveni i beli izlaz. E sad, jel tu mogu da koristim scart kabel, ili ima nesto bolje. Scart ima one 3 (zuta je valjda za video) i njega sam prikacio na PS3. Nisam jos testirao kako radi u igrama, probacu kasnije.

Trece je vezano za neki program u vezi zvucnika. Pustio sam 2-3 pesme i odusevljen sam iako ne rade zadnja 2 zvucnika i centralni. Ali ne znam do koje jacine smem da idem. Na wooferu imam jedan potenciometar i jel on samo za podesavanje basa ili za overall volume. Dokle smem da 'odvrnem' kruzic na glavnom zvucniku, a da to bude bezbedno po zvucnike, posto sad sam probao do kraja i uopste nema probijanja. Zvuk je prelep, cist, jak. Bass je bas jak i to mi se svidja.

Pitanja jesu malo noobovska, i odgovori na neka su vise nego logicni, al' morao sam da pitam da nesto ne s*ebem :) Pozz

edit: I koji program za podesavanja da koristim kad stigne zvucna?

Poslednja izmena:
Kada zvucnike prebacujem sa kompa na PS3 npr, da li da gasim woofer/produzni kabl, ili mogu to raditi dok su ukljuceni. Sad mi se desilo da se pomeranjem ekrana TVa, tv ugasio, slika pocela da treperi, zvucnici da zvizde i probijaju sami od sebe :/ i sve to dok su bili spojeni sa PS3 (koji je btw bio ugasen). Tu oko woofera imam dosta kablova, ruter na 5cm iza njega, jel moze biti problem zbog njega neki, talasi, sta znam :/

nisi povezao kako treba.

na laptopu imaš 1 izlaz / stereo / i jedan ulaz /mikrofon /. ( realtek hda2xx , dakle dvokanalna zvučna )

treba da povežeš SAMO stereo izlaz / označen malim slušalicama na laptopu /
a mikrofon da ne diraš . znači, iz laptopa izlazi samo jedan kabl /front L i R/

da... i kad ti bude stigla x-fi usb, ne zaboravi da je disejbluješ iz biosa pre instalacije creative drajvera .

Poslednja izmena:
Drugar ima 530 ili 540, ima 2 ulaza, jedan 5.1 a drugi stereo. Neka ubode na taj stereo (2ch) i ukljuci Matrix dugme na zvucnicima i eto mu neki kvazi surround dok ne dodje zvucna karta.

Imam win 7 i asus xonar DG x530 i imam to pucketanje , samo sto je ono zanemarljivo i desava se par puta dnevno , jednostavno zvucnici kvrcnu i kad nista ne svira samo ako su ukljuceni u struju , za gledanje HD filmova su potpuno zadovoljili moje potrebe , zvuk je cist jasan i glasan, posebno sam progledao nakon uzimanja zvucne kartice sto se njih tice , a za muziku ih ne koristim , jednostavno nije to to :D

hmmmm...opet se dvoumim...nesto sam premeravao....i zadnja dva zvucnika...mi ne bi mogla stati na mesto gde sam zeleo....da li bih izgubio na kvalitetu zvuka...ako bi nastavljao kabal....?
ili da batalim x530 i uzmem z523?

Zaobidji i C-MEDIA 8738 i Z-523

5.1 mozes da slozis i kao 2.1,a posto su u pitanju "kompjuterski" zvucnici neces osetiti razliku u kvalitetu
zvuka ako malo produzis kablove ( par metara licnastog kabla ).

Nazad
Vrh Dno