Šta je novo?

Ljubičasto ćoše monitora

zveronja

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2008
Poena
304
Poz.

Imam Samsung 2350. Lep monitor, lepo radio godinu dana, sve do danas kada mi se u donjem desnom uglu, tamo gde obicno tece vreme, pojavila crna fleka u obliku brega. Sa tom crnom flekom se paralelno pojavila tanka linija duz taskbara. Crna fleka je prikrivala sva desavanja u tom delu monitora i nazirala bi se cak i kad bi izgasio monitor. Medjutim, posle par sati crna fleka je postala ljubicasta-prozirna, pa sada mogu da vidim koliko mi je sati na kompu. Ali sve to i dalje izgleda kao ruzna horor mrlja. Jos uvek imam garanciju, zvao sam, dogovorio se kako i sta dalje u vezi nje, medjutim je l postoji nacin da ovo sam resim?

Sta bi uopste bio problem? Da li je moguce da sam nesto zeznuo? Koliko znam nikakav udarac monitor nije pretrpeo niti je na njega bacen otrov.

Posto ne verujem da si boxer niti da si drzao magnet od 5 kila pored monitora prepusti carobnjacima iz servisa da utvrde o cemu se radi :)

Znas kako, magneti su moja ljubav, moja strast, moja potreba. Cela soba mi je u magnetima, a ja mastam da ugradim magnetne zube.

Elem, hvala na odgovoru :)

Poz.

Imam Samsung 2350. Lep monitor, lepo radio godinu dana, sve do danas kada mi se u donjem desnom uglu, tamo gde obicno tece vreme, pojavila crna fleka u obliku brega. Sa tom crnom flekom se paralelno pojavila tanka linija duz taskbara. Crna fleka je prikrivala sva desavanja u tom delu monitora i nazirala bi se cak i kad bi izgasio monitor. Medjutim, posle par sati crna fleka je postala ljubicasta-prozirna, pa sada mogu da vidim koliko mi je sati na kompu. Ali sve to i dalje izgleda kao ruzna horor mrlja. Jos uvek imam garanciju, zvao sam, dogovorio se kako i sta dalje u vezi nje, medjutim je l postoji nacin da ovo sam resim?

Sta bi uopste bio problem? Da li je moguce da sam nesto zeznuo? Koliko znam nikakav udarac monitor nije pretrpeo niti je na njega bacen otrov.

Probaj da isključiš monitor iz mreže na 10-ak minuta.

Poslednja izmena:
Probao, izvadio sve kablove iz iz svih rupa, ali nikakvih promena. To me cak i raduje, zbog garantne kontrole.

Posto ne verujem da si boxer niti da si drzao magnet od 5 kila pored monitora prepusti carobnjacima iz servisa da utvrde o cemu se radi :)

Koliko znam, mozes da drzis magnet i od 50 kg pored bilo kog lcd/tft monitora, nista nece da mu bude :) monitori sa katodnom cevi su imali te probleme, ovde realno nema sta da se namagnetise :D

Je l neko slao monitor u servis zbog garancije? Koliko se dugo ceka na ustanovljenje kvara i resavanja problema? Moja utopijska razmisljanja su bila ne vise od dva dana. .

Pretprošle godine, mislim. Samsung 223BW. Za zamenu kondezatora na naponskoj sekciji - 40 dana (možda i više)

Slao 2x u erc-samsung servis u vojvode stepe. Prvi put dok je bio u garanciji sredili za 3-4 dana, drugi put van garancije, posle 4 dana sredili i naplatili 3 000 din, naponska bila prsla. Nista te ne kosta da ga odneses, ako je u garanciji. Ako nije, lepo im kazes, kad ustanovite kvar, javite mi cenu koliko ce me izaci popravka da vidim jel se isplati popravljati, i zavrsis stvar.

Pretprošle godine, mislim. Samsung 223BW. Za zamenu kondezatora na naponskoj sekciji - 40 dana (možda i više)

Covece, koji bezobrazluk! Pre nego sto sam poslao monitor, na pamet mi nije palo da bi ceo proces mogao da traje vise od dva-tri dana. Tek sinoc se bacih malo na google, a tamo iskustva gde je ljudima monitor bio odsutan i po dva meseca!

Covece, koji bezobrazluk! Pre nego sto sam poslao monitor, na pamet mi nije palo da bi ceo proces mogao da traje vise od dva-tri dana. Tek sinoc se bacih malo na google, a tamo iskustva gde je ljudima monitor bio odsutan i po dva meseca!

Pre dve godine nosio pokvaren Benq u Kimtec, sredili za dva dana. Nakon sto sam ga doneo kuci, radio nesto malo i nakon gasenja nije hteo da se upali na dugme. Opet servis i dok sam se zamajavao po BG-u zvali me posle 3-4 sata da dodjem po njega :)

Vrh Dno