Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

@cisco

bah, izgleda da displej ne moze da skroluje text u kombinaciji sa xbmc-om. A program ko za inat za muziku prvo prikazuje naziv izvodjaca pa tek onda naziv pesme, pa se pesme na displeju ne mogu razlikovati. Bas steta....

^ Da, prepisivao sam se sa autorom na tu temu, ali nista od toga (post 167 pa dalje u linkovanom threadu). Ja ga trenutno i ne koristim posto mi kuciste za HTPC ne podrzava 5.25" uredjaje pune visine (samo slim) tako da u HTPC-u koristim samo Logi UltraX remote.

@cisco
dobara extenzija, svaka cast na linkanju ;)
:wave:

Poslednja izmena:
jel se nekom desilo da low profile bracket viri skoro santimetar iznad rupe na kucistu gde treba da ide sraf? Ja ne mogu da verujem, u pitanju je pci-exp (onaj manji port) zvucna Asus Xonar XD, i ne pase na kuciste.....kako je to moguce?

takodje dok radi komp, a na risiveru slusam njegov nezavistan radio imam veci shum nego kad je komp iskljucen.....kako je tek to moguce?

Ljudi koji daljinski je najbolje uzeti za buduci HTPC, a da ima kod nas da se kupi? i koji se dobro snalazi sa XBMC-om. Koja je vasa preporuka?

Ja vala daljinski nikad ne bih uzeo...razmisljao sam o tome i dosao do zakljucka da ne mogu da se smaram sa unosenjem teksta preko daljinskog kada zatreba :p

Za unos teksta imam DiNovo komplet, a za daljinski, meni ovaj sa Media Laba radi

Gde kupiti neki WD od 2 tb ili 1 tb (za HTPC)? Neka velika nestasica kod nas?

Ne samo kod nas, diskova ima malo i cene su dva puta skocile :(

A mi jos brljavili po onoj temi koji je bolji samsung 204ui, koreanac ili cajniz, uzas...da nam je sad bilo koji :)

Pozdrav Drugari! :)

Lepo sam iscitao ovu temu posto planiram ovih dana da sklopim jedno ovako cudo. Kupio novi komp stari mi zao da prodam za pare koje mi nude (realne) pa reko da iskoristim za ovako nesto.

Masina bi trebalo da izgura ove zahteve:

C2D E6300
Asus p5k
2x1 gb Kingston ddr2 800mhz
9800 GT
Codegen 400w
itd..

E sad posto mi treba kuciste da sve to naguram gledam ove sto uglavnom vi korisite i predlazete. mnogoo para. 100 + e ..
Pa me zanima jel ima neki specijalan razlog ( Tehnicki )sto su ta kucista uzimate ili sto su fensy lepa mala skockana ?:)

Sad gledah po netu Codegen 201 Silver koji kosta 3000 din sa sve napajanjem ( neki kinez)
A deluje prilicno lepo za tako nesto
Codegen-201-Silver-400W-PSU-1.jpg

Pozdrav! :)

Ovo je tema o HTPC računarima, a ne o tome kako starim desktop računarima promeniti kućište. U širem smislu svaki PC računar može biti HTPC ali ovo je tema u užem smislu. Dakle SFF, remote control, HDMI, µATX, miniITX, audio, video... su ključne reči.

Poslednja izmena:
jel neko imao problem sa kompatibilnoscu (visinom) low-profile kartica sa low profile kucistem?

Pitanje (ako mu je ovde mesto): da li i gde kod nas ima da se kupi daljinski "Motorola Nyxboard"?

"The first remote in the world designed for XBMC, work's straight out of the box; just connect the remote and all the keys will be instantly recognised."

NYXBoard.png

Ja nisam nigde cuo niti video da ima. A u cemu je specificnost i kvalitet ovog daljinskog? Ova tastatura mu dodje kao prirucni uredjaj, tesko da bi na njoj moglo kvalitetno da se kuca, a i da se koristi mis. Ako se vec ide na prirucno kompaktno resenje onda mozda bolje deluje Logitech......a ovaj drugi daljinac nema bas neke funkcije

Ja bih rekao da je to isti daljinac samo sa druge strane :beat:

Jeste isti daljinac. Sa jedne strane je klasičan daljinac, sa druge tastatura.

"The first remote in the world designed for XBMC, work's straight out of the box..."
Od toga mi više ništa i ne treba :)

Poslednja izmena:
Ta tastatura moze biti ok samo ako ima pozadinsko osvetljenje. Inace zaboravi... :( Probao sam Lenovo reket... ma uzas...

Nemam pojma, meni je Lenovo super, ne znam šta vama smeta na njemu? Osim što nema osvetljenu tastaturu ali u mraku mi stvarno nije problem da ubodem trackball i levi i desni taster. Svakako bolje rešenje od daljinskog za sve van XBMC-a ili nekog drugog front end-a.

Inače šta mislite o Logitech K400? U vreme kada sam tražio rešenje za HTPC to nije postojalo, diNovo Edge mi je bio preskup...

Probao sam Shurikena reviziju B (ne pitajte kako sam ga nabavio) umesto box kulera, i nesto bolje hladi al ne bi bas moglo da se kaze da je necujan......

E ovo je prava stvar! Samo izgleda da još nije stigla do nas. Ako neko negde vidi neka javi!

Ljudi gde kupiti neki IR receiver kod nas? Uzeo sam Harmony daljisnki ali mi je potreban IR receiver sada.... Jel to uopste ima kod nas da se nadje ili da kupujem sa ebaya/ Amazona?

Evo par slika MSI pakovanja od ploce E350IS-45 i od kucista Flyer FI-02BC..

Prilozi

• Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    94.1 KB · Pregleda: 86
  • Capture3.JPG
    Capture3.JPG
    112.9 KB · Pregleda: 79
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    115.7 KB · Pregleda: 101
  • Capture6.JPG
    Capture6.JPG
    47.8 KB · Pregleda: 134
  • Capture10.JPG
    Capture10.JPG
    109 KB · Pregleda: 118
A kakve su tastature Rapoo E2700 ili rii mini wireless? Imam MS media center kb ali mi je povelika (poteška) pa mjerkam nešto od manjih a da opet mogu da se upotri****. Pa ili njih ili lenovo, di novo mini je preskupa.

Verovatno zbog optickog trackpada...a ima i backlight kol'ko vidim..nije bas da mi to nedostaje al ajde

Nazad
Vrh Dno