Šta je novo?

Battlefield 3

Kakvi *****i da ovako optimizuju igru da je nebitno da li imas i7 ili i3. Dobro je da to ne rade u dogovoru sa nvidia-om i amd-om. Inace, verujem da bi se tehnicke strane moglo izvesti da ova igra radi isto na duplo slabijoj konfiguraciji kad bi se malo vise koristila CPU snagu. Ovo je veoma komicno. Sta mislite koliko je prodaja grafickih kartica porasla u poslednjh 2 meseca?

Poslednja izmena:
Totalna glupost da je isto,upravo gasio dva jezgra razlika na klokovanim na 2x 3.8 vs 4x 3.8 je oko 37 fps vs 65 fps minimalni frejm,idem na def,totalna laz da je u 1 fps

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

cpu%20scaling.png

Ovo je mozda i tacno za SP ali ko jos uzima BF3 zbog single kampanje :D , i BC2 SP je radio ok na dual core a za MP je trazio quad.

Ovo je mozda i tacno za SP ali ko jos uzima BF3 zbog single kampanje :D , i BC2 SP je radio ok na dual core a za MP je trazio quad.

pa da,ma gde da se igra sa dva jezgra ja sad probao na def,to je znaci 2x3.6 ghz,radi to,ali padaju fps cim krene guzva,lagovanje je non stop kao da se teleportujem svakih 4-5 koraka,sve nesto trza,ne moze onako tecno da se okrece mis,ako me kontas,nego kad se vrtis u krug sve preskace,...bo ti to igranje multiplayera :smoke: na vecim mapama pad fps-a do 40-ak %.....a njihov test gore ne znam kako su izveli,jos malo ce im ispasti da dual core izbaci vise fps-a nego quad :beat:

single radi fantasticno na ultra,ali multi treba quad koji mi uskoro stize :D

Ma za dobro igranje MP FPS-a ti treba 60+ FPS a to dual core u BC2/BF3 ne moze da istera, sve manje od toga dovodi do situacija da cesto gubis 1 na 1 cak i kad si bolji igrac ili prvi uocio neprijatelja, mnogi ljudi su progledali od kad su nabudzili masine, drasticno im se poboljsao skill, ustvari igraju isto kao i ranije, samo su efektivniji. Zato ko ima manje od 60 frejma smanjite detalje na med ili low iako igra lepo radi i na high/ultra, meni na 1080p high bez AA radi u 40-60 pa sam smanjio na med, grafika je totalno nebitna kad pocne da prsti oko tebe.

Ma za dobro igranje MP FPS-a ti treba 60+ FPS a to dual core u BC2/BF3 ne moze da istera, sve manje od toga dovodi do situacija da cesto gubis 1 na 1 cak i kad si bolji igrac ili prvi uocio neprijatelja, mnogi ljudi su progledali od kad su nabudzili masine, drasticno im se poboljsao skill, ustvari igraju isto kao i ranije, samo su efektivniji. Zato ko ima manje od 60 frejma smanjite detalje na med ili low iako igra lepo radi i na high/ultra, meni na 1080p high bez AA radi u 40-60 pa sam smanjio na med, grafika je totalno nebitna kad pocne da prsti oko tebe.
Pa ja stavio sve detalje na low da bi mogao da igram u rezoluciji za monitor koji imam...kad stavim manju bolji fps jeste ali previse mutno ne vidim nista xD ali kad bi mogao da imam preko 60 fps bilo bi idealno...

ja igram na 30+ fps i nista mi ne fali,ali zato nikad ne pada ispod toga

pa da,ma gde da se igra sa dva jezgra ja sad probao na def,to je znaci 2x3.6 ghz,radi to,ali padaju fps cim krene guzva,lagovanje je non stop kao da se teleportujem svakih 4-5 koraka,sve nesto trza,ne moze onako tecno da se okrece mis,ako me kontas,nego kad se vrtis u krug sve preskace,...bo ti to igranje multiplayera :smoke: na vecim mapama pad fps-a do 40-ak %.....a njihov test gore ne znam kako su izveli,jos malo ce im ispasti da dual core izbaci vise fps-a nego quad :beat:

To sto si opisao...teleportacija, trzanje je problem do servera ili internet konekcije. Licno sam doziveo sve to na pojedinim serverima. FPS ni u jednom od slucajeva nije padao ispod 40-50. Jednostavno masovna pojava na dobroj vecini servera.

au kkao je dobro odradjena misija kad sam u avionu hehe

Treba mi pomoc, imam BF3 LE od :d
Kada dam lek i hocu da pokrenem izbaci mi ovo :

The program can't start because d3dx11_43.dll is missing from your computer.

A sistem je svez, nema 48h:trust:

Pa instaliras DX koji dolazi uz igru...taj koji je dosao sa OS-om nije updateovan...

To sto si opisao...teleportacija, trzanje je problem do servera ili internet konekcije. Licno sam doziveo sve to na pojedinim serverima. FPS ni u jednom od slucajeva nije padao ispod 40-50. Jednostavno masovna pojava na dobroj vecini servera.

nisi me razumeo,nije to lag servera,igram MP igre vec 2-3 godine redovno,u bc2 imam preko 1200 sati staza,znam sta je lag servera a sta je spor cpu,cim sam ugasio dva jezgra vidi se razlika i to ocigledna,frejmovi katastrofa,nije to onako glatko kao sa 4 jezgra tj 2500k na default,palio sam i gasio igru i ulazio na par sevrera ne moguce da na 5 servera laguje i bas kad sam vratio cpu na normalu ono sve ok......a kad se gleda sredina mape sa 2 jezgra.....blagi ocaj :smoke: tj...najlakse da opisem problem,igra radi kao sa mojim starim e5200 samo malo bolje jer je jaci 2500k

Poslednja izmena:
krajnje tupavo, da igra sama ne proveri da li je dx n amasini i potreban za igru odgovarajuci, ako nije da instalira :| ja sam tek sad proverio i kad ono instalirao jos neke dodatke, a igrao sam igru nekoliko dana....

anyway, koliko dugo se vama ucitavaju mape ? win7 32bit (jebg :|), 4 gb

e da, posle pola sata sat igranja, prilikom promene mape, pojavi se samo crn ili beo ekran, alt-tabujem prces je aktivan nije zakucao, zauzima i procesor ali mjok nikako da odglavi i prokine, samo ubijanje procesa pomaze :|
verovatno je do drajvera, ali mi se ne instalira nesto onaj preview 3 (jel neko stavljao uopste ima li efekta? ) doduse nisamprobao bez AA, jer koliko vidim to je ono sto ova nezvanicna verzija ispravlja

Poslednja izmena:
@G!!!
uuuuuu,meni jako sporo ucitava mape,ja bi rekao da je do drivera,u beti je sve bilo ok,ali ovde je neverovatno sporo,drugi udju u mapu i stignu do prve zastavice-mcom-a a ja tek onda udjem u mapu,a recimo kad se menja runda onda je sve ok,znaci samo pri menjanju mape :mad:

mora ssd,nema druge...I kod mene isti slucaj...

mora ssd,nema druge...I kod mene isti slucaj...

mislim da nije problem sto nije ssd,ima igraca u SJC-u kojima se ucitava isto kao i nekima sa ssd-om,a meni recimo sporije,u beti mi je citalo brze nego onima sa ssd-om,tako da bih rekao da je to problem do drivera,setite se samo ati i nvidi-e u pocetku sa BC2 kada su nvidi-a kartice duplo brze ucitavale mapu nego ati :S: ,igrao sam alfu,betu bf3 i sve je bilo kako treba,kako sam instalirao ove najnovije drivere poceli su problemi

Poslednja izmena:
malo je glup AI
znaci misija posle aviona ili ti giljotina
ja lepo stanem na stepenice da rokam gnezdo kad moji krenu uz stepenice i ladno me izguraju na liniju vatre i posle jos trce ispred nisana
Nisam znao da je HARD sinonim za glup AI saboraca :p

Auuu kakvo je rostiljanje bilo sa malom ekipom sa Bencha! :)

Sredjeno. :)

Evo krenuo sam i ja sp, sasvim solidno za sada mada napucavanje je moglo i bolje da bude ;)
Samo sam malo dezorijentisan od danas:-devil-: i senzitivnost misa nikako da namestim pa me to nervira.

Konacno da igram igre bez trunke laga, ovaj phenom mi se vec isplatio:D

1680x1050p, 2xAA i AA post medium, sve na Ultra, hbao, af 16x, igra klizi! Odokatativno imam 45-50 fps prosek, u ovoj zemoljitres misiji, ali je min fps bitan, kada je sve pocelo da se rusi min je bio 37 i to je to za sada. Da ne gledam u fraps ne bih znao da li je 50 ili 100 fps prosek.

Odoh da nastavim :smoke:

Zavidim vam :p :d

Ovo je mp igra, uvek bila i ostace tako, sp je 30% uzivanja :D

Moram ubosti tiket za bf3.. druge opcije nema :d

Vrh Dno