Šta je novo?

Asus Transformer 3G VIP

• Začetnik teme Začetnik teme hunder
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hunder

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
465
Imam nedoumice oko ovog modela tj. jel vredi dati 350e i mesecno 1090din za internet ili cekati nesto novo.Gledajuci ostale cene pa i oglase ovo je extra ponuda posto se za te pare moze samo kupiti bez dock-a.Jel neko od vas uzimao ovo cudo i jel opravdava svoju cenu.Ne lozim se na dolazeci prime i sl tablete koji su quad i sl. posto je prelazak sa obicnog na dual bio cist marketing ili blago unapredjenje tako da ovo nece bas nesto biti wooow ili mozda gresim.Jel ima neko mozda bolje resenje za taj novac...

Ocekujem da ce quad doneti mnogo na polju performansi, ali dok postane "neophodan", vec cemo smekati nove uredjaje...

U svakom slucaju, kada saberes internet i cenu samog uredjaja, izadje te na preko 61k. To je dosta vise nego za model sa doskom u slobodnoj prodaji, ali taj model nema 3G. Takodje, koliko god ova maltene americka racunica davala ove cifre, vise je pitanje da li bi ti i inace placao ovaj 3G da imas takav ili ekvivalentan model. Ako je tvoj odgovor da, onda se apsolutno isplati taj ugovor na 2 godine, ali naravno, za 2 godine ce ovo biti zastareo uredjaj. Ja tabletom nisam hteo da se vezem na 2 godine, pre paid internet mi je sasvim dovoljan, u kuci ga ionako vezem na wifi, kao i na svim mestima na kojima se nadjem a da imaju hotspot. Ne isplati mi se da svakog meseca dajem 1090 dinara. Ako ti se isplati, ovo jeste odlicna kupovina. Dobijas u ovom trenutku jednu od najsposobnijih sprava na trzistu za male pare.

Pa kad bi svi tako sabirali nikad ne bi nista uzeli 🙂.Upravu si za wifi ali pojedini hot spot su toliko spori da je jedino normalno koristenje upravo 3g.Ovih 5gb mi je vise nego dovoljno al ipak nije bas i presudno.Vec imam paket koji ima 900mb ali tu karticu ne mogu da koristim u ovom slucaju posto trazi mikro sim ili tako nesto.Jedino je resenje upravo ovaj paket a odbija me tih 2godine.znam da cu ga koristiti max 6m a posle ko zna verovatno cu ga pokloniti nekome.Mislim na internet 🙂

Pazi, imam i ja Telenor paket sa 1GB, ali sam na kraju prelomio da uzmem tablet sa 3G. Da znaci mnogo znaci, ali ne toliko u praksi da bi mi trebalo 5GB mesecno. Mozda bih razmislio o MTS 2GB paketu (koji je 400 kinti), da im je mreza ista bolja, ali nemam potrebe da placam toliko. Jednostavno mi ne treba. Ja nisam uzeo tablet na ugovor, bas zato sto mi ne treba toliko 3G interneta. Ako tebi treba, ponuda je odlicna.

I ja sam skoro imao dilemu vezanu za ovu ponudu. Na kraju sam odlučio da ipak sačekam nešto bolje (Transformer Prime). Ali da, u ovom trenutku, uzimam Android od 10 inča ovo bi bio izbor.

Imam nedoumice oko ovog modela tj. jel vredi dati 350e i mesecno 1090din za internet ili cekati nesto novo.Gledajuci ostale cene pa i oglase ovo je extra ponuda posto se za te pare moze samo kupiti bez dock-a.Jel neko od vas uzimao ovo cudo i jel opravdava svoju cenu.Ne lozim se na dolazeci prime i sl tablete koji su quad i sl. posto je prelazak sa obicnog na dual bio cist marketing ili blago unapredjenje tako da ovo nece bas nesto biti wooow ili mozda gresim.Jel ima neko mozda bolje resenje za taj novac...

Transformer bez docka kosta oko 42000, ali wifi only verzija. Ova 3G verzija koju VIP prodaje kosta sa dockom dosta vise. U sustini, izadje ti sa svim pretplatama verovatno jeftinije nego da kupis tu verziju u prodaji, a plus imas i 2 godine neta gratis. To pod uslovom da ti sve to treba. Ako se dosta kreces i nosio bi tablet sa sobom, onda je 3G net veliki plus. Ako ce ti najvise biti kod kuce, onda je wifi vise nego dovoljan.

zar nije 25k i 2 godine ugovor?

EDIT, sad sam video da ima i za manji paket uz 35k

Poslednja izmena:
Sa dvogodišnjim obaveznim internetom izađe ukupno 61.000 i nešto. U monitor systemu sam tablet bez docka (i interneta) je 39.000, u gigatronu nešto više, a transformeri već mogu da se nađu po oglasima za 350E. To je računica. To što nema 3g može lako da se reši theteringom uz pomoć nekog android 2.3 telefona za lagani surf i pregled pošte. E sad ostaje dock. Ja mu lično ne vidim mesta uz tablet, ali je ovde vođeno dosta rasprave na tu temu i mišljenja su ostala podeljena.
Mene u tim paketima najviše nervira to ugovorno ropstvo od dve godine. Kredit za kola sam uzimao na dve godine i to mi ima smisla, ali je za tablet po mom mišljenju previše. Naročito ako mi ne treba 3g internet.

Johnny, mali off topic - vidim da si konačno prelomio i uzeo galaxy 10.1 - koliko ti realno smeta to što nema ni jedan i/o port, dakle ni sd card slot, ni usb, ni hdmi? Da li si nabavljao nešto za taj dock port?

Pa jedini razlog je to sto je transformer jedino komplentan uz dock.Na njemu su usb i citac kartice.Da ovo ima neko drugi za 350e bez razmisljanja bi uzeo.ovako jos se lomim.Ima acer 500a al mu fali GPS e do m... ga

Johnny, mali off topic - vidim da si konačno prelomio i uzeo galaxy 10.1 - koliko ti realno smeta to što nema ni jedan i/o port, dakle ni sd card slot, ni usb, ni hdmi? Da li si nabavljao nešto za taj dock port?

Mozda sam pogresno pisao u ovoj temi, pa se stice utisak da sam uzeo 10.1. Nisam, ja sam pazario stariji, 7". Trebao mi je uredjaj za vukljanje sa sobom gde god kad god, a 10" je meni preveliko za ovo.

Ta sedmica će još dugo biti sasvim pristojan tablet iako nije tegra. Ali šta se danas nudi od softvera za tableta to više nego dovoljno. Kad me žena ne bi stavila u top 'ladno bih kupio i taj tablet, jer kao što kažeš - izuzetan je za svakodnevno vukljanje i akanje.

Mislim da je čitač kartica na samom transformeru, a da je usb na docku. Za dock se ne slažemo jer to postaje preskupa *****avancija, a i gubi smisao tableta jer je pretežak i komplikovan za nošenje sa dockom.
Takodje, mogu da razumem da kad se gledaju na papiru specifikacije lepše zvuči kad tablet ima gps, ali to je 10" - kako ga koristiti u kolima, na biciklu ili u nekom veranju po brdima i poljima. Za po kući, uz prozor zbog signala, gps ne znači mnogo.

Poslednja izmena:
ko sto sam pisao u temi za Transformer Prime, ASUS ne zaradjuje (ako im je verovati) na samom tabletu - vec im je zarada na dock-u.
ko hoce tablet, uzme samo tablet. ali znaci ti da ako ti mozda nekada zatreba dock, mozes da ga dokupis i koristis.

Sa dvogodišnjim obaveznim internetom izađe ukupno 61.000 i nešto. U monitor systemu sam tablet bez docka (i interneta) je 39.000, u gigatronu nešto više, a transformeri već mogu da se nađu po oglasima za 350E. To je računica. To što nema 3g može lako da se reši theteringom uz pomoć nekog android 2.3 telefona za lagani surf i pregled pošte.

Ok ti je racunica, ali samo za nekoga kome ne treba 3G net, pa onda nema potrebe da kupuje skuplji uredjaj koji ima 3G. Ako mu 3G treba, onda je ovo iz VIP-a odlicna ponuda.

Kupio 🙂 cistoda se pohvalim. Od 3g mreze radi samo na vip karticama sto znaci da je zakljucan. Ako nekog sta zanima nek pita. Ja sam prezadovoljan. U odnosu na tegra telefone koji koriste iste cipove je nebo i zemlja. Ako neko zna gde se mogu naci "oni sajtovi" za tablet racunare nek mi baci na pm ili ovde ako ne krsi pravila.

Je l zna neko da li se dobija i onaj VIP USB modem uz ovaj paket. Moja ideja je da uzmem Transformer, a karticu bi koristila sestra na laptopu preko modema (naravno pretplatu bi placala ona 🙂). Moze li to da se izvede tako kako sam zamislio?

moze al uz njega ne ide modem nego ide kartica direktno u njega.Izjasni se pre kupovine verovatno ce ti izaci u susret.

Da i ne koliko je meni poznato. Ne znam da li koristi karticu punih dimenzija ili ima smanjenu karticu. Postoji mogucnost da kupis pre paid paket, sa modemom (a mozes i od drugog operatera, ako je Huawei, izuzetno se lako otkljucava). Bolja varijanta je VIP pre paid paket, sa sve modemom koji ces dati sestri i karticom koju ces sebi ubaciti za tablet.

Transformer (barem ovaj primerak koji sam ja kupio) nije kodiran. Koristio sam ga i sa MTS karticom bez problema, samo je potrebno ubaciti podatke o access pointu. Sto se tice toga, i za VIP sam morao to da radim rucno, cak se jedanput desilo i da
se AP izbrisao sam od sebe.
Inace, prilikom kupovine je nemoguce dobiti i USB modem, tako je automatski odradjeno. A naci Transformer negde u prodaji je ludacka sreca, ovi kao da im dostave po 1 komad na nedelju dana...

Poslednja izmena:
Nema ovih Transformera nigde, ima po komad u nekim radnjama, ali su izlozbeni promerci i nece da ih prodaju, ja jurio 2 komada i nema sanse pricao i sa nekima koji su kao za business korisnike stavili me na neku listu kao bice. Sve u svemu tuga i jad.

Ima u oglasima pogledajte malo...kupujemprodajem i slicne

Jesi siguran da ima ovih 3G transformera na oglasima? Ja sam video obicne, ali nigde ove.

Meni oglas ne znaci nista, nekom to zavrsava posao, meni ne, treba preko firme sa sve punom garancijom i kako sve vec ide.

ima ih na oglasima sada pitao povoljnije nego u radnji nov

koji je to red velicine? i kakva im garancija?

I dajte bar otpriliek oglase, ili na PM, gde nalazite kod nas ove uredjaje povoljno, da ne kopam sve zive oglase.

Ako nekoga interesuje, danas su me zvali iz dve VIPove poslovnice - Immocentar i Delta City da kazu kako im je stigao uredjaj koji sam rezervisao poodavno. Kad sam im se zahvalio na paznji, rekli su mi da obavestim zainteresovane da postoje raspolozivi uredjaji. Dok ne nestanu. Eto...

Nazad
Vrh Dno