Šta je novo?

SBB Internet

Evo da kazem par reci o SBB internetu..

Naime, u zadnjih par meseci dosta puta konekcija je pucala nebitno da li surfujem, igram MP ili neki download. Svaki put sam ih zvao i sa te strane su bili korektni i cak su nekoliko puta dolazili da proveravaju te su sami priznali da imaju neki "sum" u odredjenom delu grada pa rade na tome. Takodje su proveravali kablove posto je kod mene prikacena na spliter tv karta, tv i modem. Jedanput kad sam zvao uvece, centrala je prebacila na Beograd i tu je takodje tehnicar bio ljubazan i uspeo je da resetuje modem pa je kao proradilo, doduse sva ta pucanja ne traju neko dugo vreme (tipa od par minuta pa do pola sata) ali ako je ucestalo zna da iritira.
Moje misljenje je odkad su povecali brzine paketa po istoj ceni jednostavno odredjeni link ne moze da izdrzi prevelik saobracaj i dolazi do zagusenja/pucanja (to sam im i rekao). Doduse, u zadnjih nedelju dana radi sve korektno..

Pa zvuci logicno, jedino sto je kod tebe verovatno problem u samoj mrezi, a ne na modemu. Ja sam takodje ranije imao problema sa signalom, pa su dolazili i "pojacavali" signal. Relativno su brzi bili, za nekoliko dana su resili problem nakon prijave.

6 godina stara tema je izvučena iz naftalina, ovo je izgleda rekord na forumu:d

Dobro je da je izvučena. Veliki plus za Zukea što ju je iskopao, a nije otvarao novu. :Klanjanje

Inače i ja se razmišljam da pređem saTelekomovog ADSLa na SBB. Tačnije, da prvo uvedem kablovsku u kuću... Pa me interesuje isustva novosađana, posebno sa Telepa, sa SBBom i njihovim, pre svega, internetom, ali i samom televizijom...

BEZI od SBB-a!

Slicno iskustvo imam i ja. Iznerviran time da Lelekom stalno pruza neke pogodnosti novim korisnicima, a nas prastare zanemaruje i ne nudi nikakve pogodnosti, ja sam raskinuo ugovor sa lelekomom i presao kod SBB-a. Sve je bilo ok prvih par meseci, ali od letos je to druga prica. Ima problema jer ne odrzavaju mrezu kako treba a i u sporu su po mnogim opstinama, pa se gushe u krpljenju rupa. Nemaju ni kvalitetno osoblje nego se time bave priuceni tiposi sa kojima nema o chemu da se razgovara. Privucen kampanjom potpisao sam na dve godine i krajem prve sam se pokajao.

Sve gore navedeno odrazava se u :
- prekidima bar jednom nedeljno od po par sati,
- nekakvim usporenjima na mah svakih pola sata - sat ....

Primecuje se i problem u kvalitetu TV signala, ali se o na primedbe oglusuju i zanemaruju zahteve.

Sad su u kampanji promocije raznoraznih digiTV paketa i mogucnosti i smatram da perfidno pritiskaju korisnike da prelaze na tu stranu. Nas ostale, koji TV ne gledamo i Net nam je primarni zanemaruju posto smo u manjini.

Zato što od letos internet prekida na svakih 1-2 sata na 10-60 sekundi. I ne mogu da poprave.
Bar kod mene, na Detelinari.

Ako uzimaš internet kod njih, nemoj potpisivati ugovor na 12 - 24 meseca, nego uzmi običan postpaid (bez obaveze). Tako da možeš da prekineš ako bude problema.

Poslednja izmena:
Pa, ja sam baš razmišljao da konačno iskoristim ovu akciju uvođenja kablovske televizije za 1 dinar.
Do sada je nisam uvodio jer su mi uvek tražili besne pare za uvođenje jer živim u kući, pravdajući se velikiim troškovima, a pred komšijinom kućom stoji njihova bandera i komšija ima SBB kablovsku, a uz to na TV ne gledam suviše...
Pošto sam sada to mogao da uradim takoreći besplatno mislio sam što da ne, a uz to za iste pare (1500din) dobijam 4 puta brži internet od lelekomovog (6Gb/s naspram 1,5Gb/s).
Takođe u poslednje vreme BBC nešto zeza, pa imam problema sa njihovim streamom za vreme prenosa trka Formule 1. Ili ne mogu uopšte da se ukonektujem ili to uspevam samo sa slikom toliko očajnog kvaliteta da ne mogu uopšte raščitati vremena i poredak na grafici(i to je tako još od trke u Monci)...
Zbog ta dva razloga sam mislio da bi prelazak na SBB bio dobar potez. Uz sve to datum dolaska digitalne televizije se bliži, trebaće dati pare za digitalne tjunere, a nadam se da bi možda korisnici digitalne kablovske televizije bili mogli biti pošteđeni toga. Da, znam da zvuči naivno očekivati da ti kompanije neće skinuti i košulju s leđa kada im se ukaže fina prilika, ali zašto se ne nadati? :)

Poslednja izmena:
GeorgeT, tesko da se radi o gbps pre ce biti mbps :)

No, nadam se da ce sbb odgovoriti na udarce od strane PTT i drugih adsl provajdera koji su dali jako dobre ponude i niske cene u zadnjih mesec dana sa svojim novim paketima...

Meni SBB radi OK već godinama, ali nakon od nedavno odlične ponude Telekoma voleo bih kada bi podigli bedni UL od 384kbit (6/.384) - kod Telekoma je 6/1mbit, dakle skoro 3x brže za slične pare...

Morace oni da podignu sve ako misle da pariraju recimo PTT daje 16/1 mbps za 1400din... A ovi sbbovci uzimaju za 6/0.3mbps 1500din...

Ma i SBB je ista stoka monopolska, sve to treba motikom o glavu.... nadam se da ce se i u kablovskoj ponudi pojaviti i malo konkurencije, jos moras da placas pisljivo odrzavenje/tv pretplatu...

O kakvim vi cenama pričate?
Telekom daje 6/1 Mb/s 3800 dinara, PTT za 2150, a Orion za 2000 dinara. 16Mb je 1500 dinara u PTTu samo ako ga ne koristiš, ako si otišao u mirovanje Inače je cena 2800 u PTTu, a 2500 u Orionu.
Da, za neke cene se mogu reći slične pare, ali za 1500 dinara deluje mi da SBB ipak daje najviše (plus D3). Doduše UL bi mogao biti i bolji, ali i ovako bi imao pomak od 50% na bolje...

To i ja pokušavam da skontam?Ponuda koju sam dobio od Telekoma:6/1+IPTV osnovnipake(da bih imao ono što imam na SBB-u doplata od 400din)na 24 meseca stim da je IPTV prvu godinu free(osnovni paket).Ovo na SBB-u:MIX S za 24 meseca košta 56000din,a u Telekomu:68000ADSL+druga godina IPTV 14800=82800din.
Ako sam dobro shvatio ponudu?

To i ja pokušavam da skontam?Ponuda koju sam dobio od Telekoma:6/1+IPTV osnovnipake(da bih imao ono što imam na SBB-u doplata od 400din)na 24 meseca stim da je IPTV prvu godinu free(osnovni paket).Ovo na SBB-u:MIX S za 24 meseca košta 56000din,a u Telekomu:68000ADSL+druga godina IPTV 14800=82800din.
Ako sam dobro shvatio ponudu?

Mene televizija npr ne zanima, treba mi net. Uzeta akcija kod PTT-a godinu dana 16/1 1400 dinara.
To što ti sad porediš ove ponude, a imaš i jeftinije je na tvoju štetu.

Ne reklamiram ali firma na koja se zove V*r*t ima ovo u ponudi 4096/512 kbits. Telekonj nije jedini dok je SBB "skoro" jedini provajder kablovskog interneta u Srbiji (pod ovim mislim na celu teritoriju).

Na konto SBB-a, nije ni u svim gradovima ista cena tako da i to uzmite u obzir a ne samo na papir-u

Ma SBB me razočarao maksimalno kada njegova ponuda uz obavezu od 12 mesei je 6/0,3 a PTTova uz obavezu je 16/1, realnih 14/0,85 .... neojte da zaboravite da je kod SBBa bez obaveze samo 3/0,3 ....

Onda bi za mene bila najbolja opcija D3 SBB 1300din.+PTT16/1 1400,ako još postoji akcija?
P.S Ja sam bez obaveze i ostala je brzina 6/0,38 posle isteka ugovora

Poslednja izmena:
Moram da te razočaram, ako NISI otišao da kažeš da želiš prekid obaveze, automatski su ti produžili još 12 meseci, tako da imaš obavezu i 6/0,3

Pitao prekjuče.Kažu da je ugovor istekao pre godinu dana i da nisam pod obavezom.Paket se nastavlja pod povlasticama.Tako su rekli?

Da i ja sam cuo da ako neodes kod njih nekiliko dana ranije pre isteka ugovora, automatski ti se produzava.. Zato ti je i ostala ta brzina.

Danas mi smanjili na 3/0,38.Koji me k.... terao da pitam.Odoh da gledam druge ponude!

nego, ima li neka najava da ce SBB mozda da ubrzava? neki insajderski info i sl?!?

Pa ako ne ubrza ja znam sta cu :)

Kako vam radi http download? Kod mene vec par dana rapid, megaupload i sl. ne prelazi 40 KB/s, dok p2p ide max brzinom.

Vrh Dno