Šta je novo?

Archos intros 80 G9 and 101 G9

@Adam K Ma okreni obrni ako hoćeš dobar i pouzdan uređaj moraš da pukneš 350+evritja i uzmeš brend, ovo je sve sviranje...samo ovi ispod 150 evra dolaze u obzir za zezanje i ubijanje vremena ili lenovo a10 ako se pojavi - ostalo je sve nepouzdano i nepotpuno (ili ekran ili android ili market ili feler).
Odustao sam od 3 tableta čekajući ovog archosa i gledaj sad - neverovatno...
Prestigio 5080B je npr. jako dobar izbor za 180e. Čini mi se da ima market, 8", Cortex A8, 512MB, dosta dobra baterija (pogledati test na notebookcheck.de), capacitive.

btw trenutno imam FR-809 kineza Igoritza style :D još sam ga uzeo polovnog za svega 120e, radi za sve pare. Nije problem u kinezima samim već, kao što je Igoritza rekao na osnovu puta u Kinu, nedovoljne kontrole kvaliteta od strane firmi koje brandiraju kineze.

Poslednja izmena:
ma tablet uopšte kao uređaj je potpuni promašaj za one koji već imaju laptop. ja sam uzeo pre i samo mi je stajao, malo sam ga čačkao prvih par dana i to je sve

ma tablet uopšte kao uređaj je potpuni promašaj za one koji već imaju laptop. ja sam uzeo pre i samo mi je stajao, malo sam ga čačkao prvih par dana i to je sve

Kako kome. Imam laptop al moram da vučem ranac. Dok izvadim, upalim, baterija + vučenje ranca. Ovo je za filmove i net ekstra. Samo bi mi zamenio sgs koji trenutno maksimalno raubujem a ne bi ćorio u mali ekran.
+ archosa 80
Otvara sve formate videa (uz kupovinu ac3 Kodeka)
3g
Gps
Na svakom drugom tabletu nešto od toga mi fali, bez obzira na cenu.

A da, da ne zaboravim

- archosa 80
Potencijalni problem sa ekranom.

Prestigio 5080B je npr. jako dobar izbor za 180e. Čini mi se da ima market, 8", Cortex A8, 512MB, dosta dobra baterija (pogledati test na notebookcheck.de), capacitive.
btw trenutno imam FR-809 kineza Igoritza style :D još sam ga uzeo polovnog za svega 120e, radi za sve pare. Nije problem u kinezima samim već, kao što je Igoritza rekao na osnovu puta u Kinu, nedovoljne kontrole kvaliteta od strane firmi koje brandiraju kineze.

Ma ok je prestigio 5080b ali nema market and2.3 + baterija je upitna 4 sata videa 5 surfa - za taj novac je ok, ali ja sam hteo da protegnem budžet do 230-50 i uzmem ovaj g9 al sad...

Poslednja izmena:
Ma ok je prestigio 5080b ali nema market and2.3 + baterija je upitna 4 sata videa 5 surfa - za taj novac je ok, ali ja sam hteo da protegnem budžet do 230-50 i uzmem ovaj g9 al sad...

prati malo strane forume, velika vecina vlasnika ga hvali (archos 80), naravno ne mozes biti srecan sa falinkom. ako je problem resen i sa dve godine garancije ja bih bio zadovoljan

Mislim da je mnogo bolje dodati još 55e i uzeti ARCHOS 80 G9 8GB, dobijaš Android 3.2, Dual cpu, GPS, Bluetooth...

ja sam odlucio da sacekam novu turu (kako javljaju nove ture nemaju falinku sa ekranom). realno, za 23 i po hiljada, nema boljeg.. :D

ja sam odlucio da sacekam novu turu (kako javljaju nove ture nemaju falinku sa ekranom). realno, za 23 i po hiljada, nema boljeg.. :D

Како ћеш да знаш јел нова тура?
Гледао сам га у две радње и један онда фалинку други не. Пробао сам 10ак 720 и 1080 hd семплова и филмова и сви раде осим наравно оних са ац3 звуком за који те одмах упућује да купиш кодек. Звук је тиши на филмовима (била галама у продавници ) док је музички спот био гласан. Једино где таблет изгледа јефтинији је прелаз са кућишта на екран али цена то потире. Биће мој сигурно само се још увек размишљам о турбо верзији. И наравно страх од проблема са екраном. Распитао сам се по форумима и кажу ако у старту нема дефекта неће га ни бити касније.

Poslednja izmena:
Moraću da se oslonim na poštenje prodavca. :) inace, cena mu je jos pala, sad ima za 220 e. :)

kako se krece cena 10ke?

Kod nas je jos nigde nema, makar je ja nisam video...

Da li su ova dva tableta 3g? Ili postoji i 3g verzija?

Edit: Evo procesljao sam temu i vidim da moze da se kupi 3g modem, da li ce biti dostupni kod nas ti modemi?
Bas me smorio ovaj problem sa ekranom na G9, mislim da je ovaj 101 od 10" dobra kupovina. Procesor je na 1.2GHz jesam li u pravu i imaju 512mb ram memorije? Da li ih ima kod nas?

Poslednja izmena:
trebalo bi da imaju leziste za USB 3G modem...

Da li su ova dva tableta 3g? Ili postoji i 3g verzija?

Edit: Evo procesljao sam temu i vidim da moze da se kupi 3g modem, da li ce biti dostupni kod nas ti modemi?
Bas me smorio ovaj problem sa ekranom na G9, mislim da je ovaj 101 od 10" dobra kupovina. Procesor je na 1.2GHz jesam li u pravu i imaju 512mb ram memorije? Da li ih ima kod nas?

Тај 1.2мхз је турбо верзија. Није се нигде појавио ни 101 ни 80. Ја бих га радије узео (80) из више разлога али како су кренули неће до нове године.

Da na sajtu pise od 2012-te taman kada izlaze kal-el tableti, kasno su se setili...

Pa neće svakom goreti pod nogama da kupuje kvadkor tablet kad i ovi dvojezgarni rade sasvim dobro. Ako cena bude dovoljno niža, a moraće da bude ako misle da ih prodaju, ići će i "starija" generacija.

Realno, sa toliko Tegra 2 tableta na trzistu, ljudi se i dalje otimaju oko A8 tableta. Sto se ovaj ne bi prodavao, sa odgovarajucom cenom naravno.

i ja se lomim da li da uzmem 5080 ili Archos 80.
Mnogo se prica pa sam sac zbunjen....:(

i ja se lomim da li da uzmem 5080 ili Archos 80.
Mnogo se prica pa sam sac zbunjen....:(

Значи ја се уједам али уједам да не купим 1гхз 80 тј да сачекам турбо. Сачувао сам паре од никад прежаљеног хд2 (који је после једног пада отишао за делове + наравно једно 150-170 ојрића ). Чак сам и добио дозволу од жене :) а ови лобоси никако да га избаце.

Poslednja izmena:
Po meni, tu nema razmišljanja. Honeycomb, dual core procesor, sve je na strani Archosa... Samo da se ubode verzija bez greške sa ekranom...

Cekajte u cemu je stvarno problem sa ovom serijom koja je dosla kod nas? zar je nemoguce vratiti odmah tablet ako se ustanovi da ima ovaj problem? jer koliko sam razumeo taj problem je odmah vidljiv i ako se ne javlja onda je uredjaj OK...
Ja definitivno razmisljam da pazarim ovo, cena je sasvim ok i svidja mi se velicina, sad samo da prodam Mini Pro i eto parica za 80-ku :)

Cekajte u cemu je stvarno problem sa ovom serijom koja je dosla kod nas? zar je nemoguce vratiti odmah tablet ako se ustanovi da ima ovaj problem? jer koliko sam razumeo taj problem je odmah vidljiv i ako se ne javlja onda je uredjaj OK...
Ja definitivno razmisljam da pazarim ovo, cena je sasvim ok i svidja mi se velicina, sad samo da prodam Mini Pro i eto parica za 80-ku :)

nece svuda da ga otvore da probas. ja sam video dva, u dve radnje, 1 ima problem drugi nema. iako sam se nalozio na turbo verziju ovaj drugi bi verovatno bi pao da je bio 16gb. iskreno nije toliko do 1.2 nego se nadam da ce na njima sigurno biti otklonjen defekt sa ekranom, mozda cak i podignut ram sa 512mb na 1gb i ako bi procesor bio 4460 umesto overklokovanog 4430 to bi bilo jupiii.
u stvari, dovoljan je i ekran :)

Poslednja izmena:

Ne radi se o seriji koja je dosla kod nas, nego generalno o prvim serijama. Ako je problem sa ekranom, ne verujem da i sam Archos uvazava garanciju na to. Greska u konstrukciji koja mu ne umanjuje funkcionalnost i ispravnost, ali izuzetno iritantna stvar i pored toga. I veliko je pitanje koliko li ce da traje sa ovom gluposcu...

Bio sam da probam jedan, ima problem sa ekranom ali i nije toiko iritirajuci ( naravno kako za koga:) ), bas se razmisljam da vidim gde je najeftiniji i da proverim kakav je tamo ekran

i joa jedna stvar, u radnji je bilo jos par tableta i oni su imali isti problem sa ekranom, malo se manje primecivao ali ga imaju......:(

Archos 80 G9 je odličan tablet, ali zbog problema sa ekranom, treba malo sačeketi, minimum mesec dana, odnosno dok ne dođe sledeća tura, a i tada kad se kupuje, obavezno probati.

Vrh Dno