Šta je novo?

9800Gx2 problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitao sam da li je sa PCBerze, jer je meni neki lik iz Obrenovca nudio isto Gainward 9800gx2 kao zamenu za moju HD6770 + doplata od 30 eura.

Na kraju sam odustao od toga, jer mi je tu nesto smrdilo. 🙂

Resavaj se tog cuda, sto pre... Uzmi HD6770, i uzivaj.

A kakav je taj lik koji mu je prodao takvu graficku, punu prasine i ne ociscenu, msm kako ju je uopste takvu prodao 😀

Pa kao i svi ostali nemarni i aljkavi ljudi .
Pa bar iz postovanja prema korisniku-kupcu mogao je da je malo sredi ali..
Sve u svemu najveci uzrok pregrevanja takvih vrsta kartica-sendvic sistema i jeste prasina
ali ljudi vole da filozofiraju pa to sve obrcu na svoj fanbojevski karakter kako to nesto ne valja,smrdi,pokvareno,krs a
90% njih nije ni videlo te karte.
Ja sam recimo bio u radnji kada su prve dve GTX 9800 GX2 stigle u BG ,niko nije imao,porucene specijalno,mislim
da ih je Perica uzeo,sad sam i zaboravio.Karta kad je stigla imao si sta da vidis 😉

@B-ZiGER
Objasni mi te bugove kod GX2 posto stvarno ne znam o cemu pricas?

Ovo ostalo i preporuke da kartu koja je u rangu GTX 280 menja za siromasnu verziju 6770 necu ni da citam.
Karta iz Hi End ranga da se poredi sa middle low segmentom.Tuga.
Ako mu vec radi kako treba i kad je vec kupio ne vidim razlog da je menja osim ako bude imao dobru ponudu sto je
tek onda opravdano.

Iskreno sve je to brzo zastarelo gtx280 isprane boje, 6770 uvd3 filter inace mislim da je slika mnogo vise kaloricnija i ubedljivija kod amd'a,gtx280 directx 10 - 6770 directx11,6770 ima akceleraciju u video obradi dok gtx nema,gtx280vise trosi vise se greje itd. da ne nabrajam jeste gtx280 svinja od karte snagas i sve to ali je vreme tehnologija i cena pregazila ***.

Uh bre covece.Ja sam se bas posvetio tom fenomu oko razlike u kvalitetu grafickog prikaza i jos imam monitor
gde se svaki detalj primecuje u najmanjoj meri.
GTX 280 ima isprane boje>?Ovo ne da nije tacno nego nemam komentar.
Jedino cu se sloziti da je karta 9800GX2 stara i da treba ici na novije serije,a sto se tice DX10 i DX11 api-ja to
i nije neki hendikep.Od kad je DX11 izasao i sad retko koja igra podrzava isti.

Ta prica o boljim bojama na Ati-ju je mozda vazila do nv 8xxx serije, sad sigurno ne vazi. A stoji da je 9800 X2 losa kupovina, GTX 275 bi bio daleko bolji za iste pare. Takodje bih izbegao GTX 280. Menjaj to

Sve u svemu stvar ukusa, nemojmo zaboraviti novi opengl eyefinity shader model itd munje gromovi 😀

Za GTX 2xx seriju sigurno menjati necu jer su kod nas uglavnom stizale reparirane verzije a svi znamo sta to znaci , zaista se jako puno zahvaljujem svima koji su mi to pomogli da ucinim @PcBeast Druze hvala na pomoci a to sto je nisam ocistio ,nije se uvidelo da je prljava zbog oklopa koji je imala na sebi jer se preko oklopa ne vidi kartica uopste jedva i kuler da se vidi inace radim redovno sa racunarima jer sam u toj struci al zato uvek ukoliko nesto ne znam pitam nekog ko zna jer se tako i uci ,nismo rodjeni sa sveznanjem 🙂 zaista hvala puno na pomoci i preporukama , najbitnije mi je da mi grafika radi kako treba u igrama koje inace retko kad i zaigram usled nedostatka vremena zbog poslovnih ,sportskih i ljubavnih obaveza 🙂 , trenutno imam 19" WS monitor tek kad promenim isti planiram kupovinu kartice neke novije generacije radeona 68 ili 69xx ili GTX 5xx serije 🙂 mada mozda prvo dodje i grafika pa monitor 🙂 meni treba jaka grafika za renderinga takodje jer kao sto sam na pocetku napomenuo i time se bavim (pravim spotove i reklame) 🙂 a cekam i novu seriju AMD-vih procesora da obnovim racunar malo taman dok zaradim i kesa 🙂 samo me interesuje kakva je GTX 460 ili eventualno GTX 560Ti kartica i da li su bolje od 68xx serije ?

nVidia GTX 5xx u globalu je kompletnija i bolja serija od ATI 6xxx ali opet odabir pada na izboru samog kupca.
GTX460 je takodje odlicna karta,u svetu je definitivno najpopularniji i najprodavaniji proizvod.
Mislim da ti to govori sve.
Sto se tice odrzavanja hardvera govorio sam u globalu.
Lik sto ti je prodao zaista to nije smeo da dozvoli a verujem da se i sam istripovao da graficka crkava jer se i kod
njega pregrevala.Eto sta ti je neznanje 😛 a i bezobrazluk,brze bolje da uvalimo drugom :S:
Sto se tice GTX2xx serije,ne kapiram gde si video da su karte reparirane?Ko je provukao tu buvu?
Ja sam bukvalno sve generacije GTX kartica imao i sve su bile fest.
Ako neko prodaje polovnu GTX280/GTX285 ne znaci da je reparirana a te karte su i dan danas zmaj ,licno za neke ok novce
nebih se razmisljao ali ja to govorim iz mog ugla gledista pogotovu jer znam kakve su to karte ,jer sam ih imao..
U svakom slucaju najbolje je da ides na nesto novije tipa *GTX560 Ti* i milina 😉
A ako cekas Bulldozera bolje da ne cekas.Uzmi sebi neki Thuuban i miran si koliko toliko do sledece generacije procesora.

Poslednja izmena:
Za GTX 2xx seriju sigurno menjati necu jer su kod nas uglavnom stizale reparirane verzije a svi znamo sta to znaci , zaista se jako puno zahvaljujem svima koji su mi to pomogli da ucinim @PcBeast Druze hvala na pomoci a to sto je nisam ocistio ,nije se uvidelo da je prljava zbog oklopa koji je imala na sebi jer se preko oklopa ne vidi kartica uopste jedva i kuler da se vidi inace radim redovno sa racunarima jer sam u toj struci al zato uvek ukoliko nesto ne znam pitam nekog ko zna jer se tako i uci ,nismo rodjeni sa sveznanjem 🙂 zaista hvala puno na pomoci i preporukama , najbitnije mi je da mi grafika radi kako treba u igrama koje inace retko kad i zaigram usled nedostatka vremena zbog poslovnih ,sportskih i ljubavnih obaveza 🙂 , trenutno imam 19" WS monitor tek kad promenim isti planiram kupovinu kartice neke novije generacije radeona 68 ili 69xx ili GTX 5xx serije 🙂 mada mozda prvo dodje i grafika pa monitor 🙂 meni treba jaka grafika za renderinga takodje jer kao sto sam na pocetku napomenuo i time se bavim (pravim spotove i reklame) 🙂 a cekam i novu seriju AMD-vih procesora da obnovim racunar malo taman dok zaradim i kesa 🙂 samo me interesuje kakva je GTX 460 ili eventualno GTX 560Ti kartica i da li su bolje od 68xx serije ?

Ispravi me ako gresim ali rendering radi cpu a ne graficka?

Nemoj da uzimas 560 TI, za iste pare imas 6950 1GB koja je jaca karta. Da je vec izbor izmedju GTX 570 i Ati 6970, preporucio bih ti nV varijantu. Ako ne verujes meni, pogledaj testove po netu.

Od kad je 6950 1GB jaca karta?Jel se to nesto promenilo od skoro ili?
Koliko se secam u dlaku su pa skoro iste a da ne pominjem karakteristike
koje su bolje kod GTX 560 ti i OC potenicijal.

Od kad postoji. Cek malo, kazes da su u dlaku iste, a 560 ima bolje karakteristike? 😛 nesto si se zbunio. Ili je Ati toliko bolji da sa slabijim karakteristikama izvlaci iste performanse kao nV? 😉

naravoucenije: pitati fanboja kao tebe za savet sta kupiti je veoma glupo.

http://www.anandtech.com/bench/Product/293?vs=330

link ananda gde je 6950 brza u vecini igara (a svakoj ultra-zahtevnoj), da ne kacim link sa guru3D gde 6950 prosto razvaljuje 560 TI, i pobedjuje u 7 od 8 testova ako me pamcenje dobro sluzi.

a te price - bolji OC potencijal...diskutabilno dal je tacno, a i da jeste, prilicno nerelevantno.

Sta bre od kad postoji?!Jos me pravis ludim!Zaista nema smisla.
Od kako se pojavio 6950 2GB model bio je u rangu sa GTX 560 Ti uvek
http://en.expreview.com/2011/01/28/nvidia-geforce-gtx-560-ti-review/14223.html/16
jos su driveri doprineli da se situacija cak premeni u korist GTX-a u vecini igara!
Zato sam i pitao da se nesto nije desilo u medjuvremenu!
Sto se tice samih specifikacija ti izgleda stvarno ne znas sta pricas.
GTX 560 - 1.95 milijardi tranzistora ,Memory bandwidth 128 GB/S,Shader processor 384
6950 - 2,64 milijardi tranzistora,Memory Bandwith 160 GBps,Stream processors 1408 ITD..

Sa daleko slabijim karakteristikama GTX ima bolje performanse a uz to se manje greje,kvalitetnija je karta i ima bolji OC
pogotovu sto se za nekih 200 eur moze naci uvek non referentna karta !

Pa nije ni cudo sto se sad te Caymanske prepecenice poluproizvodi nude kada se posle toliko vremena slegla prasina posle onolike sramote na
samom pocetku.Ali lepo ide izreka.Vreme leci sve rane.
Pored GTX5xx serije nuditi nekom tako nesto ,nemam komentar,jos silne probleme sa driverima!
Malo realnosti nije na odmet!

^Pa to ti kazem, nesto si se zbunio, u prethodnom si naveo da je 560 jaca po karakteristikama pa si ispravio pogresku u zadnjem postu. Mada, sad kazes da 560 ima bolje performanse a u prethodnom postu si napisao da su u dlaku iste. Jel sve ok?

Poslednja izmena:
Cekaj ajde ponovo..
Prvi post "a da ne pominjem karakteristike koje su bolje kod GTX 560 ti i OC potenicijal"
Karakteristike u radu,grejanje,oc potencijal,performanse u odnosu na same specifikacije..

Kao sto sam rekao u dlaku a zavisi i od samog izbora igara.
Recimo :
http://www.guru3d.com/article/evga-geforce-gtx-580-classified-review/15

"Ili je Ati toliko bolji da sa slabijim karakteristikama izvlaci iste performanse kao nV?"
Ja sam ti na to odgovorio da GTX 560 Ti ima slabije karakteristike a bolje performanse.

Ocigledno se nesto nismo razumeli jer ja znam sta sam napisao i sta sam mislio 😉

Ma sve je to zacin C 😀

Znam da samo ti znas sta si mislio, ali izgleda da ne znas sta si napisao...no nebitno, promenio si iskaz da su u dlaku iste u 560 je bolja samo da bi lupao kontru. Ok.

po ovom testu 6950 je mnogo bolja:
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6950-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti-review/1

a anand koji stalno citiras nisi izabrao da ti prezentuje dominaciju 560-ke nad 6950...simptomaticno 😉

da se odjavim iz teme: 9800GX2 je karta koja je vrlo nezahvalna za posedovanje. Prodaj je i kupi gtx 460, na primer.

Poslednja izmena:
Ja ne vidim cemu tolika negativnost i zasto treba da crtam?
Za dlaku su iste u performansama.
GTX 560 je bolji u karakteristikama.
U cemu je problem?
Ko deca neka,dozvolio sam sebi da se prepucavam zbog budalastina!
Nek user uzme sta mu je volja pa makar to bio i 2900XT :d
Odjava!

hahha sta vam bi ljudi pokaciste se oko dve grafike ko deca keve mi 😀 da koristim CUDA jedinice i enable-van mi je GPU rendering 🙂 hvala Bogu te ova grafika ima nesto CUDA jedinica 😛 , inace , a sto se tice GTX 2xx serije pricao sam o modelima u radnji koji dolaze sa god. dana garancije i reparirani su bez full packa dolaze 🙂 a polovne mi je jos veci rizik onda , zato idem na 4xx ili 5xx seriju 🙂 hvala zaista na pomoci svima 🙂

uzmes lepo 6850 .... nema isplatljivije karte na trzistu ... nemoj da ti ludaci pune glavu sa nekim budalastinama.

akop ti posle bude malo 6850 ... ti uzmes jos jednu 😉 i onda zabava, za 260e nema nicega sto moze da prismrdi kombinaciji 2x6850 (da ne pominjem da se predlaze 560Ti kao neki valjan izbor .... lol pa ta karta je u rangu 6870 a kosta ko da je od zlata)

Moze da uzme i jos pet 6850, a to mu nece omoguciti GPU rendering.

uzmes lepo 6850 .... nema isplatljivije karte na trzistu ... nemoj da ti ludaci pune glavu sa nekim budalastinama.

akop ti posle bude malo 6850 ... ti uzmes jos jednu 😉 i onda zabava, za 260e nema nicega sto moze da prismrdi kombinaciji 2x6850 (da ne pominjem da se predlaze 560Ti kao neki valjan izbor .... lol pa ta karta je u rangu 6870 a kosta ko da je od zlata)

evo ovo je savet zlata vredan, a ako te iz bilo kog razloga zanima nV kombo, 2 x 460 je win

Ja uzeh 560ti hawk pre nekoliko nedelja, ne bih da budem pristrasan, ali drzao sam 2 dana i drugarovu 6950 mislim da je bila verzija 2gb, bas sam ih uporedjivao, i moja karta (fabricki oc na 950/4200) je u svakom benchmarku odnela pobedu nad 6950, i u 3dmark11 i u unigine heaven i u dirt3 benchmarku i u crysis warhead i u mafia2/batman aa benchmarku i u metro2033, u nekim igrama cak i po 10/15 fps u average skoru...kada sam je dizao na 1000/4600, rezultati su bili jos bolji ...

Prvo da ste imalo u toku sa grafickim kartama sto se tice prakse, nebi gledali te iole namestene testove 'kako kome odgovara' vec licno probali pomenute karte. Nikako ti nebih preporucio ati kartu bilo koje vrste, ISKLJUCIVO zbog drajvera... Ko je lud da nesto plati 200e i posle sa izlaskom svake nove igre treba da dobija slog, cekajuci da izadju novi drajveri, i to nije samo situacija kod igara vec ima problema i u renderingu. Kad vec dajes vece pare uzmi nesto sto je ispeglano i sredjeno a to su uvek bile i ostale nvidia karte. Ovde se pominje 560ti karta, samo cu reci jednu stvar, vrhunska karta za male pare... Tipa msi hawk III te izadje 200e, hladna, stabilna, brza i sto je najvaznije nema zezancije sa drajverima a samim tim i pouzdana, sto iole normalni korisnici koji daju te pare treba da obrate paznju.

Moje misljenje je dzaba karta ima 300-400mhz-a vise, dzaba veca magistrala ako to sve nije ispeglano i ja nemoram da dobijam svaki put slog kad nova stvar izadje. Sve ovo sam naveo iz licnog iskustva, tako da na vase testove sa drugih zna se uvek bilo i ostalo namestenih sajtova ne obracam paznju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno