Šta je novo?

HTC Desire

da li sa Gingerbread dolazi i sense 3.0 ili se on posebno ubacuje.

dolazi Sense 2.1, 3.0 ne postoji za Desire, jako je velik, nema telefon toliko interne memorije. da bi imao Sense 3.0 moras staviti custom ROM (neki od onih koje sam ti stavio) sa posebnom ext particijom na sdcard koje ce povecati phone memory

e to me je zanimalo, znaci internu memoriju mogu povecati mamoriskom karticom, naravno posle root i posle ubacivanja rom-a. jos kada bi mogao da imam i gingerbread.

Kakvi su utisci o CM 7.1?Da li je neko već stavio r2 particije?Vidim da na njihovom forumu da ima dosta problema,pa ne znam da li da čekam 7.1.1...

kako da najlakse prebacim telefonski imenik na google nalog ili negde vec da bi mogao root telefon. i da li se telefon moze sinfronizovati sa thunderbrid-om, tj imenik jer i namo imam otvoren gmail?

Izvezeš kontakte,biće u .vcf formatu i prosto ih uvezeš - imaš opciju za uvoz u gmail kontaktima.
Za thunderbird mislim da ima neki dodatak za gmail.

uspeo sam, vratio sam se 100 postova unazad i video kao sam to ranije uradio
jel ima jos nesto bitno na memoriji telefona sto ne bi trebalo da izgubim osim imenika, poruke nisu bitne?
hvala.

Poslednja izmena:
Jedno prosto pitanje,zadovoljan sam sa desire total,ginger je,..medjutim ,sve gotivim ,sense(mada bih voleo i ovaj 3.0 da imam),al me ovo sa internom memorijom ubi,niti ga akam,niti imam gomilu programa,..a skoro uvek sam na low level memorije (SD je 4gb),preporuka,koji custom rom,sta god da ucinim,a da je stabilno,da mi ne baguje,i slicno,znaci koji je najstabilniji,a zavrsice mi posao za ove proste zahteve,jer imao sam jaaako lose iskustvo sa budzenjem windowsa mobile,..pa malo malo,i uvek nesto nije radilo,bagovalo,a sa androidom nemam bas iskustva,a ni vremena da sam istrazujem ko nekad.Ako moze savet,predlog,.super,..thnxx.

Rootuj, pa stavi oxygen 2.3 I stavi oxygen partition table. Imaćeš oko 320mb, umesto sadašnjih 150.

Poslednja izmena:
prosao sam proceduru iz noob uputstva i stavio leedroid2.5 ... nista se znacajno nije izmenilo, tj dobro je sto je sve ostalo da radi, a ostali su i kontakti i sms poruke, ne znam kako ;) .. i dalje dobar deo aplikacije ne mogu da uradim na 'move to sd card', pa me zanima jel to tako, ili postoji neki alat za to .. od ovih romova probao bi miui, posto izgleda zabavno, samo je ona stranica na xda za muiui tako odvratna, da sve pise osim dowload linkova .. ako je neko probao muiui, tj ako ima link za rom koji lepo radi i ne zeza, bio bih zahvalan ... da li treba da vodim racuna da li je (bilo koji rom) za android 2.3 ili 2.2, obzirom da i dalje imam 2.2 .. tj da li je moguce sada samo ubacivati custom rom-ove i setati se gore-dole - po zelji ?

Pokušao sam više puta da instaliram CM 7.1 i nisam uspeo.Samo krene da se diže sistem i tu stoji.
Sad vidim da mi rom manager nudi apdejt clockwork rekoverija sa 2.5.0.7 na 5.0.2.0,da nema to neke veze?
Sad sam na cm 7.0.3,a pokušao sam i da očistim keš i data pre instalacije.
Kako da ovo rešim?
p.s.: s-off je urađen

koji partition table koristis? CM r1 ili CM r2?
koliko ti je velik system folder u tom zip fajlu? ako prelazi velicinu tvoje systemske particije u telefonu onda se nece nikad bootovati. sad ne znam koliko je velik u CM 7.0.3 ali mozes uporediti ako imas oba zip fajla.

kako da rot-ujem htc Desire gingerbread, kada pokusam sa ovim programom unlocevoted, izbacuje gresku Error: failed to get root. Is your firmware too new?

link ka xda mi ne znaci jer ne znam engleski.

Poslednja izmena:
koji partition table koristis? CM r1 ili CM r2?
koliko ti je velik system folder u tom zip fajlu? ako prelazi velicinu tvoje systemske particije u telefonu onda se nece nikad bootovati. sad ne znam koliko je velik u CM 7.0.3 ali mozes uporediti ako imas oba zip fajla.

Pa to mi i nije jasno.
Već sam jednom flešovao particije i sad imam 250 mb za aplikacije.sad ne znam tačan naziv,ali bilo je nešto cm7,valjda r1 jer onda i nije bilo r2.
Mislio sam da ne radim r2 samo zbog tih ~30mb za aplikacije,a ovo nisam obratio pažnju.
Znači mora r2?

tih 250MB za aplikacije je ovde nebitno, bitno je koliko imas MB za system, ako je to manje nego sto ti je system na ROMu nece se podici sistem nikada :) jednostavno pri flesovanju nije sve stalo u particiju i stvari fale.

znaci, mora r2 :) ili vidi koliko ti prelazi, ako je nesto sitno uvek mozes da izbacis iz systema neke melodije ili aplikacije koje mozes kasnije da instaliras u data particiju

kako da rot-ujem htc Desire gingerbread, kada pokusam sa ovim programom unlocevoted, izbacuje gresku Error: failed to get root. Is your firmware too new?

link ka xda mi ne znaci jer ne znam engleski.
pa zar ti nije vec bio rootovan telefon?

Koliko vredi HTC Desire u Srbiji? Star godina dana, nije zaključan na mrežu, lepo očuvan...

ne verujem vise od 150€ mada pricam napamet, ni ne znam koliko se krece po oglasima

Proverena informacija, prodao sam svoj pre par dana, 180-210e. U zavisnosti od stanja.

jeste ali sam gingerbreadom sam izgubio root, sad kad hocu ponovo da ga rootujem izbacuje onu gresku.

zar se nand bacupom koji sam sacuvao kod je bio Froyo ne moze da se vrati Froyo, kao kod rom-ova?

Poslednja izmena:
jeste ali sam gingerbreadom sam izgubio root, sad kad hocu ponovo da ga rootujem izbacuje onu gresku.

zar se nand bacupom koji sam sacuvao kod je bio Froyo ne moze da se vrati Froyo, kao kod rom-ova?
ako si stavio onaj offical gingerbread sa htcdev sajta onda ne mozes vratiti backup froyo jer ti je promenjen partition table. jedino da pokrenes Froyo RUU
zasto nisi ubacio neki cutom gingerbread rom?

nisam uspeo da ubacim rom-ove za koje si mi dao linkove, pa sm ubacio oficijalni medenjak.
zanima da li su romovi potuno novi sistemi kao froyo i gingerbread ili su samo modifikovani delovi tih sistema.
sad ne uspevam da rootujem, na revolutionary mi stalo izbacuje gresku kad ubacim kljuc koji sam dobio.

pa da, imas oficijelni ROM (taj koji si ti ubacio) i custom ROM. prednost custom ROMa je sto ne menja HBOOT pa ne uklanja root i preko custom recovery mozes da menjas ROMove lako. kada stavis oficijelni ROM on menja i HBOOT i ubija root, pa moras sve da radis ponovo. nekad za novi oficijelni ROM nema sanse da se odradi root a nekad ima. trebalo bi da sa revolutionary mozes da rootujes taj oficijelni GB, uradili su to ovde vec neki ljudi. ja nisam stavljao taj oficijelni, koristim Oxygen ROM vec dosta dugo jer je sve brzo, glatko, stabilno.

kako da odradim taj Froyo RUU.
da li mogu isto kao sto sam i instalirao gengerbread preko htcdev, nasao sam medju onim downloadima i ovaj "HTC Desire – Froyo MR – 2.6.32 kernel source code"

ne pomaze ni ovo

error[140] bootloader version error

e onda ne znam, jedino da sacekas da se javi neko ko je rootovao preko revolutionary taj oficijelni GB kako je i sta tacno radio

Vrh Dno