Šta je novo?

Google tacka com != Google tacka rs

Probaj na u donjem desnom uglu da odaberes Google.com in english. I meni je veceras prebacilo na .rs homepage, a ovo je zavrsilo posao.

Poslednja izmena:
Probaj na u donjem desnom uglu da odaberes Google.com in english. I meni je veceras prebacilo na .rs homepage, a ovo je zavrsilo posao.

I meni je to pocelo sad da se desava, samo, ja kad kliknem dole sa iskljucenim cookies, opet me vraca na .rs :mad:

Kog djavola su to sad cackali?

Da li je neko primetio da kad ukuca u adresnu liniju "google.com", automatski bude prosledjen na google.rs?
Koristim u ff onu quick google pretragu, ali mi ovo bas smeta. :d

Pocelo od pre nekoliko dana, cak sam morao da vracam na engleski jezik u Google Account opcijama.

Vec sam mislio da sam ja poludeo... Kakvi su to *****i! Satima sam preturao po raznim opcijama, misleci da je nesto do Opere.
Nazalost, http://www.google.com/webhp?hl=en je jedino sto stvarno pomaze, jer ne dozvoljavam Guglu da mi postavlja kukije (ocigledno su promenili default ponasanje da bi naterali vise korisnika da prihvate njihove kukije). Necu ni da razmisljam kako ovaj novitet "odusevljava" korisnike koji odu u inostranstvo, pa odjednom dobiju stranu na nekom cudnom jeziku.

Sad vise uopste ne mogu da otvorim com stranu, jer sam u firewall-u blokirao rs. A zanimljivo je da, kad otvorim neki raniji search upit, koji gadja direktno google.com, normalno dobijem rezultate (nema preusmeravanja), ali kad, u tako otvorenoj strani, promenim uslove pretrazivanja, opet ne dobijem nista, zbog blokiranog google.rs!? :mad: Verovatno cu da predjem na bing, mada im search ne valja.

Zna li neko da li Opera moze da se podesi tako da, kad unesem "www.google.com" automatski preusmeri na "http://www.google.com/webhp?hl=en"? Mrzi me da kucam celu "kobasicu". I ne, ne mogu da stavim kao home page, jer, kako rece kamikaze, home page mora da mi bude about:blank. :)

To je i mene nerviralo pre neki dan kad sam uradio sistem i uspeo sam da vratim na normalno tako sto sam promenio jezik na eng :)

mene ujedno i plasi i raduje to sto ce uskoro cela planeta govoriti jednim jezikom:

1. siri za iPhone prepoznaje engleski, nemacki i grancuski.

2. mi za 30 godina nismo uspeli da se dogovorimo i uredimo upotrebu čćžšđ karaktera; o ćirilici da i ne govorim.

nagradno pitanje: a) koliko vremena će proći dok glas ne postane glavni "input device" za računare i pod
b) za koje vreme će novi "input device" biti prilagođen srpskom jeziku?

:(

I jos da se odradi MOD Firefox-a da Search iz gornjeg desnog ugla odma' ide na .com

A mozemo da probamo i sa "masovnim" kontaktiranjem njihove podrske, pa da se malo zapitaju, mada ih realno boli ona stvar.

Ovo je strasno. Probao sve zivo sto ste napisali, u sva tri browsera koja koristim i dzaba. Stalno vraca na .rs

Ljudi, oni ovo rade za .de/.fr./.kr, ovo samo znaci da smo najzad postali trziste vredno pljackanja - hmm :) Cookies odavno koriste tamo.

Sto neko rece - zamislite kad prodjete 4+ zemalja tokom putovanja i na svakom aerodromu vam izbaci homepage za drugu zemlju :D

mene ujedno i plasi i raduje to sto ce uskoro cela planeta govoriti jednim jezikom:
Ja od kad znam za sebe, jedva cekam da se fixira jedan svetski jezik - bio to kineski, engleski ili spanski, samo da ne moram da trazim 3 lingua franca da bih otisao u 2 zemlje :)

1. siri za iPhone prepoznaje engleski, nemacki i grancuski.
A to je bitna stvar jer....? Mislim, sta je bitno koliko ta jedna aplikacija prepoznaje, kad vec postoje telefonu u Japanu, Koreji, Kini itd. koji mogu kompletno da prepoznaju lokalni jezik?

2. mi za 30 godina nismo uspeli da se dogovorimo i uredimo upotrebu čćžšđ karaktera; o ćirilici da i ne govorim.
Upotrebi gde? Mi smo mali, pa su nas ignorisali - Rusi su oduvek imali cirilicu skroz podrzanu, cak i cirilicni domen eno ;)

nagradno pitanje: a) koliko vremena će proći dok glas ne postane glavni "input device" za računare i pod
b) za koje vreme će novi "input device" biti prilagođen srpskom jeziku?
:(
Bice prilagodjen cim se neko lati toga. Srpski jezik je jedan od najlaksih (zajedno sa hrvatskim i slicnim jezicima gde je pravilo 1 slovo = uvek 1 isti glas) za prepoznavanje glasa i konstruisanje kompjuterske verzije recenog. Engleski i dan danas ide na nagadjanje.

@Kovac:
Nadam se da nikada necemo komandovati masinama glasom.. Vise preferiram da neko razvije tehnologiju kontrole mislima. Da li sebe mozes da zamislis kako pricas sa telefonom i dajes mu komande, a on pogresi pa moras ponovo. Dok telefon ne nauci da kapira sleng svog vlasnika, svaka govorna komanda je bezveze. Ti si tek sad otkrio Siri a ja sam se igrao sa voice kontrolom na staroj Nokiji e61 i sada na sgs2... i oba rade veoma dobro ako imas dobar naglasak. Smor je sto ponekad moras da potvrdis komandu.

Da dalje ne offtopikujemo.. Izgleda da /ncr radi.

NP, koleginica iz kancelarije mi je prosledila ovu mudrost.

ali nema vise na google.rs opcija sa leve strane "stranice iz Srbije" ili "na srpskom" itd dok na google.de i dalje to postoji

@Kovac:
Nadam se da nikada necemo komandovati masinama glasom.. Vise preferiram da neko razvije tehnologiju kontrole mislima. Da li sebe mozes da zamislis kako pricas sa telefonom i dajes mu komande, a on pogresi pa moras ponovo. Dok telefon ne nauci da kapira sleng svog vlasnika, svaka govorna komanda je bezveze. Ti si tek sad otkrio Siri a ja sam se igrao sa voice kontrolom na staroj Nokiji e61 i sada na sgs2... i oba rade veoma dobro ako imas dobar naglasak. Smor je sto ponekad moras da potvrdis komandu.

Da dalje ne offtopikujemo.. Izgleda da /ncr radi.

evo ti 4.5 bambija.

IBM Natural Dragon Speaking i 400MHz AMD. Posle tutoriala od dva sata i citanja 20 strana teksta radio je kao nesto.

Ne znam kako radi Siri na iPhoneu 4s ali verujem da radi dovoljno dobro da moze da se koristi svakodneno (da ne kazem kao u reklami). B. Gates trubi o glasovnim komandama cca. 15 godina (nesto manje nego o "tabletima") i ... ?? q.

Mogu ti pokazati Vingo na SGS2, nije nista spec ta kontrola glasom. Radi ok kad se naviknete jedno na drugo ali iskren da budem ne znam da li sam je ikada koristio.

Probajte sa 2 igraca istovremeno, ali da oba kontrolisete sami.

Vrh Dno