Šta je novo?

Predstavljen Amazon Fire! 199$!

Air-max

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
349
http://www.engadget.com/2011/09/28/amazon-fire-tablet-unveiled-7-inch-display-199-price-tag/
http://www.engadget.com/2011/09/28/amazon-kindle-fire-impressions/

Amazon Kindle Fire tablet unveiled: Android-based, 7-inch display, $199 price tag
By Darren Murph posted Sep 28th 2011 9:42AM
Breaking News
Okay, so it wasn't much of a surprise, but Amazon finally has a tablet, and as expected its name picks up where the Kindle left off: Fire. Of course, rumors of an Amazon tablet date back to this time last year (if not before), but it seems that Jeff and co. have wisely chosen to get this thing out on the open market before having yet another wild and wacky holiday quarter. Bloomberg has curiously reported on some of the details before the event itself kicks off, noting that the 7-inch device will run a version of Android while acting much like a "souped-up Kindle." The real kicker, however, is the price -- at just $199, it's bound to turn heads, regardless of whether you were interested in a slate before. Naturally, that bargain-bin sticker explains the lack of an embedded camera and microphone, though consumers will find WiFi (no 3G, sadly) and a 30-day trial of Amazon Prime. It's also quite clear that Amazon's hoping to make a bigger splash on the content side of things than has been made already by Apple, and with the deals flowing like wine, we wouldn't be shocked if it does just that.

Update: Itching for specs? How's about a 7-inch IPS (!) panel, Gorilla Glass coating, a dual-core CPU and a chassis that weighs 14.6 ounces. There's also access to things you'd expect to have access to: Android Appstore, Kindle books, magazines, etc. -- all stored for free via Amazon Cloud Storage. Per Jeff: "Delete it and get it back when you want." Oh, and Whispersync now works with movies and TV shows! "When you get home, switch to your big screen TV. Your movie will be right where you left it." While it's clearly Android underneath, the actual UI looks effectively nothing like it -- considering TechCrunch's intel that Amazon went and did its own thing without Google's blessing, we guess that makes some level of sense. Oh, and pre-orders are set to start today (but only for Americans... boo), with shipments heading out on November 15th.

Za sada samo u SAD 🙁. Nadam se da će doći do Božića u Evropu.

Novi Kindle je već dostupan u Evropi u prednarudžbi. Za sada ništa od Kindle Touch, Touch 3G i Fire...

Specifikacije:
Display 7" multi-touch display with IPS (in-plane switching) technology and anti-reflective treatment, 1024 x 600 pixel resolution at 169 ppi, 16 million colors.
Size (in inches) 7.5" x 4.7" x 0.45" (190 mm x 120 mm x 11.4 mm).
Weight 14.6 ounces (413 grams).
System Requirements None, because it's wireless and doesn't require a computer.
On-device Storage 8GB internal. That's enough for 80 apps, plus either 10 movies or 800 songs or 6,000 books.
Cloud Storage Free cloud storage for all Amazon content
Battery Life Up to 8 hours of continuous reading or 7.5 hours of video playback, with wireless off. Battery life will vary based on wireless usage, such as web browsing and downloading content.
Charge Time Fully charges in approximately 4 hours via included U.S. power adapter. Also supports charging from your computer via USB.
Wi-Fi Connectivity Supports public and private Wi-Fi networks or hotspots that use the 802.11b, 802.11g, 802.11n, or 802.1X standard with support for WEP, WPA and WPA2 security using password authentication; does not support connecting to ad-hoc (or peer-to-peer) Wi-Fi networks.
USB Port USB 2.0 (micro-B connector)
Audio 3.5 mm stereo audio jack, top-mounted stereo speakers.
Content Formats Supported Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, non-DRM AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4, VP8.
Documentation Quick Start Guide(included in box); Kindle User's Guide (pre-installed on device)
Warranty and Service 1-year limited warranty and service included. Optional 2-year Extended Warranty available for U.S. customers sold separately. Use of Kindle is subject to the Kindle License Agreement and Terms of Use.
Included in the Box Kindle Fire tablet, U.S. power adapter (supports 100-240V), and Quick Start Guide.

Po meni će se prodavati kao alva. Jeste da nema 3G, ali to bi diglo cenu. Kamera - kome to treba? Ne postoji pristup Andorid Marketu, ali Amazon Appstore obavlja posao jer nema treš aplikacija.

Ko se pretplati na Amazon Prime dobija ubitačnu kombinaciju!

Za sada samo u SAD 🙁. Nadam se da će doći do Božića u Evropu.

Novi Kindle je već dostupan u Evropi u prednarudžbi. Za sada ništa od Kindle Touch, Touch 3G i Fire...

Specifikacije:

Po meni će se prodavati kao alva. Jeste da nema 3G, ali to bi diglo cenu. Kamera - kome to treba? Ne postoji pristup Andorid Marketu, ali Amazon Appstore obavlja posao jer nema treš aplikacija.

Ko se pretplati na Amazon Prime dobija ubitačnu kombinaciju!

Mislim da ce zbog ovoga Apple mozda malo smanjiti cenu svog tableta. Prosto, zasto bih kupio ipad kada za isti novac mogu da kupim 2,5 kindle fire-a (ili 5 fire-a po ceni 2 ipada)?

Engadget je objavio: SoC je TI OMAP, a CPU ima dva jezgra na 1 GHz.
To znači sigurno OMAP4430 :banana::
1 GHz Dual-Core ARM Cortex-A9
PowerVR SGX540 @ 304 MHz
Dual-channel LPDDR2 memory controller

A RAM-a ima 512 MB što je sasvim dovoljno jer nije Honeycomb. Biće ovo majka za modifikovanje na XDA :smoke:.

Iako će zvanično puštati samo mp4, zbog fantastičnog SoC-a će uz neki media player puštati sve živo. Jedino što nema TV izlaz, al' ne može sve po niskoj ceni.

Koga interesuje ozbiljna analiza, ima na Bloombergu:
http://www.bloomberg.com/news/2011-09-28/amazon-unveils-199-kindle-fire-tablet.html
http://www.bloomberg.com/news/2011-...-as-service-not-tablet-in-ipad-challenge.html

Mislim da ce zbog ovoga Apple mozda malo smanjiti cenu svog tableta. Prosto, zasto bih kupio ipad kada za isti novac mogu da kupim 2,5 kindle fire-a (ili 5 fire-a po ceni 2 ipada)?
Najveća prednost Amazona je što su srušili cenu na tržištu što je odlično za nas potrošače, a može im se zbog ovoga (sa Blumberga):

“Amazon is really the only other guy, the only other potential tablet player, that has a similar offering to what Apple has,” Blair said in an interview last week. “If you look across their product offerings, they have content that none of the other tablet makers currently have because they have content on the media side.”
...
Bezos is able to go lower because he can make his profits on media content and with additional subscriptions to Amazon Prime, which then will drive additional purchases of toys, toasters, diapers, etc. He’s also exploiting his company’s popular cloud computing initiative, called Amazon Web Services.

Niska cena tableta + Amazon Cloud + Amazon Prime + najveća baza knjiga i medija = ogroman uspeh.

Uredjaj je pun pogodak, valjda ce doci u Evropu jako brzo, po istoj / malo vecoj ceni 🙂. Jedina zamerka je po meni malo veci bezel ali dobro navikne se covek na sve i mozda je ovaj tablet trebao malo ranije da dodje na trziste, pocetkom sledece godine ce vec Kal El tableti 🙂.

Poslednja izmena:
Ako je namenjen za čitanje knjiga, ni ne treba ti tako nešto.

Kindle Torch je najbolji za čitanje zobg e-ink-a, ja bih u te svrhe pre uzeo njega.

Da li ce Honeycomb aplikacije koje su namenjene tabletima raditi na ovom androidu 2.3 za telefone koji koristi Amazon Fire?
Honeycomb nije bas open source i izgleda da ga je zato Amazon izbegavao.
http://thisismynext.com/2011/09/28/editorial-amazon-android-google/

Steta sto nisu ubacili bar jednu kameru i mikrofon jer retko kome nece trebati na primer Skype i video chat... a i autonomija bi mogla biti malo bolja.

Ovo ce biti najpopularniji android tablet i najverovatnije da ce i ostali morati da spuste cene ili da naprave slicne uredjaje..

Poslednja izmena:
Apsolutno nista mu ne bi falilo... Samo da su dodali mikrofon. Ili makar bluetooth. :/

Ovo će napustiti USA, kada i amazonovi vod servisi i market budu mogli da se koriste van USa. Skorije neće. Ali, biće odličan za modifikacije, pa će biti odlična kupovina.

Dizem ovu temu iz groba ali me zanima da li moze Kindle Fire da se koristi kod nas? Najbitniji mi je market i wifi? Za oko 200e tesko da moze nesto bolje da se nadje. Da li neko ima iskustva?

vidim ga za 250E na jednom buysell sajtu. koliko vidim ICS razvoj je jos u beti.

Nedavno sam preko oglasa dosao u posed ovog tableta i mogu reci da za 80e(sa original koznom futrolom) koliko me je kostao preko oglasa vredi i mnogo vise.
Vidim da je tema napustena odavno ali moje je misljenje da se sada moze naci ovaj tablet za sitne pare a nudi kao i mnogo skuplji tableti.
Podrska developera za ovaj tablet je dosta velika tako da za njega ima puno custom rom-ova, cak i Android 4.2.2 koji radi bez greske a flesuje se veoma lako.
Ja sam posle nekoliko proba ostao na cm-10.1 jer je perfektan, ima ukljucenu hardversku akceleraciju, tako da za sada na njemu sve radi cak baterija izgura 5.5-6.5 sati koriscenja interneta.
Igrice kao Dead Space, NFS, GTA rade odlicno
Probao sam cak i 3g Telenorov modem(mislim da je neki Huawei) i radi uz manualno ubacivanje APN parametara za net.
Nekome kome treba 7" tablet ovo je po meni veoma dobra kupovina ispod 100e.

Nisam čitao ništa osim specifikacija, zar ovo nije glupost ? Ovakve specifikacije se mogu naći i na nekom prestigio modelu za 13-16k... A za 200$ može i nexus, o čemu se radi ovde ? Ne pravim se pametan, jednostavno ne razumem koja je fora sa ovim tabletom.
Poredjenje sa nexusom :
1024x600 vs HD
Dual Core vs Quad Core
445g vs ne znam koliko ali sony z je 10'' a 490g.
11.3mm, debelo !
ostale još nisam stigao da pročitam ali 200$ za ovo je već mnogo...
Isto videh da ima Android 2.3, jel to tačno ili ?

Nisam čitao ništa osim specifikacija, zar ovo nije glupost ? Ovakve specifikacije se mogu naći i na nekom prestigio modelu za 13-16k... A za 200$ može i nexus, o čemu se radi ovde ? Ne pravim se pametan, jednostavno ne razumem koja je fora sa ovim tabletom.
Poredjenje sa nexusom :
1024x600 vs HD
Dual Core vs Quad Core
445g vs ne znam koliko ali sony z je 10'' a 490g.
11.3mm, debelo !
ostale još nisam stigao da pročitam ali 200$ za ovo je već mnogo...
Isto videh da ima Android 2.3, jel to tačno ili ?

Nista nisi razumeo.
Ovo je stari model koji se odavno ne proizvodi, cena mu je bila 199$ pre 2 godine, kad nexus nije bio ni u najavi, a quad core tableti nisu bili ni teoretski moguci.
Covek kaze da ga je kupio polovnog preko oglasa za 80 eur, i da je za te pare vrh, sa cime se i ja slazem.
Ne zeli svako da ispljune 200+ eur za nexusa, to je ipak vrlo skupa igracka, dok je ovih 80 eur vrlo jeftino, a nudi skoro isto iz ugla prosecnog korisnika.

Nista nisi razumeo.
Ovo je stari model koji se odavno ne proizvodi, cena mu je bila 199$ pre 2 godine, kad nexus nije bio ni u najavi, a quad core tableti nisu bili ni teoretski moguci.
Covek kaze da ga je kupio polovnog preko oglasa za 80 eur, i da je za te pare vrh, sa cime se i ja slazem.
Ne zeli svako da ispljune 200+ eur za nexusa, to je ipak vrlo skupa igracka, dok je ovih 80 eur vrlo jeftino, a nudi skoro isto iz ugla prosecnog korisnika.
E to je vec u redu 🙂 A koje su specifikacije novog ?

Nazad
Vrh Dno