Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Није до дискова, конзола их без проблема ископира на хард... Уопште се не мучи при препознавању, а ради и верификација на рачунару.

E *** brate onda...Uskoro će JTAG za sve konzole nemoj je updatovati malo se strpi i trebalo bi bolje da radi...

Posto sam ja u svojoj "prevelikoj" intaligenciji i pameti resio da pri kacenju na xbox live da instaliram update umesto da kazem jok i zaboravim na njega pa mi se xbox reflesovao pa nemogu da igram pirate vise, zanima me da li mi se isplati da ga sada flesujem i odigram dead island i spacemarine ili je bolje da sacekam novi update ili mozda JTAG? Majke mi nekad me treba upucati...

Mislim da ti ja pametnije da sacekas lt 2.0,jer sad se pojavio taj novi format za koji je potreban 2.0 flash..

Znaci cekam negde decembar...

Ne, koliko sam procitao treba novi software da bi mogao da se ripuje novi xgd3 format, kad budu mogli da ripuju moci ce da se nareze kao i obicno jer su to standarni DVD DL diskovi, nista tu nema novo.

XGD 3 moze da se ripuje, kao sto sad znamo ali je i dalje veci od DVD DL diska i NE MOZE da se reze. Jer je dual layer dvd velicine 8.5, odnosno 7.92 gb-a (odnosno 7.961 za plus), a igra je 8.13 GB.

Izvor o velicini diskova: http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-R_DL

Poslednja izmena:
Znaci oni su promenili diskove ili nacin rezanja diskova? Odnosno to je i dalje obican DL ili je sad nesto drugo u smislu DLv1.2 ili DL++ (ne mislim bukvalno) ili pak nesto trece? Posto koliko sam ja shvatio nije moguce narezati vise od 7.961 gb na njega. Uf, zbunih sam sebe... Sta je u stvari XGD 3?

Poslednja izmena:
Ko zna. Ali je igra i dalje samo 6,8 gb-a, ostalo je padding, odnosno beskoristan prostor. Sad, da li ce sa pojavom LT 2.0 to moci da se obrise, pa da igra stane na disk, to jos nije poznato.

[2011-09-25 02:52AM UTC] #c4e <c4eva> Successful testing of LT 2.0 with new LT-MAX feature for DVD R DL. XGD3 ixtreme isos playing fine from DVD R DL disc and/or install to HD
[2011-09-25 02:57AM UTC] #c4e <EnigmaFX> does this Mean we can use or regular dual layer media / burners and layer break 1913760? Or has that changed ?
[2011-09-25 02:58AM UTC] #c4e <c4eva> regular DL media, yes!
[2011-09-25 02:59AM UTC] #c4e <supakilla> c4eva is the layer break still the same
[2011-09-25 03:00AM UTC] #c4e <c4eva> more details soon!
[2011-09-25 03:01AM UTC] #c4e <c4eva> normal blanks, normal burner!
[2011-09-25 03:03AM UTC] #c4e <c4eva> XGD3=defeated!
[2011-09-25 03:59AM UTC] #c4e <c4eva> LT Max=Maximum capacity!

Po ovome, izgleda da ce uskoro novi flash. (preuzeto sa xboxrepublike)

Pa to mi reci! E a kad otprilike mozemo da ocekujemo novi fles i da li ti flesujes konzole, nekako si se vec pokazao kao neko ko zna sta radi?

Ja flesujem samo moju konzolu jer za nju imam kljuceve. Nemam nacina da izvadim kljuceve iz drugih konzola.

Tako da ne radim flesovanje.

A i flesovanje bez odgovarajuceg hardvera moze da osteti konzolu ili da flaguje drajv. A i neki put nije ni moguce.

A LT 2.0 ocekujem uskoro. Jer ako je sve ovo istina, onda je rad na novom, firmware-u vec pri kraju. Osim ako nema nekog dogovora izmedju MS-a i hakera da se flas jos ne pojavi. :p teorija zavere.

I celog zivota cu nositi konzolu na flesovanje cim se pojavi novi fw,e pa nema od toga nista.

Pa ti nemoj. Nije kao da te neko tera. Ako oces igre za nista moraces. ionako je daleko jeftinije flesovanje, od cene samo jedne igre. A fles mozes ad radis jednom u 6 meseci, ne moras svaki mesec.

I neces celog zivota, jer se zivotni vek x360 zavrsava sa 2012.

I celog zivota cu nositi konzolu na flesovanje cim se pojavi novi fw,e pa nema od toga nista.

Ajde ti ja lepo prodam moju konzolu za 300 evrica, jeste malo matora ali bogami na njoj sve radi. Pa moja ti je konzola jedna medju prvima kupljena Xenon model sa Samsungovim dvdrom-om koja nema problema oko ucitavanja igara. Ona u sebi ima non stelt patch jos od prvog dana kako je kupljena a fw je ja mislim dali 1.2 ili 1.3 ali preko toga sigurno nije. Sa sigurnocu mogu da tvrdim da osim ovih naslova sto sada imaju XGD3 mogu sve igre da se pustaju bez problema. Ima uradjen X-clamp fix tako da nema nista od rrodovanja. Mada iskreno i neigram je.

Salim se malo ali iskreno ja sam sa mojom konzolom vise nego prezadovoljan. Sada cekam da naprave taj JTAG pa da je odnesem da se uradi i da zavrsim svaku pricu dalje.

A sta je X-clamp?

Ma sta ce mi vise konzola ovo sam samo uradio zbog dece i da bi ja eventualno odigrao gow3 a naravno i deca mi prokukase mozak kad ce gow 3?Kako da im objasnim kad nece razumeti,nego sam im rekao da jos nije izasao a oni mangupi upamtili kad sam im rekao da ce izaci pa sad navaljuju.Nije problem da se i kupi orginal al cemu onda fles konzole kad sam flesno pre mesec dana i sad za malo ce izaci 2.0 lt a ja kupio orginal recimo gow3,a koliko vidim tako ce i da bude na kraju.Xbox elite jasper imam dve godine i odigro sam ukupno tri igre do dana danasnjeg.A zasto samo tri?Zato sto je malte ne sve izaslo i na pc a graficka mi na pc uvek bila dobra,al zato su mu deca ebala kevu.Njih trojica na smenu pa cak i leti bez klime.Na ps 3 koji sam imao malte ne od prvog dana,imam ko zna koliko sati igranja samo na kz2 online a drugo i da ne pricamo i premda su isli orginli opet sam se vise naigrao na ps3 a deca da ne pricamo,samo sa xboxa predju kod mene pa igramo onako timski kao nekad ja sa drustvom laru na ps one kad sam bio mladji.Ne znam koliko ste me razumeli ali glavna poenta da fles radim najvise zbog dece.Mator sam ja vi ste verovatno jos momci a ja 40 banki tako da i ja malo lupetam,da kazem pravo neznam ni ja sta hocu.Ostalo mi ludilo igranja iz mladjih dana.Ja bar priznajem pa me sa izvinjenjem ebi.

Poslednja izmena:
Ma sta ce mi vise konzola ovo sam samo uradio zbog dece i da bi ja eventualno odigrao gow3 a naravno i deca mi prokukase mozak kad ce gow 3?Kako da im objasnim kad nece razumeti,nego sam im rekao da jos nije izasao a oni mangupi upamtili kad sam im rekao da ce izaci pa sad navaljuju.Nije problem da se i kupi orginal al cemu onda fles konzole kad sam flesno pre mesec dana i sad za malo ce izaci 2.0 lt a ja kupio orginal recimo gow3,a koliko vidim tako ce i da bude na kraju.Xbox elite jasper imam dve godine i odigro sam ukupno tri igre do dana danasnjeg.A zasto samo tri?Zato sto je malte ne sve izaslo i na pc a graficka mi na pc uvek bila dobra,al zato su mu deca ebala kevu.Njih trojica na smenu pa cak i leti bez klime.Na ps 3 koji sam imao malte ne od prvog dana,imam ko zna koliko sati igranja samo na kz2 online a drugo i da ne pricamo i premda su isli orginli opet sam se vise naigrao na ps3 a deca da ne pricamo,samo sa xboxa predju kod mene pa igramo onako timski kao nekad ja sa drustvom laru na ps one kad sam bio mladji.Ne znam koliko ste me razumeli ali glavna poenta da fles radim najvise zbog dece.Mator sam ja vi ste verovatno jos momci a ja 40 banki tako da i ja malo lupetam,da kazem pravo neznam ni ja sta hocu.Ostalo mi ludilo igranja iz mladjih dana.Ja bar priznajem pa me sa izvinjenjem ebi.

Veruj mi nisi ti bas toliko star, od mog kolege cale koji je vec postao deda pa voli da pika igrice i to ni manje ni vise nego C&C Zero Hour. Tako da niakda nije kasno da covek uziva u necemu.

A sto se tice xbox-a koliko ga vremena imam a imam ga jako dugo, malo sam se igrao, a ps3 sam uzeo nedavno i mogu da kazem slobodno da ga mnogo vise pikam nego xbox a jedino sto me nervira na ps3 je dzojstik mnogo je budjavo odradjen dok kod xbox-a mi je dzojstik fenomenalan ali me jednostavno ne drzi da se igram na njemu. Pa tako da sada preko zime cu predjem jos sto me bude zanimalo a onda ide u prodaju i za te pre sto dobijem cu malo komp da sredim (naravno dodace se jos nesto kesa).

Kao sto sam rekao Nikola, xbox se zavrsava krajem 2012. Flesni ga onda. Nije kasno ni tad. I posle vise nece biti potrebe. Ako ga ne prodas pre toga.

I nisam ni ja bas mlad, ali eto volim da se igram. Jos mi se nije dosadilo. :)

Povezao sam xbox i pc na jedne zvucnike (Mercury 2.1) koristeci audio dzeksnu sa 2 izlaza, inace kosta 80din. Kupio sam 2 takve, i onda u jednu ide jedna crvena iz xbox-a i jedna crvena iz pc-a, u drugu jedna bela iz xbox-a i jedna bela iz pc-a. Na xbox-u zvuk je odlican i radi bez problema, dok na racunaru ton se dosta smanji i mora da se pojaca do maksimale da bi se moglo cuti sve na nekom normalnom nivou. Jel to svugde tako kad se koristi ovakav princip, ili se moze podesiti da sve radi kako treba ?

Poslednja izmena:
i ja kad sam budzio nesto slicno, culo se slabije, mozda nekih 20% sto i nije toliko strasno iako je primetno, e sad kako to da se resi, stvarno ne bih znao ;)

Jesi li video koja frka se napravila oko ove nove zastite. Prvo on nije mogao toliko dugo da probije zastitu, a u medjuvremenu se pojavljuju hardverski uredjaji za emulaciju drajva, pa novi cip za JTAG, i sad sta. On izbaci novi LT a oni sta da rade, kome da prodaju sve te uredjaje i cipove. Bice frke.

Pazi za JTAG sam uvek ali one fore sto su pokusali da nam prodaju sa X360key - ODD Emulator to je vec bezobrazluk i to nebih uzeo da kazu da vise nijedna igra nece izaci za pc ili ps3 nebih to ugradio u svoju konzolu, jer cenu koju su mu stavili je cist bezobrazluk.

Vrh Dno