Šta je novo?

Rezanje FLAC-a nazad u originalno stanje

To upravo pokazuje da Burrrn ne pravi identicnu kopiju, jer nema podesavanje offset-a za write i read. U EAC kad se to nasteluje za odredjeni rezac ili citac, nema ni jedan sample da fali ili da se preklapa.

Odradio sam test, prvo sam ripovao original, pa sam taj rip narezao, pa opet ripovao, i uporedio sa ripom originala, i rezultat je bio 132. Onda sam uzeo i stavio offset +132, narezao opet original, ripovao ga i uporedio sa originalnim ripom i pise "different samples" http://img6.imageshack.us/img6/3858/reasd.jpg
Onda sam stavio offset -132 i kad uporedim ripovan cd koji je narezan sa tim offsetom i originalan pise 264. Zar onda ne bi trebalo da kad offset stavim +132 bude indeticno originalnom ripu, tacnije da mi ne izbacuje ovaj error? Malo sam zbunjen...
Edit: Tek sad sam ripovao ceo cd, prosli put sam samo prvu pesmu... Samo za prvu pesmu prijavljuje tu gresku, a za ostalih 11 ne prijavljuje nijednu, sto znaci da se sve podudara!
Inace, probao sam preko burrrna da rezem na brzinama ispod 16x i radi. Nije mi jasno zasto EAC ne moze da ide ispod 16x.
U ovom tutorialu se preporucuje brzina od 8x. Kolko je to uopste bitno za krajnji rezultat?

Poslednja izmena:
Probaj ovde da nadjes svoj model rezaca: http://www.daefeatures.co.uk/search.php, i izbacice ti koliki je offset za njega. Ja sam tek sad to probao za svoj, i poklopilo se sa vrednostima koje sam uneo nakon testiranja sa ripovanjem, pa rezanjem i uporedjivanjem. E da, to da li je + ili - neka vrednost, zavisi od toga kojim redosledom uporedjujes, da li je prvo stavljen original ili kopija. To mi se cini i da pise u ovom tutorialu: http://blowfish.be/eac/Setup/setup1.html, negde oko drive options.

Skinuo sam neke diskove u ape formatu. Kako to da narezem? Ima .cue uz njih.

Ne, monkey's audio ti treba da .ape prebacis u .wav.

U burrrnu mogu da izaberem brzine i ispod 16x, 12 10 8 6 4 2 1...
Kada odem na compare WAVs pise 132 missing samples. Jel to previse?

ovo je i meni problem u pitanju je rezač HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N

Eac +1

Ajde da pitam ovde da ne bi otvarao novu, a bilo bi lepo da se tema preimenuje pa da se ovde bakcemo sa svime sto ima veze sa lossless-om (zacudih se kako sekcija nema ni jedan sticky, video sekcija ih ima skoro 10, sramota.. :p)

Evo ga problem koji me kopka vec duze vreme: skinem poslednja 3 fajla sa slike (folder i jpg su nebitni):

0V28Y.png

Splitujem medieval cue splitterom (ako ima bolji, predlozite), dobijem splitovane. Meni cue ne treba, ali bih ga zadrzao radi buduceg uploadovanja, ali koji da zadrzim kada ih sad ima 2? Recimo kada bi uploadovao na what, koji je pravi? Drugo pitanje, log mi sadrzi samo jednu pesmu, tj. sve zajedno. Kako da dobijem "originalni" log za svaku pesmu posebno, kao sto se dobija kada skinem vec splittovan album?

Taj opeth je sa rutrackera pretpostavljam?

Sacekaj jos koji dan i bice na whatcd redovan rip, ne vredi se zezati sa tim sto je u jednom fajlu. Iz nekog razloga rusi vole jako da trpaju izdanja u ape kontejner ili single wav. I onda kad splitujes nema validno cue, nema loga, nema accuripa.

Mozes da ga rasturis na pojedinacne flac fajlove ali na upload toga na whatcd i ne pomisljaj ako ti je stalo do naloga. Novi logchecker koji imaju registruje cak iako je log fajl editovan preko checksuma i odbija upload tj smanjuje ti validnost uploada.

Zato slusaj taj opeth jos koji dam (odican izbor btw :)) i onda sacekaj na wahtcd redovan rip, okacice vec neko siguran sam.

Ao te jos nesto zanima oko whatd pitaj, ja sam veteran tamo, sa preko 300gb preuzete metal muzike :)

:)

Opeth je samo primer, ima nekih stvari koje ne mogu da nadjem na drugim mestima, pa ni na what, i onda sam primoran da uzmem ovako pa splitujem..

Sto se tice what, ne skidam nista posto ne mogu da seedujem, reinstall w7 i onda ne mogu da ubacujem ponovo SVE albume u utorrent, a i da su u njemu, upload ni ne ide. A sto se tice boxa, evo nakanjujem se da ga uzmem, ali nemam vremena da se pozabavim time, evo vec... 6 meseci :/

Nego ponesi ti lepo taj hdd kada budes dolazio u BG :D

Nece ti seedbox koristiti za what.
Najbolji savet je da seedujes sve sto si ikada skinuo, i naravno da maksimalno iskoristis staff pickove (oni su freeleech, dakle upload ti se racuna i ako poranis mozes dobar ratio da nabijes).

Nece ti seedbox koristiti za what.
Najbolji savet je da seedujes sve sto si ikada skinuo, i naravno da maksimalno iskoristis staff pickove (oni su freeleech, dakle upload ti se racuna i ako poranis mozes dobar ratio da nabijes).

Dobar je seedbox ali treaba seedovati sve sto si skinuo. I da, ne smes odmah preterati sa leechom. Polako dok ne nabijes ratio.

Za what moze i savet da to sve ripujes u mp3 pa da okacis, mislim na ono sto trenutno nema u mp3-u. Inace, gore u onom folderu cue koji si dobio sa medievalom ti je cue koji trazis, [opeth] Heritage.cue. Btw, rutracker je zakon, a jedino bas ako nema to sto trazis onda mozes da ga juris na what-u.

Dobar je seedbox ali treaba seedovati sve sto si skinuo. I da, ne smes odmah preterati sa leechom. Polako dok ne nabijes ratio.
Pa ne znam, ja nisam stekao taj utisak.

Ocigledno je seedovanje na Whatu pasivan proces, tako da bi jedino mogao da funkcionise neki jeftiniji seedbox - sa manjom brzinom a malo vecim HDD-om, pa da ga stalno uzimas. Ili ako ti se potrefi da krenu Staff Pickovi dok imas seedbox.

naravno da nemas log za splitovane fajlove, log se kreira prilikom ripovanja sa CD-a, znaci velikifajl+cue+log koji si skinuo bi trebali da su prva kopija CD-a (kazem trebalo bi, jer nije uvek sve tako lepo) i samo rip moze biti accurate, vec posle splitovanja ne mozes uporediti sa drugim ripovima...

a ja uopste ne vidim problem u drzanju muzike u ovom formatu music+cue ili uploadovanju u ovom obliku, kada jeste cilj CEO album imati korektno ripovan... mada mozda to smeta onima koji skidaju samo neke odredjene pesme... pored danasnjih brzina interneta (koje jos uvek zaostaju za ostalim delom sveta) i nije neki problem skidati cele albume umesto pojedinasnih pesmica

Nazad
Vrh Dno