Šta je novo?

Windows 8

Naginju ka apple filozofiji (i oni bi deo kolaca od dumb user-a :D )...Cak ce i integrisati app. market :smash:

Nije to naginjanje ka apple filozofiji...i u Linuksu imaš repozitorijume odakle instaliraš programe. Dobra stvar u tome je i centralizacija aplikacija...

:D pusti tri fajla od po 4-5GB na copy/paste i meri vreme koliko treba TC da kopira to i suprotno...

Nema razlike, uostalom TC pokriva veliki deo mogucnosti kome klasican windows explorer ne moze da prismrdi...

Nije to naginjanje ka apple filozofiji...i u Linuksu imaš repozitorijume odakle instaliraš programe. Dobra stvar u tome je i centralizacija aplikacija...

Evo ga i linux troll- kao prvo apple racunari su bazirani na unixu a ne linuxu, a app market/store nije isto sto i repozitorijum na linuxu posto jel' te ne mozes da platis program da ga skines preko ubuntu(bilo koji drugi) repozitorijuma....Ta filozofija koriscenja/preuzimanja programa nece biti na windowsu...Mislim i ne vidim odakle ti ideja da govorim nesto lose o njima - samo navodim kako kopiraju apple-ovo razmisljanje i filozofiju da bi zavaljali proizvod :)

Poslednja izmena:
Ja ne kapiram u cemu je problem sa app market/store? To je samo jos jedna u nizu win aplikacija koju cemo ignorisati i gotova stvar.

Nema razlike, uostalom TC pokriva veliki deo mogucnosti kome klasican windows explorer ne moze da prismrdi...

Evo ga i linux troll- kao prvo apple racunari su bazirani na unixu a ne linuxu, a app market/store nije isto sto i repozitorijum na linuxu posto jel' te ne mozes da platis program da ga skines preko ubuntu(bilo koji drugi) repozitorijuma....Ta filozofija koriscenja/preuzimanja programa nece biti na windowsu...Mislim i ne vidim odakle ti ideja da govorim nesto lose o njima - samo navodim kako kopiraju apple-ovo razmisljanje i filozofiju da bi zavaljali proizvod :)

Linux troll...ne razumem tvoje prozivke, posto koristim i Linux Ubuntu izmedju ostalog...a koliko je meni poznato u Ubuntu-u mozes i da skidas programe koji se placaju, tj. da ih platis. Pre toga si imao samo freeware programe a sad imas i payware. Sad objasni sta si hteo da kazes?

EDIT: Linux repozitorijumi i bilo kakvi repozitorijumi su po meni odlicna stvar jer pruzaju centralizaciju software-a... Tebe naravno niko ne tera da ih koristis, uvek mozes da skines source code i da iskompajliras sta tebi treba...

Poslednja izmena:
Repozitorijum != app. store....

edit: @zech - ovo nije tema o repoima :)

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da repozitorijum nije isto sto i app store... Tu se ne slazem jer i jedan i drugi imaju istu svrhu...kao sto rekoh centralizaciju software-a, a posto app store moze da nudi i besplatne programe ja ne vidim razliku.. Ti mozes da ih zoves kako hoces...
Ovo je tema o Windowsu 8 i o AppStore-u na njemu izmedju ostalog :)

EDIT: Linux repozitorijumi i bilo kakvi repozitorijumi su po meni odlicna stvar jer pruzaju centralizaciju software-a... Tebe naravno niko ne tera da ih koristis, uvek mozes da skines source code i da iskompajliras sta tebi treba...

Samo ne vidim kako se ovo uklapa u temu?

Nego kao sto rekoh - kopiranje appleovih ideja, kako ce se pokazati u praksi je diskutabilno posto ljudi ne zele da menjaju svoje navike tek tako...

Sigh....ovo ne vodi nikuda, kao da je pa apple izmislio koncept prodavnice softvera pa ga sad svi kopiraju...ja sam zato i napisao o repozitorijumima i o centralizaciji software-a <= na ovo mislim

Kao sto rekoh - treba videti kako ce se pokazati u praksi zbog vec unapred stecenih navika: Klasicna situacije je odlazak na google kucanje imena nekog programa i skidanje istog...
Ako taj njihov app store bude nudio ok programe (free/non free) onda i ima neku sansu :)

Pa o tome i pricam svo vreme :) To svakako moze da bude dobra stvar za manje poznate developere...ja sam bukvalno do pre mesec dana po automatizmu koristio AcdSee za pregledavanje slika, dok nisam saznao za FastStone, koji je em besplatan em mi zadovoljava sve potrebe kao picture viewer :)

Naravno - mada uvek postoje software opisi - ako je neki program dobar on ce se i pokazati/dobice popularnost ;)

link - danasnji post na building windows 8 blogu - Hyper-V

vidi se da je jos vise izmenjen izgled prozora, verovatno cemo na BUILD-u videti neku verziju finalnog resenja za novu Metro temu. Novi fajl sistem je takodje "najavljen", evo link sa "spiskom" novih stvari koje bi trebao da se nadje u win 8: LINK

Poslednja izmena:
Protogon FS, hmmm zanimljivo - jel ima neko neki info o njemu i prednostima u odnosu na NTFS?

Ne,ja sam takođe tražio neke informacije vezane za Protogon file system, ali nisam našao nikakve informacije. To je još uvek velika nepoznanica, ne znamo šta da očekujemo.

Nista cudno, bootuje se u metroUI. Njega mogu da optimizuju kolko oce.

Nista cudno, bootuje se u metroUI. Njega mogu da optimizuju kolko oce.

pa da,ali su rekli instant access izmedju metro ui i klasincog windowsa..tak oda ..:p

a bootuje se ovako brzo, jer nije pravi coold boot....

edit:

win8-bootup-diagram.jpg

Poslednja izmena:
Ladno da ladnije ne moze biti :)

Sa ssd-om ce dizanje sistema biti kao kada sad otvaras Office na najbrzem ssd-u....:p

Pa kad ce??????????

Evo jednog od zvaničnih odgovora: WIN8 neće se pojaviti pre prvog kvartala 2013 godine! Znači: sve što se bude pojavljivalo pod tim naslovom biće pre-version, test verzija itd. Ovo obaveštenje nisam našao na netu ali je procurelo od jednog kolege koji sarađuje sa momcima iz Microsofta (predstavništvo u Nemačkoj). Zato opušteno do 2013 (ako 2012 ne bude smak sveta). :)

Evo jednog od zvaničnih odgovora: WIN8 neće se pojaviti pre prvog kvartala 2013 godine! Znači: sve što se bude pojavljivalo pod tim naslovom biće pre-version, test verzija itd. Ovo obaveštenje nisam našao na netu ali je procurelo od jednog kolege koji sarađuje sa momcima iz Microsofta (predstavništvo u Nemačkoj). Zato opušteno do 2013 (ako 2012 ne bude smak sveta). :)

http://www.techradar.com/news/computing/pc/windows-8-coming-in-2012-says-ballmer-958542

Zar ne vidite neki glitch na snimku gde se Win8 dize za oko 10 sekundi?
Garant fejk.. ;)
Secnut snimak.

Ma bre dizu sistem iz hibernacije...Nije cold boot...

Nazad
Vrh Dno