Šta je novo?

HP ukida TouchPad i WebOS telefone

Ima na amazonu za 236.. ali to mi je mnogo za eol proizvod.
Ko i gde kaze da ce biti za $200?

Verovatno pretpostavka zato sto je juce na amazonu bio 250$ pa po nekoj logici vrlo moguce da ce cena da ide jos dole, bas zbog ove cene od 99$.

Niko i nigde, postoji mala šansa da mu opadne cena kada se smanji hype, ali to niko ne može da garantuje. Ja ću na kraju da ga uzmem za 200 nešto evra na ebay.fr ako nađem. Nema cimanja i carine, što će na kraju izaći isto kao ova cena od 230$+da dam ortaku 30$ da pošalje ovamo + carina nemam pojma koliko može da bude, a uvek postoji rizik da obračunaju na vrednost od 400e koliko je koštao. Keva se uskoro vraća iz Francuske, što znači nema carine i dodatnih troškova... šta raditi...

Ako ti salje postom ocekuj veliku carinu, jer ipak je to poveci paket, male su sanse da ga ne otvore, jedino ako hoces da cekas da ti naleti od 99$, pa da ga otpakuje stavi u najvecu kovertu, obavije dobro sa mehuricima, olaksa ga sto je vise moguce i posalje u 2 paketa, jedan samo tablet a u drugi sve ostalo.
Al ja bi pre isao na sigurno kad vec imas to u fr izadje na 200e bez cimanja, a ovako da bi te ispalo jeftinije oci treba da ti ispadnu i pogubices silno vreme i jos ces da razmisljas koliko ce da ga ocarine i tako dok ne stigne....

Tesko tesko, ako nadjes za 200e u fr ima da pevas. Sta mu dodje ovo

@mr008

To su oglasi na ebay-u, treba se cimati i zvati čoveka da vidi da li može da šalje ili mora da se preuzme u tom gradu, a ja baš i ne znam francuski :) . Viđao sam dobre cene po tim oglasima, ali nema paypal plaćanje i ostale pogodnosti kao na normalnim ponudama.

@yooyo

Znamo za to. Kao što rekoh ranije, ti tableti će verovatno otići ljudima kojima je otkazana porudžbina, ono što ostane ima takođe da se razgrabi za par minuta, a treba gledati u pasulj kada će HP otići live sa ovom ponudom.

Poslednja izmena:
Uglavnom..bice jos jedna tura do 31. oktobra i najavice 2 nedelje pre pocetka prodaje. Cena ostaje $99.
Videcemo kako ce preprodavci za ebay proci sa ovom turom... Mozda ne bude tolika navala u drugoj turi.

Bice navale sigurno, jer ipak je to HP tablet koji je imao veliku pocetnu cenu, cisto sumnjam da ce cena padati ispod 200$ na ebay-u, u francuskoj se drzi cena, a i u nemackoj, sto znaci da je u evropi na ceni ...

smejurija, 100$ tamo a vi ovde već pravdate tih 200€ što ćete na njega dati ako dođe ovamo. c c c

ja sam već ranije govorio taj što ga donese može dobiti 30€ za trud i 100€ za tablet, ako neće ko ga hebe, a vi umesto da ucenjujete i smanjujete cenu počeli sami da je dižete :D (doduše od svega toga nema ništa pa je još smešnije)

Je l' pljuste ponude na pm za tih 30 evrica? :d

@ladimirdowla

Mi smo malo realniji nego ti, čovek treba fino da se iscima i da kupi tablet po toj ceni i onda očekuješ da će ti dati za 30e više. Ja ću ga uzeti za 170e, a treba i iPad2 da mi stigne pa ću ostaviti sebi onaj koji mi se više svidi, a drugi prodati. I, ako prodajem Touchpad, sigurno ga neću prodati za pare za koje sam ga kupio jer sam se i ja iscimao za to i onaj koji mi je doneo, ako se nekome ne sviđa ne mora ni da ga kupi, to je proizvod koji je imao cenu 499$ pre mesec dana, ne zaboravite... E, da, ajde nađi mi gde ima za 100$ i odmah ga kupujem. Pročitaj malo da li ima negde po toj ceni pre nego što nešto napišeš.

Nema niti će ga biti po toj ceni. Nada umire poslednja :)

Ja imam trenutno iPad 2 i HP Tochpad uzeo sam ga za 245$. Mogu da kazem da je web OS super, ali performanse su mu slaba tacka, cesto ume da stuca, sporo otvara aplikacije itd. Postoje finte neke da se ubrza ali i dalje stoji problem. Inace uz novi TP dobija se dozivotan nalog na box.net sajtu za cloud hosting od 50GB, sto je fina stvarcica :)

Inace bez obzira nebih ga poredio sa iPad-om, jer meni je bitan filing u koriscenju, te ne moze isti da pridje iPad-u, seckavi meniji, skrolovanje i sl. jednostavno ne podnosim.

Poslednja izmena:
Jel je neko odavde uopšte naručio po nižoj ili višoj ceni osim Kurt-a? Šta raditi?

Ja cu da cekam sledecu turu iz HP-a... pa ako bude pojuricu kontakt u USA.

Nadam se da ce neko preuzeti WebOS ( ili mozda i HP nastavi razvoj - koliko vidim posle ovakve prodaje su u dilemi :) ) - jer je sistem odlican i Android pored njega uopste ne treba

pa po nekim vestima, HP ce zadrzati WebOS, ali ce HW deo pripasti PSG koji se prodaje...

http://www.bellenews.com/2011/08/28/world/us-news/hp-tablet-in-stock/

Biće 1000 komada 7. septembra na rueducommerce francuskom sajtu. Dozvoljena je kupovina samo jednog tableta po kupcu. E sad, glavni problem je to što će na sajt doći preko 100 000 ljudi da kupi 1000 tableta... Znači, prodaja će početi u 07:00 ujutru, a završiće se u 07:01, ili će sajt pući od prevelike posećenosti. Nisu trebali ovoliko vremena unapred da najave... Ja sam se registrovao tamo i čekaću u 07:00 da se pojavi, ali sam veoma skeptičan da ću uspeti da ga kupim, jer su u pitanju sekunde i uzeće ga oni sa najbržim netom i ko najbrže isklikće na narudžbinu.

Tek mi sad nije jasan HP - zasto jos uvek proizvode ako im to donosi stetu?

Mozda su se dokopali vanzemaljske tehnologije koja je drasticno smanjila cenu proizvodnje,
a to naravno ne smeju da objave, pa satro napustaju projekat
:)

Ostali su im delovi, pa da rasprodaju. Tako sam procitao. :)

Valjda cu se i ja dokopati do jednog primerka, samo da bude do sredine oktobra najkasnije.

Dovoljno su ljudi navukli, bice dovoljno onih koji ce biti raspolozeni da ga pazare i po 200-250$. Da li ce se tako lako rasprodati ne znam, ali mogu da krenu odatle pa smanje po potrebi.

Ja uzeo iPad kao nov za 200$ ženi a za ovaj HP ne bih dao više od 150.

Nazad
Vrh Dno