Šta je novo?

HP ukida TouchPad i WebOS telefone

Da li ima nekave sanse na ovaj tablet da se stavi honeycomb ili ce ostati samo ovaj android za telefone kao opcija?
Vidim da google ne daje honeycomb vise svakome, mada trenutno koliko sam procitao WebOS ima vise aplikacija za tablet nego honeycomb.
Evo jedan jos jedan review:
http://aaron.vegh.ca/2011/08/the-99-hp-touchpad-review/

Radi se na portu, sigurno neće ostati na starim verzijama. Čemu lažni interes za nešto što je Android?

Bice Honeycomb. Pise na onom linku sto sam postavio.

Sam sebi stavljam so na ranu. Nadam se da cu doci do jednog primerka.

Jel iko uspeo zaista da kupi tablet ili je sve u fazonu "sad uzalud bese moja nada".
Ubih se trazeci sajtove nekih offline :) prodavnica u Nemackoj, tamo bih vec imao koga
da posaljem da kupi u radnji, ali nista da nadjem.

Ne stigoh da proverim forum u proteklih par dana, pa cu sad za shodno naci svima da odgovorim :)
Tablete sam uspeo preko shefa sa posla da nabavim, ja se konkretno bavim portovanjem AOSP projekata na budzetske tabove tipa Tom-Tec, Xiron etc (takozvani kineski tabovi) tako da sam igrom slucaja uspeo da izdejstvujem HP-ove.
Dalje, ni sam ne znam koliko cu ih prodavati, posto je ovo na kraju krajeva bila stpontana kupovina, ali kapiram da cu sigurno 3 komada zadrzati za sebe.
Zadrzacu pravo da ignorisem kraljeve sto mi nude 120-130e u inboxu, imajte u vidu da ih u Nemackoj na ebayu vec sad uspesno prodaju po 250e.
Kad uspem da ih prenes i vidima kako i sta dalje, obavesticu ljude koji su mi se prvi javili na topiku.

Pa da, pohlepa. Ko je lud da ih prodaje za 120-130 evra, kada može za 250e da ih proda na ebay-u.

Profit Gizmore, ne pohlepa ;) zaboravljas, osnovno nacelo savremene ekonomije :D (ja bi rado uzeo ovaj tel. za 75$, ali ce verovatno i on da dostigne cifre od 150-200e :( )

Poslednja izmena:
Ne brate, ovo je čista pohlepa sa celom stvari oko prodaje HP touchpad modela. Masovna kupovina većeg broja tableta po manjoj ceni, sa ciljem da se zaradi duplo ili troduplo više, a pritom onemogućavajući ljudima koji se bore da kupe jedan komad za sebe, to je po meni čista definicija pohlepe i iskorišćavanja situacije.

Ma znam, bio sam ironican...a ***a, sta ces kad ne postoje nikakva pravila

Ja mislim da uopste nije rec o pohlepi, uostalom ko prvi devojci... da ste Vi u mogucnosti da nabavite par komada, zar bi ih davali za male pare?

Svako ko je mogao da iskoristi situaciju, svaka mu cast i treba da zaradi. Ja nemam nista protiv. Svako bi iskoristio situaciju da zaradi da moze, da se ne lazemo.

Zato i mrzim modernu ekonomiju i tu pohlepu koju stvara...jbale ih pare, ko u grob da ce da ih ponesu

Od "takvih" nikada ne bih ni kupio. Drugo za te pare imam iPad1.
Da sam ja nabavio za ovu cifru od 99$ prodao bih za 150$ max. Druga je priča što je "narod" u Srbiji toliko pohlepan, pa onaj ***** prodavao IP4 za 1200e itd.

Da budemo iskreni, pravi *****i su bili oni koji su pristajali na tu cenu. Što se tiče HP Touchpad-a, svi sajtovi su trebali da zabrane kupovinu više od jednog primerka, tako bi bilo dovoljno za sve, a samim prodavcima je svejedno da li jedan kupac uzme pet komada, ili pet ljudi uzme po komad, ali jok, ovako su napravili haos.

Ja cu biti srecan ako uopste dodjem do jednog primerka ovog odlicnog tableta. Trudim se iz petnih zila. Ali da placam 250e nesto sto sto se prodaje za 100$... iz principa necu. :)

Svakako treba sacekati. Pokupovane su hiljade tableta i u ovom prvom talasu preprodaje kupuju ih oni
koji su vec planirali da kupe HP po redovnoj ceni ili su se stiskali da skupe 150-200evra za nekog kineza
a onda upadne HP po nesto visoj ceni, pa ko bi odoleo. Zato i idu sada po 250-300 evra. Kako interesovanje
bude opadalo iznivelisace se i cene. Onaj ko je kupio 10-20 tableta morace da ih rasproda makar na kraju zarada
bila i 50$, malo li je za par minuta kuckanja po tataturi ili za malo voznje do prodavnice IT opreme.
A u narednih 15tak dana se ocekuje nekoliko novih modela u prodaji.

Nije to problem nego je problem u ljudskoj svesti sa naših prostora. Nikome nije o glavu toliko baš. Nego svako hoće da ućari mnogo više nego što je realno moguće.

Totalna zamena teza. Gizmor pre dve tri strane kada mu neko rece da uzme i za njega tablet, poce da broji troskove i dodje do 150 eur plus da on zaradi... Znaci nekih 180 eur recimo....
Mislim realno ljudi, pa i tv je ovde skuplji 50% nego u HU recimo, pa smo opet svi kupili ovde tv. Tako da mislim da svako ko je uspeo da se dokopa tableta ima pravo da stavi cenu koju hoce... Da li ce prodati po toj ceni, jedino to je vazno. I ne vidim nikakvu pohlepu tu nego zdrav razum, platio nesto jeftino i ima sansu da zaradi. Svaka roba ima svog kupca tako da mi sad mozemo ovde da razvijamo teorije zavere ali to je tako.

Ja sam razmišljao o tome na kratko i to sa 2,3 tableta, ali ubrzo sam odustao od te ideje, jer je preveliko cimanje, a ne bih hteo da naplaćujem 250e... Problem je što bi se ja iscimao i cimao rodbinu da zaradim tih 30e po komadu. Ali čovek koji živi u Americi i naruči pet komada, ne ustane sa stolice, sve mu dođe na kućnu adresu plus neki mali shipping od 10$, a stavi ih na ebay za 250$ do 300$ po komadu, to nije baš pošteno zar ne...

Nije ni pošteno da placamo i najskuplje gorivo u regionu, ali to je biznis. Jednostavno, svaka roba ima svog kupca...

Sent from my HTC Legend using Tapatalk

U biznisu je malo moralno logicnih stvari. Novac je jedino sto se priznaje i to ce uvek tako biti, slozili se mi ili ne.

Ja se ne ciganim ja i dalje dajem toliko.
Toliko ce me uostalom ispasti i ako mi prodje kombinacija u Kanadi. Tablet, transport, carina.

Nudili ste 200€ za tablet, sta se sad ciganite...

Toliko bih ja najviše i dao. Hajde, uzme za 100e, da ga dopremi, recimo ocarini (a niko to neće uraditi), i nek bude sve to 150e+50e zarada (a realno je veća, verovatno duplo veća) = 200e. Preko toga je bezobrazno, ali takav je svet kapitalizma. Ali, ipak ću sačekati. Ako ne budem uzeo HP Touchpad, uzeću verovatno Transformer u USA koji će me izaći mnogo manje nego ovde.

Koliko sam ja saznao HP Kanada vise nece dobijati nove kolicine tableta samo US.

Jel ima nekih novosti? Da li je neko uspeo da nabavi online, ili je to sada već nemoguća misija? Priča se da će BestBuy dobiti još 200k komada, maksimalno produžavaju ovaj fire sale...

To sam i ja cuo. Ali ne zna se da li ce biti uopste moguce poruciti online. Ja, iskreno, ne verujem.

Što se tiče HP Touchpad-a, svi sajtovi su trebali da zabrane kupovinu više od jednog primerka, tako bi bilo dovoljno za sve, a samim prodavcima je svejedno da li jedan kupac uzme pet komada, ili pet ljudi uzme po komad, ali jok, ovako su napravili haos.

Problem za Best Buy i ostale trgovce koji sada prodaju Touchpad je što su u situaciji gde treba da se reše inventara što je moguće pre. HP im je uvalio spravu koja je sad zvanično ukinuta. Dakle, nema novog softvera, nema zvanične podrške, čak se u sumnju dovodi i garantni rok i servis. Pošto je HP pristao da drastično spusti nabavnu cenu, trgovci naravno nemaju šta da izgube, nego dele taj Touchpad za $100, kako bi ga se što pre ratosiljali. Ko hoće da kupi 50, može, nek spremi $5.000 i dobije odmah, samo da se isprazni magacin.

Situacija ipak nije toliko jednostavna. Danas sam naišao na vest da Samsung razmišlja o kupovini Web OS-a od HP-a. Ako u ovoj vesti ima istine, onda taj Touchpad ima šanse da zadrži neku vrednost u dogledno vreme, jer bi se onda pojavio veliki igrač koji bi imao interes da aktivno radi na Web OS-u, što bi moglo da privuče autore aplikacija i bar malo proširi ekosistem Web OS-a.

Ja ne razumem ljude koji daju 250e za nesto sto nije to. Za te pare se uzima polovan Ipad 1 koji
za sada bolji od bilo kog Android tableta a ne nekog HP Touch Pad-a, ili npr neki Transformer za malo vece
pare. Po meni cena u USA na ebay-u od 180-200e za 32GB model je relana a 150e za 16GB.
Sve iznad toga je bacanje novca za nesto sto ko zna sta ce biti ili nece biti.

Ja ne razumem ljude koji daju 250e za nesto sto nije to. Za te pare se uzima polovan Ipad 1 koji
za sada bolji od bilo kog Android tableta a ne nekog HP Touch Pad-a, ili npr neki Transformer za malo vece
pare. Po meni cena u USA na ebay-u od 180-200e za 32GB model je relana a 150e za 16GB.
Sve iznad toga je bacanje novca za nesto sto ko zna sta ce biti ili nece biti.

Ja bih odmah dao 150 za 16GB model, ali......nema...:D

Nazad
Vrh Dno