Šta je novo?

PES 2012

Najveca mana je to sto je AI i dalje neralan do te mere da sam snimio opet dve situacije koje su me smorile toliko da ne zelim vise da ukljucim igru. Prva je ofsajd koji je 100000% i sudija je cak digao pa spustio zastavicu gde sam popio gol, a druga je gol koji morate prosto videti i nadam se da me nece mrzeti ovih dana da okacim. Ta "fizika" jos uvek nije vidjena.. pokret tela i glave i nacin na kojim je on u trku desnom dao gol je bolesno...

Smece.

Cekam ja lepo da izadje za ps3 pa lepo kod ortaka da se skupimo ili do tada i sam uzmem ps3 i da igramo, ovo preko pc-a vise zaista nema apsolutno nikakvog smisla..

Poslednja izmena:
P isto ti i za ps3 i za pc...i tamo imaš iste bagove...ovo je tek prvi demo, neka alpha verzija.

Ja i brat odigrali jednu juče, složili smo se da nema potrebe više 🙂 Prosto je dosadno. Utakmica nije baš bila takva - on poveo, ja preokrenuo, ali u takvim situacijama na PES6, mi smo se drali i skakali iz stolice. Ovde niko nije povisio ton... Kad sam mu pomenuo kako se pomeraju kamere na terenu, komentar "Oni samo se trude oko izgleda, a ništa da igra bude bolja...". Nije 100% tačno, ali mislim da je u zadnjih 4 godine, PES napredovao samo na tom polju. Nešto kao FIFA dok su prethodne generacije konzola bile aktuelne, a PES bio apsolutni šampion. Probaću i konačnu verziju, ali sumnjam da ću da promenim mišljenje.

Ja i drugari odigrali 4 sata uz pivo i složili se da moramo da ponovimo. 😉

Ja i brat odigrali jednu juče, složili smo se da nema potrebe više 🙂 Prosto je dosadno. Utakmica nije baš bila takva - on poveo, ja preokrenuo, ali u takvim situacijama na PES6, mi smo se drali i skakali iz stolice. Ovde niko nije povisio ton... Kad sam mu pomenuo kako se pomeraju kamere na terenu, komentar "Oni samo se trude oko izgleda, a ništa da igra bude bolja...". Nije 100% tačno, ali mislim da je u zadnjih 4 godine, PES napredovao samo na tom polju. Nešto kao FIFA dok su prethodne generacije konzola bile aktuelne, a PES bio apsolutni šampion. Probaću i konačnu verziju, ali sumnjam da ću da promenim mišljenje.

Možda si ostario druže 🙂 PES6 je bio mnogo odavno 🙂

Ja sam probao jednu samo i to protiv racunara. Jeste potpuno drugaciji nego 11 ali da li je bolji...i dalje imam utisak da igraci sami igraju, kao da nemam puno uticaja na desavanja na terenu. Par puta mi se desilo da u odbrani igraci sami ispucaju loptu, iako sam prilicno siguran da nisam nista uradio. Ima dosta do konacne verzije, treba probati i protiv zivog protivnika, samo da ne bude kao u ranijim delovima (tu ne mislim na PES11) da uzmes Ronalda, pustis trk i na "krstic" se vozis oko 16 dok ne nadjes poziciju za sut a pola odbrane trci za tobom i pokusava da te srusi.

Treba ti malo da razumes kako se igra PES...imas jako puno podesavanja sto se tice asistencije AI-a u tvojoj igri, pozabavi se malo tim ako ti se igra uopste...kad poiskljcujes razne "asistencije" za sut, uklizavanje, dodavanje i stavis kontrolu na semi-assisted dobijas veci nivo kontrole, ako si samo "upao" u demo bez ikakvih podesavanja potpuno je logican tvoj komentar.

Jedan savet svima koji igraju bilo koji pes, svake godine ubace nesto novo kao npr ove godine da uzimas loptu u odbrani 1na1 pomocu tastera R2 itd itd, velika vecina oce da u 2011 godini igra moderan fudbal a da koristi iste komande kao pre 15 godina na PS1...ne moze to tako gospodo...

Poslednja izmena:
Treba ti malo da razumes kako se igra PES...imas jako puno podesavanja sto se tice asistencije AI-a u tvojoj igri, pozabavi se malo tim ako ti se igra uopste...

Ajd objasni nam gde.. 🙂 Ima asistencija pasova (onaj slajder) koji izgleda ne radi u ovom demou jer kako god namestis uvek je isto, duzina pritiska X-a nema veze sa tim gde ce otici lopta, uglavnom ce najblizem tebi.. Jesam ja lud ili super cancel ne moze da se radi, nemam kontrolu nad igracima bez lopte uopste.. I +1 ovo sto kaze BooQy u vezi postizanja golova.

Udji u igru, kad dodjes do dela ge biras pomeranjem joypada u levo ili u desno da li ces biti gost ili domacin stisni sut-kocku, imas padajuci meni gde u dve stavke imas dosta podesavanja, poiskljcuj sve u jednoj a u drugoj stavi semi-assisted.

Ne razumem te za jacinu dodavanja, naravno da ide daljem igracu kad stisnes jace...i super cancel radi savrseno.

PES6 je u svoje vreme bio solidan fudbal, imao je kriticno mnogo bug-ova ali je bio zabavan, ali ako cemo tom logikom ISS 2 Club Edition za PS1 je njazabavniji fudbal do sad, ali kako da ga igram danas... isto i pes 6 kako da ga igram danas, sad kad pogledam to cudo izgleda mi kao da gledam kad u seriji "Vesele 70e" igraju onu igru gde sa dve "sipkice" odbijaju "lopticu"(kad to kazem ne mislim na grafiku)...jednostavno to je zastarelo, koliko se god nekom ne svidja novi fudbal on sadrzi mnogo stvari koje su posledica napretka igre i nezamisliv je fudbal bez mnogih stvari koje pes6 ne poseduje...
to je nesto kao kad smo se 96 lesili od FIFA96 igre na segi i onda dodje sony1 na scenu sa valderama fudbalicom, nebo i zemlja, i koliko god smo se kleli u FIFU96 na segi njen "put" je bio zavrsen, PES6 je relano opstao zbog kardinalno loseg PES2008 fudbala a sad mu je mesto u muzeju jer to vise nije ista igra, davno se on pojavio 2005/6 godine...

Poslednja izmena:
Ne verujem kako su sakrili te opcije, ali evo sve sam poiskljucivao i opet nista se nije promenilo, passing na OFF nema veze generalno sa dodavanjima vec da iskljucis da se ne dodaju sami medju sobom dok ih ti ne kontrolises, shooting na OFF isto nista ne menja, opet je sve generalno "FIFA-sto" nekako.

To ti kazem evo ti za sebe "tvrdis" da si fan PES serijala, a ne znas za te opcije, npr drugar i ja smo to odma izvalili cim smo startovali demo, zamisli druge ljude koji zamisljaju da je sve isto ostalo kao kad su pre 10godina igrali na sony-u...ljudska psiha je cudo...

A to da ti je fifasto je ok, mislim tvoje je misljenje i imas pravo na njega...

Ali fora je sto te opcije nisu ono sto ti tvrdis, to je samo da pogasis automatsko dobacivanje medju tvojim igracima, automatsko sutiranje, i uklizavanje.. Sve ono sto su ljudi rekli stoji i nema veze sa nekim skrivenim opcijama.

E onda ne znam o cemu ti pricas uopste...ne mogu ti pomoci...

Pa 'spustas' ljude kako su pajseri jer nisu usli u neke opcije, a te opcije nemaju nikakvog uticaja na igru, neko je pricao kako se lose krecu saigraci a ti mu kazes da ugasi neki 'assistance', koji ne postoji i nema uticaja na igru.

Polako, polako ode ti u neke nepotrebne rasprave, koga je spustam?!Nemoj tako da se ponasas i meni da kacis neka tvoja zapazanja...nikog nisam nazavao ni pajser niti sam nekog spustao, pricam kako jeste.

Pratim vise foruma domacih i stanih vezanih za tematiku PES 2012 i niko se ne zali na kretnju saigraca jer je to ono sto je ispravljeno u odnosu na prethodne verzije i sa ti m su svi zadovoljni...

-ne mozes vise da uposlis na trougao kao ranije, sad je mnogo teze ne ispada odbrana jednim pritiskom na taster, igraci u odbrani se odlicno krecu, u napadu se ubacuju na razlicite nacine i to je dobra strana a ne losa Boze...ima tu i kretnja drugog igraca ali to je za sada mnogima visa matematika.
-kretnja igraca kog kontrolises je odusavila sve, pa i najgore hejtere, bukvalno mozes da driblas na kretnju
-assistance ne postoji, ja ne znam ni sto sam se ja uhvatio u raspravu sa tobom...

Ono sto sam ja pokusao reci tebi(ali to je izgleda mrka kapa) je da igrica napreduje i da ne mozes igru koja je napredovala mnogo da igras kao igru od pre 10 godina - svi hoce da se krecu na "stelice", malo se dodaju poneki dupli pas, stignu do gola i to je to, e ako ih presec i krenes u kontru ocekuju da komp za njih igra odbranu...
ne igra se ni odbrana vise isto, u napadu mozes da kontrolises igraca koji se ubacuje...ima tu jos mnogo stvari o kojima mi se ni ne pise kad ti ne znas da promenis sa full assisted...

Inace ovo nije finalni kod, bice i drugi demo, a posle njega i full igra...

Poslednja izmena:
meni je ovaj fudbal bolji od 2011 i super je ovo sto ce biti dva demoa pa teko onda kompletna igra 😀

Kitserver 12 by Juce
- only afs2fs module

Download: http://ifile.it/iw8lt47/kitserver-12.0.0.zip

PES2012 demo - Replay disable tool

037af922f39d98baf1ab1acb748532682f81177343612d4777e1ba9521e59dfb6g.jpg

Download : http://www.mediafire.com/?ro62mr70px2mamr

How to use :
Select pes2012.exe file
Uncheck to disable replay
Save to finish
Credit : big thanks to Carby

PES2012 demo - New gameplay patch 0.1 by Jankey

Download : http://www.mediafire.com/?jj2ibyos4838fk5

Information
- Adjustment GK & AI
- Intro skipping (skip KONAMI's video)

How to use
- Put exe file to PES2012 demo installed dir
- Play game via "PES2012 - jenkey gameplay patch 0.1.exe"

Enjoy ! more version with new feature soon

meni onaj replay tool jednostavno ne radi u cemu je fora?

Probao sam sad demo, znači oduševio sam se sa gameplay-om.

Par stvari me iritira kod PES-a tokom celog veka (14 godina) igranja :

1. Golmani su retardirani (sporo reaguju, prebrzo nerealno reaguju, nemaju snage da ispucaju preko pola loptu i slicno)

2. Saigraci su nepokretni (Ne ubacuju se, ne prate akciju niti postoji mogucnost njihovog pokretanja u slucaju da hoces da izvedes neku akciju, sve osim duplog pasa je naucna fantastika i zavisi samo od srecnih okolnosti gde se koji igrac zadesio, osim nacelno da u strategiji ukljucis kontre, all attack i slicne gluposti koje ne menjaju igru)

3. Auto-faulovi , MILION puta sam dobio zuti, crveni ili PENAL dosudjen protiv ili za mene jer je igrac SAM uklizao.

4. Ako dobijes crveni UOPSTE se ne oseca da ti fali igrac (mnogo puta sam pobedjivao i to preokrenuo rezultat kada sam dobio crveni), kao i broj igraca u odbrani takodje ne igra ulogu, 3 ili 5 ili 1 svejedno je, mozes sa jednim igracem da osujetis napad u slucaju kontre kada je 3 napadaca na 1 odbrambenog, sto je imbelicilno.

5. 1 na 1 sa golmanom, mnogo je tesko dati gol ako si sam ispred golmana, da ne pricam u poslednjem PESu 2011 da iz penala je umetnost dati gol. Ako ne postavis igraca na pravi ugao a sam si ispred golmana promasices ili odbranice ti 100% sansu. Pretrcavanje golmana je nemoguce kao i varkom ga predriblati "kocka pa iks".

6. Nerealno jaki sutevi iz daljine

7. Golovi iz kornera su takodje retkost kao i iz centar suta

8. A najiritantnije je dati go iz odbitka! Pogotovo ako si iz skoro mrtvog ugla sutirao pa se lopta od golmana odbila u sesnesterac i naleteo tvoj igrac. To cini mozda i 50% golova a uzasno je iritantno jer ni iz cega das go, a iz mnogo bolje 100% sanse ne mozes

Ove mane su konstantne ali ipak volim ovaj fudbal jer sam sa njim sa ortacima provodio vreme i sama igra nije toliko bila ni bitna. Vidim nivi demo ali cini mi se da je ista stvar. Za dobru igru treba 5-6 godina rada, kao za Gran Turismo ili Mass Effect. Ovako se samo uzimaju pare za nedoradjeni projekat. Ali dok ima mrava bice i mravojeda 😀

@Playboy u pravu si bio, odigrao sam jednu tekmu na brzaka i nisam poiskljucivao te glupave pomoci. Sto se tice jacine pasa koliko mi se cini problem je u manualnom pasu, ima onih kao 5 nivoa "automatizacije" dodavanja, i samo na full manualnom imam osecaj da jacina dodavanja ima veze sa skalom tj. koliko drzim dugme. O besmislenosti ubacivanja tih glupavih pomoci necu da polemisem, stvarno ne znam kome to treba. Nije los fudbal sada, samo se dosta teze igra odbrana. I nije mi jasno koja je fora sa onim makazicama??? Izvodim korner, lopta se odbija na nekih 20m, moj igrac natrcava na volej, nikog ispred njega, on se baca ledjima i izvodi makazice??? Trebao sam da snimim, smejurija, zamislite da je onaj bek sinoc sto nam je spakovao gol sa 25m izveo makazice, bukvalno ista situacija, ceo svet bi mu se smejao.

Slazem se sa ovim Tauranum boys-om,iako je to mozda nekom cudno 🙂.Elem nekoliko stvari je popravljeno u odnosu na ranije,a pogotovu ubacivanje saigraca u napad i ucestvovanje njihovo u istom.Ne razumem kako i dalje tu nalazite manu.Takodje pokretljivost,okretnost igraca je mnogo bolja nego ranije,sut mi se takodje cini realnijim i boljim nego na 11-tici.Najvece mane dema su golmani i sudije.Golmane sam siguran da moraju popravit,za sudije se nadam.Jer ovako deluju kao sudije koje sude nasim"vecitim" protiv manjih ekipa,svaki kontakt faul,seckanje igre.Mislim da bi bilo zanimljivo uvesti "prave sudije",ove koje vidjamo da sude po evropi,i to sa svim svojim karakteristikama.Znaci ako volis seckanje igre,biras nekog italijana,ako volis da se igra razvije ,da se ne svira za svasta ,uzmes engleza 🙂...To bi bilo dobro ,mada sumnjam u skorije vreme...I jos nesto ,igru u svoj svojoj "lepoti",tesko ce te osetit kada igrate sa kompom,dosadno brate,ne znam kako vam nije.Najbolje ,ko je u mogucnosti naravno,uzeti original verziju i igrati sve ove lige koje postoje u okruzenju.Tek tu se moze videti,naravno ako imate srece sa netom,kolko ste stvarno jaki 😀.

E ako se ti slazes samnom ne mogu ti opisati koliko mi je lakse, pao mi kamen sa srca... 😉

Inace, odbrana se igra drugacije, nema vise drzis R1+X ili sut+X i cekas da tvoj igrac "samelje" protivnickog i to je to, eventulano da napravis faul kad uklizas nepropisno...mnogi su se u ovom demou zalili na isto sto i ti, posle su shvatili kako se igra odbrana i nije bilo problema, ako te uopste zanima ovo pogledaj neki tutorijal...

Razumem te ,tezak je teret na tvom srcu 😉.

E ako se ti slazes samnom ne mogu ti opisati koliko mi je lakse, pao mi kamen sa srca... 😉

Inace, odbrana se igra drugacije, nema vise drzis R1+X ili sut+X i cekas da tvoj igrac "samelje" protivnickog i to je to, eventulano da napravis faul kad uklizas nepropisno...mnogi su se u ovom demou zalili na isto sto i ti, posle su shvatili kako se igra odbrana i nije bilo problema, ako te uopste zanima ovo pogledaj neki tutorijal...

Mozda da otvore PES akademiju, gde bi se izucavale tehnike oduzimanja lopte i jos mnogo drugih stvari. Pogledaj npr. koliko je ARMA igra bila popularna u mainstream segmentu upravo zbog jako mnogo komandi i dugog navikavanja na iste. Konami se izgleda vodio onom parolom: " Zasto jednostavno kad moze i komplikovano?"
Bolje da su poradili na blentavim golmanima i fizici lopte kao i medjusobnim duelima izmedju jakih i slabih igraca (fizika 0).

Bas sam to hteo da kazem, fudbal je jednostavna igra, kad budem hteo da ucim komboe igracu Street fighter. Isto kao sto je bila prica za stare penale, moram da gledam tutorijale za izvodjenje penala a stari bili odlicno reseni, necu bre iz principa. Kad udjem u igru popaljene sve pomoci, pa onda sve moram da gasim, ali kad ugasim igru moram posle ponovo jer igra to ne pamti dok ne izadje zakrpa, isto je bilo i za formacije u prethodnim delovima, dok ne izadje pach svaki put moram da namestam formaciju...

@Playboy ja se ne zalim nego zapazam, i iskreno da ti kazem ne pada mi na pamet da gledam tutorijale za igranje odbrane, neka oni prave igru kakvu hoce, meni ako se svidja igracu a ako mi se ne svidja iznecu svoje misljenje ovde. Imam to pravo jer sam veran konami fudbalima od prvog dana, svi su mi prosli kroz ruke od prvog do poslednjeg 😉

Poslednja izmena:
@dulsrules, a ti si neki saljivdzija omiljen u drustvu, svi se smeju na tvoje fore, ribe te obozavaju a likovi postuju?

Nije ti losa ta ideja pes akademija inace kao sto rekoh kad igra napredujue logicno je da sadrzi nove elemente,komande... ako je tebi logicno da neko ko veze sa igrom nema moze da drzi R1+X i da ti uzme loptu kad hoce bez faula onda tvoje i moje logicno nije isto i hvala bogu na tome...treba nagraditi skill i trud a to nije lako napraviti(pes2011 je bio epic fail u tom pogledu)
Sto se golmana tice i ja se nadam da ce ih srediti ima jos jedan demo pa full igra, fizici lopte ne znam sta fali cak je to mozda i najbolje u ovom demu pored kretnje igraca, ovo za duele nisam razumeo...

@psaras, radi sta hoces veruj mi najiskrenije da me zabole sta ces da radis, kao sto ti iznosis komentare i ja sam tebi izneo zasto pravis toliko mnogo faulova, a to da li ces ti pogledati kako se u ovom fudbalu oduzima lopta me ne zanima zato sam ti i napisao da pogledas tutorijal, da me brine da li ces ti nauciti da igras odbranu postavio bi ti ja tutorijal, tako da smo se ja i ti skroz razumeli...budi mi dobar 😉

Danas sam skinuo demo, atmosfera je i dalje kao na domaćim utakmicama b lige (znači dok igram već posle par minuta počnem da zevam), sam kolorit mi se nesviđa (tj. ostao je isti), u odnosu na 2011 mi se čini samo brži i ništa više, golman je u prvoj utakmici napravio takvu glupost da je samo digao nogu i pusto loptu u gol umesto da je ispuca. Generalno neću igrati kao što nisam igrao ni prethodnih par delova, sve u svemu očaj.

Sto se tice onih asistencija, sve sam ih iskljucio ali sam opet imao par slucajeva gde igraci sami odreaguju sto mi je neshvatljivo.

Takodje mi se cini da malo komande kasne, imao sam dosta situacija gde igraci kasno ili cak uopste ne reaguju... Najvise je bio slucaj u vazdusnim duelima.

Nazad
Vrh Dno