Šta je novo?

Fotografije - 2011 (Pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije neka steta, i ovako je Bora legenda odavno puk'o 😀

@n1tr0: Canon 50mm 1.8 II. Onaj plastični... :d

Ne skoro, nego bas svi trenutni aparati na trzistu poseduju i video zapis.
Mislim da je krajnje vreme za novu temu VIDEO - 2011, da se kace neki kraci test video zapisi.
Ova tema je postala beskorisna, 99% postova je vise prikaz (ne)znanja fotografa nego same opreme (ako se uopste i pomene oprema pored slike).

Ne skoro, nego bas svi trenutni aparati na trzistu poseduju i video zapis.
Mislim da je krajnje vreme za novu temu VIDEO - 2011, da se kace neki kraci test video zapisi.
Ova tema je postala beskorisna, 99% postova je vise prikaz (ne)znanja fotografa nego same opreme (ako se uopste i pomene oprema pored slike).

1. Ova tema će prvenstveno služiti za pokazivanje tehničkih mogućnosti Vaših digitalnih fotoaparata. Fotografsko umeće je poželjno, ali je u drugom planu.
Opet, sigurno ima i onih koji bi da poprave svoju veštinu, a ovde ima iskusnih članova koji svojim savetima mogu da pomognu onima koji te savete žele da čuju/usvoje.

Zasto bas ti ne bih pomogao grupi od 99% fotografa i preneo im svoje znanje sto je i ujedno i svrha foruma slazes se? ;-)

Procitaj moj post jos jednom.
Nigde ne pominjem da imam znanje i iskustvo, samo ideju da se pored slika napise cime je slikano.
A ideja #2 je da se otvori tema sa video zapisima fotoaparata, jer sam uveren da ljude danas to zanima isto koliko i fotografije.

2rwpcma.jpg

Procitaj moj post jos jednom.
Nigde ne pominjem da imam znanje i iskustvo, samo ideju da se pored slika napise cime je slikano.
A ideja #2 je da se otvori tema sa video zapisima fotoaparata, jer sam uveren da ljude danas to zanima isto koliko i fotografije.

Ova tema je postala beskorisna, 99% postova je vise prikaz (ne)znanja fotografa

E to mene asocira na to da znas i da se razumes. Pa reko da das savete svima jer kako sam kazes 99% fotografija su po tebi smece. 🙂

... samo ideju da se pored slika napise cime je slikano...

Vise od npr. 80% fotki postavljenih na ovom topic-u u sebi sadrzi exif koji ti pokazuje i cime je fotkano i kakve su bile vrednosti svih parametara. Kod moje prve fotke sa ove stranice to izgleda otprilike ovako:

...ovo je samo deo podataka, onih najosnovnijih.

Da bi mogao da dobijes exif na slici na net-u (a da ne moras prethodno da je skidas na svoj hard, pa posle gledas u nekom pic viewer-u) dovoljno je da instaliras plugin "Exif Viewer" za Firefox (ako koristis Firefox).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Čovek je malo nervozan 😀

Poslednja izmena:
jako cudan pauk 🙂

Bravo ppredrag. Eto kako i sa obicnim aparatom mogu da se naprave lepe slike.

Pozdrav.

odlicna ^^^

jako cudan pauk 🙂

To nije pauk, pauci rastu do neke granice a onda se presvlace tj. odbacuju stari "oklop", tako nekoliko puta dok ne dostignu polnu zrelost. To sto si uslikao je ono sto je ostalo posle presvlacenja, vidis koliku pukotinu ima na ledjima 😉
Izvinjavam se na off -u ali vidim da je covek u cudu. Inace fotka je skroz ok 🙂

To nije pauk, pauci rastu do neke granice a onda se presvlace tj. odbacuju stari "oklop", tako nekoliko puta dok ne dostignu polnu zrelost. To sto si uslikao je ono sto je ostalo posle presvlacenja, vidis koliku pukotinu ima na ledjima 😉
Izvinjavam se na off -u ali vidim da je covek u cudu. Inace fotka je skroz ok 🙂

Hvala druze nisam znao bas mi je bilo cudno 🙂))) Ps fotkano je sa WB550 MF nije lose odradio posao 🙂

6083131355_5c67946d44_b.jpg

evo jednog obada...nasao sam ga mrtvog, pa sam mogao lepo da mu pridjem 😀

Jako lepa slika.

Ima te svuda Midgarde 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno