Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ja sam trenutno ponovo na CM7. Poboljšali su kameru i koriste gingerbread bootloadere tako da je baterija malo bolja nego ranije. Ne radi FM, i delimično ima problem sa 720p prikazivanjem (radi samo sa dice playerom).
Probao sam usput i MIUI ali mi je nekako bio trom i display nedovoljno osvetljen na auto. Inače ovaj rom verovatno najbolje izgleda i ima najbolji sistem za promenu tema.

Poslednja izmena:
opet ja...

pre par strana sam napisao da sam kupio kabal i nakacio tel na komp kuci u Srbiji na kome imam xp sp2 i komp nece da ga prepozna ni kao mass storage niti Kies.

Odem do drugara i nakacim na win7 odmah nadje drajvere i uspeo da udjem kao mass storage

Sad sam se vratio u Bec i na ovom lap topu imam Vistu i ona nece da prepozna telefon...onaj baloncic dole da trazi dreivere ali nista...nepoznati uredjaj

problem je sto ovaj komp nije moj inace bih stavio win7 jer na njemu radi

inace skinuo sam i istalirao SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones_x86

ima li neko ideju sta da radim...

na telefonu mi je jos uvek Eclair ...nikako da ga updatujem jer nisam imao kabal, sad nabavio kabal, a on nece radi

Poslednja izmena:
ti bas imas problem sa drajverima? Skini kies, instaliraj, restartuj, promeni port... ako nece... **** ga.
Virtual PC, instaliraj win7, flesuj, deinstaliraj virtual PC i taj pojma nema ciji je...:)

Zaglavio mi se fon. Inace je 2.2.1 stock (telenor)
Stoji onaj znak S i samo ucitava...sta da radim?
Verovatno najbezbolnije je reinstalacija. E sad moze neko da mi postavi link za 2.3.4 please...

Imam jedno pitanje u vezi softvera.Trenutno koristim 2.3.4 JVQ deodex verziju i rutovao sam fon.Instalirao sam darky 10.2 i za sada sve radi ok.Darky 10.2 sam skinuo sa samfirmware.com ali mislim da je on klot softver.Moje pitanje je koji je za sada najbolji rom od darky-a i odakle mogu da ga skinem?Znaci sa preradjenim ikonama i sve ostalo sto se podrazume koje dolazi sa kuvanim romom.Ako moze neko da mi odgovori.

Nece...i dalje se vrti i ucitava...

Fleshovanje odradjeno i fon radi. Zahvaljujem se na ovako brzom odgovoru. A sad odoh da popijem u to ime :D

instaliran je kies....ne prepoznaje ga

aj me podseti, molim te, kako da promenim port

Ubodes usb u drugi port, probaj onaj zadnji

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ahaa..nisam te razumeo malo pre :):)

probao sam sva 4 usb porta i isto

E j.bi ga onda nadji nekog ko ima normalan racunar i zavrsi to. Treba ti 10min
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Bila bi mrtva trka izmedju tebe i Cezariusa :)
Jos ako je neka zestina u pitanju, uf :)

xaxa sve ste ludi :cigar: nego sta mogu ja od ovih foldera da izbrisem koji mi stoje u telefonu. Sve je ostalo od proslog Rom-a (Igo, Camera360, net.b92. ZombieBooth...itd)

Ljudi POMOC!

Digo 2.3.4

po upustvu

Trazio je Pittsburgh a i za ostale kome treba JVP (2.3.4)

Skini ovo
http://hotfile.com/dl/120782210/8ac6b60/XXJVP.rar.html
pass samfirmware.com

i ovo
http://www.megaupload.com/?d=A3TTLYNJ

1. napuni bateriju do 100%
2. Instaliraj Kies zbog drajvera pa ga ugasi
3. U windows procesima ugasi procese Kies (ima ih 2)
4. Pokreni ovaj drugi sto si skinuo (Odin) ali kao Run as administrator
5 U PIT stavljas fajl iz prvog skidanja s1_odin_20100512.pit
6 U PDA ----------II-------------------------- CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.m d5
7 U PHONE -----------II ------------------- MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5
8 U CSC ----------- II ------------------- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5
9 OBAVEZNO STIKLIRAJ RE-PARTITION a tu ti je i slika kako treba da izgleda u Odin folderu
10 Pokreni tel u download mode
11 Ubodi kabal i sacekaj da ga Odin prepozna (pojavice se zuti pravougaonik u gornjem levom uglu gde pise ID:COM)
12 klikni na start
13 kad se restartuje imas 2.3.4 (ne diras nista dok se telefon ne pokrene skroz)

Za root:
1 Isto pokreni Odin onako kao gore
2 stavi ovaj root sto sam ti poslao u PDA
3 NE STIKLIRAJ RE-PARTITION (ostaje stiklirano Auto reboot i F.reset time)
4 Pokreni tel u download mode i ubodi kabal (isto kao i gore)
5 klikni na start

Sad ti je i rutovan

Jos uradi Factory reset

U prvom fajlu je folder Odin3-v1.85. NJega nemoj da koristis. Zato sam i postavio drugi fajl Odin v1.3

krenuo da ga rootujem i telefon mi se ugasi u sred roota. sad cim krenem da ga upalim izbaci mi ikonicu "nacrtan telefon u mrezi sa racunom" i ne mogu mu nista.

HELP PLZ PLZ PLZ!

cime si krenuo da rutujes?
Kad otvoris folder "root" u njemu je tar fajl. NE OTPAKIVATI GA. Samo flesovati u PDA

Poslednja izmena:
uff presko sam se.
Uspeo sam da ga nateram nekako da ode u download mod i p ponovo instalirao 2.3.4...

ajde da se ne za****m ponov...

kad radim root. jel samo u PDA stavljam CF-Root-XX_OXA_JVP-v3.7-CWM3RFS ili treba da stavim i u PIT s1_odin_20100803.pit ??

Au brate u PDA bez re-partition. Fajl je u tar kad otvoris folder. Ajde malo citaj gore
Mozes i ti da obrises :)

Tako sam i uradio... samo sto mi se ugasi telefon. Ajde sad cu opet da probam da vidimo.

EDIT:

opet ista prica...

asdasdgyw.jpg

Poslednja izmena:
Ajde za pocetak stavi samo rom da ti normalno radi.
Proveri koja je verzija Settings/about.
Da nisi mozda skinuo jednu verziju roma a root za drugu....

Kako ti se ugasi. Pa i treba da bude ugasen, pa onda udjes u download mode. Probaj drugi usb port, proveri kies procese da nije neki aktivan. Odin stavi u jedan folder i u njemu treba da imas odin3 v1.3.exe i odin3.ini. Pokreni kao run as administrator. Probaj i da restartujes racunar

Poslednja izmena:
Ajde obrati paznju na par strane u nazad. Tu je postovan link ka milky modu (stock rom sa nekim dodacima) On dolazi sa root-om. Probaj sa njim. Ja sam na njemu trenutno iiiiii nije toliko los.

Odradio sam ja upgrade na 2.3.4 bez problema.
To radi super.
Trenutno FW version: 2.3.4
Baseband version: i9000XXJVP
Build number: GINGERBREAD.XXJVP

@j sasa
Upalim ja download mod ubacim PDA u odina ( ovaj root ) picnem start, napise mi FAIL i telefon se ugasi i ne mogu da ga upalim vise. Jedino download mod pa opet instal 2.3.4

Nazad
Vrh Dno