Vladimire moram te razocarati ali nV vec ima 28nm sample
Ne veruj svemu sto procitas na netu
U ovom slucaju ceka se na seriju 7xxx da bi se dao odgovor.
A to o skartiranju ne znam gde si video i to kad je nVidia UVEK kasnila osim sa problemom u 40 nm procesu proizvodnje.
A i taj skart kako ga ti vidis bi pre uzeo jel uvek bolje radi od svake ATI serije koje izbace
A to kaskanje mi nikako nije jasno jer godinama ATI kasni za nV i po tehnologiji npr ( DX11 tesselacija) i po brzini chipova i po svemu sudeci
nikad i nece biti prvi jer nemaju adute da budu vodeci lider na polju grafickih akceleratora .
No tema nije o tome pa cu sacekati i ovu famoznu seriju 7xxx i taj napredak jer me bas interesuje taj boost i ponovno prodavanje magle ko
sa serijom 6xxx.Malo sjajne folije,masnica i kupujte ljudi![]()
A to o skartiranju ne znam gde si video i to kad je nVidia UVEK kasnila osim sa problemom u 40 nm procesu proizvodnje.
A i taj skart kako ga ti vidis bi pre uzeo jel uvek bolje radi od svake ATI serije koje izbace
A to kaskanje mi nikako nije jasno jer godinama ATI kasni za nV i po tehnologiji npr ( DX11 tesselacija) i po brzini chipova i po svemu sudeci
nikad i nece biti prvi jer nemaju adute da budu vodeci lider na polju grafickih akceleratora .
No tema nije o tome pa cu sacekati i ovu famoznu seriju 7xxx i taj napredak jer me bas interesuje taj boost i ponovno prodavanje magle ko
Jel ono rekosmo 30% ili 50% napretka?70%?
Koja su predvidjanja tj sta kaze kristalna kugla?![]()
Meni je bitnije koliko ce da unaprede teselaciju, samo uvodjenje onog klizaca u CCC-u koji omogucuje softversko smanjenje faktora teselacije(koje pritom ne funkcionise bas tamo gde treba, u C2 dx11 pomeranje klizaca nema nikakvog efekta jer je nVidia kroz microcode izgleda isforsirala teselaciju kroz shadere u Crysis-u) je svojevrsno priznanje AMD-a da su teselatori u 6xxx seriji usko grlo i pored napretka u odnosu na 5xxx seriju.
Sirove performanse jesu bitne i ocekujem pomak slican onom pri prelasku sa 4xxx na 5xxx seriju ali bi bilo najvaznije da isforsiraju napredak na polju teselacije sa 7xxx generacijom.
Umesto da te nagrade kao animatora tema oni ti sude![]()
![]()
strasno :d:d
Kugla logike nalaze 70%, posto se ipak prelazi sa 40 na 28, jer kao i sto sam znas prelazak sa 90 na 55 je doneo dosta![]()
Nadam se da nisi okacio ovaj snimak kao "dokaz" sta se moze uraditi sa voxel grafikom, posto ti ljudi prodaju vecu maglu od Nvidije i AMD-a zajedno. Carmack i Notch su vec objasnjavali koliki je scam. GPGPU ti nece toliko pomoci sa voxelima, problem je obimnost i uopste koliki je bandwidth potreban za tako nesto.
Evo priznajem da nisam neki žešći znalac o tim tehnologijama ono sam zaključio na osnovu svega dosad viđenog. Jel ti iskreno misliš da AMD nema sample u 28nm? Negde sam pre čitao da projektovanje jedne generacije grafičkih čipova traje 2 godine i da polako smanjuju na godinu i po, ako obe firme nemaju sampleove u 28nm sada to bi stvarno bilo čudno.
za 3DFX si trebao da prodas oba bubrega zato su ga i svi obozavali jer ga skoro niko uzivo nije video![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari