Šta je novo?

ASUS O!Play Mini

vec je ubacen najnoviji firmware, a GOTO ne radi skoro uvek kod micro high def. filmova velicine 400-700mb, od 9 takva filma ne radi 5, max. premotavanje unapred je 2x, u unazad uopste ne mota

Mota i nazad samo nije kao napred i nije kao na VHS kaseti, kad motas unazad malo budi strpljiv i na slepo zaustavljaj posle ces i sam steci osecaj kad da prekines.

pitanje za vlasnike: da li je moguce sliku zumirati (dakle ne strecovati) tako da prekrije ceo 16:9 ekran?

kod mene ne pokazuje da je uopste moguce premotavanje.Kad na daljinskom pritisnem motanje napred-nazad
pojavi se strelica-krstic u gornjem levom uglu kao znak da je ta funkcija nedostupna.
probacu da negde nadjem stari firmware 1.06 pa da vidim sta ce biti

izasao je novi firmware 1.12 (ftp://ftp.asus.com.tw//pub/ASUS/Digital_Media_Player/Mini/), pa ko zeli neka proba

V1.1.2
New feature:
Autorun playlist file. (only support UTF8)
For movie and music, the file name of playlist is playlist.m3u.
For photo, the file name of playlist is playlist.alb.
Autorun folder
For folder, the directory name is playlist.
V1.1.1
Bug fixed:
1. After system resume, there is no audio out from LR. (TSD)
2. The information for repeat all was wrong when change to next video file.
3. No audio issue for RTK1055 DC-A51
4. After playback resume, the codec of external subtitle would be reset to the result of auto-detection. (TSD)

da li neko zna cemu sluzi fajl result.bin u najnovijem firmwareu?

Momci imali kakvih vesti kako radi novi firmver i kako ste generalno zadovoljni minijem.

I mene zanima za cenu do 80€ koji je uređaj ove vrste, bestbuy? I naravno kako ste zadovoljni vašim uređajem?

Izgleda šašavo ali radi po ovom principu koji je @space... naveo! Sumnjao sam u taj reset kada je uređaj uopšte nema struje, ali eto, izgleda da radi. Pre toga sam se baš patio! :( Sada ćemo da vidimo nove rezultate v.113

Zna li neko moželi da se kači USB Hub na usb port.Malo je nezgodno ako imaš eksterni hard a povremeno kačiš i fleš

Zna li neko kako se ubacuje kartica u čitač

Dobro,mislim kontakti okrenuti na dole predpostavljam.Da li se kartica zabravljuje kao na digitalnom aparatu tj ulazi cela unutra ili ostaje da viri.Nebih da nešto polomim.
I USB hab sa napajanjem ..

Poslednja izmena:
Koja je razlika između Asus-O! Play Mini-ja i O!Play HDP-R1?
Znam da ovaj drugi ima i LAN konekciju i da je stariji model, ali da li je u nečemu slabiji od Mini-ja?
Budući da je samo nekih 10EUR skuplji od Mini-ja, da li je onda on bolja kupovina?

Imaš specove na sajtu samo ih uporedi.

Ja sam prezadovoljan do sad, tj. sad je izašao mini PLUS :) koji realno sabija, pa se nosim mišljenjem da ga kupim :)

ASUS O!PLAY mini je još uvek best buy, a evo i novog FW-a:

[Release Note] O!Play Mini_V1.14
1.Added video extension formats : m1v and m2v
2.Fixed the issue of skipping 10 seconds when playing some mp4 files.
3.Fixed abnormal display issue of txt (*.TXT) subtitle

Poslednja izmena:
Meni se O!PLAY mini kvario 3 puta za pola godine koliko sam ga imao, više mi je bio u servisu nego što sam ga koristio, pa sam uspeo da izboksujem nazad mojih 8.500 din i da dodam nešto para i uzmem novi WDTV Live. Baš sam se razočarao u Asus kao firmu, znam da je ovo osnovni model, ali toliko loš kvalitet izrade, daljinskog i onaj ružni meni, brrrr. Drago mi je da su mi vratili lovu i da sam ga se ratosiljao.

Baš čudno, pošalji mi molim te gde si ga kupio i ko ga je servisirao. Sad sam proverio ni jedan jedini nije bio vraćen, no ajde još jednom da proverimo. ASUS je napravio odličan potez sa ovim uređajima, i okvalitetu nema šta da se priča.

Sa druge strane Digital magazin za Januar mesec deli kupone uz kupovinu svog magazina. Kupon se iseče i odnese u Tehnomaniju, te uz kupovinu bilo kojeg od ovih O!PLAY uređaja na poklon dobijate 8 ili 16GB (nisam siguran) kingston memorije.

Poslednja izmena:
slazem se sa ovim.
o!play mini je dobar plejer, od 1 do 5 dao bi mu ocenu 4, a ako se uzme u obzir cena i mogucnosti,
onda on vredi vise nego sto kosta.
Mislim da je jedina sustinska razlika od primeraka koji kostaju i preko 200 evra pristup internetu, a vecini to nije ni bitno.
Uz 5-10 sitnica koje se mogu popraviti novim softverom
(mada mi nije jasno sto vec jednom proizvodjac to ne popravi), ovaj plejer bi bio odlican izbor, pun pogodak.
Za one koje traze nesto savrseno, treba pogledati i nesto drugo.

Upravo tako, ja se nosim mišljenu da prodam postojeći i uzmem PLUS verziju kojia ima i LAN i WiFi, čak ima opciju da povežeš bežično telefon ili laptop i da u realnom vremenu strimuješ recimo film na televizor preko O!PLAY mini plusa. Video sam uživo kako sve radi i oduševio sam se. :)

Kupio sam ga u T****maniji (ne znam da li sme da se reklamira) a serviser je Kimtec, tamo na Vilinim Vodama, izlomih se svaki put dok sam išao do tamo. Ne mogu da se žalim na ove što su mi prodali,regularno su mi vratili lovu, ne mogu da se žalim ni na servis, uvek su brzo pregledavali i popravljali, mogu samo da se žalim na kvalitet ovog plejera, ali sada je sa tim gotovo, uživam u WD-u. :)

Upravo tako, ja se nosim mišljenu da prodam postojeći i uzmem PLUS verziju kojia ima i LAN i WiFi, čak ima opciju da povežeš bežično telefon ili laptop i da u realnom vremenu strimuješ recimo film na televizor preko O!PLAY mini plusa. Video sam uživo kako sve radi i oduševio sam se. :)

to mozes sa svakim Media Playerom koji ima u specifikaciji istaknuto da podrzava UpNP protokol i DLNA Certified....dovoljno je samo da na neki komp,zavisno koji Os koristis,instaliras neki Media Server...i sve gledas sa kompa,na tv...preko media playera..Video,muzika..slike...
neki Lcd televizori zadnje generacije,imaju ove sertifikate....:)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UPnP_AV_media_servers_and_clients

moze li neko da predlozi kako je ko podesio video postavke, ako moze
u nekoliko varijanti, (osvetljenost , kontrast, zasicenje, nijansa(boja),
nikako ne mogu da nadjem dobru kombinaciju da bi
slika bila prirodnija.

Mene sa ovim uredjejem jedino d*ka premotavanje u rikverc, i to je bas pocelo da me zesce smara...

Sa druge strane Digital magazin za Januar mesec deli kupone uz kupovinu svog magazina. Kupon se iseče i odnese u Tehnomaniju, te uz kupovinu bilo kojeg od ovih O!PLAY uređaja na poklon dobijate 8 ili 16GB (nisam siguran) kingston memorije.

Gde se nalazi taj kupon??? Ja nisam dobio nista :( A imao sam veliku dilemu samo Mini ili Mini Plus,a u Digitalu ispljuvase Mini Plus,tako da cu verovatno uzeti Mini,pa bi mi dobrodosao taj kupon :)

Nesto ga slabo ima po prodavnicama, da li neko zna kada ce (i da li ce) doci sledeca tura ?

A kako da koristim 2,5" eksterni disk ako player ima samo jedan usb ulaz a iz diska imam dva usba (onaj ipsilon kabel).

Vrh Dno