Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

Ok, to je .hu sajt, a gledaj šta je na njihovom .com sajtu:
http://www.wayteq.com/xpad7.html
http://www.wayteq.com/xpad7_1.html

Ma ko tu koga folira sad...

P.S. Inače, taj Amlogic AML8726-M SoC ako bude, ima da bude ubica, neka je i jedno jezgro, bitan je Mali-400, isti GPU kao i u SGS2, koji ubija sa performansama, a Chainfire je već preradio drajvere da nema šta ne može da pusti, i Tegra igrice , ma sve najnovije, ali da vidimo prvo...da ne bude neki opet Telechips, Rockchips, Dupechips i slično...

I još nešto, eno ga jedan takav Wayteq na limundu...rezultat u Quadrantu je 985 ... o čemu mi pričamo uopšte, moj bivši nook je ubija 2000 na istom, znam da je to sintetički test, ali sa froyom i takvim SoC-om, mora da ubije bar 1800...

Rezultat u Quadrantu zavisi od rezolucije ako se ne varam a kod njega je 800x600. Kako bilo, dok ga ne probam ne znace testovi mnogo :) Jedna dopuna za NetCat-pusta 1080p filmove bez ikakvog problema, prvi put sam pustio u losem plejeru. Mvideoplayer radi kao san i ne samo da pusta vec je saltanje u okviru filma u delicu sekunde. Prilicno sam se iznenadio jer i na mom kompu 1080p kad skacem sa scene na scenu oce da zakoci :)

mislim 1080p na 800x480 ..ako nemoze preko hdmi puna rezolucija taj info je totalno beznacajan i bitan je kolko i da li tablet ima wifi- mnogo je vaznije dal je precizan ekran,da li stucaju igre, dali baguje android i aplikacije,koliko traje baterija, da li kvrcka plastika ko da ce se raspasti svakog trena itd. nego dal klizi 720 i 1080p na tu rezoluciju.

ja sam to pricao par postova iznad. to je bezvezan info na svakom tabletu, a ljudi izgleda se naloze ekstra na sve to. ja sam ubedjen da bar ja sto sam prodao 20 FT2-jki, niko osim Weasel-a nije upalio HDMI jednom u zivotu, a on je to radio da bi vido jel radi.

ovo sto rece LoverBoy - kako funkcionise tablet, u realnom koriscenju, a ove specifikacije su sviranje dzonsonu, pogotovo neke ovako pompezne poput DDR3, a ni ne moze da radi.

elem, sutra i ja da vidim svojim ocima netket, pa da dam komentar.

mislim 1080p na 800x480 ..ako nemoze preko hdmi puna rezolucija taj info je totalno beznacajan i bitan je kolko i da li tablet ima wifi- mnogo je vaznije dal je precizan ekran,da li stucaju igre, dali baguje android i aplikacije,koliko traje baterija, da li kvrcka plastika ko da ce se raspasti svakog trena itd. nego dal klizi 720 i 1080p na tu rezoluciju.

Pogledaj moje postove nekoliko strana iza i dobices sve odgovore :) Jedino sto nisam odgovorio-preko hdmi moze puna rezolucija, dakle 1080p. Al evo skupljeno sve na jednom mestu: ekran je vrlo precizan i jako lepo odgovara na komande, pored toga boje su vrlo zive i prirodne. Android bukvalno leti na NetCatu, probao sam desetine aplikacija i nisu radile Zenonia 3 i jos jedna igra, aplikacija Neocore kaze da moj gpu nije podrzan i... to je to ako se dobro secam. Igram upravo Pes2011 i klizi bukvalno bez i najmanjeg zastoja, cak radi i Modern Combat od Gamelofta koja je navodno vrlo zahtevna, a uspeo sam da pokrenem i PSX emulator i da probam Silent Hill i Resident Evil 2 koji rade sasvim ok. Baterija traje oko 4 sata sa intenzivnim koriscenjem, dakle igre, wifi, filmovi. Plastika i izgleda i oseca se pod rukom fenomenalno, nema ama bas nikakvog krckanja cak ni kad se jace stisne i vrlo me podseca na Samsung Galaxy Tab verovali ili ne. I za kraj-zvuk. Bolji je nego na polovini laptopova sigurno :) A kad se stave dobre sluske-prosto sjajno!

Hvala puno , to su vec relevantni podaci i lepo je cuti da hdmi radi u full hd i da android i aplikacije ne baguju i da su izrada kucista i ekran odlicni.
Ako je sve tako kao sto kazes onda ce biti best buy sto se tice jeftinih tableta (dok ne stignu xpad70 i archos 7c v2).

Sto se toliko polaze u xpad, kada se ne zna ni koji je procesor u njemu, ARM9 ili Cortex A8?

Johnnny - ne daj se zbuniti:

ARMv6 = ARM11 = prvi ARM procesori sa mogucim klokom od 1Ghz, najpoznatija izvedna ove varijante je Quallcom Snapdragon na 1Ghz u veshtachkom Dual core rezimu.

ARMv7 = CortexA = u ovu grupu spadaju A8, A9 i A15, gde je A8 najjaci single core (postoje vestacki dual core) a A9 i A15 su "buducnost" ove arhitekrure.

e sad - vidim i ovde ide zabluda o nekakvoj realnoj snazi - ne poredite stvari sa desktop procesorima, jer je prica skroz drugacija. mnogoooo vise zavisi ko je, i na koji nacin napravio procesor, nego dal je ovaj ili onaj, i dal je dual core ili single core. takodje, imao sam prilike da vidim totalno razlicite preformanse u realnom radu, od onog sto kazu Quadrant i ostali Benchmarci za Android/mobileOS. daleko je veca razlika izmedju ARM11 i Cortex A8, nego sto je izmedju A8 i A9. trenutno stanje je takvo da osim 3D igara, nikakvu prednost nece da vam donese davanje novca za takve neke uredjaje, jer je ovde slucaj da je hardver podosta ispred softvera.

Johnnny - ne daj se zbuniti:

ARMv6 = ARM11 = prvi ARM procesori sa mogucim klokom od 1Ghz, najpoznatija izvedna ove varijante je Quallcom Snapdragon na 1Ghz u veshtachkom Dual core rezimu.

ARMv7 = CortexA = u ovu grupu spadaju A8, A9 i A15, gde je A8 najjaci single core (postoje vestacki dual core) a A9 i A15 su "buducnost" ove arhitekrure.

Nisam se zbunio, mislio sam na ARM9, iliti pretecu ARM11, mislim da sam negde cak procitao da je u pitanju RK2818 (mada, koliko ja znam, on radi na 1GHz, a reklamirani takt na toj strani je bio 660MHz, sto je blize RK2808, koji ne moze ni Ecalir da pokrene).

Previse sajtova, previse specifikacija, ne znam vise jel u njemu Cortex A8, Cortex A9, ili ARM9...

au, pa nije valdja taj krsh. nego - mogli bi da sredimo malo ovu temu, i da se maknemo odavde sa komentarima koji nisu o Netcat2. ako se slazete samnom .. ?

covece, ne moze :) nisam ja lud kad pisem, ne moze iPad da tera na teveu preko 1024x768, kamoli tablet s'bliskog istoka

Pa znam da si rekao da ne može, čovek sad reče obrnuto :d

vidi stvarno, rekao da moze ... sad mi se sve nesto cini da je Arheolog jedan od ovih iz Blueberry-ja, iznosi nemoguce podatke zarad reklame uredjaja.

dakle - to sto ti vidis kao 1080p je downscaled na rezozluciju tableta, pa onda upscaled za teve na 1080p, a nije 1080p. Asus transformer, Xoom i iPad2 ne mogu to da urade, a netcat posebno ne.

uzmi i sa nekim eksternim uredjajem snimi ono sto ide na teveu, dok na HDMI out-u pustas nesto sa tableta, i onda taj snimljen fajl pusti u dva plejera na PC-ju.

Poslednja izmena:
vidi stvarno, rekao da moze ... sad mi se sve nesto cini da je Arheolog jedan od ovih iz Blueberry-ja, iznosi nemoguce podatke zarad reklame uredjaja.

dakle - to sto ti vidis kao 1080p je downscaled na rezozluciju tableta, pa onda upscaled za teve na 1080p, a nije 1080p. Asus transformer, Xoom i iPad2 ne mogu to da urade, a netcat posebno ne.

uzmi i sa nekim eksternim uredjajem snimi ono sto ide na teveu, dok na HDMI out-u pustas nesto sa tableta, i onda taj snimljen fajl pusti u dva plejera na PC-ju.

E sad, nije ni bilo pitanje da li je to downscaled ili sta, vec da li moze da pusti film u rezoluciji 1080p sa uredjaja na tv recimo. Evo kako je to uradjeno sa Galaxy Tab-om(za NetCat video nemam) http://www.youtube.com/watch?v=kgBDaZgM2Mg Meni se ne cini output na tv-u los a vama? A evo i jednog primera sa meni nepoznatim tabletom http://www.youtube.com/watch?v=7D3NlErbtSw I jos jedna stvar-ja nisam jedan od onih iz Bluberija.... Ja sam Bluberi LICNO http://sr.wikipedia.org/sr-el/Мајкл_Блубери

hahah izvini, bluberi :D

Samsung Galaxy Tab Media Dock jeste u stanju da pusti 1080p jer shalje instrukcije u tablet, da mu se vrati nativna rezoluzija fajla. ostali uredjaji pustaju maksimalno 720p upscaled na gornju rezoluciju shirine ekrana, pa deluje ljudima kao da je 1080, a zapravo je 768/800 piksela. Transformer primera radi, ima podeseno da sve sto pusta preko HDMI-ja, outputuje na 720p koja god da je rezolucija video-a

hahah izvini, bluberi :D

Samsung Galaxy Tab Media Dock jeste u stanju da pusti 1080p jer shalje instrukcije u tablet, da mu se vrati nativna rezoluzija fajla. ostali uredjaji pustaju maksimalno 720p upscaled na gornju rezoluciju shirine ekrana, pa deluje ljudima kao da je 1080, a zapravo je 768/800 piksela. Transformer primera radi, ima podeseno da sve sto pusta preko HDMI-ja, outputuje na 720p koja god da je rezolucija video-a

Verujem ja tebi, uopste nisam toliko upucen u tu materiju, najiskrenije me ne interesuje da sa tableta prebacujem sliku na monitor. Eventualno ako se neko nadje da hoce da pogleda film sa taba na tv-u, a i to ce ljudi jako retko da probavaju. Mislim, glavno je da moze a i kvalitet slike je ok.

Ljudi, sry za off unapred...
@Igoritza Da li ti je stigla PM od mene? Nesto me j** ovaj forum, dva puta sam poslao. Kada stisnem posalji, vrati me na slanje poruke i nemam nijednu u sent folderu....:S:

Kad se vec pojavio ovaj off, isto pitanje, arheolog1981, jel stigla moja poruka? Posto ovaj put nisam siguran. Da li ikome snima poslate poruke?

A kad smo kod Blueberryja, vise ne uspevam da ispratim graficka resenja. Dok nisam shvatio da i Exynos ima Mali GPU, mislio sam da je slaba stvar, sada vise ne znam da li je to nesto matoro genericko sto ARM gura u svoju arhitekturu samo da bi mogli da kazu da postoji, ili zapravo ima neku snagu. Kako se pokazao?

Kad se vec pojavio ovaj off, isto pitanje, arheolog1981, jel stigla moja poruka? Posto ovaj put nisam siguran. Da li ikome snima poslate poruke?

A kad smo kod Blueberryja, vise ne uspevam da ispratim graficka resenja. Dok nisam shvatio da i Exynos ima Mali GPU, mislio sam da je slaba stvar, sada vise ne znam da li je to nesto matoro genericko sto ARM gura u svoju arhitekturu samo da bi mogli da kazu da postoji, ili zapravo ima neku snagu. Kako se pokazao?

Ako mislis na poruku od jutros u 1 i nesto da. Kasnije nisam dobio nista od tebe. Ni ja ne mogu da vidim poslate poruke, mislim da nije bug vec feature :)
Edit: nije bug ima da se namesti u opcijama :) Kontrolni panel pa u levom uglu pod my account ima promeni opcije a tamo ima da se stiklira save a copy of my sent messages.

Poslednja izmena:
Pisam sam pre 10tak dana i na email i na kontakt strani Blueberry-ja ostavi poruku, u vezi sa specifikacijom uređaja, i kada će se isti pojaviti na oficijelnom sajtu kompanije...
Naravno, nema odgovroa, nemam reči koji su oni lakrdija od kompanije...

Ostakje da se nadam da je onaj Wayteq malo ozbiljniji...

Pisam sam pre 10tak dana i na email i na kontakt strani Blueberry-ja ostavi poruku, u vezi sa specifikacijom uređaja, i kada će se isti pojaviti na oficijelnom sajtu kompanije...
Naravno, nema odgovroa, nemam reči koji su oni lakrdija od kompanije...

Ostakje da se nadam da je onaj Wayteq malo ozbiljniji...

Pozdrav svima, dobio sam netcat 2 juce na test, pa da iznesem utiske.
Uredjaj vec prilikom prvog kontakta ostavlja odlican utisak, zaista deluje mnogo kvalitetnije i "skuplje" od jedinice. Za nijansu je deblji, ali je cvrst i kompaktan, jednostavno daje osecaj da u rukama drzite daleko skuplju spravu. I po dizajnu je sada vrlo slican prvom Galaxy tabu, sto je po mom misljenju pozitivna stvar. Ukratko - ja sam izgledom i opstem utisku kvaliteta izrade odusevljen, i to ne samo spram cene uredjaja, ovakvu izradu bih ocekivao i od brand name tableta.
Ono sto meni smeta je glossy ekran, koji se zamazuje, skuplja otiske i umanjuje citljivost, sto u zatvorenom prostoru nije neki problem, ali verovatno je situacija napolju, pa jos na suncu dosta losija.

Uredjaj radi jako lepo, mozda sam ja imao srece da mi je zapao neki koji nema problema kakvih je imao Zekaisapa, ali ja sam jako zadovoljan. Brz je, odlicno se krece kroz menije, a sto je najvaznije, odziv ekrana je odlican. Ovaj kapacitivni ekran mogu slobodno po odzivu da uporedim sa ekranom kod ipada 1 koji sam takodje imao prilike da cackam par dana. Precizan je i ima dobar odziv.

Sa druge strane, rezolucija od 800x480 nije bas neki vrhunac kvaliteta, ali za ovu velicinu nije ni premala, mogao bih da kazem da je sasvim zadovoljavajuca, ali to naravno zavisi i od potreba i licnog ukusa itd. Mada, za Android 2.3 koji nije predvidjen za vece rezolucije i ekrane, mozda je i prava mera. Boje nisu lose, kao i osvetljenost. Sve u svemu, ukupan utisak je super, 5+, dok je ekran recimo 4, ili 4- kad se sve uzme u obzir, sto mislim da uopste nije lose.

Radi Android market, poskidao sam gomilu programa i jednu igru - Fruit Ninja - koja radi lepo. Sa marketa se sve skida za po nekoliko sekundi, a posto je ovo moje prvo koriscenje marketa, odusevljen sam kako to dobro funkcionise. Isprobao sam i neke stripove i knjige, posto mene tablet najvise zanima kao zamena za knjigu, i to takodje radi dobro.

Net radi super, povezao sam se na kucni wireless, cackao sam malo youtube klipove, surfovao, proveravao mejl, facebook i sve radi bas dobro. Moja jedina zamerka je sto sam navikao na mom jakom desktopu da se stranice na netu ucitavaju gotovo trenutno, a ovde je to za nijansu sporije, a strpljenje i racunari ne idu dobro zajedno. :crash:
Ali daleko od toga da je lose, sve se otvara posle par sekundi od klika, sto je za ovaj hardver odlicno.

Ima slot za SIM karticu, ali to jos nisam isprobao. Zvucnik je jak, jedino sto od njega vibrira zadnja strana tableta kada je zvuk pojacan do kraja, posto je zvucnik sa zadnje strane.

Inace, uredjaj ipak ima tri tastera - menu i back su na prednjoj strani, ispod ekrana, dok se home taster nalazi na desnoj ivici i ponekad dobro dodje. Na desnoj ivici su i tasteri za jacinu zvuka i power taster.

Sve u svemu, uredjaj je za sada ostavio stvarno dobar utisak i po mom misljenju pomerio granicu upotrebljivosti jeftinijih tableta. Mislim da je napravljen ogroman iskorak u odnosu na stari model, i da je ovo uredjaj kojim korisnik vec moze da bude prilicno zadovoljan. Sad cete reci da radim za PIN, kao Bluberi :D. Ali stvarno, uredjaj pored nekih sitnijih mana mogu komotno da preporucim. Ostaje samo pitanje ispravnosti sa kojim je Zekaisapa imao problem. Niko ne voli da kupi nesto sto odmah u startu crkne. Ali, uz garanciju od 2 godine, i malo srece da vam zapadne dobar primerak odmah u startu, mislim da ovo moze da bude dobra kupovina. Toliko za sad, gledacu da napravim neki snimak pa da postavim na youtube, da vidite kako se ponasa u radu.

@Air-Max

Izgleda da nisam jedini kome se svideo NetCat2 :)
Samo jedna stvar: ne moze da se rootuje uz pomoc z4root-a zbog dzindzer :) A drugo ne smem da probam.

Svaka čas, odličan review.
Možeš li reći još kako mu se drži baterija, jesi li probao da ubaciš sim karticu u slot i da li ima Bluetooth, GPS i 3G?
Unapred hvala.

Sto da proba da ubaci SIM karticu, za slucaj da su se presli i greskom poslali model koji zapravo ima 3G? :)

Vrh Dno