Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Sa Amazon-a sam vec kupovao prave (fizicke) knjige, tako da znam da im je izbor ogroman. Ako u buducnosti budem kupio iPad sigurno cu cesce kupovati e-knjige sa njega. Inace aplikacije za iBooks i Kindle mogu da malo "prepisuju" jedna od druge ;) Ok su obe, ali su neke stvari bolje uradjene u jednoj a neke u drugoj aplikaciji.

Meni je za citanje najbolja Stanza jer moze lepo da se namesti da formatira tekst, font, margine, zoom, ima odlicnu kontrolu osvetljenosti ekrana.

Meni je za citanje najbolja Stanza jer moze lepo da se namesti da formatira tekst, font, margine, zoom, ima odlicnu kontrolu osvetljenosti ekrana.
Šteta što ne vidi knjige koje su već preko iTunes prebačene u uređaj.

A propo knjiga, veliki je broj ljudi zainteresovano za prevedena izdanja (na Srpskom), u mom okruženju skoro svi kada vide kako izgleda e-knjiga, radi su da ih čitaju, super im sve to izgleda, svi bi rado dali do 500-600 dinara za dobru knjigu, ali je problem cena uređaja. Ne daje se ljudima par stotina evra za elektronski čitač, android tablet ili iPad... Tako da mislim da problem nije tržište e-knjige već je problem "čitač e-knige" i cena.

Poslednja izmena:
Pa ako bi se nasao neko pametan od nasih izdavaca da ponudi kindle ili nesto slicno na 12 rata sa 0 knjiha uz to, mislim da bi se stvari pomerile sa mrtve tacke.
Mail off. Moja supruga mnogo voli da cita knjige. Od kako sam joj pokazao Stanzu na iPadu, cita ih jos vise.

@Yooyo... jao pricaj mi o tome Win-Win situacija.
Nikada se nisam proveo bolje na moru nego ove godine :)))
Ako i ubuduce budem imao toliko slobodnog vremena dolazim u iskusenje da joj poklonim uredjaj ... mada kao da se ja tu nesto pitam... mislim da ga je vec konfiskovala :p

U pitanju je i dalje limera1n exploit, koji teško da može biti softverskim updateom zakrpljen.
Zakrpljen je samo untether.
Ovaj update, kako mi se čini, ne krpi ni 112 exploit koji korisi gevey, pošto ne updateuje baseband.
Krpi comexov pdf exploit kojim je konačno razbio iPad2.
Pošto je exploit userland, on se krpi novim softverom.

Izgreban display - ispao telefon. Šta činiti, zameniti ili šta. I gde zameniti i koliko je to košta ?

Najjeftinije ces naci ako mozes da kupis na ebay. Uputsva za zamenu imas na ifixit ali bolje nosi u neki servis ako nisi radio takve stvari do sada. Problem je sto moras ceo telefon da rasklopis da bi stigao do prednjeg dela.

Mislim da ću najjeftinije proći ako ga prodam. pretpostavljam da ima ljudi koje po neki scratch ne bi nervirao kao što nervira mene za dobru cenu.

Najbolje je da se navikneš pošto će ti ponovo ispasti skoro sigurno, a posle ti neće biti ni važno. Bolje čekaj iPhone 5 pa tada prodaj...

Ko kaže da sam ga prodao. Nisam ga još uvek prodao. Još vagam cenu ali ga ispod 450e ne bih dao jer ogrebotine uopšte nisu velike i primetne toliko osim za mene jer sam po tom pitanju zaista picajzla i vidim svaku tačku, a telefon radi najnormalnije u nema drugih oštećenja dakle ništs nije puklo isl.. Ne znam na kom to forumu sam ja napisao da sam ga prodao. Pored ovog foruma posećujem i forim iSrbija a koliko se sećam nisam ni tamo napisao da sam ga prodao. To da ću da ga prodam to ću i uraditi. Nisam stavio ponudu u male oglese jer su mi neki prijatelji rekli da su zainteresovani mada im je problem sa kešom, ali ako oni odustanu ide u male oglase, a po svojoj prilici tako će i da bude. Meni je bitno da ga prodam, a kome to mi je sad manje važno. Sačekaću do petka da vidim da li će ko da mi se javi a onda ide u male oglese ovde i na iSrbija.

Poslednja izmena:
Na iSrbija si rekao da si se nešto dogovorio sa nekim, pa je logično da si prodao.
Svejedno, nema potrebe da padaš u vatru. :)

Ma jok kakva vatra. Dogovori postoje ali se neki izjalove kao što možeš i da pretpostaviš, čak i oni koji su ti maltene 100% sigurni. Sve je stvar nedostatka para, jer teško se čovek odvaja od 450e. Ja sam pare za iP4 skupljao od nove godine odvajajući od plate.

450e LOL. Za te pare mogu da uzmem novi. Salu na stranu, tesko ces prodati za tu cenu.

Ja bih kupio na ebay ovako nesto LINK i koristio bih ova upustva LINK ako ne bih isao u nekom servisu za mobilne telefone...

smanjio sam cenu za 50e i stavio sam ga na oglase ali ispod ne idem ni pod razno. Slažem se da može da se uzme novi sa gavey karticom i tako tim zezalicama za otključavanje, a vi ako možete da uzmete novi sim free za te pare samo izvolite. Mada ja videm da ovde ljudi misle da je telefon sav izgreban i oštećen što uopšte nije ni blizu istine

čega se sve neće setiti... dobra je fora, posebno mi se sviđa što je u ovom "vintage" fazonu... e sad, da li je prava koža? vrv jeste, da bi bilo izdržljivije...

60 USD ili to 5k RSD za futrolu. Da nije malo previše. Po meni Noreve iz ST. Tropea pravi najbolje futrole (imao sam 2 njihove, za HTC Touch Pro i za Desire), koje, iako su skupe opet su jeftinije od ove. Mada lepo izgleda

Odlicna fora,ne znam koliko je bas prakticna ali mi se svidja koncept .

Praktična je za lopove, jer ako to maznu telefon uz njega dobiju tvoju ličnu kartu, saobraćajnu i još par kreditnih kartica.

Kako je moguće u oglasima naći IP4 32gb npr. za 600 i manje evra? Iz kog kamiona oni ispadaju ili iz čijeg džepa su otperjali? Gledam i čudim se, pa ovo samo u Srbiji imaš da uzmeš za tu kintu.

Kako je moguće u oglasima naći IP4 32gb npr. za 600 i manje evra? Iz kog kamiona oni ispadaju ili iz čijeg džepa su otperjali? Gledam i čudim se, pa ovo samo u Srbiji imaš da uzmeš za tu kintu.

Možda nisu novi? Ja zvao par puta, pitam jel' nov i dobijem odgovor: "Da, nov". Ja postavim podpitanje: "Da li je kutija u celofanu, fabrički upakovan?", a onda sledi odgovor: "Znate, on je nov potpuno, korišćen samo 10-tak dana, 4 punjenja, kupljen u Švajcarskoj, moj brat kupio, pa mu se ne sviđa, hoće da proda."

Ili slično tome.

Vrh Dno