Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

ja mislim da imax jedino koristi kvalitetnije projektore nego dolby, koji imaju 480 ili čak i 600Hz osvežavanje i naravno 4k rezoluciju.

Što se NS-a tiče, pošto je P$ych0 iz Subotice, koliko vidim, možeš gledati samo u Areni, drugog nema ali to nije uopšte loše :D. Btw u prošli četvrtak su puštali u sali 3 (150 mesta) i bilo je odlično a sinoć(da bio sam drugi put, freak :D) je bilo u velikoj - 5-ici. platno je neuporedivo veće ali ona mala sala mi nekako više leži. kontam da je ovo prvi film posle montevidea koji u svim terminima puni arenu do daske.

E vidis, nisam ni znao da je samo jedan bioskop 3D u NS. Hvala! :)

Odgledao sam Transformerse 3....Za prva 2 dela, presao sam preko "American bullshit" fazona i rupica u prichi, jer su me drzala prikovanog za fotelju, i da nemam ushi, kez odusevljenja bi mi bio oko glave. Ali ovaj treci deo....Pa eto, hvala bogu pa u Tuckwood ima free wifi, pa sam malo surfovao tokom filma. Toliko glupa i neuskladjena prica, prepuna nelogicnog, nedorecenog koja toliko vredja inteligenciju da jednostavno nemam reci. Tj imam. Tuga.

Dok sam ga gledao, osecao sam se kao da se igram u pesku, sa cuclom u ustima i usranim pelenama na dupetu, dok pored mene prolaze i gledaju me svi clanovi familije, profesori sa faxa, bivse devojke....Drugim recima, posramljeno. Eto toliko.

Samim tim što si ti očekivao ikakvu usklađenu priču, i bilo kakvu glumu ja sam sokiran. Kada krenem da gledam film vrlo dobro znam sta da ocekujem, a ocekivati od Transformersa bilo sta drugo do jedan dozivljaj slican voznji na rolerkosteru je suludo. Ja bih platio 500 kinti da se dobro provozam sta znam...

Da li je moguce da se Drvo Zivota ne prikazuje kod nas? Prosto neverovatno kakav crap stize u bioskope pa cak i ne privuce ni 10 gledalaca a jedan od najbitnijih filmova godine ne moze da se uveze i prikaze. Sramota.

Kad je vec ovo scifi tema, evo jedan masterpiece klip iz filma, nesto sto je samo jos Kjubrik u svoje vreme mogao. Behold the beauty:

Ili malo kompletnija vest na engleskom:

http://weeklyworldnews.com/headlines/26535/alien-spaceships-to-attack-earth-in-2011/

Mada ja na sajtu SETI Instituta ne vidim nikakvu vest o tome.A i taj John Malley nije na listi zaposlenih u SETI.

A sada nađoh još nešto, ista ova vest se vrti od januara ove godine.

NO Spaceships Headed for Earth
Has the SETI Institute discovered three objects en route to our world? Alien spacecraft that will arrive in 2012?

If you believe a widespread story now being circulated on the internet, and published by the ironically named “Pravda” [http://english.pravda.ru/science/mysteries/22-12-2010/116314-giant_spaceships-0/], you might think so. But it’s all nonsense – it’s a rumor, a hoax, and a fabrication that uncritical web sites have reprinted without checking.

A few aspects of the story that are obviously suspect:

1.The objects, now described as a few hundred kilometers in size, and “beyond the orbit of Pluto”, were apparently discovered by SETI using the HAARP radio array. To begin with, the HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) instrument is located in Alaska. The position of the three “incoming” objects is given as -90 degrees declination – or the south celestial pole. Anyone versed in even elementary geometry can recognize that you can’t see this part of the sky from Alaska! In addition, and of clear import, neither the SETI Institute nor any other SETI project makes use of HAARP.

2.In the original version of this article http://www.examiner.com/ufo-in-canada/3-very-large-objects-space-flying-to-earth, purported SETI astrophysicist Craig Kasnov is quoted as saying that the three objects are in-bound. No one named Craig Kasnov has ever worked at the SETI Institute. There is a media and conservation professional by name of Craig Kasnoff, who – with David Gedye – came up with the idea of the SETI@home screen saver many years ago. But he has explicitly noted that he has nothing to do with this story, and in fact the article itself points out that it is referencing “Kasnov” not “Kasnoff.” So the story rests on the testimony of a fictional character.

3.If the SETI Institute had, indeed, found three clearly artificial objects headed for Earth (or just about anywhere else), that news would be found here on its web site. It would also be in the mainstream media. It’s not.
The putative arrival in 2012 of objects from another world is no more believable than the Mayan calendar claim that the world will end in that same year, internet stories notwithstanding!

Dr. Seth Shostak
Senior Astronomer, SETI Institute

Kad ste krenuli, onda slobodno pocnite da kopirate "vesti" i sa njuz.net i trpate ovde ...

Pod jedan vest je sa TANJUG-a. Sad sto Tanjug, B92 i svi nasi mediji objavljuju ovo nisam ja kriv. Tako da komentar na izvor vesti ne stoji, samu vest ne kometarisem, ali je interesantno pomisliti na sekund da je istina, kakva se osecanja javljaju u vama kao coveku? Mislite li da bi nastupila apsolutna panika?

Ne znam zasto, kad se spominje dolazak vanzemaljaca, odmah se pomislja da sigurno dolaze da nas pobiju sve ?

Pa tako mi razmišljamo. Da smo mi vanzemaljci i da idemo da posetimo drugu planetu naravno da bi krajnji cilj bio pljačka i porobljavanje onih koji žive tu. Ne bi sigurno išli sa ciljem da širimo bratstvo i jedinstvo.

ja mislim da bi izblejao najstrasnije. gomila briga bi bila rukom odneshena, a socioloshke forme promenjene momentalno na plemena, sa chim se ja ne bi bunio. doduse, dlakave zene i nedostatak medicine bi uvek bili problem ..

ma kakva planeta Zeeba, kad prvo treba sa Vukancima da se susretnemo a i to neće skoro biti. :D

btw za tree of life, film je trebao barem u Areni u NS-u da ide još 1. Juna ali je distributer otkazao do Cinemanije najverovatnije. jbš filmski festival na kojem sve filmove vidiš godinu dana nakon njihove premijere :D

Poslednja izmena:
Ma sramota totalna za distributere, bar ko covek cu da sacekam bluray jer je mozda tako i bolje nego da ocekujem da gomila kokicara posle projekcije vice kako je film smor jer su ocekivali zigeti-zez akciju i da im se ne svidjaju spec efekti kao i da su ocekivali mnogo bolju pricu kao u kompleksnim krimi filmovima...

Btw, kruzi glasina da ce mozda nekim slucajem Criterion da izda Malikov cut od 6 sati, mada je to highly doubt. Takodje i ne toliko popularni Roger Ebert film po prezentaciji jedino moze da poredi sa Odisejom 2001, sto je i za ocekivati jer ovaj film ima kao zamisao slicnu samo ovde vise humanly down to earth prezentaciju univerzuma i velikih i malih stvari iako se nigde ne spominje da je film sci fi, mada on isto toliko i pripada tom zanru koliko je i van njega.

Poslednja izmena:
Drame su najmanje gledani filmovi u bioskopima kod nas.Sta cemo kad smo glup narod....
Imbecilne komedije, filmici za decu i domaci katastrofa filmovi se gledaju.

ja se već bio spremio da idem kad ono samo nestade sa sajta, pošaljem im mail i kažu mi ono za cinemaniju. i onda par dana posle čitam to u blicu da dolazi u tom periodu kod nas u bioskope. to sa blu ray-om ti je možda i bolja varijanta, u bioskop većina ljudi ide da gleda ****** poput harija potheada i transformersa u 3d a retko ko ide na neke dubokoumne filmove, doduše kad je neki takav i bio u zadnjih 5-6 godina :D. ja npr krševe gledam samo u bioskopu jer ih kući ne bih gledao sigurno, dok kući lepo na popcornu čeka pozamašna kolekcija dobrih stvari. gledam sve, čuvam samo dobre a najbolje se trudim da nabavim na blu-ray-u.

Poslednja izmena:
Pa tako mi razmišljamo. Da smo mi vanzemaljci i da idemo da posetimo drugu planetu naravno da bi krajnji cilj bio pljačka i porobljavanje onih koji žive tu. Ne bi sigurno išli sa ciljem da širimo bratstvo i jedinstvo.

Možda su vanzemaljci komunistički raspoloženi. Sloboda, bratstvo i jedinstvo za sve ljude i vanzemaljce. Što mora sa vanzemaljcima odmah ratovi i kapitalizam (da im se naplati parking na zemlji, korišćenje vode i vazduha kao i obavezna zemljaska registraciaja broda). Ako su Amerikanci neljudi i paraziti što eksploatišu čitav svet i tako žive, ne znači da su vanzemlaci isto takvi. Možda hoće da nam pomognu da prestanu ovi besmisleni ratovi, da pomognu da se nahrane ljudi u Africi, i konačno da se ljudi izvedu na pravi put, put ka utopijskom društvu.

a i zar ne bi bilo malo smešno da prevale čitav taj put samo da nas pobiju. ako im treba toliko da npr. samo od saturna(ili gde su već primećeni) dođu do zemlje onda su baš zagriženi što se ubijanja tiče :D

Drame su najmanje gledani filmovi u bioskopima kod nas.Sta cemo kad smo glup narod....
Imbecilne komedije, filmici za decu i domaci katastrofa filmovi se gledaju.

Nije to samo kod nas vec je to stav ovog brzog svetskog potrosackog drustva koje se plasi da pogleda na neke stvari iz drugog ugla. Brzi provod, konzumacija, monetarna igra sa njenim rivalitetom i ostale stvari cine i obliku tu svest da nesto ne moze da se gleda sa drugim stavom. Zato i vecina cak i Odiseju smatra smor filmom jer i ne vidi osnovnu poentu u cijoj je ravni. Velike univerzalne stvari i nasi mali i beznacajni zivoti koji ne mogu da kapiraju zbog svog pogleda na sve oko sebe i samo su svedoci kompleksnosti vremena, prostora i svega u cijoj smo postojanosti. Zato ce vecina uvek da odabere Godfather pre svega kao najbolji film, nesto sto razume i sa cime moze da se poistoveti i oseti pripadnost a ne nesto sto i ne pokusava nista da bude kompleksno na prvu ruku i sam pogled, a u sebi krije gotovo beskrajnu dubinu. U ljudskoj psihi i svesti je da se plase i odbacuju neobjasnjivo a tako ce verovatno i uvek ostati...
Predpostavljam da ce i vecina ovaj film odbaciti kao smor zbog nerazvijenost price, karaktera, ne postojanja poente filma i sta god vec, ali kako god, ko moze i ume da pogleda na drugaciji nacin cenice to kako treba.

a i zar ne bi bilo malo smešno da prevale čitav taj put samo da nas pobiju

Pa ono, brodovi od 320km (hipotetišem, da vest nije izmišljotina) mi i ne izgledaju kao skauti. :D

Inače, da je vest istina (neko je pitao ŠBBKBB), ja bih se obradovao. Svako ćemo pod zemlju jednog (ne tako dalekog) dana, pa što da se za naših života ne desi tako nešto veliko, pa makar nas i porobili. :)

Poslednja izmena:
gledajte - ova prica je ocigledno laz - da je neki spejship pored jupitera a treba mu novembar da bi stigo do zemlje, znaci da je u najboljem slucaju, krenuo sa neke od planeta udaljenih otprilike 20ak svetlosnih godina.

mrzi me sad da objashnjavam, poenta je da su oko sunca uglavnom crveni patuljci koji onemogucavaju zivot, a tek na oko 20ak svetlosnih godina od zemlje, nalaze se zvezde koje teoretski mogu da imaju orbitirajuce planete i uslove za carbon based life.

a sobzirom da je ta njihova brzina od jupotera dovde, procenjena da traje 5-6 meseci evo racunice:

udaljenost od jupitera do zemlje:

588.000.000 kilometara

udaljenost jednaka 20 svetlosnih godina:

20 x 1.000.000.000.000 = 20.000.000.000.000 kilometara. odnosno - dvajes trilijona kilometara.

ako podelimo ove brojeve, dobijemo da su elijeni do sad presli 34.000 puta istu razdaljinu, koja im je preostala do zemlje.

dakle - 34.000 x 4 meseca (od jula do septembra) mu dodje:

136.000 meseci, odnosno - 11.300 godina od kako su krenuli. u najboljem slucaju

izem ti ja takve elijene, gde si poso bajsom kroz svemir, glupi vanzemaljcu!

"volimo hashish, oci nam se cakleeeee"

[youtube]oyNNnaLIZHI[/youtube]

Poslednja izmena:
A izem ti ja brzinometar kad lose racuna svetlosne godine. :)

tacno sam izracuno. e cek - u stvari nisam. dodas jos jednu nulu na sve ovo. jer je svetlosna godina 10 triliona, a ne trilion kilometara.

broj sekundi u godini -

31556926

broj kilometara u jednoj sekundi svetlosne brzine - 299796

pomnozeno = ~1.000.000.000.000.0

dakle elijeni mora da su krenuli pre 113.000 godina :)

Mozda su usporili kad su dosli donekle.
Da nauce nase jezike, upoznaju se s kulturom, spreme nam poklone....

mislis, zalet - pa onda,

"stanimo kod jupitera i ugasite motore,
da vidimo ovi zemljani kakve su im fore

dal mogu da nas s'necim gadjaju s'planete
dal poseduju neke gotivne rakete

dal mozemo dole da zivimo i mi
il ce da eksplodiramo od Ce cetiri

dal poseduju tehniku sofisticirane vrste
da kad seces drvo ne poseces prste

dal mozemo da zabodemo im cake
ili su divljaci sto zive u barake

ipak ih batali jer su glupi mnogo
samo bi da jedu, i rade se sa drogom

idemo u svemir, u daleku galaksiju
da negde drugde posadimo naseg roda saksiju"

idem da se provozam po adi, trso sam :)

tacno sam izracuno. e cek - u stvari nisam. dodas jos jednu nulu na sve ovo. jer je svetlosna godina 10 triliona, a ne trilion kilometara.

broj sekundi u godini -

31556926

broj kilometara u jednoj sekundi svetlosne brzine - 299796

pomnozeno = ~1.000.000.000.000.0

dakle elijeni mora da su krenuli pre 113.000 godina :)

Dobro, ali možda je sva ta računica irelevantna, možda su iskoristili neku foru, crvotočine, ovo, ono, i preskočili jedno 19,99 svetlosnih godina, a ovih 0,01 laganijim tempom, jer recimo brod tih dimenzija (prečnik 320km) ne može brže. Naravno, ovo je sve u domenu proser4vanja, ali... :)

Interesantno je zasto stoje bas kod Jupitera, verovatno se napajaju elektricnim praznjenjem koje je nekoliko hiljada puta jace od onih koje imamo na nasoj zemlji, a vec smo videli na Nasinim snimcima STS-80 da prilaze bas tamo gde su vec pomenuta el. praznjenja...

Nazad
Vrh Dno