Šta je novo?

Novi dizajn youtube-a

De ces bre da konvertujes muziku sa youtube-a, bolji skini ko covek mp3/flac i slusaj kvalitetan zvuk a ne ovo nekoliko puta kompresovano...

Pa ima neka muzika koju ne mogu da nadjem ovako za skidanje pa sam onda prinudjen da je skinem sa youtuba, ali ni tamo neskidam opet svakakv zvuk nego samo sto je ok. Naravno prvo pokusam da pronadjem sta me zanima da skinem kao mp3 ali ako nema onda daj sta das.

Poslednja izmena od urednika:
Pa ono, uglavnom sve sto ima na youtube ima i ovako da se nadje, samo je bitno da znas gde da trazis.

Pa ono, uglavnom sve sto ima na youtube ima i ovako da se nadje, samo je bitno da znas gde da trazis.

Domace stavri mi nisu problem koliko su mi problem strane pesme, a posto od stranih slusam sve pa i psychedelic trance odredjene mixeve koje su radili pojedinci pa kacili na youtube ne mogu da nadjem ovako da skinem. A ako i krenem da trazim preko google de ima da se skine potrosim vise vremena na trazenje nego sto mi je trebalo sa video2mp3 da konvertujem pesmu. Naravno zelim dobar kavlitet pesama ali te pesme koje skidam slusam samo kada idem negde na put pa su mi na telefonu ili mp3 pleyeru pa u tim situacijama je daj sta das.

U svakom slucaju ako neko ima neku ideju sta sada mogu da koristim a da je slicno video2mp3 neka javi. Hvala

A sto ne bi i dalje koristio Operu?

^I dalje? Pa koliko je to koristite? Za mene je prvo postojao FF (nikad za svojih 15god. nisam koristio IE), ali kad je izašao Chrome, svi ostali su samo bleda kopija... Ako nisi probao nemoj da komentarišeš.
Probao sam i novi IE i novi FF i tu famoznu Operu (i onaj Turbo mod... pfff... glupost živa)... Samo mi je Chrome ostao u srcu... :)

Mada, lažem... IE sam uvek koristio da bih (pri fresh install win-a) skidao svež i latest ver. Chrome-a :D

15 godina zivotnog ili IT iskustva? :D Ja sam na Operi 10 godina, koristio sam i FF, IE, Chrome jos kad se bio pojavio i neke Suse 8.0 browsere (ne secam se koje), ali generalno svi browseri imaju svoje prednosti i mane i uglavnom sve je slicno i stvar navike. Mada ajde videcu mozda i instaliram Chrome ponovo nek mi bude tu uzgredan...

E pa, mnogo su oni radili na Chrome-u ovih dana/meseci/godina... Veruj mi, nije ni blizu od kako se pojavio... Meni je stvarno nezamenjiv... Vrhunski radi. Ne opterećuje procesor i memoriju i nema krešovanja... Win7 x64!

P.S. šalim se ja malo... svako neka koristi šta hoće i misli da treba. Samo sam izneo svoje mišljenje. Stvarno sam sve probao iz znatiželje. Sve sam odbacio i na Chrome-u sam od kako je izašao. Od tada sam probao i Safari i Operu, ali nije to to...
P.P.S. Ne znam da li si gledao planove za novi Chrome, ali biće totalno jedinstven.. Biće totalno simplified :) Pronaći ću link sada... :D

Pozeljno je kada na trzistu postoji konkurencija. Pre svega jer se developeri nece ulenjiti, sto samo donosi bolji krajnji proizvod krajnjem korisniku.

Ja mislim da je chrome super za babe i dede kojima je dovoljno da vide mail od unucica sa mora. Opera je potrebna za normalan surf.

^E baš si argumentovao zbog čega je chrome za babe i dede? Baš si me sad ubedio... evo, upravo idem da instaliram TURBO Operu... to je za PRO momke...

^E baš si argumentovao zbog čega je chrome za babe i dede? Baš si me sad ubedio... evo, upravo idem da instaliram TURBO Operu... to je za PRO momke...

OK reko si da ti se dopada Google Chrome i ne moras da skaces u vatru svaki put kada neko kaze da koristi drugi pretrazivac a da do to nije chrome. Skontali smo da ako ukinu chrome da ti nebi preziveo bez istog zato uzivaj u istom a pusti druge da korste onaj pretrazivac koji njima odgovara i na koji su navikli.

Nego niko ne pise jel ima neka zamena za Firefox i njegov add-on video2mp3 za zamenu a da radi na ovom novom redizajniranom youtube???

^E i ti si mi objasnio... A s druge strane i ja sam skontao da vi niste videli ništa dalje od Opere, pa onda... srećno sa korišćenjem iste... ;)

Pa ajde ti onda nama objasni po cemu je to Chrom bolji od ijednog drugog pretrazivaca, sta to moze u Chrome a da ne moze u Firefox-u, IE, Opera, Safari itd. Koliko ja znam svaki od njih ima pretrazivac koji se zasniva na Googlovoj pretrazi svaki od njih moze da otvori stranicu koju ukucate, e sada dali su upitanju mili sekunde oko brzine otvaranja stranice ili ne to mi je tako sve jedno jer na 6 mb netu sve se otvara suvise brzo pa mi je tako sve jedno dali cu koristi ovaj pretrazivac ili onaj. Cisto sto sam navikao koristim vec duze vreme Firefox i ponekada IE 9.

Jel jos nekome ne radi novi redizajnirani youtube? Pa vec par sati pokusavam da pustim sa istog nesto ali nista se ne desava, sve se ucita slike ali player nece da krene sa pesmom samo stoji crno.

U principu mi se novi dizajn dopada. U Operi je pozicija plejera fiksirana, pa ako se malo uveca video onda komentari ispod postaju nepregledni, plus skrol dosta secka. Ne znam da li je to feature novog dizajna, jer se u IE8 to ne desava, odnosno plejer nije fiksiran.

Inace, skoro sam nakacio jedan klip i view counter mi je stao na 499 i nije se promenio vec par dana?? Znam da je ranije "zaglavljivao" na oko 300, ali se broj pregleda osvezavao nekoliko puta dnevno.

Meni u IE9 radi youtube ali mi je tu stari player upitanju (kako nemam pojma) ali radi dok mi u Firefox-u 3.5.17 nece da radi.

Resio sam problem tako sto sam stari Firefox obrisao i instalirao novi 5.0.1 i sada opet imam mogucnost da mogu da stavim add-on video2mp3.

Pošto vidim da ovde vlada veliko oduševljenje novim YT može li neko argumentovano da objasni šta je to bolje osim same novine kao takve

Nije odusevljenje nego nam je drago da su malo poradili na promeni. Izgled je subjektivna stvar, ali izgleda da se vecini dopada novi izgled.
Od poboljsanja, meni je za oko zapao samo izbor velicine playera.do sada su mogle 2 velicine i fullscreen. Sada ima vise velicina. Jedini problem je sto ne mogu da snimim jednu velicinu u kojoj najvise gledam vec se svaki put posle gasenja browsera resetuje na najmanji player.

To je i meni jedina mana.

...Jedini problem je sto ne mogu da snimim jednu velicinu u kojoj najvise gledam vec se svaki put posle gasenja browsera resetuje na najmanji player...
To meni smeta već od prve izmene koja se tiče veličine player-a. Kako je to počelo? Tako što su ljudi na čelu YouTube-a shvatili da mogu da štede bandwith. Dugo vremena je postojala opcija da, ukoliko je available, 720p bude uvek učitavan (naknadno, ako je available, korisnik može prebaciti na 1080p). Obzirom da ljudi širom sveta, sada i kod nas, imaju konekcije koje bez problema loaduju 720p za gledanje u real-time to su svi uključili. Zašto bi neko gledao/slušao lošiji kvalitet?

Problem nastaje kada YouTube, pre više od godinu dana, izbacuje opciju da se uvek učitava HD materijal (ako je available), nego se dodaje opcija "Always play HD when switching to fullscreen (when available)". Samim tim, svaki put kada želim da gledam da gledam HD materijal, moram to sam, manualno, da promenim. Postoji samo jedan razlog zašto je to urađeno - ušteda bandwitha.

I, iskreno, jako mi smeta što mi uvek resetuje veličinu playera na najmanju tako da uvek moram da povećavam sam i loadujem 720p/1080p.

Bilo bi lepo da se komentari scrolluju nezavisno od videa.. npr.. da video uvek stoji u gornjoj polovini ekrana a da se komentari mogu pregledati tako da video ne ode sa ekrana.

Odlična ideja. Ne bi bilo loše da se napravi lista predloga i da im se pošalje na e-mail.

^Pa to imaš u kozmik pandi!

kako?

Pa normalno... samo po sebi je tako.. kada skrolujem, samo se tekst skroluje! :D
Kucaj u google cosmic panda, pa idi na TRY IT OUT!

Nazad
Vrh Dno