Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

treba mi konsultacija - ocu da fleshujem samo kernel.
pre toga da odradim wipe davik i wipe cache?
pa fleshujem sa Odinom nov kernel?

a posle da odradim kalibraciju baterije?

odradio sam i ja flesh i9003ke koja je bila rom movistar(spanska varijanta), sve sam odradio po j saletovom uputstvu. Onog koga zanima flesovao sam stock xxkb3 majski froyo i konstatovao sam da je gps lock ovde od 5-8 sekundi , na starom romu sam cekao i po minut....ovo je i bio najveci bag starog roma kao i spor BT, u ovoj poslednjoj verziji sve fercera kako treba.
Jos nesto cu napomenuti, hteo sam da flesujem na laptopu, da ako nestane struje ostanem na bateriji od laptoppa i tako mi ne pukne flesh, medjutim, u odinu(instaliran je bio samo usb drajver skinut sa samfirmwera) mi se pojavile ne jedna kucica sa com ID vec 3 komada, sve zute, nigde u nekom uputstvu nisam video ovo. odustao sam od igranja na laptopu i presao na desktop na kom je poslednja verzija kiesa instalirana, ubio 2 procesa od kiesa, pokrenuo odin i tamo je bila samo jedna kucica com ID zuta i odradio sve....

Poslednja izmena:
treba mi konsultacija - ocu da fleshujem samo kernel.
pre toga da odradim wipe davik i wipe cache?
pa fleshujem sa Odinom nov kernel?

a posle da odradim kalibraciju baterije?

Za kernel ti ne treba wipe cache i dalvik. Kalibraciju radis samo kad stavljas nov rom

Sent from Samsung Galaxy S II mobile

Citam po XDA da tako savetuju... da bi se smanjilo zaglupljivanje...

odradio sam i ja flesh i9003ke koja je bila rom movistar(spanska varijanta), sve sam odradio po j saletovom uputstvu. Onog koga zanima flesovao sam stock xxkb3 majski froyo i konstatovao sam da je gps lock ovde od 5-8 sekundi , na starom romu sam cekao i po minut....ovo je i bio najveci bag starog roma kao i spor BT, u ovoj poslednjoj verziji sve fercera kako treba.
Jos nesto cu napomenuti, hteo sam da flesujem na laptopu, da ako nestane struje ostanem na bateriji od laptoppa i tako mi ne pukne flesh, medjutim, u odinu(instaliran je bio samo usb drajver skinut sa samfirmwera) mi se pojavile ne jedna kucica sa com ID vec 3 komada, sve zute, nigde u nekom uputstvu nisam video ovo. odustao sam od igranja na laptopu i presao na desktop na kom je poslednja verzija kiesa instalirana, ubio 2 procesa od kiesa, pokrenuo odin i tamo je bila samo jedna kucica com ID zuta i odradio sve....

:):d:)

Sta ti kazes sale, jel ono neki bug bio u odinu sa recognizovanjem com portova? Ko zna na sta bi ispao flesh da sam nastavio na hp laptopu :d. Srecom,, sinoc struja nije imala prekide tako da je sve proslo kako treba na desk. makini.

Meni se to desilo pri prvom pokretanju Odina. Ugasio ga i ponovo upalio i imao samo jedan COM port...

Moguce da bi i kod mene tako bilo, ali nisam probao 2 puta da pokrecem sve, kapiram da je on ko zna za sta sve pronasao ID com portove, dovoljno je bilo mozda samo restartovati masinu pa iznova pokrenuti kao sto kazes da si ti uradio...

Na koji nacin najlakse otkljucati Galaxy S sa telenor mreze ?

Jel ova varijanta free ili treba platiti da se dobije i code ili sta vec treba ?

Nakon prelaska na stock JVP (2.3.4) prema j sasinom tutorijalu, da li treba odraditi lag fix, ako treba koji je najjednostavniji način?

Za sada, ništa. Čitam da se lag javlja nakon desetak dana, ja sam uradio flash pre par dana.

Pa, da, ako se pojavi nešto bolje. Ovaj JVP se, za sada, mnogo bolje pokazao od JPY-a koji sam prethodno imao.

mozda je bilo al nisam video...
koliko je losiji galaxy sl od galaxy s?
razlika je u ekranu, slcd vs amoled...na tjubu ne izgleda lose...
ima manje memorije, i ono sto me najvise brine je osetljivost ekrana...ne znam kojom jedinicom se to mjeri al duplo je slabija kod slcd-a nego kod amoleda...
ima ga po 250 e u prodavnicama...

Pored ekrana, razlika je i u GPU chipu koji je dosta slabiji kod i9003 modela. Tako da 50e vise za "obican" GS itekako vredi.

Ajmo opet baterija :D ovo mi je rekord do sada...ali se pogodilo da sam bas umereno koristio fon

b2dfaa9c-ae09-7a1a.jpg

b2dfaa9c-ae1b-176b.jpg

b2dfaa9c-ae47-122b.jpg

Palio i wi-fi,ali po potrebi-da skinem mail-ove ,bacim pogled na vesti ,bench i slicno :)

sent from TT

Poslednja izmena:
Meni na jvp baterija super, samo me ubi sto ovde nestaje signala svaki cas u zgradi. Nekad imam 2 crtice, nekad jednu, a nekad sam nedostupan. Sad mi je cell standby preko 20%. Inace i tako mi izdrzava baterija ceo dan opusteno, ujutru skidam oko 6 sa punjaca, uvece oko 12 kad stavim ima oko 20%. 3g ukljucen, wifi po potrebi. Pozivi oko 20-30 minuta, nekad i dva sata, par poruka, dosta interneta, ali se ne igram ovih dana uopste.

Generalno, cini mi se da je jvp dosada najbolji sto se tice baterije.

Zaista, JVP je pravo osvezenje sto se tice baterije... Trenutno sam na JVQ, GingerReal RoM, svaka preporuka, stabilan, odlicna baterija, bez fc, sve radi savrseno. Ima Semaphore kernel, JUPA engine, CWM i ostale tweakove. Definitivno ostajem na ovom do sladoled-sendvica.

Ajmo opet baterija :D ovo mi je rekord do sada...ali se pogodilo da sam bas umereno koristio fon

Palio i wi-fi,ali po potrebi-da skinem mail-ove ,bacim pogled na vesti ,bench i slicno :)

sent from TT
Samo mi reci, da li je net bio ukljucen (2G/3G) ili ne? Push notifikacije i twitter?

Evo malo mog rezultata sa baterijom, posle kalibracije...

Prilozi

• SC20110709-052956.png
    SC20110709-052956.png
    34.3 KB · Pregleda: 85
  • SC20110712-114058.png
    SC20110712-114058.png
    53.1 KB · Pregleda: 83
  • SC20110709-094156.png
    SC20110709-094156.png
    32.4 KB · Pregleda: 74
  • SC20110709-094149.png
    SC20110709-094149.png
    70.8 KB · Pregleda: 79
impresivno, posebno jer ti je ostalo jos 18 posto

oO opet baterija: moj rekord na 2.2.1 .. B)

Prilozi

• SC20110705-123840.png
    SC20110705-123840.png
    38.8 KB · Pregleda: 80
možda ispadnem nepismen, al' moram da pitam:
jel ima SGS profile, osim Defoult i Silent?? prosto mi je neverovatno da nema, al' bojle da pitam nego da ga pojedem posle :)

Nema po defaultu, ali ima nekih app koje to rade, pogledaj šta ima na Marketu.

zar je moguće da nema takvu banalnu sitnicu koju imaju apsolutno svi telefoni mlađi od 7 godina????

Vrh Dno