Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

lazno reklamiranje.

i onda, odgovor izmanipulisanog korisnika dva posta ispod:

Joj ne drami; "izmanipulisanog" :)

Smem da se kladim u pljeske kod Brene da djurkash jos nije kupio tabletu ;)

Iako ne podnosim ideju da se slazem sa tobom, i meni pocinje ovaj PR stunt da smrducka,...

p.s. Izgubio sam - izmanipulisani korisnik je kupio Nook http://forum.benchmark.rs/showthrea...i-gde-kupiti&p=2454208&viewfull=1#post2454208, ni manipulacija preko medija nije kao sto je nekad bila :)

Poslednja izmena:
a ja kad sam prvi rekao da je 800x480 rezolucija popio sam jedan lepi ban sa foruma. pogledajte postove na početku, kad se pojavio izneo sam utisak o uređaju iz comtrade radnje u NS-u. drugi dan od početka prodaje.
a sad kad su i drugi ukapirali prevaru nikom ništa, sad je sve cool

Iako ne podnosim ideju da se slazem sa tobom, i meni pocinje ovaj PR stunt da smrducka,...

Eh, smrducka. Bilo je jasno kao dan o čemu se radi već onomad. Glavni problem za pomenutu firmu i ostale je u tome što na ovom forumu ima ljudi koji prate dešavanja i koji su se interesovali za kineske tablete i pre nego što je poplava istih krenula. Teško je nama sa benchforuma podvaliti ma koliko se trudili :)

Što se tiče načina na koji se domaće IT firme reklamiraju, to je kao i uvek na veoma niskom nivou. Nije netcat jedini slučaj, meni lično više smetaju sitnice kao u reklami Point of View tableta, gde se kaže kako se u pomenutom tabletu nalazi identičan procesor kao u iPad 2 (unutra je Tegra 2, zajedničko je samo ARM A9 Cortex platforma). Da ne pominjem da u istoj reklami kažu kako se može instalirati Windows 7 ukoliko ne volite Android (ne volite, lol, ko da je neka žena pisala tekst). Baš me zanima kako to može da se instalira Windows 7 na Tegra 2 based tablet kada su pre samo četiri meseca prikazani prvi demoi Windowsa (rani build osmice najverovatnije).

Šta ih košta da daju tačne informacije, zar stvarno misle da ima tolikih ******a kojima će prodati priču da je njihov tablet isto što i Apple iPad, samo duplo jeftiniji?

A gde to ima?? Mislim ove "specifikacije", ovo je presmesno!
Tableti koji dolaze kod nas lete, sami se pune a i nema potrebe da se pune baterija im traje mesec dana...

Ekran je definitivno 800x480 px bio sam dovoljno dokon danas da prebrojim :)

napravis sliku od 800x480 i stavis je u bilo kom android image viewer-u i podesis da bude - real size. :) i prebrojo si piksele na osnovu onog sto je na ekranu.

Da, to je jedna mogucnost (koju cu sada da probam - pa da potvrdim ;)), druga je da uradis macro fotku ekrana i brojis barem prvih 200px (posle varas sa malo mnozenja) :) Moram da priznam da je bilo mucno, retina display sigurno ne bih prebrojao :D

U svakom slucaju:

@Ashley: ili su Kinezi prevarili vas, ili vi 'nas' ;)

Može li mala pomoć od vas koji imate ovaj uređaj?
Gde mogu da vidim mac adresu Blueberry NetCat-a?

Izvinjavam se ako postavljam pitanje na pogrešnom mestu....

Hvala :)

Za mac adresu bas i neznam, jedino neki program sa marketa.

Inace jedva nekako danas uspedoh da ga ROOT-ujem i da ubacim busybox i na kraju da uklonim CELL Service, ostaje da vidim ima li kakvog poboljsanja po pitanju autonomije baterije.

Pozdrav,nov sam na forumu.. treba mi jedna informacija u vezi ovog tableta.. keva ga je kupila sebi i sad hoce da nakaci usb modem od vip-a,telenora ili mts-a. Koliko sam pogledao cene i uslove ja sam najvise za mts,e sad posto na mtsovom sajtu stoji u specifikacijama dva modema koja sam nasao,tamo uopste ne stoji android kao podrzana platforma.Znaci windows i mac os.Nazvao sam ih da pitam ovako za uslove ugovora a i da pitam da li moze modem na android i devojka jedna tamo kaze da ni ona ne zna da li podrzava ali da ja mogu da uzmem ali da nemam nikakve garancije da ce raditi. Da li neko ovde zna da li je ovo moguce,i da li ima nekog cak ovde da koristi to na ovom tabletu?

Idi u temu - Flytouch2 i ostali kineski tableti

pretrazi moje postove, i u jednom od nih pise kako se na FT2 omogucuje 3G modem. garancija da ce da ti radi na Netcat-u ne postoji, ali sobzirom da sam ja uspeo da ih omogucim i na FR-809 i na FT2, pretpostavljam da moze na svakom Android tabletu uz kvalitetno tweak-ovanje.

Sta bi rekao Gdin. Ashley na ovaj dopis iz Android Market supporta???

---------------------------------------------------POCETAK----------------------------------------------------------------------------
Thank you for your note. According to our records, the device that you are using is not supported for use with Android Market at this time.

The Android operating system is open source, which means that any device manufacturer is free to use Android on its devices. However, Android Market is an application created by Google that is only made available to devices that pass Google’s compatibility requirements. In addition, manufacturers must obtain a license from Google in order to install Android Market on their devices.

For more information about the Android Compatibility Program, please visit:

http://source.android.com/compatibility/index.html

If you have any further questions, I recommend contacting the manufacturer of your device directly. I’ve provided a link below for your convenience:

http://www.blueberry-eu.com/contact.php

If I can assist you further, please let me know.

-----------------------------------------------------KRAJ---------------------------------------------------------------------------
Sramota! A tek obecanje da ce NetCat imati upgrade na Android 2.2. Kako sam ispao glup...

Poslednja izmena:
nisi jedini a izgleda ni zadnji, to za android 2.2 je markentiski trik i naravno prevara kao sto je i prevara tvrdnja da ima rezoluciju ekrana od 1280x720 ...
Da smo pametni pa da ih tuzimo zbog obmane ...

Ne, nego da odvedete Igoritzu na pivo i maloletnice, uz slogan - bio si u pravu.

Gde mogu da vidim mac adresu Blueberry NetCat-a?

Ovo je generalno za android, možda i pomogne, u svakom slučaju ne šteti...

Procedure to find the Mac address in Android Mobile Phone:
First up, you will first need to tap on the Menu Key and then just go to Settings.
Now just tap on the Wireless & networks as shown in the below screen shot.
Now just tap on the Wi-Fi Settings as shown below. Now, in the advance settings, you can see that the MAC Address for your console will be displayed.

Planiram da uzmem ovaj ili noviji Netcat, uz tastaturu, koristio bih ga za neki remote pristup pc-u na poslu, knjige, filmove, a posto nisam imao iskustva sa Androidom, pa imam par pitanja:
1. Ima li touchscreen tastatura nasa latinicna i cirilicna slova, ili mogucnost instalacije?
2. Ima li ko iskustva sa usb tastaturom, iisto pitanje za nasa slova?
3. Postoji li kakva aplikacija kao TeamViewer za remote pc-u i da li bi to radilo kako valja?
Hvala unapred

Planiram da uzmem ovaj ili noviji Netcat, uz tastaturu, koristio bih ga za neki remote pristup pc-u na poslu, knjige, filmove, a posto nisam imao iskustva sa Androidom, pa imam par pitanja:
1. Ima li touchscreen tastatura nasa latinicna i cirilicna slova, ili mogucnost instalacije?
2. Ima li ko iskustva sa usb tastaturom, iisto pitanje za nasa slova?
3. Postoji li kakva aplikacija kao TeamViewer za remote pc-u i da li bi to radilo kako valja?
Hvala unapred

Nije odgovor direktno z aovaj tablet posto ga nisam nikad koristio nego uopsteno
1. Na androidu stavis custom tastaturu npr Serbian Keyboard koji ima i latinicu i cirilicu.
2. Ne znam kakv je ovaj uredjaj sa usb tastaturama
3. Postoji dosta aplikacija za remote pristup izmedju ostalog i sam teamviewer ako si vec navikao na njega
http://www.teamviewer.com/sr/download/mobile.aspx

Nije odgovor direktno z aovaj tablet posto ga nisam nikad koristio nego uopsteno
1. Na androidu stavis custom tastaturu npr Serbian Keyboard koji ima i latinicu i cirilicu.
2. Ne znam kakv je ovaj uredjaj sa usb tastaturama
3. Postoji dosta aplikacija za remote pristup izmedju ostalog i sam teamviewer ako si vec navikao na njega
http://www.teamviewer.com/sr/download/mobile.aspx

Uuuu, hvala na extra brzom odgovoru. I dalje stoji pitanje sa usb tastaturom jer mi je bitno za pisanje duzih dokumenata po potrebi.

Uuuu, hvala na extra brzom odgovoru. I dalje stoji pitanje sa usb tastaturom jer mi je bitno za pisanje duzih dokumenata po potrebi.

Ja imam tu tastaturu i radi fino...jedina je mana ta što su tipke manje pa treba vremena za navikavanje...Ali sve u svemu ok stvar za tablet...

zekaisapa - tebi apsolutno ne treba Tablet, pogotovo Netcat. jel si slucajno procitao celu ovu temu, ili bar zadnjih 3 strane ??

za namenu koju si opisao, tebi treba Netbook.

zekaisapa - tebi apsolutno ne treba Tablet, pogotovo Netcat. jel si slucajno procitao celu ovu temu, ili bar zadnjih 3 strane ??

za namenu koju si opisao, tebi treba Netbook.

Procitao od pocetka do kraja ali ne razumem poentu. Sta ce mi netbuk ako hocu da se zavalim na kauc ili fotelju ili livadu i gledam film, slike, citam knjigu, slusam muziku. Kad proveravam mejl, npr. na plazi sa gomilom wirelessa po kaficima ili gsm modemom, ako vidim da nesto hitno moram da odsljakam, nakacim keyboard, udjem na pc u kancelariji, nadjem dokument, ispisem sta treba i sibnem netom. Ili je sve ovo " Kako mali Djokica zamislja Tablet..."

Procitao od pocetka do kraja ali ne razumem poentu. Sta ce mi netbuk ako hocu da se zavalim na kauc ili fotelju ili livadu i gledam film, slike, citam knjigu, slusam muziku. Kad proveravam mejl, npr. na plazi sa gomilom wirelessa po kaficima ili gsm modemom, ako vidim da nesto hitno moram da odsljakam, nakacim keyboard, udjem na pc u kancelariji, nadjem dokument, ispisem sta treba i sibnem netom. Ili je sve ovo " Kako mali Djokica zamislja Tablet..."

Oh, oprosti. u tom slucaju - ne treba ti Netcat, vec drugi tablet. sad vec bez problema mogu da kazem da je Netcat tablet pogresno komercijalizovan, i da je u pitanju jedan los uredjaj. naravno, necu vise da pisem o tome, na ovoj temi, ali ti preporucujem da otvoris novu temu, gde ces pitati sta i kako, i dobiti preporuke nekih mnogo boljih uredjaja, za iste ili blago vishe novce.

Oh, oprosti. u tom slucaju - ne treba ti Netcat, vec drugi tablet. sad vec bez problema mogu da kazem da je Netcat tablet pogresno komercijalizovan, i da je u pitanju jedan los uredjaj. naravno, necu vise da pisem o tome, na ovoj temi, ali ti preporucujem da otvoris novu temu, gde ces pitati sta i kako, i dobiti preporuke nekih mnogo boljih uredjaja, za iste ili blago vishe novce.

Hvala u svakom slucaju, kapiram ja da bi meni najvise odgovarao neki montazno-demontazni uredjaj kao Asusov transformer, ali mi je to preskupo. Videcu kakav je ovaj novi Netcat od 4gb na 1.2 ghz.

Gde si ti video nesto o novom Netcat-u ?

Vrh Dno