Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

5c

Pozdrav,
Nov sam na forumu a i što se tiče kupovine iole boljih zvučnika:)
Gledao sam šta bi uzeo i slučajno naleteo na Microlab, iskreno najviše mi se dopao dizajn :)
E sad sam našao polovne solo 5c sa garancijom još 12meseci i 2c za iste pare ali bez garancije.
Pročitao sam dosta toga o 6 i 7 ali to mi je trenutno van domašaja $$.
Na 5c sam primetio da imaju magnetnu zaštitu i to mi se učinilo kao super jer me jako nerviralo pucketanje zvučnika kada se uključejo mobilni itd.
2c nema tu zaštitu pa vas pitam koje mi preporučujete, može i neki drugi model Microlaba u tom cenovnom rangu.
HVALA

Pozdrav,
Nov sam na forumu a i što se tiče kupovine iole boljih zvučnika:)
Gledao sam šta bi uzeo i slučajno naleteo na Microlab, iskreno najviše mi se dopao dizajn :)
E sad sam našao polovne solo 5c sa garancijom još 12meseci i 2c za iste pare ali bez garancije.
Pročitao sam dosta toga o 6 i 7 ali to mi je trenutno van domašaja $$.
Na 5c sam primetio da imaju magnetnu zaštitu i to mi se učinilo kao super jer me jako nerviralo pucketanje zvučnika kada se uključejo mobilni itd.
2c nema tu zaštitu pa vas pitam koje mi preporučujete, može i neki drugi model Microlaba u tom cenovnom rangu.
HVALA

ja bi isao na 2c, jes da nemaju garaniju, ali su se pokazali kao bolji izbor od 5c...
evo ti pa uporedi
2c
http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=271&bigclassid=15&smallclassid=72
5c
http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=277&bigclassid=15&smallclassid=72

HVALA

Mislim da si ovde pobrkao neke stvari, mobilni ce se cuti pa sve da uzmes sistem od 100 000 evra... nema pomoci, mobilni je vrlo jak izvor mikrotalasnog zracenja, ako ga drzis blizu polacala ili aktivnih zvucnika pravice smetnje. Drzi ga dalje od tog zvucnika u kome je pojacalo.

Mislim da si ovde pobrkao neke stvari, mobilni ce se cuti pa sve da uzmes sistem od 100 000 evra... nema pomoci, mobilni je vrlo jak izvor mikrotalasnog zracenja, ako ga drzis blizu polacala ili aktivnih zvucnika pravice smetnje. Drzi ga dalje od tog zvucnika u kome je pojacalo.

Pa kažem ja da nemam iskustva :d... Uzeo na kraju ove 5c, ovaj je ustvari solo2 bez c znači bez daljinca, jer mi se JAKO sviđa zvuk, bas potpuno dovoljan više mi i ne treba. Postavio ih uklučio i... UŽIVAM :p. A što se tiče mobilnog ti si u pravu kada sam ga stavio na kutiju gde je pojačalo čule se smetnje mada MNOOOGO manje nego sa mojim starim zvučnicima.
Hvala Vam svima na pomoći i savetima

moze, kupis neki aktivni vufer i povezes ga na zvucnu (ima vise nacina)! I radice ti i 6c i vufer!
ali 6c da kaces na vufer, ne! Sem da aktivnu kutiju otvaras i skidas sa njihovog napajanja i da pravis prikljucke, dko je pasivna vec sredjena po tom pitanju...
jednostavnije, je a i ne otvaras 6c, je da kupis aktivni vufer i povezes na zvucnu, ako nemas bas kanal za vufer onda obican razvodnik na izlaz koji vec koristis i na njega prikopcas i 6c i vufer...
malo je sturo, ali nadam se da ce pomoci, ako jos sta treba pitaj! :wave:

Ok. Skupljam pare za 6c pa mi se cini da je malo fucked up zato sto je 2.0 sistem.
Pa zato pitam za vufer...
E sad meni ne bi trebala neka snaga, uzeo bih neshto pristupacno i solidno.
Ako mozes da mi preporucis neki aktivni vufer ?

Bas na solo 6c i nije nesto, ali ja dovoljan za slusanje. Jak je i precizan. Nekome nece da odgovara, ali je za vecinu stvari ok. I ne znam sto bi bio fucked sto je 2.0. Ocigledno nisi cuo dobar stereo. Kakvi wuferi , kakvi bakraci.

Pa uzmi onda H200 kad ti nedostaje vufer.

U tom rangu ni sami zvucnici ne daju posten bass a jos manje da mogu da nadoknade nedostatak sw. Ipak, vecina ljudi nije ni cula pa ne zna i zato i tvrdi da sw nije potreban. Pitanje zasto u high end sistmeima gde su zvucnici vise nego sposobni uvek postoji i sw? Mislim na stereo sisteme.

Cuo sam ih zvuk je ok.
Ali sa basom sam malo razocaran ocekivao sam malo vise.
Josh uvek nemam para ali ih skupljam...
P a da znam koliko da prikupim ..
Eh sad H200 nzn ni koliko kostaju...

U tom rangu ni sami zvucnici ne daju posten bass a jos manje da mogu da nadoknade nedostatak sw. Ipak, vecina ljudi nije ni cula pa ne zna i zato i tvrdi da sw nije potreban. Pitanje zasto u high end sistmeima gde su zvucnici vise nego sposobni uvek postoji i sw? Mislim na stereo sisteme.

Naravno da je wufer potreban za dubok (bolji, lepsi, i sta ti ja znam) bas. Neko to ne voli. I solidan stereo bez wufera ima dovoljno basa. Zavisi kako ko voli. Ja licno ne volim wufere. A solo 6c mi se ne svidja jer je bas plitak. A slusao sam i mnogo bolje stereo sisteme sa odlicnim basom. Samo kazem da su dobri i stereo sistemi. Bez wufera. Wufer je potreban samo ako korisnik to hoce. Ako nece onda nije potreban. Moje misljene naravno.

A to sto pricas ti za high end. Kome pricas, pa ovde to nikoga ne zanima. Solo serija nije ni blizu toga.

Poslednja izmena:
Hteo sam izneti da sw ima svoju svrhu i da se stavlja i u skupe sisteme.

Da se ne lazemo, za te pare moze mnogo bolje da se pazari.. za 150e sigurno a za 200e .. i haaaaaaj Ne zelim da dajem primere ali sam sebi sam poslednji.. Ja sam se toliko bio nalozio na tu microlab prichu da bih sada svoje gacje pojeo da sam te zvuchnike PREplatio famoznih 90-100e ..

podeli sam nama informaciju. sta ima bolje od kompjuterskih 2.1 zvucnika u rangu do 150e, siguran sam da dosta ljudi to interesuje.

2.1 ne ali 2.0 da. pa moj primer poslednji je takav. Kupio sam [ do duse polovno ali preslusano ] pojacalo Pioneer i zvucnike Mivoc 2x80w 8oma...a za 150e mogu da se pogledaju oglasi KP da se skupi volja vreme i novac, i ode na lokaciju i uveri se ushima sta on to zapravo kupuje za toliko i toliko novaca... Microlab zaista nema sta da trazi sa toliko velikim cenama. Smatram da su neopravdano otisle malte ne za 50% kada se sve uzme u obzir [ vreme pojavljivanja na trzistu, rast i pad eura u odnosu na dinar] .. .

Evo za 90e trenutno http://www.kupujemprodajem.com/BOSE-Interaudio-2000XL-849961-oglas.htm?filter_id=3619447 BOSE Interaudio 2000XL i za 60e sigurno moze da se nadje solidno pojacalo...
Ima ovo http://www.kupujemprodajem.com/I-Q-Gent-S-849600-oglas.htm?filter_id=3620009
http://www.kupujemprodajem.com/Infinity-Reference-10-849606-oglas.htm?filter_id=3620009

na primer..

zao mi je nisu 2.1 ali su sigurno solidni 2.0 zvucnici :wave:

Evo josh ovo sam iskopao takodje...

http://www.kupujemprodajem.com/Bowers-Wilkins-201i-zvucne-kutije-825084-oglas.htm?filter_id=3619975

Dakle da li vam sve ove kutije barem na oko izgledaju kao losija investicija uz neko pojacalo za razliku od microlab-a? Ok neko ce reci garancija a ja cu reci - ha ha. Prosto.. ako ti zvekne drajver mora da se mota, e pa lepo platis i cao a ne da cekas da se u nekom tamo servisu neko smiluje da ih pogleda posle 10 dana pa dok to zavrshi itd itd.... U svakom slucaju kazem ponovo, kada bi cene tih zvucnika nove ili polovne isle do max 60e to bila ok kupovina, sve preko toga je otimacina para.. Pa solo 6c kostaju 90e u radnji ako ih i ima.. eeej 90e !!!! bolje skupljati pare iz 2 puta i uzeti zaista ok kombinaciju nego preplacen 6c.

Mozda gresim i mozda se teshim ali zaista svi imate otvoren poziv da poslusate ovo sto sam pazario i voleo bih ako bi mogao bilo koji microlab da stane rame uz rame pa da se i uporedi.. Ne zanosim se toliko u brojke koliko u sluh :wave:

poredis babe i zabe. meni treba nesto sto manje da mi stoji levo i desno od monitora na stolu a pritom pristojno svira, a ne polovna skalamerija koja ce mi zauzeti kvadratni metar stana.
da se razumemo, verujem ja da to sto si kupio svira mnogo bolje od microlaba ali kao sto rekoh, poredis babe i zabe.
sto se tice cena microlaba, da li ima nesto bolje novo za komp od njih za te pare? nema. onda znaci da vrede te pare.

To je ok kupovina za jednog coveka, mozda dovjicu ako se nadje par ali svaki treci, cetrvrti koji zeli da sebi to obezbedi morace da ceka da se opet pojavi u oglasima ko zna koliko.
Naravno pod uslovom da su ti u oglasima potpuno ispravni i u mint stanju.

poredis babe i zabe. meni treba nesto sto manje da mi stoji levo i desno od monitora na stolu a pritom pristojno svira, a ne polovna skalamerija koja ce mi zauzeti kvadratni metar stana.
da se razumemo, verujem ja da to sto si kupio svira mnogo bolje od microlaba ali kao sto rekoh, poredis babe i zabe.
sto se tice cena microlaba, da li ima nesto bolje novo za komp od njih za te pare? nema. onda znaci da vrede te pare.

Ok izvini za poredjenje baba i zaba. Slobodno svi u kupovinu SOLO6 koji po velicini nije nista manji od poslednjeg BW-a ili BOSE-a..

Uzivajte u svakom eurocentu vazeg zvuka. :wave:

@vlada.. ista stvar je i sa microlab-om.. tamo gde ga ima skuplji je za barem 5-10e.. nema svrhe zvati grappolo jer se uvoz nikada ne zna a cene mogu biti samo vece..

"da li ima nesto bolje novo za komp od njih za te pare? nema. onda znaci da vrede te pare." - ovo cak ne moze ni da se prokomentarise. zaista.

Poslednja izmena:
@Chinashki:
Microlabove Solo serije cine dosta masivni zvucnici, i ne bih se bas slozio da mogu da se komforno drze levo i desno od monitora. Zato su tu oduvek bili alteci i logitecovi modeli.

Ok izvini za poredjenje baba i zaba. Slobodno svi u kupovinu SOLO6 koji po velicini nije nista manji od poslednjeg BW-a ili BOSE-a..

Uzivajte u svakom eurocentu vazeg zvuka. :wave:

@vlada.. ista stvar je i sa microlab-om.. tamo gde ga ima skuplji je za barem 5-10e.. nema svrhe zvati grappolo jer se uvoz nikada ne zna a cene mogu biti samo vece..

"da li ima nesto bolje novo za komp od njih za te pare? nema. onda znaci da vrede te pare." - ovo cak ne moze ni da se prokomentarise. zaista.

zasto ne moze da se prokomentarise? pola foruma pokupavalo solo zvucnike a ti sada otkrio da su bacanje para?!
a cene ce u dinarima biti sve vece jer evro raste sto je i logicno.

znam dimenzije solo serije ali oni opet mogu da se smeste na sto a tu je i Pro serija koja je nesto manja.

Okej, kazem zato sto za novce za koje su se uzimali a imash ovde u 10-20 strana hronologiju cena jasno se dolazi do zakljucka da su zaista skupi za to sto nude.
Jednostavno ja bih se pojeo ziv da sam istresao 90e ili 100e za pro seriju, pored ovoga sto sada imam...Zato kazem da bi bilo idealno kada bi neko doneo do mene ili da ja iscimam sve ovo do nekoga i da lepo napravimo uporedni test.
To sto je polovno ne znaci da je pokvareno ili lose.

Ja tvoju misao da samo zato sto nema bolje za te pare znaci da vredi te pare mogu samo da skapiram kao momenat konzumerizma i vesto iskoriscavanje situacije. To je po meni bezobrazluk. To znaci da ne vredi te pare upravo jer samo zbog momenta [ nedostatka konkurencije u vidu AT3 npr] oni daju sebi za pravo da zvucnici koji sada kostaju preko 9000 dinara, svojevremeno su kostali oko 6000 dinara. Tada evro nije bio 70 dinara...

No nije bitno, ja jedino mogu da zalim sto nisam kupio B73 za malo preko 3000 dinara. E za to verujem da vredi tih 30 i kusur eura i da bi to bilo zaista bang for buck. To se uklapa u "malo na stolu kvalitetno i nema bolje za te pare". Ali onda se ne govori o ciframa tipa 150e.. Jer kao sto rekoh onaj B&W i pojacalo od 60e bi zaista trebalo mnogo bolje da svira od solo6, ali po tebi to je poredjenje baba i zaba.

Idem sa teme i necu vise da trujem i trolujem ali mislim da je pojam best buy-a iskljucivo u B73 modelu. Kada bi Solo serija kostala toliko ili do 70e [ koliko btw zaista kosta ;] onda se ne bih ni javljao.

Evo iskopao sam post pre tacno godinu dana. Euro je bio isti kao i danas eventualno dinar dva gore dole

pre dve godine:
Microlab Solo 6C 68€
Microlab Solo 7C 104€
http://www.itsvet.com/tekst/izuzetni-microlab-solo-2.0-zvučnici/1633/

pre nešto više od godinu dana:
Microlab Solo 6C 85€
Microlab Solo 7C 122€
http://www.itsvet.com/tekst/microlab-solo-6c/2260/
http://www.itsvet.com/tekst/microlab-solo-7c/2261/

danas:
Microlab Solo 6C 108€
Microlab Solo 7C 132€
http://www.grappologroup.com/prodaja-racunara-beograd/zvucnici-2.0-sistem/92

O cemu se radi????

Danas je Solo6c ako ga ima 95e kod grappolo-a a na drugim mestima i maaaalo jace [ svi ostali imaju naravno vecu cenu od generalnog uvoznika zar ne?]

Poslednja izmena:
ja ne znam kako ne kapiras da novi kompjuterski i polovni HiFi zvucnici (i pojacalo) nisu ista kategorija. ovde se prica o kompjuterskim zvucnicima a ne o polovnim HiFi komponentama. kao kada bi neko otvorio temu "koji novi auto za 8k evra" a onda dodje neko pametan i predlozi polovan BMW.
a to sto su malo poskupeli Microlabi, pa sta? ja znam da je clanu ovog foruma 10-20e pravo malo bogatstvo i ko ustedi toliko je heroj foruma :d
uvoznik ih je u pocetku davao izuzetno povoljno i predstavljali su odlicnu kupovinu, sada su malo poskupeli i ne predstavljaju odlicnu nego vrlo dobru kupovinu. moze im se jer znaju da nemaju konkurenciju. i ti da ih prodajes, gledao bi da ih prodas sto mozes skuplje a ne da castis "Mr. 10e" membera nekog foruma dobrim zvucnicima za sitnis.
takodje, lepo sam rekao da tvoj komplet zvuci bolje tako da ne znam zasto to pominjes.

Zato sto mi je zao da neko kupi skupe komp zvucnike umesto da ima "kakav takav" hi-fi uredjaj za iste/slicne novce. Eto zato sam izgasirao ovu pricu iskreno.. Veruj mi da 3 noci proklete nisam spavao dok sam apsolutno SVE uzeo u obzir i sve forume procitao i sakupio sve informacije i cimao ljude koji bi mogli da izadju u susret da prodjem sto bolje kada je microlab u pitanju i uvek je nesto iskrsavalo i "od jutros ih nema" itd itd.. Eto zbog toga sam mozda isforsirao tu pricu..

B73 bez ikakvog razmishljanja, dok za ostalo ipak mislim da vredi malo razmisliti...Ja brate mili da ih prodajem sigurno bih dao jeftinije, to i radim u svojim oglasima ali ih ne bih poklonio. Biram ja svoje kupce ne brini, bolje da imam zdrav odnos nego natezanje sa tim Mr 10e .. ozbiljan sam :d

no nije bitno.. mozda cu zagolicati nekome mastu, mozda cu nekoga smoriti ali sam iskren u svojim postovima... ej covece tri noci citanja review-ova, jurcanja, uporedjivanja...

meni je Microlab drag jer je prvi uveo HiFi-like zvucnike medju kompjutersku boraniju. zasto je cena tolika u ovom trenutku? da ti objasnim ovako. neko zaradjuje svoju platu tako sto se trudi da zaradi sto vise novca za svoju firmu. koliko ce kostati zvucnici odredjuje trziste. on bi ih prodao za 200e da moze a Mr. 10 e bi ih rado kupio za 20e da moze. oni ce se sresti na nekoj realnoj ceni koja je u ovom trenutku da kazemo 100e za 6c. da li vrede toliko? izgleda da da, jer se uvek rasprodaju.
takodje, cena od pre dve godine moze da se tumaci kao i akcijska jer se uvoznik trudio da se predstavi kao neko ko prodaje zvucnike sa odlicnim value 4 money i to su majstorski odradili. i Wudy virsle kada sam ih ja otkrio pre 2 godine su u Metrou kostale 75din za 2 paketa od po 250g (1+1 gratis), dakle 150din/kg sto je bilo dzabe a eto sada su oko 400din/kg u hipermarketu. dakle, bila je promocija prilikom ulaska na trziste a ja ih i dalje rado jedem jer su za 2 klase bolje od najboljih domacih a isto kostaju. i sada ja mogu da kazem: "uaaa, lopoviiii, bile su 2.5x jeftinje, uaaaaa" ili da kazem: "ok, ta cena je bila onda iz tog i tog razloga, sada vise nije ali i dalje vrede toliko koliko traze za njih" i da ih kupim. a Mr. 10e ih nece kupiti (zvucnike) pa makar poskupeli za 10e ali sada se proculo za njih pa ce ih kupiti neko drugi.

a kada vec caskamo, da ti kazem za B73. ja sam ih preporucio drugaru pre jedno 5-6 godina kada niko ovde nije ni znao za Microlab. tada ih je kupio i platio ih je 30e i ti zvucnici i dan danas rade a izdrzali su gomilu maltretiranja. rec je o zaista dobrom modelu i zaista vrede te pare, mada su za 3 klase losiji od solo serije ali koliko para toliko muzike.

takodje, ne mogu da razumem da se toliko uzbudjujes oko kupovine bilo cega. kazes, pojeo bi se da si ih kupio. pa sta tu ima toliko za nerviranje? probas, ne svidjaju ti se, prodas ih za 10-20e ispod cene i kupis dalje. to je toliko sitna kinta da ja kada izadjem u grad popijem tih 20e i vratim se trezan a nije da izlazim po skupim mestima. opusti se malo, ****s 2000din. sigurno se neces toga setiti na samrti i umreti u mukama jer si izgubio 20e na kupoprodaji zvucnika :) who gives a shit...

Poslednja izmena:
Sta je bolje: solo 2 ili solo 6? Cisto me zanima kvalitet zvuka, ne zanima me snaga. Solo 2 mi se vise svidjaju na oko, a solo 6 sam cuo i svidja mi se zvuk. Volim kad su visoki cisti i jasni. Koji bolje zvuce?

Nazad
Vrh Dno