Šta je novo?

PTT ADSL 50%

I jos nesto povodom ptt-a, taj rok je rastegljiv pojam, jos u staroj temi je bilo reci da su neki kasnili sa placanjem i po 3 meseca, ja sam licno kasnio mesec dana jer mi racun nije stigao, bez da te smaraju upozorenjima ili iskljucivanjem.

Sad bio u lokalnom PTT-u,pitao za akciju,citiram: "Nemamo mi pojma o tome...." :)
A akcija navodno krece sutra...

O akciji ako nesto neko zna to su direktor i sef za adsl sektor Brankica.
Lako je doci do njih.

A sta se desava sa kablom ? Koga da cimamo ?

Pa oni su neki izdvojeni sektor, ne znam mnogo o njima.

Hvala za informaciju o placanju.99,9% prelazim kod njih(Beotelu ostavljam 0,1% sansu da daju slicnu ponudu za stare clanove ili poz..)

Eh kada bi se *****ali pa i na kablu ponudili slicnu akciju sa slicnim brzinama. Ali znam da od toga nema nista.

Eh kada bi se *****ali pa i na kablu ponudili slicnu akciju sa slicnim brzinama. Ali znam da od toga nema nista.

Pa skoro je bila neka akcija za kabl kod ptt-a(cini mi se),mozda nije povoljna kao ova stvarno ne znam.Ne koristim kablovski net pa ne znam koliko je to kod njih povoljno u odnosu na adsl.

Sad sam proverio cene za kabl.Pa cene su manje -vise ok (samo fali 50%)...

Poslednja izmena:
Samo....

Da li si video mozda koliko kosta recimo 6 Mb na kablu ? A koliko to isto (+ 1 Mb upload u odnosu na 320 kb/s koliko je na kablu) kosta na adsl-u sad sa ovom akcijom 50 % ? Pritom, na kablu je 6 Mb najveci paket, a takodje se mora potpisati ugovor na godinu dana. Ma divota :)

Ja ne znam zasto se svi toliko uzbudjujete 16megabita je moguce samo na 5% centrala jer je 95% bakarni kabal...

Ja ne znam zasto se svi toliko uzbudjujete 16megabita je moguce samo na 5% centrala jer je 95% bakarni kabal...

Pa *** dosli smo u tako doba da niko vise nece da se mlati i da skida jedan film ili seriju dva dana da bi je pogledao kada sve to moze da bude gotovo za desetak min, pogotovo sto danas sve vise i vise izlazi bluray materijala pa samim time su i gigabajti sa klasicnih 700 mb za divx film skocili na 10 i vise gigabajta po filmu a po epizodi neke serije na 2 i nesto gb (govorim za 1080p dok je za 720p malo manje velicine). Pogledaj samo brzine neta u drugim drzavama u nasem okruzenju pa ces videti da svi imaju mnogo veci izbor kablovskog neta i dsl neta dok kod nas dvoje glavnih i 5 prilepaka koji se trse da budu provajderi. Preko uzmes kablovsku televiziju i po ceni nje imas hd kanale, internet i to ne male brzine i sto je najbolje je to da je internet simetrican koliko download toliko upload i jos pored svega toga imas besplatno telefoniranje u regionu ili u toj drzavi ili imas odredjen broj besplatnih minuta.

A to sto samo odredjeni deo broj korisnika po vecim gradovima moze da uzme 16 mb to nismo mi krivi nego sam telekom koji jos ne svata logiku da bi imao vise mora jos vise da ulaze u internet, jer kako ocekivati veci priliv novca iz necega u sto se ne ulaze.

Poslednja izmena:
Ma telekom nece ni ulagati, veruj mi da im infrastruktura vredi prodali bi se na tenderu tako da uglavnom 8 je neki maksimum.

Ja bih pevao kad bih imao i 6. I neki pristojan upload, bar 1 Mb/s.

Poslednja izmena:
Mislio si na ovo npr... ***,Rumuni nas ostavise samo tako... zaostali smo milion godina... http://www.romtelecom.ro/personal/internet/clicknet-play/

A mi se ko majmuni radujemo PTT akciji...jako jako zalosno...

Da na to sam mislio. Jer neki dana sam nesto upalio tv jer sam prebacivao sliku sa lcd-a nazad na monitor pa sam ostavio posle tv da radi pa sam video reklamu na nekom kanalu ali za onaj paket od 100 Mb koji vidim da kosta tricavih 9,3 eura sa televizijom. Ne da smo zaostali miliona godina nego su oni vec poceli da istrazuju svemir i da putuju istim a mi se jos borimo sa dinosaurusima u kamenom dobu!!!

Poslednja izmena:
Ma telekom nece ni ulagati, veruj mi da im infrastruktura vredi prodali bi se na tenderu tako da uglavnom 8 je neki maksimum.

Ne slazem se... Bas oko te lose infrastrukture bilo je frke, cak i nekih tuzbi prema RATEL-u od strane Telenora, jer je to mozda najvrednije sto Telekom ima - u kakvom god stanju. Zasto? Jer je to (za sada) jedan od najbrzih nacina da uopste dodjes do svakog korisnika. Sve ostale varijante traze mnogo para i ulaganja.

I dalje sam ubedjen da je drzava napravila gresku sto nije odvojila pristupnu mrezu od Telekoma, napravila novo preduzece (bilo drzavno ili privatno) i da se to preduzece bavi iskljucivo sirenjem i popravljanjem kvaluiteta te pristupne mreze, dovodjenje optike sto blize svakom korisniku, i tek tada bi videli sta znaci prava konkurencija...

Jel moze nekako da se proveri da li centrala podrzava 16mbit adsl? Da ja ne potpisem ugovor pa da me oni u ptt-u tamo lazu mazu i zavlace.

U PTT-u te sigurno nece zavlaciti.. uglavnom odbijaju zahteve za 16Mbit jer centrala/parica ne podrzava.. svakako mozes da probas..

Pa pitanje je i bilo kako da proverim da li parica u mojoj centrali na N.Bgd podrzava, no nebitno, vo informacije iz prve ruke. Bio sam danas u Pozeskoj da potpisem ugovor, tamo na salteru pojma nisu imali u vezi akcije i nakon okretanja par telefona bilo im je jasnije, ali nisam mogao da potpisem ugovor jer nemaju jos aplikaciju koja ce im stici za koji dan. Tako da strpite se jos malo, dali su mi telefon na koji mogu da proverim kad ce biti omoguceno pa cu javiti.

Pozdrav

Nemojte se ljutiti,ali moram da ubacim ovu sliku.... :D:D:D

2vljp01.png

Poslednja izmena:
Ja sam odlucio da predjem kod ovih taman do kraja meseca dok se obaveste i organizuju oko popusta. Zanima me koja je procedura sa menjanjem provajdera. Jel samo treba da odem kod njih a oni obave sve sto treba ili sta vec treba da radim?

Ako vec imas ADSL kod nekog drugog provajdera, proceduru pocinjes tako sto od svog sadasnjeg provajdera trazis MIK kod (migracioni kod). MIK ti sluzi da ti se ne demontira ADSL port na tvom prikljucku, i sa njim se prijavljujes kod novog provajdera. Znaci, internet ne gubis, i ako odmah uzmes opremu od drugog provajdera, i oni ti puste nalog (sto kod PTT-a ide odmah), maltene internet imas bez prekida.

Tako je bar u teoriji. Ja prakticno nisam jos menjao provajdera, pa ne znam da li ima nekih zackoljica u praksi. U svakom slucaju, ako zelis da menjas provajdera prvo trazi "migracioni kod" i ja bih odmah zvao novog provajdera. A mozes i obrnuto - prvo zovi novog provajdera, kazi da imas ADSL kod tog i tog, i pitaj njih sta treba da radis :)

@MaxXx: Uobicajeno se kvalitet parice proverava nakon zahteva ISP-a. To rade u Telekomu. Neki od routera imaju informaciju o maximalnoj propusnoj moci linije (znam sigurno za Telekomom "beil" router, i cini mi se da sam tu informaciju video na starijim ruterima TP LINK).

Poslednja izmena:
E hvala na informaciji. Do sad ni ja niti neko koga poznajem nije menjao provajdera pa ne znam kako ide promena. Sacekacu do pred kraj meseca posto cu morati da platim jul pa da ne placam duplo, preciznije 1 1/2 :).

Postupak promene operatera prolazi bez ikakvog prekida interneta ukoliko imas svoju opremu,
a ako koristis opremu koju dobijes od provajdera, onda onoliko koliko ti je potrebno da vratis
staru i uzmes novu i prikacis.

Ako se kod tvog provajdera placa unapred, uzmi MIK i podnesi zahtev kod PTT-a 5-6 dana pred
kraj meseca, jer ti oni pustaju za dan-dva (bar je tako bilo kada sam ja prelazio kod njih)..

I prednost PTT-a je sto ne placas unapred, vec na kraju meseca..

Pitanje za PTT korisnike koji imaju jDownloader: da li rekonekcija radi kako treba (tj. da li se dobijaju nove IP adrese posle rekonekcije)? Da li se dobijaju parametri za podesavanje rutera (posto vec imam svoj ruter)?

Pitanje za PTT korisnike koji imaju jDownloader: da li rekonekcija radi kako treba (tj. da li se dobijaju nove IP adrese posle rekonekcije)? Da li se dobijaju parametri za podesavanje rutera (posto vec imam svoj ruter)?

Eeee, vidis, to ce ti biti problem. "Oslobadjanje" IP adrese ne ide diskonektovanjem. Da bi dobio novu IP adresu, potrebno je da prodje oko 15 minuta!!!!

Eeee, vidis, to ce ti biti problem. "Oslobadjanje" IP adrese ne ide diskonektovanjem. Da bi dobio novu IP adresu, potrebno je da prodje oko 15 minuta!!!!

Au, pa to je baš loše, meni trenutno na Orionu treba 15ak sekundi da dobijem novi IP! Sve više se premišljam oko promene provajdera, tako reći sam se odlučio za PTT, ali je ovo popriličan problem za mene...
Enivej, hvala na odgovoru!

Vrh Dno